Periodisme amb nas de Pinotxo

1

16 Abril 2011 per yeagov


 

 

Periodisme amb nas de Pinotxo

Ja sabem que cada diari, cada ràdio, cada televisió i cadascun dels diversos formats que avui adopta la premsa té la seva ideologia, però una cosa és que aquesta ideologia es vegi reflectida en els articles l’opinió i en el tractament de les notícies, i una altra cosa molt diferent és que directament es menteixi sense cap vergonya, sabent, a més, que el que diuen és una mentida de la mida d’un campanar. I aquests mitjans no només solen mentir, generalment abusen de l’insult gratuït i sense justificació. Sempre he cregut que els diaris haurien de separar la informació de l’opinió, que es vegi clarament el que és una notícia que respongui als clàssics “què, quan, com, qui, on” i l’opinió, això si, una opinió que estigui dins dels límits dels respecte i no que segueixi l’estil groller del difunt columnista falangista Jaime Capmany, que va marcar l’estil barroer i groller dels opinadors de l’ABC. Ja és ben curiós que sigui la premsa de dretes, que se suposa que són la gent d’ordre, la que en els seus articles tenen un discurs tavernari, com si s’haguessin pres deu cigalons abans d’escriure l’article. El diari conservador, nacionalcatòlic i monàrquicofranquista La (sin)Razón, clònic del carpetovetònic ABC, intenta no quedar-se enrere de l’original, però tampoc vol ser menys d’altres diaris amb seu a Madrid coneguts per la seva agressiva, espanyolista, a vegades sensacionalista, mai veraces i sempre mal educats.

El més trist és que aquests diaris marquen/dicten l’opinió de molts espanyols que estan convençuts que a Catalunya ens mengem els nens castellanoparlants amb patates i que cremem (nacionalistes) espanyols a la plaça major.

Alguns articulistes d’aquests diaris són fàcilment identificables, passegen els seus prejudicis mesetaris en forma de nas de Pinotxo per les pàgines dels diaris de l’Altiplà castellà.

L’articulista José Antonio Vera o mostra la seva total ignorància o menteix sense manies quan en relació a la consulta independentista celebrada a Barcelona i d’altres municipis catalans el dia 10 d’abril, diumenge passat, es dedica a barrejar la seva ignorància, unes quantes mentides i molta demagògia quan diu que “el president es gasta els diners de la Sanitat a sostenir una superestructura independentista que portarà a la ruïna la Generalitat”, i afegeix que “el pseudoreferèndum secessionista seria divertit si no fos perquè es va pagar amb diners de la Generalitat”.

Demostra ser un mal periodista quan fa aquestes afirmacions. La consulta de Barcelona ha estat organitzada per la plataforma Barcelona Decideix, una entitat privada que s’ha finançat mitjançant donacions de milers de persones, i que s’ha celebrat amb la feina de 7000 voluntaris que s’han ocupat d’organitzar-ho tot, tot sigui dit, de manera exemplar. Recomanaria al senyor Vera que abans de dir coses que no són veritat s’informés preguntant als que coneixen l’assumpte. Dues frases en què aconsegueix no dir una sola veritat, en el seu cas, és normal, Antonio Vera practica molt i a hores d’ara segurament el que no deu saber és dir la veritat.

Periodismo con nariz de Pinocho

Ya sabemos que cada diario, cada radio, cada televisión y cada uno de los diversos formatos que hoy adopta la prensa tiene su ideología, pero una cosa es que esta ideología se vea reflejada en los artículos de opinión y en el tratamiento de las noticias, y otra cosa muy distinta es que directamente se mienta sin ninguna vergüenza, sabiendo, además, que lo que dicen es una mentira del tamaño de un campanario. Y estos medios no sólo suelen mentir, generalmente abusan del insulto gratuito y sin justificación. Siempre he creído que los periódicos deberían separar la información de la opinión, que se vea claramente lo que es una noticia que responda a los clásicos “que, cuando, cómo, quién, donde” y la opinión, eso si, una opinión que esté dentro de los límites del respeto y no que siga el estilo grosero del difunto columninsta falangista Jaime Capmany, que marcó el estilo chapucero y grosero de los opinadores de la ABC. Ya es bien curioso que sea la prensa de derechas, que se supone que son la gente de orden, la que en sus artículos tienen un discurso tabernario, como si se hubieran tomado diez carajillos antes de escribir el artículo. El diario conservador, nacionalcatólico y monárquicofranquista La (sin)Razón, clónico del carpetovetónico ABC, intenta no quedarse atrás del original, pero tampoco quiere ser menos de otros diarios con sede en Madrid conocidos por su agresiva, españolista, a veces sensacionalista, nunca veraces y siempre mal educados.

Lo más triste es que estos diarios marcan/dictan la opinión de muchos españoles que están convencidos de que en Cataluña nos comemos los niños castellanohablantes con patatas y que quemamos (nacionalistas) españoles en la plaza mayor.

Algunos articulistas de estos diarios son fácilmente identificables, pasean sus prejuicios mesetarios en forma de nariz de Pinocho por las páginas de los diarios del Altiplano castellano.

El articulista José Antonio Vera o muestra su total ignorancia o miente sin reparos cuando en relación a la consulta independentista celebrada en Barcelona y otros municipios catalanes el día 10 de abril, el pasado domingo, se dedica a mezclar su ignorancia, unas cuantas mentiras y mucha demagogia cuando dice que “el presidente se gasta el dinero de la Sanidad a sostener una superestructura independentista que llevará a la ruina la Generalitat“, y añade que “el pseudoreferèndum secesionista sería divertido si no fuera porque se pagó con dinero de la Generalitat“.

Demuestra ser un mal periodista cuando hace estas afirmaciones. La consulta de Barcelona ha sido organizada por la plataforma Barcelona Decideix, una entidad privada que ha financiado mediante donaciones de miles de personas, y que se ha celebrado con el trabajo de 7000 voluntarios que se han ocupado de organizarlo todo, todo sea dicho, de manera ejemplar. Recomendaría al señor Vera que antes de decir cosas que no son verdad se informara preguntando a los que conocen el asunto. Dos frases en las que consigue no decir una sola verdad, en su caso, es normal, Antonio Vera practica mucho y a estas alturas seguramente lo que no debe saber es decir la verdad.

One thought on “Periodisme amb nas de Pinotxo

  1. Penso que l’articulista José Antonio Vera, és un mal periodista, quan en relació a la consulta independentista celebrada a Barcelona i altres municipis catalans el dia 10 d’abril, el passat diumenge, afirma que: “el president es gasta els diners de la Sanitat a sostenir una superestructura independentista que portarà a la ruïna la Generalitat “, i afegeix que” el pseudoreferèndum secessionista seria divertit si no fos perquè es va pagar amb diners de la Generalitat “; demostra ser un mal periodista quan es pot demostrar, com tu dius, que “la consulta de Barcelona ha estat organitzada per la plataforma Barcelona Decideix, una entitat privada que l’ha finançat mitjançant donacions de milers de persones, i que s’ha celebrat amb el treball de 7000 voluntaris que s’han ocupat de organitzar-ho tot de manera exemplar.”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.729 hits
Abril 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: