El purgatori

2

15 gener 2011 per yeagov


El purgatori

Segons Benet XVI el purgatori no és un lloc físic situat a algun lloc de l’espai, és “un foc interior que purifica l’ànima”. Venint de qui abans de ser escollit Papa havia estat el gran inquisidor, que en termes moderns és prefecte per a la doctrina de la fe, fa por que descrigui el purgatori com un foc intern que purifica l’ànima. El terme purgatori ja té unes connotacions prou temibles, però això de purificar amb foc encara fa més por i venint de qui abans de ser Papa va ser el Gran Inquisidor és preocupant.

El purgatorio
Según Benedicto XVI el purgatorio no es un lugar físico situado en algún lugar del espacio, es “un fuego interior que purifica el alma”. Viniendo de quien antes de ser elegido Papa había sido el gran inquisidor, que en términos modernos es prefecto para la doctrina de la fe, da miedo que describa el purgatorio como un fuego interno que purifica el alma. El término purgatorio ya tiene unas connotaciones bastante temibles, pero eso de purificar con fuego aún da más miedo.

Purgatorio

Secundum ad purgatorium Benedict XVI non alicubi sita loco corporali in loco est ignis intra mundat animam. Cum ante papa electus est magnam inquisitor, qui praefectus est BC pro Doctrina Fidei, describit ne intra purgatorio ignis purgans animam. Purgatorio terminus iam formidatus connotationem satis, sed mundare igni magis timuit.
Fegefeuer
Nach Benedikt XVI Fegefeuer ist nicht ein physischer Ort irgendwo im Raum befindet, ist “eine innere Feuer, das die Seele reinigt.” Kommend vor seiner Wahl zum Papst, der Großinquisitor, die im modernen Sinne ist Präfekten für die Glaubenslehre, befürchten, dass das Fegefeuer beschreibt, wie ein inneres Feuer, das die Seele reinigt wurde. Der Begriff hat Fegefeuer Konnotationen bereits furchtbar genug, aber um es mit Feuer noch mehr Angst davor, und wer, bevor er Papst wurde reinigen der Großinquisitor ist besorgniserregend.

Purgatoire

Selon Benoît XVI, le purgatoire n’est pas un lieu physique situé quelque part dans l’espace, est «un feu intérieur qui purifie l’âme.” Entrée avant d’être élu pape, qui était le grand inquisiteur, qui, en termes modernes est préfet pour la Doctrine de la Foi, la peur qui décrit le purgatoire comme un feu intérieur qui purifie l’âme. Le terme a une connotation purgatoire déjà assez redoutable, mais de le purifier par le feu encore plus peur de venir et qui avant de devenir pape a été le Grand Inquisiteur est préoccupante.

Purgatorioko

To Benedikto XVI Purgatorio on arabera ez dago nonbait espazio fisiko leku bat, “barruko sua duten arima purifies.” Ari hautatua Aita Santuak nor zen grand Inquisidor, eta termino moderno en Fedearen Doktrinarako, beldurra deskribatzen duen Purgatorioko sua barruko duten arima purifies gisa prefektua da aurretik barru. Epe du Purgatorio konnotazio jada egundoko nahikoa, baina garbitzen sua are gehiago datorren beldur eta nork papa egon aurretik izan zen Grand Inquisidor da kezkagarria.

Purgatory

According to Benedict XVI on Purgatory is not a physical place located somewhere in space, is “an inner fire that purifies the soul. ” Coming before being elected pope who was the grand inquisitor, which in modern terms is prefect for the Doctrine of the Faith, fear that describes purgatory as an inner fire that purifies the soul. The term has Purgatory connotations already formidable enough, but to purify it with fire even more afraid of coming and who before becoming pope was the Grand Inquisitor is worrying.

Purgatorio

Secondo Benedetto XVI in Purgatorio non è un luogo fisico trova da qualche parte nello spazio, è “un fuoco interiore che purifica l’anima.” In arrivo prima di essere eletto papa che è stato il grande inquisitore, che in termini moderni è prefetto per la Dottrina della Fede, la paura che descrive il purgatorio come un fuoco interiore che purifica l’anima. Il termine ha una connotazione Purgatorio già abbastanza temibile, ma per purificare con il fuoco ancora più paura di uscire e che prima di diventare papa era il Grande Inquisitore è preoccupante.
Anuncis

2 thoughts on “El purgatori

 1. Entenc que el Purgatori, en la teologia cristiana, és un “estat d’expiació, en el qual, segons l’Església catòlica i les orientals, les ànimes, després de la mort, o es purifiquen dels seus pecats venials o pateixen el càstig temporal que , un cop redimida la culpa del pecat mortal, ha de patir encara el pecador pels seus actes. Se suposa que així s’assegura la felicitat última de les ànimes. “.

  “Totes les esglésies coincideixen en la idea de l’existència del purgatori i coincideixen també que es tracta d’un estat de patiment, però només les esglésies occidentals sostenen que aquest es provoca per mitjà de la foguera, les esglésies orientals no determina la forma de sofriment sinó que el consideren com a conseqüència de diverses afliccions. ”

  Diuen que el concili de Florència (en 1439) va deixar en suspens el debat i la resolució d’aquest assumpte.

  És possible que en aquest debat Benet XVI sigui partidari de la foguera. Al meu la foguera no em sembla adequada per al purgatori ja que el foc es troba a l’infern.

  Prefereixo la idea que apareix del purgatori a la divina comèdia de Dante, com una escarpada muntanya al final de la qual en el seu cim es troba el paradís.

 2. Bé, també vaig pensar que quan parlen de foc o foguera en la teologia cristiana, fan referència a un foc que consumeix l’ànima, segurament en alguns casos en funció dels records de les persones. És clar que la purificació de les ànimes en l’edat mitjana la feien amb dolor, cremant els cossos.

  De vegades he pensat de sentir calor és millor que sentir fred, especialment en ple hivern quan gairebé et congeles amb les baixes temperatures. Però si tinc un bon abric o manta prefereixo el fred a la calor de l’infern …

  La idea que tinc de l’infern és una cosa així com la de la tortura i la maldat i no m’agradaria ser-hi.
  Mai se m’ha passat preguntar-me si els àngels tenen sexe i si arribessin a tenir-ho crec que seria una comunicació molt fina. Jo crec que totes les persones tenen ànima.

  Crec també que el foc espiritual és una cosa bona.

  Un infern idíl.lic? Algú podria dir, amb tota maldat, en els soterranis del Vaticà …

  La teoria termodinàmica i l’infern si em sembla bastant original … calor en moviment … i tot el que estigui relacionat amb la calor .. Suposo que l’infern és ple de calor, però no vaig pensar que la calor ho produïssin les ànimes condemnades, realment mai vaig pensar d’on venia aquesta calor … vaig pensar que l’infern era un lloc on el foc era una cosa
  intrínsec, part de la naturalesa d’aquest lloc … Jo suposo que l’infern crema a dir és exotèrmic. També suposo que hi ha moltes classes d’infern o afliccions.

  Se suposa que les ànimes condemnades no surten mai de l’infern, en aquest cas crec que infern ha de tenir una naturalesa extraordinària per assumir les ànimes, les quals en no ser corporals podrien ser infinites sense ocupar lloc …

  Si pensem que la quantitat d’habitants amb ànima que ha tingut i té la terra no són tant, podríem pensar que l’infern és un lloc petit en la immensitat del Cosmos …

  Crec que és curiós el que és l’infern per a algunes persones … o el cel … Déu meu!

  El que em crida l’atenció és que a l’infern puguin haver àngels.

  Un infern congelat? jo crec que l’infern ha anat evolucionant i que de vegades la fredor del gel és un infern més gran que el de les fogueres … aquí trobaríem els vicis i els pecats congelats …

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

Join 1.799 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 26,216 hits
gener 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« des.   febr. »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11/09/2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171/10/2017
Votant el futur
%d bloggers like this: