El procés de pau

2

27 Mai 2011 per yeagov


 
El procés de pau

Egipte obriran la frontera amb Gaza
Les autoritats egípcies obriran des d’aquest dissabte les seves fronteres amb Gaza per ajudar a consolidar la reconciliació entre els palestins. El pas fronterer de Rafah va ser tancat arran que el grup terrorista Hamàs prengués per la força el control de Gaza. Des de llavors només s’obria per permetre la sortida de malalts i l’entrada d’ajut humanitari. Després de la caiguda del règim d’Hosni Mubarak les noves autoritats egípcies han decidit revisar la situació de la frontera entre Egipte i Gaza. Han declarat que eximeixen del visat totes les dones palestines, els barons menors de 18 anys i majors de 49, els palestins que estudien a les universitats egípcies i totes les persones que creuïn cap a Egipte per a rebre tractament medic. És a dir, que pràcticament han obert les portes. Cal recordar que la majoria dels últims atemptats suïcides perpetrats per les diverses organitzacions terroristes palestines els han perpetrat dones i barons menors d’edat.
Hamàs contents amb la decisió egípcia d’obrir les seves fronteres amb Gaza
Hamàs arriba a un acord amb Fatah, amb qui fa quatre anys s’estaven disparant mútuament i ara s’han fet molt amics davant l’admiració de tothom. Això fa que Hamàs que fins ara controlava amb mà de ferro tot Gaza, un territori completament bloquejat, accedeixi a Cisjordània, però també aconsegueix que li obrin les fronteres amb Egipte en unes condicions pràcticament de portes obertes. Hamàs diu que “aquestes mesures són una decisió en la correcta direcció, que facilitaran la vida a la població i alleujaran seu sofriment”. A ells si que potser se’ls alleujarà el patiment del que és responsable Hamàs però aquesta decisió podria ser l’inici d’una onada d’atemptats contra Israel, espero equivocar-me, que s’havien pogut minimitzar amb el bloqueig de Gaza.
Impedida venda d’helicòpters de combat a l’Iran
La policia espanyola ha aconseguit impedir la venda d’helicòpters de combat a l’Iran i de material de guerra a Veneçuela. Cinc empresaris espanyols i tres ciutadans iranians han estat detinguts per la policia espanyola quan estaven fent els tràmits. Els detinguts també tenien previst vendre peces de recanvi a Veneçuela. En aquesta intervenció realitzada a Madrid i Barcelona han estat intervinguts nou helicòpters BELL-212, recanvis i material divers valorat en 100 milions d’euros. Tot aquest material estava amagat en dipòsits industrials de Navas del Rey (Madrid), Sabadell i Terrassa (Barcelona). Els helicòpters BELL-212 són de fabricació nord-americana, serveixen per transportar tropes i material bèl·lic, poden volar a 230 km/h i tenen una autonomia d’uns 600 km. Aquest tipus d’helicòpters estan sotmesos a una normativa espanyola, la UE i l’ONU prohibeix la seva venda. El mercat negre d’armes és un gran negoci, sempre ho ha estat, aquí no hi ha crisi, sempre hi ha algun règim que aspira a adquirir armes que no podria aconseguir per la via legal.
Abàs es tira enrere en les negociacions de pau
El president palestí Mahmud Abàs torna a tirar-se enrere aquest cop escudant-se en les paraules del primer ministre israelià que entre altres coses deia que les fronteres del 67 eren indefensables, i ho són, considerant que darrera d’aquestes fronteres hi ha organitzacions terroristes com Hamàs, que ara ha fet les paus amb Fatah, que continuen invocant la destrucció de l’Estat d’Israel. El que impedeix que el procés de pau avanci és que Hamàs continui volen destruir Israel, no que Israel no accepti que li vulguin posar el cap a la guillotina. Abàs vol que l’ONU pressioni a Israel per forçar a Israel pràcticament a entregar-se. Abàs al·lega que hi ha diversos punts que boqueixen els acords: Israel vol un Estat palestí sense Jerusalem, desmilitaritzat i amb presència militar israeliana al llarg de la vall del Jordà. Posar Jerusalem íntegrament en mans dels palestins, com ells demanen, fer una partició de la ciutat deixant una part en mans del palestins, seria un error. És el fet que Jerusalem sigui la capital d’Israel el que garanteix que sigui una ciutat oberta a tothom, i això no passaria si fos una ciutat en mans dels palestins.
L’OAP considera que el discurs de Netanyahu és una declaració de guerra
Segons els dirigents de l’OAP les paraules de Netanyahu a Washington són una declaració de guerra. Khatib diu que “discurs del NO, perquè Netanyahu ha dit NO a tot: als refugiats, a les fronteres, a la partició de Jerusalem …” i es pregunta “Aquesta és realment la pau que tant desitja?”, criticant que Netanyahu digués que seria “generós”. Home, generós, potser, imbècil no. És cert que Israel es nega a entregar Jerusalem als palestins, perquè aquesta és la capital d’Israel i perquè saben que passaria si aquesta ciutat caigués a les urpes dels palestins. Israel no accepta les fronteres del 1967 que demana Fatah, i encara menys les de 1948 que són les que demana Hamàs. Primer haurien d’acordar una posició comuna perquè en aquest punt no estan d’acord, quines fronteres volen realment, les de 1967 o les de 1948?. Donat que Hamàs no renuncia a destruir l’Estat d’Israel és absurd discutir qualsevol altre tema, no és pot parlar amb gent que et vol anihilar. I no és la negativa d’Israel a acceptar les propostes palestines la declaració de guerra, la declaració de guerra és que Hamàs vulgui destruir Israel.
Hamàs vol trencar els acords de pau amb Israel després del discurs de Netanyahu
Aquesta si que és bona, Hamàs vol trencar els acords de pau amb Israel, els que es dediquen a llançar coets contra Israel volen trencar els acords de pau, els que no renuncien a destruir Israel volen trencar els acords de pau, de quins acords de pau parlen?. Sami Abu Zuhri ha dit que “El no reconeixement per Netanyahu, davant el Congrés dels EUA, dels drets del poble palestí, converteix en un absurd qualsevol negociació de pau”. El que no accepta Israel són les amenaces de grups terroristes com Hamàs ni que Hamàs els bombardegi.
Hezbolà s’uneix al circ terrorista
Hasan Nasrallah, cap d’Hezbolà va lloar al president sirià Bashar el Asad que ha assassinat a més d’un miler de sirians que protestaven contra el seu règim, també va criticar qualsevol ingerència estrangera a Síria. Fidel serf de Síria el líder del grup terrorista xiïta Hezbolà defensa un dels dos despòtics règims que li han donat suport econòmic i material que li ha permès convertir-se en l’amo d’una part important del Líban. Nasrallah va demanar al poble siri que protegeixi al règim dels Asad: “Instem als sirians a salvaguardar el seu país i el seu règim resistent, donar-li la possibilitat de dur a terme les reformes que vol realitzar amb la cooperació de tots els membres de la societat”. Nasrallah deu adonar-se que si cau el règim sirià que li dóna suport ells poden quedar-se amb el cul enlaire, i veure a un terrorista islamista amb el cul enlaire deu ser una cosa molt desagradable. Després ha dit que els àrabs poden demostrar la debilitat d’Israel recordant una frase del difunt aiatol•là iranià Khomeini, el fundador de la República Islàmica de l’Iran, que va dir que si els milions d’àrabs llancessin una galleda d’aigua a Israel, aquest desapareixeria”. La ignorància d’aquest home és patètica. Fa 63 anys que sobre Israel estan caient coses molt pitjors que galledes d’aigua i Israel ha aconseguit sobreviure sempre. Israel ha aconseguit resistir l’atac d’exèrcits que superaven en una proporció de 50 soldats per cada ciutadà israelià, i els israelians han aconseguit derrotar als àrabs sempre.

El proceso de paz

Egipto abrirán la frontera con Gaza
Las autoridades egipcias abrirán desde este sábado sus fronteras con Gaza para ayudar a consolidar la reconciliación entre los palestinos. El paso fronterizo de Rafah fue cerrado a raíz de que el grupo terrorista Hamás tomara por la fuerza el control de Gaza. Desde entonces sólo se abría para permitir la salida de enfermos y la entrada de ayuda humanitaria. Tras la caída del régimen de Hosni Mubarak las nuevas autoridades egipcias han decidido revisar la situación de la frontera entre Egipto y Gaza. Han declarado que eximen del visado todas las mujeres palestinas, los varones menores de 18 años y mayores de 49, los palestinos que estudian en las universidades egipcias y todas las personas que crucen hacia Egipto para recibir tratamiento médico. Es decir, que prácticamente han abierto las puertas. Cabe recordar que la mayoría de los últimos atentados suicidas perpetrados por las diversas organizaciones terroristas palestinas los han perpetrado mujeres y varones menores de edad.
Hamás contentos con la decisión egipcia de abrir sus fronteras con Gaza
Hamás llega a un acuerdo con Fatah, con quien hace cuatro años estaban disparando mutuamente y ahora se han hecho muy amigos ante la admiración de todos. Esto hace que Hamás que hasta ahora controlaba con mano de hierro todo Gaza, un territorio completamente bloqueado, acceda a Cisjordania, pero también consigue que le abran las fronteras con Egipto en unas condiciones prácticamente de puertas abiertas. Hamás dice que “estas medidas son una decisión en la correcta dirección, que facilitarán la vida a la población y aliviar su sufrimiento”. A ellos si que quizás les aliviará el sufrimiento del que es responsable Hamás pero esta decisión podría ser el inicio de una ola de atentados contra Israel, espero equivocarme, que se habían podido minimizar con el bloqueo de Gaza .
Impedida venta de helicópteros de combate en Irán
La policía española ha logrado impedir la venta de helicópteros de combate en Irán y de material de guerra en Venezuela. Cinco empresarios españoles y tres ciudadanos iraníes han sido detenidos por la policía española cuando estaban haciendo los trámites. Los detenidos también tenían previsto vender piezas de repuesto a Venezuela. En esta intervención realizada en Madrid y Barcelona han sido intervenidos nuevo helicópteros BELL-212, recambios y material diverso valorado en 100 millones de euros. Todo este material estaba escondido en depósitos industriales de Navas del Rey (Madrid), Sabadell y Terrassa (Barcelona). Los helicópteros BELL-212 son de fabricación estadounidense, sirven para transportar tropas y material bélico, pueden volar a 230 km / hy tienen una autonomía de unos 600 km. Este tipo de helicópteros están sometidos a una normativa española, la UE y la ONU prohíbe su venta. El mercado negro de armas es un gran negocio, siempre lo ha sido, aquí no hay crisis, siempre hay algún régimen que aspira a adquirir armas que no podría conseguir por la vía legal.
Abás se echa atrás en las negociaciones de paz
El presidente palestino Mahmud Abás vuelve a echarse atrás esta vez escudándose en las palabras del primer ministro israelí que entre otras cosas decía que las fronteras del 67 eran indefendibles, y lo son, considerando que detrás de estas fronteras hay organizaciones terroristas como Hamás, que ahora ha hecho las paces con Fatah, que siguen invocando la destrucción del Estado de Israel. Lo que impide que el proceso de paz avance es que Hamás continúe quieren destruir Israel, sino que Israel no acepte que le quieran poner la cabeza en la guillotina. Abás quiere que la ONU presione a Israel para forzar a Israel prácticamente a entregarse. Abás alega que hay varios puntos que boquillas los acuerdos: Israel quiere un Estado palestino sin Jerusalén, desmilitarizado y con presencia militar israelí a lo largo del valle del Jordán. Poner Jerusalén íntegramente en manos de los palestinos, como ellos piden, hacer una partición de la ciudad dejando una parte en manos del palestinos, sería un error. Es el hecho de que Jerusalén sea la capital de Israel lo que garantiza que sea una ciudad abierta a todos, y esto no pasaría si fuera una ciudad en manos de los palestinos.
La OLP considera que el discurso de Netanyahu es una declaración de guerra
Según los dirigentes de la OLP las palabras de Netanyahu en Washington son una declaración de guerra. Khatib dice que “discurso del NO, porque Netanyahu dijo NO a todo: a los refugiados, en las fronteras, la partición de Jerusalén …” y se pregunta “Esta es realmente la paz que tanto desea?”, criticando que Netanyahu dijera que sería “generoso”. Hombre, generoso, tal vez, imbécil no. Es cierto que Israel se niega a entregar Jerusalén a los palestinos, porque ésta es la capital de Israel y porque saben que pasaría si esta ciudad cayera en las garras de los palestinos. Israel no acepta las fronteras de 1967 que pide Fatah, y aún menos las de 1948 que son las que pide Hamás. Primero deberían acordar una posición común porque en este punto no están de acuerdo, qué fronteras quieren realmente, las de 1967 o las de 1948?. Dado que Hamás no renuncia a destruir el Estado de Israel es absurdo discutir cualquier otro tema, no se puede hablar con gente que te quiere aniquilar. Y no es la negativa de Israel a aceptar las propuestas palestinas la declaración de guerra, la declaración de guerra es que Hamás quiera destruir Israel.
Hamás quiere romper los acuerdos de paz con Israel tras el discurso de Netanyahu
Esta si que es buena, Hamás quiere romper los acuerdos de paz con Israel, los que se dedican a lanzar cohetes contra Israel quieren romper los acuerdos de paz, los que no renuncian a destruir Israel quieren romper los acuerdos de paz, de qué acuerdos de paz hablan?. Sami Abu Zuhri dijo que “El no reconocimiento por Netanyahu, ante el Congreso de EEUU, los derechos del pueblo palestino, convierte en un absurdo cualquier negociación de paz”. Lo que no acepta Israel son las amenazas de grupos terroristas como Hamás ni que Hamás los bombardee.
Hezbolá se une al circo terrorista
Hasan Nasrallah, jefe de Hezbolá alabó al presidente sirio Bashar el Asad que ha asesinado a más de un millar de sirios que protestaban contra su régimen, también criticó cualquier injerencia extranjera en Siria. Fidel siervo de Siria el líder del grupo terrorista chií Hezbolá defensa uno de los dos despóticos regímenes que le han dado apoyo económico y material que le ha permitido convertirse en el dueño de una parte importante del Líbano. Nasrallah pidió al pueblo sirio que proteja al régimen de los Asad: “Instamos a los sirios a salvaguardar su país y su régimen resistente, darle la posibilidad de llevar a cabo las reformas que quiere realizar con la cooperación de todos los miembros de la sociedad “. Nasrallah debe darse cuenta de que si cae el régimen sirio que le da apoyo ellos pueden quedarse con el culo al aire, y ver a un terrorista islamista con el culo al aire debe ser algo muy desagradable. Después dijo que los árabes pueden demostrar la debilidad de Israel recordando una frase del difunto ayatolá iraní Jomeini, el fundador de la República Islámica de Irán, que dijo que si los millones de árabes lanzaran un cubo de agua en Israel, este desaparecería “. La ignorancia de este hombre es patética. Hace 63 años que sobre Israel están cayendo cosas mucho peores que cubos de agua e Israel ha logrado sobrevivir siempre. Israel ha logrado resistir el ataque de ejércitos que superaban en una proporción de 50 soldados por cada ciudadano israelí, y los israelíes han conseguido derrotar a los árabes siempre.

2 thoughts on “El procés de pau

 1. Me parece bien que Egipto abra sus fronteras con el nuevo Estado de Palestina . Me parece bien que tengan salida al mar en Gaza. Puede haber allí un importante puerto para el mundo árabe.Me parece que ante algo tan importante las discusiones internas de los palestinos desparecen y hay una sola opinión como pueblo y como Estado.

  – No sabía que Irán compraba helicópteros a España, y que también los fabricara.

  – Me causa gracia un comentario de un blogero que habla del “nuevo eje del mal” que trafica con helicópteros españoles…hacia Venezuela e Irán..Mucha gente cree que es una noticia de la Cia.

  – Lei que el complejo militar-industrial iraní fabrica también el helicóptero “Shabaviz”, clónico de un modelo estadounidense.

  – Otra información que aparece en un espacio extraoficial de la Fuerza aérea mexicana dice que: Irán está fabricando aviones civiles con capacidad de más de 50 pasajeros.Estos se llaman “ Irán – 140” y se fabrican con la cooperación de Ucrania. El ministro de Defensa de Irán puntualizó también que “nuestros proveedores no son sólo los países enemigos y teniendo en cuenta de que contamos con 15 vecinos disponemos de muchos lugares desde los que importar.” Un teniente general del Ejército de Irán, agregó también que se experimentaba el caza Saeqeh, que es más fuerte que el F-18,y que Irán ya ha alcanzado la autosuficiencia en la fabricación de cazas de combate.” Podemos darnos cuenta que las noticias relacionadas son bastante variadas.

  – No creo que los palestinos se vuelvan atrás en relación a su Estado ya que han avanzado bastante, más bien creo que van estar presentes en Septiembre en la ONU. Tampoco creo que piensen que las palabras de Netanyahu son una declaración de guerra. Creo que el conflicto actual entre palestinos e israelíes no es suficiente para una guerra, a menos que se les ocurra a los israelíes hacer una nueva incursión de castigo en territorio palestino.

  Entiendo que Hezbolá o Yihad Islámica, al igual que Hamás, son fundamentalistas y radicales islámicos, por lo que no debe extrañarnos algunas posiciones que puedan tomar, creo yo. Ellos siempre se opusieron a las politicas apaciguadoras de la OLP, eran partidarioa de la lucha armada, (como muchos grupos del sistema occidental) al extremo que fácilmente pudieron caer en una guerra civil. Estamos hablando de la primera intifada.

  (Entiendo que Hezbolá o Partido de Dios en castellano (islámicos) es prosirio y proiraní y cuenta con un brazo político y otro paramilitar. Fue fundado en Irán en 1979 y en el Líbano en 1982 como respuesta a la ocupación israelí de ese momento y fueron entrenados, organizados y fundados por un contingente de la Guardia Revolucionaria iraní. Hezbolá recibe armas, capacitación y apoyo financiero de Irán y ha «funcionado con bendición de Siria» desde el final de la Guerra Civil Libanesa. Su máximo líder actual es Hassan Nasrallah como tu dices. Y es, junto con Amal (prosiria y aliada de Hezbolá), la principal expresión política y militar de la comunidad chií/shii libanesa, actualmente el grupo religioso más numeroso del país.) .”Siete países consideran oficialmente a Hezbolá o su brazo armado como una organización terrorista: Australia, Canadá, Israel, Países Bajos, Reino Unido, y Estados Unidos. Gran parte del mundo árabe y musulmán, incluyendo algunos cristianos del Líbano, consideran a Hezbolá un movimiento de resistencia legítimo.

 2. Em sembla bé que Egipte obri les seves fronteres amb el nou Estat de Palestina. Em sembla bé que tinguin sortida al mar a Gaza. Pot haver-hi un important port per al món árabe.Me sembla que davant una cosa tan important les discussions internes dels palestins desapareixen i hi ha una sola opinió com a poble i com a Estat.

  – No sabia que l’Iran comprava helicòpters a Espanya, i que també els fabriqués.

  – Em causa gràcia un comentari d’un blocaire que parla del “nou eix del mal” que trafica amb helicòpters espanyols … cap a Veneçuela i l’Iran .. Molta gent creu que és una notícia de la Cia

  – Llei que el complex militar-industrial iranià fabrica també l’helicòpter “Shabaviz”, clònic d’un model nord-americà.

  – Una altra informació que apareix en un espai extraoficial de la Força aèria mexicana diu que: Iran està fabricant avions civils amb capacitat de més de 50 pasajeros.Estos es diuen “Iran – 140” i es fabriquen amb la cooperació d’Ucraïna. El ministre de Defensa de l’Iran va puntualitzar també que “els nostres proveïdors no són només els països enemics i tenint en compte que comptem amb 15 veïns disposem de molts llocs des dels d’importar.” Un tinent general de l’Exèrcit de l’Iran, ha afegit també que es experimentava el caça Saeqeh, que és més fort que el F-18, i que l’Iran ja ha arribat l’autosuficiència en la fabricació de caces de combat. “Podem adonar-nos que les notícies relacionades són força variades.

  – No crec que els palestins es tornin enrere en relació al seu Estat ja que han avançat bastant, més aviat crec que van estar presents al setembre a l’ONU. Tampoc crec que pensin que les paraules de Netanyahu són una declaració de guerra. Crec que el conflicte actual entre palestins i israelians no és suficient per a una guerra, llevat que se’ls passi als israelians fer una nova incursió de càstig en territori palestí.

  Entenc que Hezbollah o Jihad Islàmica, com Hamàs, són fonamentalistes i radicals islàmics, per la qual cosa no ha d’estranyar algunes posicions que puguin prendre, crec jo. Ells sempre es van oposar a les polítiques conciliadores de l’OAP, eren partidarioa de la lluita armada, (com molts grups del sistema occidental) a l’extrem que fàcilment van poder caure en una guerra civil. Estem parlant de la primera intifada.

  (Entenc que Hezbollah o Partit de Déu en castellà (islàmics) és prosirià i proiranià i compta amb un braç polític i un altre paramilitar. Va ser fundat a l’Iran el 1979 i al Líban el 1982 com a resposta a l’ocupació israeliana d’aquest moment i van ser entrenats, organitzats i fundats per un contingent de la Guàrdia Revolucionària iraniana. Hezbollah rep armes, capacitació i suport financer de l’Iran i ha «funcionat amb benedicció de Síria» des del final de la Guerra Civil Libanesa. El seu màxim líder actual és Hassan Nasrallah com tu dius. I és, juntament amb Amal (prosiriana i aliada de Hezbollah), la principal expressió política i militar de la comunitat xiïta / shii libanesa, actualment el grup religiós més nombrós del país.). “Set països consideren oficialment a Hezbollah o el seu braç armat com una organització terrorista: Austràlia, Canadà, Israel, Països Baixos, Regne Unit, i els Estats Units. Gran part del món àrab i musulmà, incloent alguns cristians del Líban, consideren a Hezbolà un moviment de resistència legítim.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.841 hits
Mai 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: