Televisions sense ètica

1

6 Abril 2011 per yeagov


Televisions sense ètica

Algunes cadenes de televisió demostren dia si y dia també una absoluta manca d’ètica, no sé si dir-ne periodística perquè no sé si a això que fan se li pot dir periodisme o li hem de dir manipulació, però és evident que l’ètica no està en els seus llibres d’estil, segurament ni en tenen.

Ana Rosa Quintana condemnada

La periodista Ana Rosa Quintana, una de les seves col·laboradores i la productora Cuarzo Producciones SL, propietat d’Ana Rosa Quintana, han estat condemnades per vulneració de l’honor i la intimitat de l’actriu Arancha del Sol i del seu marit Finito de Córdoba. Confesso que no sé qui són cap d’aquests dos. Pel que llegeixo a la notícia el programa d’Ana Rosa Quintana va emetre com una notícia el que eren “simples rumors sobre la presumpta infidelitat del torero”. Vaja, ella actriu, ell torero, molt “typical spanish”. Doncs, el matrimoni van querellar-se contra la productora Cuarzo i Ana Rosa Quintana. El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Madrid que condemna als demandats a indemnitzar amb 50000 euros a cadascun dels querellants i els ordena abstenir-se en el futur de realitzar intromissions il·legítimes en la vida dels querellants. Doncs, li ha sortit molt barat si només són un total de 100000 euros.

Telecinco i l’11-M

Hi ha assumptes que tocats per Telecinco fan angúnia. Quan Telecinco va anunciar que faria una TV movie sobre l’accident de l’avió d’Spanair a Barajas va provocar que a molta gent se li posessin els pèls de punta, un tema massa sensible havent-hi morts pel mig, i sabent que aquesta cadena televisiva practica el sensacionalisme en els informatius i fomenta la rumorologia, publica notícies sense fonament i difama a tort i a dret, fa encara més angúnia que ara decideixin fer una TV movie sobre l’11-M, és a dir, sobre l’atemptat de l’11 de març de 2004 en què uns islamistes van col·locar bombes en els trens de les rodalies de Madrid matant 191 persones. Vídeo: Promoción: 11-M; para que nadie lo olvide, TV movie (Telecinco). Si quan Telecinco va decidir fer la TV movie sobre l’accident de Barajas ja va provocar les protestes de les famílies de les persones que van morir en aquell accident estic segur que l’associació de víctimes de l1-M també intentaran que aquesta mini sèrie que vol emetre Telecinco “11-M, para que nadie lo olvide” no s’arribi a emetre. Espero que ho aconsegueixin. Hi ha temes que Telecinco hauria d’abstenir-se de tocar, temes d’especial sensibilitat, una sensibilitat de la que aquesta cadena està mancada.

Telemadrid i ZP

Telemadrid és una televisió pública de la Comunitat de Madrid, és a dir, que paguen tots els madrilenys, però que únicament serveix a Esperanza Aguirre i els seus coreligionaris de partit. Popularment coneguda com TeleEspe pel seu descarat i desvergonyit partidisme cap a la presidenta Esperanza Aguirre, i de la que entre altres bromes que es fan bromes sobre el lema de la cadena “Espejo de lo que somos” que alguns interpreten com “Espe jode lo que somos”. Telemadrid ha deixat grans moments a les hemeroteques de la manipulació informativa i de la grolleria. Des de la feixista Isabel Sansebastián denunciant que a les escoles catalanes no deixen anar a pixar als nens si no ho fan en català, Salvador Sostres referint-se a la humitat de les calces de les adolescents o Sánchez Dragó, l’home que ara reconeix que durant els anys 60 follava amb adolescents japoneses, o Hermann Tersch que en un evident estat d’ebrietat va parlar que va aconseguir una fama gens merescuda arran d’unes declaracions sobre el que ell faria amb els terroristes, i que dies després que en un programa d’una altra cadena fessin bromes sobre aquestes declaracions va rebre una pallissa. Aquella pallissa a Tersch no tenia cap relació ni amb les seves declaracions ni amb la broma que van fer per les declaracions en altres mitjans, Tersch anava trompa i va cometre l’error de tocar el cul d’una senyora aliena i sembla que l’acompanyant de la senyora va decidir ensenyar-li a Tersch que l’educació amb cops entra. La cadena va voler aprofitar la pallissa a Tersch en benefici propi per atacar a altres mitjans. TeleEspe (Telemadrid) va intentar recentment manipular l’emissió d’una roda de premsa de Pep Guardiola – tema sobre el que ja vaig escriure – i com vaig demostrar crec que ells van creure que no es podria demostrar la seva manipulació, mala sort, el vídeo que llavors vaig penjar mostrava la manipulació dels presentadors de Telemadrid. Però no aprenen dels seus errors. El propi comitè d’empresa de Telemadrid ha acusat la cadena de “sobrepassar tots els límits de la manipulació” per superposar les cares de José Luís Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba amb el segell d’ETA. Els treballadors (comitè d’empresa) de la cadena han denunciat reiteradament la línia editorial de la cadena pública madrilenya, de la que en són còmplices aquells que donen la cara davant del públic fent un exercici del que mai hauria de ser el periodisme.

Televisiones sin ética

Algunas cadenas de televisión demuestran día si y día también una absoluta falta de ética, no sé si llamarla periodística porque no sé si a eso que hacen se le puede llamar periodismo o le tenemos que llamar manipulación, pero es evidente que la ética no está en sus libros de estilo, seguramente ni tienen.

Ana Rosa Quintana condenada

La periodista Ana Rosa Quintana, una de sus colaboradoras y la productora Cuarzo Producciones SL, propiedad de Ana Rosa Quintana, han sido condenadas por vulneración del honor y la intimidad de la actriz Arancha del Sol y de su marido Finito de Córdoba. Confieso que no sé quiénes son ninguno de estos dos. Por lo que leo en la noticia el programa de Ana Rosa Quintana emitió como una noticia lo que eran “simples rumores sobre la presunta infidelidad del torero”. Vaya, ella actriz, él torero, muy “typical spanish”. Pues, el matrimonio se querelló contra la productora Cuarzo y Ana Rosa Quintana. El Tribunal Supremo ha confirmado la sentencia dictada por la Audiencia Provincial de Madrid que condena a los demandados a indemnizar con 50.000 euros a cada uno de los querellantes y los ordena abstenerse en el futuro de realizar intromisiones ilegítimas en la vida de los querellantes. Pues, le ha salido muy barato si sólo son un total de 100.000 euros.

Telecinco y el 11-M

Hay asuntos que tocados por Telecinco provocan angustia. Cuando Telecinco anunció que haría una TV movie sobre el accidente del avión de Spanair en Barajas provocó que a mucha gente se le pusieran los pelos de punta, un tema demasiado sensible habiendo muertos de por medio, y sabiendo que esta cadena televisiva practica el sensacionalismo en los informativos y fomenta la rumorología, publica noticias sin fundamento y difama por doquier, hace aún más angustia que ahora decidan hacer una TV movie sobre el 11-M, es decir, sobre la atentado del 11 de marzo de 2004 en el que unos islamistas colocaron bombas en los trenes de las cercanías de Madrid matando 191 personas. Vídeo: Promoción: 11-M; para que nadie lo olvide, TV movie (Telecinco) Si cuando Telecinco decidió hacer la TV movie sobre el accidente de Barajas ya provocó las protestas de las familias de las personas que murieron en aquel accidente estoy seguro de que la asociación de víctimas del 1-M también intentarán que esta mini serie que quiere emitir Telecinco “11-M, para que nadie lo olvide” no se llegue a emitir. Espero que lo consigan. Hay temas que Telecinco debería abstenerse de tocar, temas de especial sensibilidad, una sensibilidad de la que esta cadena carece.

Telemadrid y ZP

Telemadrid es una televisión pública de la Comunidad de Madrid, es decir, que pagan todos los madrileños, pero que únicamente sirve a Esperanza Aguirre y sus correligionarios de partido. Popularmente conocida como TeleEspe por su descarado y desvergonzado partidismo hacia la presidenta Esperanza Aguirre, y de la que entre otras bromas que se hacen bromas sobre el lema de la cadena “Espejo de lo que somos” que algunos interpretan como “Espe jode lo que somos”. Telemadrid ha dejado grandes momentos en las hemerotecas de la manipulación informativa y de la grosería. Desde la fascista Isabel Sansebastián denunciando que en las escuelas catalanas no dejan ir a mear a los niños si no lo hacen en catalán, Salvador Sostres refiriéndose a la humedad de las bragas de las adolescentes o Sánchez Dragó, el hombre que ahora reconoce que durante los años 60 follaba con adolescentes japonesas, o Hermann Tersch que en un evidente estado de ebriedad habló de que consiguió una fama nada merecida a raíz de unas declaraciones sobre lo que él haría con los terroristas, y que días después de que en un programa de otra cadena hicieran bromas sobre estas declaraciones recibió una paliza. Aquella paliza a Tersch no tenía ninguna relación ni con sus declaraciones ni con la broma que hicieron por las declaraciones en otros medios, Tersch iba trompa y cometió el error de tocar el culo de una señora ajena y parece que el acompañante de la señora decidió enseñarle a Tersch que la educación con golpes entra. La cadena quiso aprovechar la paliza a Tersch en beneficio propio para atacar a otros medios. TeleEspe (Telemadrid) intentó recientemente manipular la emisión de una rueda de prensa de Pep Guardiola – tema sobre el que ya escribí – y como demostré creo que ellos creyeron que no se podría demostrar su manipulación, mala suerte, el vídeo que entonces colgué mostraba la manipulación de los presentadores de Telemadrid. Pero no aprenden de sus errores. El propio comité de empresa de Telemadrid ha acusado a la cadena de “sobrepasar todos los límites de la manipulación” para superponer las caras de José Luís Rodríguez Zapatero y Alfredo Pérez Rubalcaba con el sello de ETA. Los trabajadores (comité de empresa) de la cadena han denunciado reiteradamente la línea editorial de la cadena pública madrileña, de la que son cómplices los que dan la cara ante el público haciendo un ejercicio de lo que nunca debería ser el periodismo.

One thought on “Televisions sense ètica

  1. D’acord amb que els mitjans no han de realitzar “intromissions il.legítimes” a la vida, de les persones i que de vegades resulta xocant veure en televisió entrevistes a les persones que acaben de patir la mort violenta de familiars .. o entrevistes grolleres i vulgars sobre d’intimitats de persones.

    Tot això em sembla una demostració de la insenbilidad i morbositat d’alguns mitjans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.687 hits
Abril 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: