Preocupació israeliana per la reobertura fronterera de Gaza

2

1 Juny 2011 per yeagov


 
Preocupació israeliana per la reobertura fronterera de Gaza
El govern israelià considera que la reobertura de la frontera de Gaza amb Egipte és perillós per a la seguretat israeliana. El viceprimer ministre Silvan Shalom considera que aquesta reobertura “és un esdeveniment perillós que pot portar a la introducció a Gaza d’armes, explosius i agents arribats de l’exterior, siguin d’AlQaeda o residents iranians”. El tancament de les fronteres amb Gaza i la construcció del tan criticat mur va posar fi a l’onada d’atemptats que les organitzacions terroristes palestines duien a terme contra ciutadans israelians, en aquest sentit va resultar positiu però va causar un greu perjudici a la població palestina. El bloqueig israelià de Gaza va impedir que els terroristes suïcides palestins poguessin entrar a Israel però també va privar els palestins de molts productes de primera necessitat. Hamàs i altres organitzacions van decidir construir túnels per introduir productes a Gaza però donant prioritat a armes, explosius i materials per construir coets.
El vicepresident Shalom vol pressionar per què aquesta reobertura no es faci, no se n’ha sortit, els canvis polítics a Egipte han fet que les noves autoritats hagin decidit obrir els pesos fronterers entre Gaza i Egipte.
El partit israelià Kadima mostra que “hi ha molt de lloc per a la preocupació” però alguns analistes israelians ho veuen com una oportunitat per a què Egipte torni a fer-se’n càrrec de la Franja de Gaza.
El pas de Rafah va ser clausurat l’any 2007 després que l’organització terrorista Hamàs va prendre per la força el control de la Franja.
Només s’obria de forma esporàdica per a permetre la sortida de malalts i l’entrada d’ajut humanitari.
El temps dirà si els temors israelians a aquesta reobertura es converteixen en realitat, si comencen a produir-se atemptats amb bomba a Israel Egipte s’haurà de replantejar la possibilitat de tornar a tancar els passos fronterers entre Gaza i Egipte.
 
 
 
 
 
Preocupación israelí para la reapertura fronteriza de Gaza
El gobierno israelí considera que la reapertura de la frontera de Gaza con Egipto es peligroso para la seguridad israelí. El viceprimer ministro Silvan Shalom considera que esta reapertura “es un evento peligroso que puede llevar a la introducción en Gaza de armas, explosivos y agentes llegados del exterior, sean de AlQaeda o residentes iraníes”. El cierre de las fronteras con Gaza y la construcción del tan criticado muro puso fin a la ola de atentados que las organizaciones terroristas palestinas llevaban a cabo contra ciudadanos israelíes, en este sentido resultó positivo pero causó un grave perjuicio a la población palestina. El bloqueo israelí de Gaza impidió que los terroristas suicidas palestinos pudieran entrar a Israel pero también privar a los palestinos de muchos productos de primera necesidad. Hamás y otras organizaciones decidieron construir túneles para introducir productos en Gaza pero dando prioridad a armas, explosivos y materiales para construir cohetes.
El vicepresidente Shalom quiere presionar para que esta reapertura no se haga, no se ha salido, los cambios políticos en Egipto han hecho que las nuevas autoridades hayan decidido abrir los pesos fronterizos entre Gaza y Egipto.
El partido israelí Kadima muestra que “hay mucho lugar para la preocupación” pero algunos analistas israelíes lo ven como una oportunidad para que Egipto vuelva a hacerse cargo de la Franja de Gaza.
El paso de Rafah fue clausurado en 2007 después de que la organización terrorista Hamás tomó por la fuerza el control de la Franja.
Sólo se abría de forma esporádica para permitir la salida de enfermos y la entrada de ayuda humanitaria.
El tiempo dirá si los temores israelíes a esta reapertura se convierten en realidad, si empiezan a producirse atentados con bomba en Israel Egipto tendrá que replantear la posibilidad de volver a cerrar los pasos fronterizos entre Gaza y Egipto.

2 thoughts on “Preocupació israeliana per la reobertura fronterera de Gaza

  1. Destaco: “El partit israelià Kadima mostra que”hi ha molt lloc per a la preocupació “però alguns analistes israelians ho veuen com una oportunitat perquè Egipte torni a fer-se càrrec de la Franja de Gaza.”.

    Jo no crec que la solució sigui que els egipcis es facin càrrec de la Franja de Gaza, els palestins seguiran vivint allà i més bé les coses podrien complicar per als israelians perquè en lloc de tenir un conflicte amb un grup petit entraria en el conflicte un país més gran, sense que estigui clar el futur egipci, en relació a govern o tendència política democràtica

  2. yeagov ha dit:

    Es refereix a ocupar-se de la seguretat i de les fronteres de Gaza en lloc que aquestes quedin en mans de Hamàs. El problema amb Hamàs és que ells mateixos fan tots els papers de l’auca: són el govern i l’oposició, són la policia i els delinqüents.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.682 hits
Juny 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: