Barcelona – Gener’11
227 gener 2011 per yeagov
Panots amb nom
Si camines per Barcelona i vols saber a quin carrer et trobes només has d’aixecar el cap i mirar la façana perquè a tots els carrers, just a la cantonada, hi ha la placa amb el nom del carrer. A la majoria de les plaques només hi ha el nom del carrer, plaça o avinguda, però algunes plaques tenen una breu explicació sobre la persona o el fet al qual està dedicat aquell carrer o plaça. Menys coneguts és el fet que en alguns carrers també podem llegir el nom al terra, seria el cas de la imatge de la foto que es troba al carrer Bruc, aquest però després que es rehabilités la vorera per construir el pas de vianants adaptat per persones amb cadira de rodes, ha quedat reduït a les lletres finals (UCH). Similar circumstància es dóna en el cas de la Ronda Sant Pere que també està afectat per una rehabilitació, i en el cas del carrer Trafalgar degut a la profunda rehabilitació de les voreres ha desaparegut.
Souvenirs
Tornem-hi que no ha estat res. El primer fragment del vídeo que veieu correspon a una tenda de souvenirs del carrer Jaume I, la segona part està gravada al carrer del Veguer, totes dues a molt pocs metres l’una de l’altra, situades al Barri Gotic de Barcelona, a prop de la Plaça Sant Jaume i de la Plaça del Rei. Veient els souvenirs que venen aquestes tendes tinc la sensació que l’estranger soc jo, perquè veig productes que res tenen a veure ni amb la meva ciutat – Barcelona – ni amb el meu país – Catalunya -, els típics vestits de farbalans andalusos que amb tots els respectes trobo perfecte que els venguin a Sevilla, no pas a Barcelona, capital d’un país que té el seu propi vestit tradicional. I també samarretes amb el típic “I love NY”.
Comparteix aquest article
Relacionats
Category: Barcelona, Economia, Notícies i política, Noticias y política, Opinió | Etiquetes: ajuntament de Barcelona, barcelona, farbalans, panots, souvenirs
Em sembla excel lent que els carrers tinguin en cada cantonada una placa amb el nom i una breu explicació sobre la persona o el fet que dóna origen al nom. Aquí no tenim això però vaig veure una cosa semblant a Luxemburg. El que he vist aquí al meu país en algunes places públiques són rètols al costat dels arbres on s’indica el nom comú i científic al mateix temps, especialment quan es tracta d’espècies de la flora autòctona nacional.
Em sembla molt interessant que el nom d’un carrer pugui estar també a terra considerant les persones que van en cadira de rodes, encara que no se si podria ser millor un rètol a l’altura de les persones que van en cadira de rodes i no a terra.
Entenc el que assenyales sobre els records perquè l’has posat més d’una vegada en els teus articles i encara penso que el problema té a veure amb els comerciants, perquè ells són els que trien de vendre, i com que sembla no hi ha un reglament que reguli aquest tipus de vendes, hauràs aquests articles que et fan sentir estranger, als carrers de la teva ciutat.
El video no se puede ver…