Armes nuclears a l’Orient Mitjà

Deixa un comentari

25 Octubre 2010 per yeagov


Armes nuclears a l’Orient Mitjà
L’OCI reclama a Israel que deixi córrer el seu programa nuclear

L’Organització per a la Conferència Islàmica demana a Israel que renuncii al seu arsenal atòmic en un fòrum organitzat al Caire per a “La no proliferació i la seguretat nuclear” organitzat pel Consell Egipci per Afers Exteriors y l’Acadèmia Àrab per Estudis de la Seguretat de Jordània. Per Ekmeledin Hasan Oglo, secretari general de l’Organització per a la Conferència Islàmica, que Israel tingui armes nuclears suposa “un greu desafiament per a la seguretat dels països veins i una amenaça per a la pau i la seguretat regional i internacional”. Reclama que Israel signi el Tractat de no Proliferació d’armes nuclears i que posi sota supervisió del l’Organisme Internacional per a l’Energia Atòmica les seves instal·lacions. Segons Oglo aquest seria un pas per evitar la proliferació d’armes nuclears a la zona. Israel podria tenir uns 200 o 300 caps nuclears segons estimacions d’organismes internacionals. Oglo afirma que és un dret de tots els països poder desenvolupar un programa d’ús pacífic de l’energia nuclear i va reclamar una solució que permetés a l’Iran desenvolupar el seu programa nuclear que ells defineixen com a pacífic però que ni Europa ni els Estats Units s’ho creuen gaire això dels objectius pacífics del programa nuclear iranià. Potser es deu a què Ahmadinejad està tot el dia amenaçant de destruir Israel mentre desenvolupar paral·lelament al seu programa nuclear un programa de míssils capaç d’arribar fins a Israel portant caps nuclears. Fa sospitar molt que aquesta Conferència Islàmica demani a Israel que posi sota control internacional el seu armament i instal·lacions nuclears alhora que defensa el programa nuclear iranià titllant-lo de pacífic quan hi ha la seguretat que el que intenta desenvolupar l’Iran és un programa nuclear per a ús bèlic. La seguretat i la pau a la zona no està en perill per Israel, aquesta seguretat i pau es veuen amenaçades per l’Iran i Síria, i per la presència de diversos grups terroristes a la zona, així com el conflicte que està podrint-se a l’iraq.

El programa nuclear iranià

L’Iran posseeix uns 30 quilos d’urani enriquit al 20%, segons el cap de l’Organisme de l’Energia Atòmica, que a més ha informat que han trobat una veta d’urani prop del port de Bander Abas. El dirigent iranià del programa nuclear ha dit que “en el nostre camí cap a l’autosuficiència nuclear, hem aconseguit que l’arreplega actual d’urani enriquit al 20% arribi als 30 quilos”. La comunitat internacional considera que Iran encobreix sota el seu programa nuclear civil un altre de clandestí que pretén desenvolupar un programa nuclear d’ús militar. Iran ha anat adquirint equips que poden servir tant per un programa civil com pel militar, aquest programa ha patit diversos retards degut a què molt de l’equip era defectuós perquè l’Iran havia de comprar-lo al mercat negre i moltes vegades la xarxa els venia equipament defectuós intencionadament ja que estava infiltrada pels serveis d’intel·ligència israelians i nord-americans. El Consell de Seguretat de les Nacions Unides va sancionar l’Iran per haver enriquit urani al 20% però això no ha impedit ni aturat el programa. L’Iran ha estat provant uns nous míssils que intenta desenvolupar amb capacitat d’arribar fins a Israel alhora que desenvolupa un programa nuclear que ells pretenen creure a tothom que té fins civils però que ningú s’ho empassa. I és difícil creure’s que només
desenvolupen un programa nuclear civil si alhora s’estan desenvolupant míssils que podrien arribar a Israel portant caps nuclears i si a més tenim al president del país, Ahmadinejad, que no deixa escapar cap oportunitat per amenaçar a Israel amb l’apocalipsi.És un error permetre que es desenvolupi el programa nuclear iranià, les seves amenaces no es poden prendre a broma, no cometem l’error que hem comés en el passat creient que només eren fatxenderies de dictador boig, ara és el moment de tallar-li el cap abans que tingui la capacitat nuclear que està desenvolupant. Israel fa temps que adverteix que cal aturar el programa nuclear iranià, de moment han anat sabotejant el programa fent arribar equips defectuosos, eliminant algun científic iranià que participava en el programa – aquest és un fet no reconegut públicament -, enviant un virus molt sofisticat que va infectar el 60% dels ordinadors iranians inclosos els de la central nuclear iraniana de Bushehr, etc. També hi ha un pla per destruir les instal·lacions nuclears, cosa que Israel ja va fer els anys 80 amb una central nuclear iraquiana.

Armas nucleares en Oriente Medio
El OCI reclama a Israel que deje correr su programa nuclear

La Organización para la Conferencia Islámica pide a Israel que renuncie a su arsenal atómico en un foro organizado en El Cairo para “La no proliferación y la seguridad nuclear” organizado por el Consejo Egipcio para Asuntos Exteriores y la Academia Árabe para Estudios de la Seguridad de Jordania. Por Ekmeledin Hasan Oglo, secretario general de la Organización para la Conferencia Islámica, que Israel tenga armas nucleares supone “un grave desafío para la seguridad de los países vecinos y una amenaza para la paz y la seguridad regional e internacional”. Reclama que Israel firme el Tratado de no Proliferación de armas nucleares y que ponga bajo supervisión del Organismo Internacional para la Energía Atómica sus instalaciones. Según Oglo este sería un paso para evitar la proliferación de armas nucleares en la zona. Israel podría tener unos 200 o 300 cabezas nucleares según estimaciones de organismos internacionales. Oglo afirma que es un derecho de todos los países poder desarrollar un programa de uso pacífico de la energía nuclear y reclamó una solución que permitiera a Irán desarrollar su programa nuclear que ellos definen como pacífico pero que ni Europa ni los Estados Unidos se lo creen mucho lo de los objetivos pacíficos del programa nuclear iraní. Quizá se debe a que Ahmadineyad está todo el día amenazando con destruir Israel mientras desarrollar paralelamente a su programa nuclear un programa de misiles capaz de llegar hasta Israel llevando cabezas nucleares. Hace sospechar mucho que esta Conferencia Islámica pida a Israel que ponga bajo control internacional su armamento e instalaciones nucleares a la vez que defiende el programa nuclear iraní tildándolo de pacífico cuando hay la seguridad de que lo que intenta desarrollar Irán es un programa nuclear para uso bélico. La seguridad y la paz en la zona no está en peligro por Israel, esta seguridad y paz se ven amenazadas por Irán y Siria, y por la presencia de varios grupos terroristas en la zona, así como el conflicto que está pudriéndose al iraq.

El programa nuclear iraní

Irán posee unos 30 kilos de uranio enriquecido al 20%, según el jefe del Organismo de la Energía Atómica, que además ha informado de que han encontrado una veta de uranio cerca del puerto de Bander Abas. El dirigente iraní del programa nuclear ha dicho que “en nuestro camino hacia la autosuficiencia nuclear, hemos conseguido que la recogida actual de uranio enriquecido al 20% llegue a los 30 kilos”. La comunidad internacional considera que Irán encubre bajo su programa nuclear civil otro clandestino que pretende desarrollar un programa nuclear de uso militar. Irán ha ido adquiriendo equipos que pueden servir tanto para un programa civil como por el militar, este programa ha sufrido varios retrasos debido a que mucho del equipo era defectuoso para que Irán tenía que comprarlo en el mercado negro y muchas veces la red los vendía equipamiento defectuoso intencionadamente ya que estaba infiltrada por los servicios de inteligencia • Inteligencia israelíes y estadounidenses. El Consejo de Seguridad de las Naciones Unidas sancionó a Irán por haber enriquecido uranio al 20% pero eso no ha impedido ni detenido el programa. Irán ha estado probando unos nuevos misiles que intenta desarrollar con capacidad de llegar hasta Israel a la vez que desarrolla un programa nuclear que ellos pretenden creer a todos que tiene fines civiles pero que nadie se lo traga. Y es difícil creer que sólo desarrollan un programa nuclear civil si a la vez se están desarrollando misiles que podrían llegar a Israel llevando cabezas nucleares y si además tenemos al presidente del país, Ahmadineyad, que no deja escapar ninguna oportunidad para amenazar a Israel con el apocalipsis. Es un error permitir que se desarrolle el programa nuclear iraní, sus amenazas no se pueden tomar a broma, no cometemos el error que hemos cometido en el pasado creyendo que sólo eran chulerías de dictador loco, ahora es el momento de cortarle la cabeza antes de que tenga la capacidad nuclear que está desarrollando. Israel hace tiempo que advierte que hay que detener el programa nuclear iraní, de momento han ido saboteando el programa haciendo llegar equipos defectuosos, eliminando algún científico iraní que participaba en el programa – este es un hecho no reconocido públicamente -, enviando un virus muy sofisticado que infectó el 60% de los ordenadores iraníes incluidos los de la central nuclear iraní de Bushehr, etc. También hay un plan para destruir las instalaciones nucleares, lo que Israel ya hizo en los años 80 con una central nuclear iraquí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.848 hits
Octubre 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: