La fi del mon, un altre cop

4

27 Mai 2011 per yeagov


 
La fi del mon, un altre cop

Harold Camping és un conegut predicador de Califòrnia que té un programa de ràdio i una afició que només puc qualificar de molt mal gust, anuncia la fi del món, encara que és evident que no l’ha encertat. Segons aquest predicador el dissabte passat, 21 de maig, s’havia d’acabar el món. 200 milions de cristians serien portats al cel i la resta anirien a fer punyetes ja que la Terra seria destruïda. És evident que no s’ha destruït el món perquè encara estem aquí.A mi el que em crida l’atenció és que només es puguin salvar 200 milions de cristians, deuen ser tots els cristians dels Estats Units, la resta de cristians i de l’espècie humana sense distinció de creences ni de nacionalitat anirien, segons Camping, a fer punyetes. Com que és evident que no s’ha destruït el món el més normal seria que aquest predicador callés i els seus fidels li perdessin la confiança. Doncs bé, no ha passat ni una cosa ni l’altra. Camping considera que el dissabte passat va ser un “dia invisible del Judici Final” en què es va fer un judici espiritual. Ara anuncia que l’apocalipsi real serà el 21 d’octubre. Per anunciar la fi del món ha organitzat una campanya que li ha costat uns quants milions de dòlars en cartells i en contractar vehicles amb anuncis de la fi del món. Ja va predir el final del món per l’any 1994 i quan no va passar absolutament res va al•legar que havia comés un error matemàtic. L’Església que dirigeix el predicador Harold Camping recapta 20 milions de dòlars. S’ha de ser tonto anunciar la fi del món tenint aquesta bicoca. Des de que tinc edat per recordar-me pràcticament cada any hi ha algun ximple il·luminat que anuncia la fi del món. La majoria de les vegades no hi ha cap conseqüència, evidentment estem tots aquí, però malauradament hi ha hagut casos de seguidors d’il•luminats que han decidit procurar-se la seva fi del món particular en la creença que el món s’acabava i que havien de sacrificar-se.

El fin del mundo, otra vez

Harold Camping es un conocido predicador de California que tiene un programa de radio y una afición que sólo puedo calificar de muy mal gusto, anuncia el fin del mundo, aunque es evidente que no ha acertado. Según este predicador pasado sábado, 21 de mayo, se había de acabar el mundo. 200 millones de cristianos serían llevados al cielo y el resto irían a hacer puñetas ya que la Tierra sería destruida. Es evidente que no se ha destruido el mundo porque todavía estamos aquí. A mí lo que me llama la atención es que sólo se puedan salvar 200 millones de cristianos, deben ser todos los cristianos de los Estados Unidos, el resto de cristianos y de la especie humana sin distinción de creencias ni de nacionalidad irían, según Camping , a hacer puñetas. Como es evidente que no se ha destruido el mundo lo más normal sería que este predicador se callara y sus fieles le perdieran la confianza. Pues bien, no ha pasado ni una cosa ni la otra. Camping considera que el sábado pasado fue un “día invisible del Juicio Final” en el que se hizo un juicio espiritual. Ahora anuncia que el apocalipsis real será el 21 de octubre. Para anunciar el fin del mundo ha organizado una campaña que le ha costado varios millones de dólares en carteles y en contratar vehículos con anuncios del fin del mundo. Ya predijo el fin del mundo para el año 1994 y cuando no pasó absolutamente nada alegó que había cometido un error matemático. La Iglesia que dirige el predicador Harold Camping recauda 20 millones de dólares. Hay que ser tonto anunciar el fin del mundo teniendo esta bicoca. Desde que tengo edad para recordarme prácticamente cada año hay algún tonto iluminado que anuncia el fin del mundo. La mayoría de las veces no hay ninguna consecuencia, evidentemente estamos todos aquí, pero desgraciadamente ha habido casos de seguidores de iluminados que han decidido procurarse su fin del mundo particular en la creencia de que el mundo se acababa y que debían sacrificarse.

4 thoughts on “La fi del mon, un altre cop

 1. En realitat les notícies, bastant poc serioses, que anuncien la fi del món, m’avorreixen. El problema està quan espanten a algunes persones i en especial als nens. Una amiga em deia que la seva petita filla estava espantada i li preguntava a cada estona – quan havia sentit que el món s’acabava el dissabte que va passar a les 18 hrs – si “no passarà res oi?”; estava a espantada de veritat . Molts s’imaginen grans terratrèmols, tsunamis, erupcions de volcans, que la terra s’obre i s’empassa a les persones … i la veritat d’això és que aquestes coses han succeït i podrien passar de nou. Contra els fenòmens de la naturalesa no podem fer tan sols protegir fins on puguem. I si no podem fins aquí no més arribem.

  Jo crec que els que tenen més idees sobre això són els científics, però penso que aquestes idees han de romandre a l’interior de la comunitat científica a menys que els dubtes i inquietuds es facin massives i generin conflictes que alteren la vida de la humanitat. Jo penso que en qualsevol situació que es produeixi de catàstrofe o cataclisme, la “normalitat” ha de tractar de ser fins al final. Considerant “normal”el fet d’arraulir en un racó de la casa si un veu venir una massa d’aigua de 30 metres d’altura. No es pot anar a cap banda, si no sabia amb anticipació que es produiria un tsunami.

  Prefereixo no saber quan es produeixi realment la fi de la vida a la terra. Mentrestant vull viure la meva vida normalment i en pau

 2. yeagov ha dit:

  Cada any apareixen diversos d’aquests fantasmes anunciant que el món s’acaba, després, quan passa la data anunciada, se’ls hauria de recriminar que espantin a la gent d’aquesta manera.
  No confonguem el que és una catàstrofe localitzada com pugui ser un terratrémol, un tsunami o qualsevol altre desastre d’un anunci de la fi del món fet per un guru o líder espiritual.

 3. D’acord, l’únic que fan aquestes persones que pretenen tenir fins i tot una data de fi de món, és espantar a les persones, especialment als nens.
  Aquí no hi ha confusió en relació al que és una catàstrofe localitzada i el possible final de la vida a la terra algun dia.

 4. yeagov ha dit:

  Acabo de llegir un altre article sobre la fi del món. En aquest cas la notícia anuncia que l’únic lloc que no serà destruit serà una muntanya que hi ha als límits de la Catalunya Nord amb Occitània, i que la data de la fi del món serà a finals d’any.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uniu-vos a 1.800 seguidors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.639 hits
Mai 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: