Israel: Flotilles, submarí Dolphin, Iron Dome, Ivy Bridge i combustible contaminat

5

16 Mai 2011 per yeagov


 Israel: Flotilles, submarí Dolphin, Iron Dome, Ivy Bridge i combustible contaminat

Netanyahu demana a Zapatero que aturi la sortida del vaixell espanyol de la flotilla
El primer ministre israelià Netanyahu ha demanat al seu homòleg espanyol Rodríguez Zapatero que impedeixi que vaixells espanyols s’uneixin a la segona flotilla que té previst arribar a la Franja de Gaza el proper mes de juny. Netanyahu va trucar a Rodríguez Zapatero per a mostrar-li la seva preocupació per la intenció de la plataforma espanyola “Rumb a Gaza” de noliejar un vaixell amb el qual s’unirien a una flotilla internacional formada per uns quinze vaixells i un miler de persones que pretenen entrar a Gaza. Netanyahu va deixar clar que Israel no permetrà la flotilla arribar a Gaza i que era recomanable convèncer als promotors de la flotilla que canviïn de plans. Netanyahu va avisar que aquesta flotilla té al darrera un grup fonamentalista islàmic. Haig de dir, que vaig escoltar a un portaveu espanyol d’aquesta flotilla i exceptuant el fet que ho deia en castellà aquell personatge em recordava molt en el llenguatge emprat als dirigents d’Hamàs o Hezbolà. Malgrat que aquesta flotilla intentaven passar per pacifistes la realitat va ser molt diferent. És cert que van morir 9 turcs – això va causar tibantors diplomàtiques entre Israel i Turquia – integrants de la flotilla, el que va intentar ocultar-se va ser que aquells pacifistes van atacar els soldats israelians amb barres, armes blanques i còctels molotov reduint a alguns dels soldats israelians cosa que va obligar als altres a actuar amb més contundència. Això es pot veure en vídeos que van gravar els israelians. L’assalt va obligar a Israel a corregir alguns errors comesos durant l’assalt. La ministra d’exteriors espanyola Trinidad Jiménez va dir que la millor manera d’aixecar l’embargament a Gaza és a través de la gestió diplomàtica, no enviant flotilles que poden acabar com l’altra i provocant un conflicte diplomàtic. Segons Jiménez l’acord de Fatah i Hamàs obre les portes a la possibilitat que s’acabi el bloqueig a Gaza. La Plataforma espanyola “Rumb a Gaza” ha respost que ells ho pensen intentar malgrat tot. Sabent que darrera d’aquesta flotilla hi ha un grup islamista em sembla que els importa poc arribar o no. Ser aturats és una bona publicitat per a ells, especialment si hi ha morts, si els deixessin arribar a Gaza seria un fracàs propagandístic. Però hem de comprendre que Israel no vulgui que arribin aquests vaixells sense abans examinar la càrrega i garantir que sota el paraigües d’una presumpta organització pacifista que s’estima molt els palestins hi ha un grup islamista que vulgui introduir armes a Gaza en un moment que els arsenals d’Hamàs podrien estar bastant desproveïts. Durant la conversa entre els dos caps de govern van valorar el pacte entre Fatah i Hamàs que posa fi a la divisió palestina, teòricament, però Netanyahu considera que Fatah “ha d’escollir entre la pau amb Israel o la pau amb Hamàs”. Hamàs continua negant-se a la pau amb Israel i ja han dit que no renuncien a la destrucció d’Israel, en aquestes circumstàncies el pacte entre Fatah i Hamàs té poc de positiu.

Submarí Dolphin
Israel ha adquirit un sisè submarí Dolphin de fabricació alemanya per un preu de mil milions de dòlars. Israel compta amb tres submarins Dolphin, els dos primers van ser donats per Alemanya a Israel l’any 1997, Israel va adquirir dos submarins més dos anys després, va encarregar dos més l’any 2006 que seran entregats a finals d’aquest any. Ara s’ha aprovat l’adquisició d’un sisè submarí.
Els dos submarins que seran entregats a finals d’any tenen capacitat per portar ogives nuclears i podrien emparar-se per respondre a l’Iran en cas que aquest país ataqués Israel. Els Dolphin són submarins dièsel-elèctrics fabricats per la companyia alemanya Howwaldweke-Deutsche Werft AG i en concret aquests submarins han estat dissenyats específicament seguint els requeriments de l’Armada israeliana. Habitualment els submarins israelians es mouen per la Mediterrània però l’any 2009 Israel va desplaçar un dels seus submarins al Mar Roig, al port d’Elat. L’any 2010 Israel enviar un submarí amb capacitat d’atac nuclear de manera permanent davant el rumor que l’Iran entregués al grup terrorista xiïta libanès Hezbolà míssils sofisticats via Síria.
Iron Dome
Israel invertirà 1000 milions de dòlars addicionals en el sistema Cúpula de Ferro (Iron Dome o Kipat Barzel) després de comprovar la seva eficàcia abatent coets de petites dimensions. S’estima que la Cúpula de Ferro estarà completament operativa, és a dir, que podrà protegir tot Israel, d’aquí a cinc anys. El passat més de març el sistema Cúpula de Ferro va demostrar la seva efectivitat interceptant 8 dels nou coets contra els que va disparar i discriminant aquells artefactes que podrien caure sobre poblacions d’aquells que caurien en zones deshabitades. Cúpula de Ferro va protegir les ciutats de Be’er Sheba i Ashdod atacades per Hamàs amb coets Grad. Un portaveu va advertit que “hem d’ajustar les nostres expectatives del Cúpula de Ferro tant la ciutadania com els líders polítics” perquè “no és un sistema que pugui garantir la intercepció de cada coet”. D’això se’n diu curar-se en salut, si va molt bé però el sistema pot fallar. Una preocupació és el cost. Cada coet interceptor del Cúpula de Ferro costa uns 40000 dòlars mentre que els coets que llança Hamàs només costen uns centenars de dòlars. Per finançar el projecte tenen la idea d’exportar-lo i hi ha cinc països que volen adquirir-lo, entre aquests països estan els Estats Units que usaria el sistema Cúpula de Ferro per protegir-se d’aquest tipus d’atacs a l’Afganistan.
Cinc plantes de dessalinització
Israel construirà cinc plantes de dessalinització per poder fer front a les necessitats d’aigua potable de les pròximes dècades. Aquestes plantes augmentaran la capacitat de dessalar aigua fins els 1750 metres cúbics l’any que és el que s’estima que necessitarà Israel l’any 2050 en què els experts creuen que la població quasi es duplicarà. Aquestes plantes també subministraran aigua a Cisjordània i la Franja de Gaza. Sempre que els terroristes d’Hamàs no decideixin fer volar els aqüeductes, suposo.
Processador Ivy Bridge
Intel ha decidit fabricar a Israel el nou processador Ivy Bridge. Recentment Intel va modernitzar la seva fàbrica a Kyriat Gat amb el propòsit de fabricar aquest processador. Segons Intel aquest nou processador serà més petit, més ràpid i més eficient energèticament. Espero que també hagin aconseguit que no desprengui tanta escalfor perquè els ordinadors actuals requereixen ventiladors cada cop més grans per refredar els processadors. I aquests ventiladors fan molt soroll.
Combustible contaminat
Detecten algunes partides de combustible d’aviació que a obligat a Israel a suspendre alguns vols que surten des d’Israel. Les autoritats aconsellen les companyies aèries que es proveeixin a Xipre com a mesura de precaució. El ministre d’infraestructures israelià Uzi Landau ha anunciat que obriria una investigació per saber que ha passat.

Israel: flotillas, submarino Dolphin, Iron Dome, Ivy Bridge y combustible contaminado
Netanyahu pide a Zapatero que detenga la salida del barco español de la flotilla
El primer ministro israelí Netanyahu ha pedido a su homólogo español Rodríguez Zapatero que impida que barcos españoles se unan a la segunda flotilla que tiene previsto llegar a la Franja de Gaza el próximo mes de junio. Netanyahu llamó a Rodríguez Zapatero para mostrarle su preocupación por la intención de la plataforma española “Rumbo a Gaza” de fletar un barco con el que se unirían a una flotilla internacional formada por unos quince barcos y un millar de personas que pretenden entrar en Gaza. Netanyahu dejó claro que Israel no permitirá la flotilla llegó a Gaza y que era recomendable convencer a los promotores de la flotilla que cambien de planes. Netanyahu avisó de que esta flotilla tiene detrás un grupo fundamentalista islámico. Debo decir, que escuché a un portavoz español de esta flotilla y exceptuando el hecho de que lo decía en castellano aquel personaje me recordaba mucho en el lenguaje empleado en los dirigentes de Hamás o Hezbolá. Aunque esta flotilla intentaban pasar por pacifistas la realidad fue muy diferente. Es cierto que murieron 9 turcos – esto causó tiranteces diplomáticas entre Israel y Turquía – integrantes de la flotilla, lo que intentó ocultarse fue que aquellos pacifistas atacaron los soldados israelíes con barras, armas blancas y cócteles molotov reduciendo a algunos de los soldados israelíes lo que obligó a los demás a actuar con más contundencia. Esto se puede ver en vídeos que grabaron los israelíes. El asalto obligó a Israel a corregir algunos errores cometidos durante el asalto. La ministra de exteriores española Trinidad Jiménez dijo que la mejor manera de levantar el embargo a Gaza es a través de la gestión diplomática, no enviando flotillas que pueden acabar como la otra y provocando un conflicto diplomático. Según Jiménez el acuerdo de Fatah y Hamás abre las puertas a la posibilidad de que acabe el bloqueo a Gaza.La Plataforma española “Rumbo a Gaza” ha respondido que ellos lo piensan intentar a pesar de todo.
Sabiendo que detrás de esta flotilla hay un grupo islamista me parece que les importa poco llegar o no. Ser desempleados es una buena publicidad para ellos, especialmente si hay muertos, si los dejaran llegar a Gaza sería un fracaso propagandístico. Pero debemos comprender que Israel no quiera que lleguen estos barcos sin antes examinar la carga y garantizar que bajo el paraguas de una presunta organización pacifista que se estima mucho los palestinos hay un grupo islamista que quiera introducir armas en Gaza en un momento que los arsenales de Hamás podrían estar bastante desprovistos. Durante la conversación entre los dos jefes de gobierno valoraron el pacto entre Fatah y Hamás que pone fin a la división palestina, teóricamente, pero Netanyahu considera que Fatah “tiene que escoger entre la paz con Israel o la paz con Hamás”. Hamás continúa negándose a la paz con Israel y ya han dicho que no renuncian a la destrucción de Israel, en estas circunstancias el pacto entre Fatah y Hamás tiene poco de positivo.

Submarino Dolphin

Israel ha adquirido un sexto submarino Dolphin de fabricación alemana por un precio de mil millones de dólares. Israel cuenta con tres submarinos Dolphin, los dos primeros fueron donados por Alemania a Israel en 1997, Israel adquirió dos submarinos más dos años después, encargó dos más en 2006 que serán entregados a finales de este año. Ahora se ha aprobado la adquisición de un sexto submarino. Los dos submarinos que serán entregados a finales de año tienen capacidad para llevar ojivas nucleares y podrían ampararse para responder a Irán en caso de que este país atacara Israel. Los Dolphin son submarinos diesel-eléctricos fabricados por la compañía alemana Howwaldweke-Deutsche Werft AG y en concreto estos submarinos han sido diseñados específicamente siguiendo los requerimientos de la Armada israelí.Habitualmente los submarinos israelíes se mueven por el Mediterráneo pero el año 2009 Israel desplazó uno de sus submarinos en el Mar Rojo, en el puerto de Eilat. El año 2010 Israel envió un submarino con capacidad de ataque nuclear de manera permanente ante el rumor de que Irán entregara al grupo terrorista chií libanés Hezbolá misiles sofisticados vía Siria.

Iron Dome

Israel invertirá 1.000 millones de dólares adicionales en el sistema Cúpula de Hierro (Iron Dome o Kipat Barzel) tras comprobar su eficacia abatiendo cohetes de pequeñas dimensiones. Se estima que la Cúpula de Hierro estará completamente operativa, es decir, que podrá proteger todo Israel, dentro de cinco años. El pasado mes de marzo el sistema Cúpula de Hierro demostró su efectividad interceptando 8 de los nueve cohetes contra los que disparó y discriminando aquellos artefactos que podrían caer sobre poblaciones de aquellos que caerían en zonas deshabitadas. Cúpula de Hierro proteger las ciudades de Be’er Sheba y Ashdod atacadas por Hamás con cohetes Grad.Un portavoz advirtió de que “tenemos que ajustar nuestras expectativas del Cúpula de Hierro tanto la ciudadanía como los líderes políticos” porque “no es un sistema que pueda garantizar la interceptación de cada cohete”. Esto se llama curarse en salud, si, va muy bien pero el sistema puede fallar. Una preocupación es el coste. Cada cohete interceptor del Cúpula de Hierro cuesta unos 40.000 dólares mientras que los cohetes que lanza Hamás sólo cuestan unos cientos de dólares.Para financiar el proyecto tienen la idea de exportarlo y hay cinco países que quieren adquirirlo, entre estos países están los Estados Unidos que usaría el sistema Cúpula de Hierro para protegerse de este tipo de ataques a la Afganistán.

Cinco plantas de desalinización

Israel construirá cinco plantas de desalinización para poder hacer frente a las necesidades de agua potable de las próximas décadas. Estas plantas aumentarán la capacidad de desalar agua hasta los 1750 metros cúbicos al año que es lo que se estima que necesitará Israel el año 2050 en que los expertos creen que la población casi se duplicará. Estas plantas también suministrarán agua en Cisjordania y la Franja de Gaza. Siempre que los terroristas de Hamás no decidan hacer volar los acueductos, supongo.

Procesador Ivy Bridge

Intel ha decidido fabricar en Israel el nuevo procesador Ivy Bridge. Recientemente Intel modernizar su fábrica en Kyriat Gat con el propósito de fabricar este procesador. Según Intel este nuevo procesador será más pequeño, más rápido y más eficiente energéticamente. Espero que también hayan conseguido que no desprenda tanta calor para que los ordenadores actuales requieren ventiladores cada vez más grandes para enfriar los procesadores. Y estos ventiladores hacen mucho ruido.

Combustible contaminado

Detectan algunas partidas de combustible de aviación que a obligado a Israel a suspender algunos vuelos que salen desde Israel. Las autoridades aconsejan las compañías aéreas que se provean en Chipre como medida de precaución.El ministro de infraestructuras israelí Uzi Landau ha anunciado que abriría una investigación para saber que ha pasado.

5 thoughts on “Israel: Flotilles, submarí Dolphin, Iron Dome, Ivy Bridge i combustible contaminat

 1. Una segona flotilla humanitària es prepara a Estocolm per viatjar a Gaza, esperen que sigui més gran i més reeixida que l’anterior, esperen reunir més organitzacions, ho va dir a la premsa sueca un activista que va resultar ferit en l’atac de l’ordre israelià al comboi d’embarcacions civils que transportava més o menys 700 activistes i tones d’ajuda humanitària el passat 31 de maig 2010 i on van morir 9 civils d’origen turc.

  La nova flotilla humanitària partiria en la tercera setmana de juny 2011 cap a Gaza.

  L’escriptor suec Henning Mankell, col.laborador habitual de “Ship to Gaza” i qui també es trobava entre els 700 activistes atacats per Israel en la “Flotilla de la Llibertat”, va mostrar el seu suport a la iniciativa. El pensa que si els israelians no aixequen el bloqueig, cal actuar d’alguna manera, i que una manera és incorporar-se a la nova flota d’ajuda humanitària. L’està a favor d’unir-se de nou a la flota.

  Em sembla absurd que el primer ministre israelià Netanyahu li demani al primer ministre espanyol Rodríguez Zapatero que impedeixi que vaixells espanyols s’uneixin al segon comboi … el ministre espanyol no pot prohibir això, perquè els vaixells són privats i la gent que participa allà pertanyen a organitzacions civils, per exemple, durant aquests dies, el Grup de Treball de Rumbo a Gaza a Valladolid està ultimant els preparatius de classificació, embalatge i transport de tota l’ajuda humanitària recollida en onze mesos tant a la província com en altres localitats de Castella i Lleó. L’ingent material ha estat donat per institucions i organitzacions. En aquesta flota participarà un vaixell espanyol i grup d’activistes espanyols a través de la Campanya Rumb a Gaza que pretén trencar i posar fi al bloqueig israelià a la Franja de Gaza, en aquest vaixell viatjarà l’eurodiputat Willy Meyer. Altres grups planifiquen a Paris i realitzen molts esdeveniments per reunir suport. Entenc que van ser rebuts el 10 de maig per eurodiputats al Parlament europeo.La segona flotilla no és una cosa tan sense importància, és important.

  Si Israel diu que no permetrà que la segona flotilla arribi a Gaza, no es que és el que podem esperar. No se que autoritat té Israel per abordar vaixells civils amb ajuda humanitària en aigües internacionals del Mediterráneo.Me fa l’efecte que no li importa el fet que encara està sent investigat per dues comissions a banda de l’ONU pel seu atac a la primera flota

 2. No puc comprendre, tant es parla de desarmament nuclear i Israel es permet comprar submarins amb capacitat per a portar ogives nuclears ..!

 3. . Un sistema antimíssils em sembla bé per defensar-se de possibles atacs. No crec que Israel quedi desprotegit pel cost del sistema ja que rep ajuda d’USA.

  2. Em sembla excel lent que Israel construeixi cinc plantes dessalinitzadores per fer front al consum d’aigua potable de les pròximes dècades a la regió.

  3. Correcte, la fabricació d’un nou processador Intel a Israel.

  4. Combustible d’aviació contaminat en Israel? Em sembla estrany, per descomptat cal una investigació

 4. yeagov ha dit:

  El bloqueig es fa per impedir que s’armi Hamàs. L’ajuda pot entrar per un port israelià i després de comprovar que no hagin armes ni explosius pot accedir a Gaza, però els de la flotilla sembla que intenten forçar el bloqueig, es neguen a que els vaixells siguin revisats, el que fa que se sospiti que puguin portar armes per Hamàs. Aquestes flotilles són organitzades i finançades per grups islamistes amb la connivència de ximples occidentals que es creuen que és de moderns donar suport a Hamàs.

  Netanyahu tracta d’impedir en origen la repetició del que va passar amb l’anterior flotilla. És cert que el govern espanyol no pot impedir-ho, la responsabilitat recau íntegrament a qui han organitzat la flota i en els que es pugin als vaixells.

  Israel té la mateixa autoritat per fer això que Xile o Espanya per impedir el contraban. Els vaixells contrabandistes s’aborden en aigües internacionals sempre. Atès que les aigües per les que pretenen accedir a Gaza són aigües israelians, Israel té tot el dret a impedir que aquests vaixells arribin a terra tenint en compte que hi ha la sospita que aquesta “ajuda humanitària” siguin armes amb les que Hamàs pot matar israelians.

  Israel adquireix submarins amb capacitat d’atac nuclear perquè tem que l’Iran li atac amb armes nuclears. Es tracta de tenir el pal més gran. Israel té uns veïns que en qualsevol moment se li podrien tirar a sobre com han fet en el passat. Et preguntes per què es permet a Israel adquirir submarins amb capacitat nuclear. Dues coses:
  1-Aquests submarins poden llançar míssils que poden portar caps nuclears però també convencionals.
  2-Iran s’està armant amb míssils que cada cop arriben més lluny i ha expressat la seva voluntat reiteradament d’usar-los contra Israel. Israel ha advertit que si cau un sol míssil iranià en el seu territori hi haurà una resposta contundent.
  Fixa’t que Israel no comença cap conflicte, mai ataca primer, això si, respon sense contemplacions i és perquè no té més remei que fer-ho per debilitar militarment als seus enemics. Iran ja sap que si llança un míssil contra Israel rebran una resposta clara i contundent. D’ells depèn.

  Estats Units ha anunciat la seva disposició d’adquirir diverses unitats del Iron Dome, també altres països han mostrat el seu interès, això pot servir per finançar la implantació del Iron Dome en tot el territori d’Israel.

  Pel que he llegit mentre buscava la foto apropiada, Israel compta amb la planta dessalinitzadora més gran del món i amb altres dues. I ara construirà aquestes cinc que haurien de ser suficients per abastir les necessitats d’aigua potable d’aquí al 2050.

  No tothom sap que Israel és una potència en alta tecnologia, biotecnologia i en diversos tipus d’indústria, és un país tecnològicament molt avançat, per descomptat molt més que els seus veïns.

  Ja han obert una investigació, em sembla que algun responsable d’aquesta ficada de pota va a haver de dedicar-se a netejar el Neguev amb una escombra.

 5. Lamentablement sembla que els altres no pensen el mateix que Israel. Crec que no pot impedir que s’armi Hamas com ell diu, impedint el pas dels vaixells per la Mediterrània. Crec que aquesta és la raó per la qual es formi una segona flotilla, per trencar i acabar amb el bloqueig. Jo crec que Israel no pot revisar un vaixell només perquè sospita que porta armes, quan ells diuen que és ajuda humanitària, és a dir, no creu el que diuen els activistes i les seves organitzacions. És lamentable si és així, perquè el desconfiar ho fa actuar de forma prepotent, crec jo.

  No estic d’acord amb l’actitud d’Israel ..

  Jo crec que les aigües territorials israelianes tenen un límit, i no són totes les aigües del Mediterrani; entenc que en les investigacions de l’ONU es diu que Israel va abordar la primera flota en aigües internacionals no en aigües d’Israel. Jo no crec que portin armes en un comboi que públicament diu porta ajuda humanitària.

  Entenc la teva explicació des del punt de vista d’Israel. Però penso que el conflicte àrab israelià és responsabilitat d’Israel i l’organització internacional que van crear l’Estat d’Israel sense considerar els altres pobles que habitaven el territori. Yaser Arafat un cop va preguntar, perquè estat d’Israel i no Estat de Palestina? I jo em pregunto el mateix

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uniu-vos a 1.800 seguidors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.642 hits
Mai 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: