Iran col·lecciona conflictes

Deixa un comentari

29 Octubre 2010 per yeagov


Iran col·lecciona conflictes

Iran va segrestar tres nord-americans en territori iraquià

Tres nord-americans que feien una excursió per Iraq amb la intenció d’escalar l’Ahmed Awaa, situat a la província iraquiana de Suleimaniya van ser segrestats per un grup d’homes armats que van resultat ser soldats iranians. El fet és que els tres nord-americans segrestats a sol iraquià per soldats iranians – Shane Bauer, Joshua Fattal y Sara Shourd – van ser acusats d’espionatge pel govern iranià. Un oficial nord-americà dels serveis d’intel·ligència va declarar que els tres ciutadans nord-americans “segrestats” per soldats iranians en sol iraquià “van ser portats al costat iranià de la frontera”. Les forces de seguretat kurdes van informar que van ser els iranians qui van segrestar els nord-americans “per trobar-se molt a prop de la frontera”. Un informe nord-americà es refereix a la imprudència d’aquests turistes per les conseqüències que pot arribar a tenir aquest fet ja que “els líders iranians es beneficien d’incidents com aquest perquè centren l’atenció en una suposada amenaça externa enlloc d’en la dissensió dins del país”. El govern iranià acusa els tres nord-americans d’entrar en el país il·legalment per espiar. És a dir, els acusen d’entrar al país il·legalment per espiar quan en realitat van ser capturats al costat iraquià per soldats iranians que si que van creuar la frontera entre ambdós països. Un any després del segrest dos dels nord-americans continuen en poder del govern iranià, Sarah Shourd va ser alliberada. Però això no s’acaba aquí.

Shorud s’ha de sotmetre a judici o perdre mig milió

Sarah Shorud va ser alliberada després de pagar 500.000 dòlars de fiança i va marxar als Estats Units. El fiscal general de Teheran, Abbas Yafari Dolatabadi ha advertit que si Sarah Shourd no es presenta al judici en què ella, Shane Bauer i Joshua Fattal hauran d’enfrontar-se als càrrecs d’entrar il·legalment a Iran i espionatge es quedaran els diners amb l’argument que “d’acord amb la llei, si un criminal és alliberat de forma temporal surt a l’exterior i no es presenta davant la Cort, la fiança queda retinguda”. “Sarah Shourd va dir que ella tornaria pel judici, d’acord amb la llei, ella pot estar present a la vista per defensar-se a ella mateixa. Si no ho fa, retindrem la fiança”. El judici està previst pel 6 de novembre a les 10:00 hores en un tribunal revolucionari d’Iran.

I ara els acusen de ser espies d’Israel
Segons Dotabadi la Justícia iraniana s’apresta a “emprendre el procés de dos casos vinculats amb els serveis d’espionatge sionistes en què els detinguts reberen diners en efectiu d’aquests serveis”. Aquests veuen conspiracions jueves per totes bandes, segurament Ahmadinejad mira sota el llit a veure si s’hi han amagat tres “malignes” jueus que li faran ballar l’horah. Si normalment l’Iran per fotesses menors pengen, lapiden o amputen extremitats, com hem llegit a les notícies – cas del blocàire Hoder per qui demanaven pena de mort i finalment li van caure 19 anys i mig o el cas d’Ashtiani, condemnada a morir lapidada per haver comés adulteri i després van condemnar-la a la forca per complicitat en l’assassinat del seu marit – és evident que aquests tres nois tenen un futur ben negre si els condemnen per ser espies a favor d’Israel. Iran va finançar i entrenar terroristes en territori iraquià, va promoure l’assassinat de funcionaris iraquians i el segrest de soldats nord-americans i va introduir armes a l’Iraq. Segons documents publicats per Wikileaks el govern iranià va promoure que un xiïta iraquià de nom Al-Dulaymi al servei d’Iran i ensinistrat a l’Iran segrestés soldats nord-americans a Bagdad. Va segrestar uns 150 funcionaris del Ministeri d’Educació Superior d’Iraq. Aquest personatge va entrenar-se l’any 2006 amb Hezbolà. Uns mesos després va ser trobat i mort a Ciutat Sader. Abans, però, havia segrestat i executat quatre soldats a Karbala. Fa uns dies vaig titllar de piròman a Ahmadinejad arran de la seva visita al Líban, en concret a Hezbolà, fet que va posar en alerta als israelians. Iran sembla voler encendre encara més tots els conflictes que hi ha a l’Orient Mitjà. Una política irresponsable i pròpia d’un boig que espera o sortir guanyador encara que sigui damunt d’un munt de centres o que tot rebenti.
Europa no permet reabastir als avions iranians
El govern iranià ha denunciat que els avions iranians han tingut dificultats per reabastir-se de combustible als aeroports europeus i ha advertit que si prossegueixen aquestes pràctiques que ell qualifica d’il·legals hi haurà conseqüències. “Desafortunadament, han adoptat polítiques inapropiades” i “el nostre consell a aquests governs es que actuin més enllà de les normes internacionals, encara que sigui per aquesta resolució il·legal” referint-se a les sancions de l’ONU que li van ser imposades el juny passat degut al seu programa nuclear. Després va dir en un to amenaçador que “si prossegueixen amb aquesta política, les empreses posaran en perill els seus interessos. No ho tolerarem i li farem front”. Ja veiem de quina forma fan front: segrestant gent en el país veí, ensinistrant i armant terroristes, assassinant altra gent i intentant que tot l’Orient Mitjà faci un immens pet. No és que els hagin de negar el combustible als avions iranians, el que hauria de fer Europa és no acceptar cap avió d’aquell país, i sobretot no comerciar.

Irán colecciona conflictos

Irán secuestró tres estadounidenses en territorio iraquí

Tres estadounidenses que hacían una excursión por Irak con la intención de escalar Ahmed Awaa, situado en la provincia iraquí de Suleimaniya fueron secuestrados por un grupo de hombres armados que resultado ser soldados iraníes. El hecho es que los tres estadounidenses secuestrados en solo iraquí por soldados iraníes – Shane Bauer, Joshua Fattal y Sara Shourd – fueron acusados de espionaje por el gobierno iraní. Un oficial estadounidense de los servicios de inteligencia declaró que los tres ciudadanos estadounidenses “secuestrados” por soldados iraníes en suelo iraquí “fueron llevados al lado iraní de la frontera”. Las fuerzas de seguridad kurdas informaron que fueron los iraníes quienes secuestraron los estadounidenses “por encontrarse muy cerca de la frontera”. Un informe estadounidense se refiere a la imprudencia de estos turistas por las consecuencias que puede llegar a tener este hecho ya que “los líderes iraníes se benefician de incidentes como este para que centran la atención en una supuesta amenaza externa en lugar de en la disensión dentro del país “. El gobierno iraní acusa a los tres estadounidenses de entrar en el país ilegalmente para espiar. Es decir, les acusan de entrar en el país ilegalmente para espiar cuando en realidad fueron capturados junto iraquí por soldados iraníes que si que cruzaron la frontera entre ambos países. Un año después del secuestro dos de los estadounidenses siguen en poder del gobierno iraní, Sarah Shourd fue liberada.Pero esto no acaba aquí.
Shorud debe someterse a juicio o perder medio millón
Sarah Shorud fue liberada tras pagar 500.000 dólares de fianza y se marchó a los Estados Unidos. El fiscal general de Teherán, Abbas Yafari Dolatabadi advirtió de que si Sarah Shourd no se presenta al juicio en que ella, Shane Bauer y Joshua Fattal deberán enfrentarse a los cargos de entrar ilegalmente en Irán y espionaje se quedarán los dinero con el argumento de que “de acuerdo con la ley, si un criminal es liberado de forma temporal sale al exterior y no se presenta ante la Corte, la fianza queda retenida”. “Sarah Shourd dijo que ella volvería por el juicio, de acuerdo con la ley, ella puede estar presente en la vista para defenderse a sí misma. Si no lo hace, retendremos la fianza “. El juicio está previsto para el 6 de noviembre a las 10:00 horas en un tribunal revolucionario de Irán.
Y ahora los acusan de ser espías de Israel
Según Dotabadi la Justicia iraní se apresta a “emprender el proceso de dos casos vinculados con los servicios de espionaje sionistas en que los detenidos recibieron dinero en efectivo de estos servicios”. Estos ven conspiraciones judías por todas partes, seguramente Ahmadineyad mira debajo de la cama a ver si se han escondido tres “malignos” judíos que le harán bailar la horah. Si normalmente Irán para metieran menores cuelgan, lapidan o amputan extremidades, como hemos leído en las noticias – caso del blogger Hoder por quien pedían pena de muerte y finalmente le cayeron 19 años y medio o el caso de Ashtiani, condenada a morir lapidada por haber cometido adulterio y después condenarla a la horca por complicidad en el asesinato de su marido – es evidente que estos tres chicos tienen un futuro muy negro si los condenan por ser espías a favor de Israel.Irán financió a terroristas en territorio iraquíIrán financió y entrenó terroristas en territorio iraquí, promovió el asesinato de funcionarios iraquíes y el secuestro de soldados estadounidenses e introdujo armas en Irak. Según documentos publicados por Wikileaks el gobierno iraní promovió que un chií iraquí de nombre Al-Dulaymi al servicio de Irán y adiestrado en Irán secuestrara soldados estadounidenses en Bagdad. Secuestró unos 150 funcionarios del Ministerio de Educación Superior de Irak. Este personaje se entrenó en el año 2006 con Hezbolá. Unos meses después fue encontrado y muerto en Ciudad Sader. Antes, sin embargo, había secuestrado y ejecutado cuatro soldados en Kerbala. Hace unos días tildé de pirómano a Ahmadineyad a raíz de su visita al Líbano, en concreto a Hezbolá, lo que puso en alerta a los israelíes. Irán parece querer encender aún más todos los conflictos que hay en Oriente Medio. Una política irresponsable y propia de un loco que espera o salir ganador aunque sea sobre un montón de centros o que todo reviente.
Europa no permite reabastecerse los aviones iraníes
El gobierno iraní ha denunciado que los aviones iraníes han tenido dificultades para reabastecerse de combustible en los aeropuertos europeos y ha advertido que si prosiguen estas prácticas que él califica de ilegales habrá consecuencias. “Desafortunadamente, han adoptado políticas inapropiadas” y “nuestro consejo a estos gobiernos es que actúen más allá de las normas internacionales, aunque sea por esta resolución ilegal” refiriéndose a las sanciones de la ONU que le fueron impuestas en junio pasado debido a su programa nuclear. Luego dijo en un tono amenazador que “si prosiguen con esta política, las empresas pondrán en peligro sus intereses. No lo toleraremos y le haremos frente”. Ya vemos de qué forma hacen frente: secuestrando gente en el país vecino, adiestrando y armando terroristas, asesinando otra gente e intentando que todo el Oriente Medio haga un inmenso pedo. No es que deban negar el combustible a los aviones iraníes, lo que debería hacer Europa es no aceptar ningún avión de ese país, y sobre todo no comerciar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.682 hits
Octubre 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: