És Espanya un país franquista?

Deixa un comentari

6 Juny 2011 per yeagov


És Espanya un país franquista?
 
Encara hi ha molts carrers a ciutats espanyoles que porten noms de capitostos del règim franquista, si bé és cert que a moltes ciutats s’han eliminat els “Paquitos eqüestres”, crec que encara queda algun, no és menys cert que l’eliminació de tota aquesta ornamentació franquista provoca la cridòria enfurismada de la caverna mediàtica i política espanyola cada dia més crescuda.
Institucions com la Real Acadèmia d’Historia s’han convertit en la principal apologeta de l’anterior règim amb una “magna obra” enciclopèdica que considera el règim franquista com “no autoritari” i tracta de rebaixar les barbaritats d’aquesta dictadura que va durar quasi quaranta anys. Totes les referències al general Franco fetes en aquest diccionari biogràfic espanyol redactat a instàncies de la Real Acadèmia d’Historia i per encàrrec de José María Aznar quan encara era president del govern espanyol, són en positiu, ho podríem resumir dient que segons aquest diccionari biogràfic Franco era un avi rondinaire aficionat a caçar balenes i perdius. En canvi aquelles persones del bàndol republicà són demonitzades. Aquest diccionari ha costat més de 6 milions d’euros i les entrades dedicades al dictador Franco van ser redactades per un historiador afí a la Fundació Francisco Franco. A la caverna li molesta que es retiri un monument franquista però no que es redacti un diccionari biogràfic amb un biaix ideològic clar cap al franquisme que li ha costat més de 6 milions d’euros a l’erari públic. Ja fa temps que veiem que allò que deien que Franco “ho havia deixat tot lligat i molt ben lligat” és cert, Espanya no només és franquista, és propietat dels franquistes, tant dels neo-, post- i dels franquistes de tota la vida.
¿Es España un país franquista?
Todavía hay muchas calles en ciudades españolas que llevan nombres de cabecillas del régimen franquista, si bien es cierto que en muchas ciudades se han eliminado los “Paquitos ecuestres”, creo que todavía queda alguno, no es menos cierto que la eliminación de toda esta ornamentación franquista provoca el griterío enfurecido de la caverna mediática y política española cada día más crecida.
Instituciones como la Real Academia de Historia se han convertido en la principal apologeta del anterior régimen con una “magna obra” enciclopédica que considera el régimen franquista como “no autoritario” y trata de rebajar las barbaridades de esta dictadura que duró casi cuarenta años. Todas las referencias al general Franco hechas en este diccionario biográfico español redactado a instancias de la Real Academia de Historia y por encargo de José María Aznar cuando aún era presidente del gobierno español, son en positivo, lo podríamos resumir diciendo que según este diccionario biográfico Franco era un anciano gruñón aficionado a cazar ballenas y perdices. En cambio aquellas personas del bando republicano son demonizadas. Este diccionario ha costado más de 6 millones de euros y las entradas dedicadas al dictador Franco fueron redactadas por un historiador afín a la Fundación Francisco Franco. En la caverna le molesta que se retire un monumento franquista pero no que se redacte un diccionario biográfico con un sesgo ideológico claro hacia el franquismo que le ha costado más de 6 millones de euros al erario público. Ya hace tiempo que vemos que lo que decían que Franco “lo había dejado todo atado y muy bien atado” es cierto, España no sólo es franquista, es propiedad de los franquistas, tanto de los neo-, post-y de los franquistas de toda la vida .
Un mala peça en sòl sagrat
Un mala peça en sòl sagrat
16/6/2008: He visitat la basílica de la Macarena, a Sevilla. He gravat un vídeo i he pres unes quantes fotos d’aquest temple. He hagut de fer-ho en dos parts ja que va començar la missa. Mentrestant he gravat el Parlament d’Andalusia, antic hospital de la Macarena. Es tracta d’un imponent edifici digna seu per a la institució que alberga. Finalitzada la missa he procedit a continuar prenent imatges de la basílica de la Macarena. La façana té el color característic de molts edificis de la ciutat de Sevilla, el groc del’alber. En molts temples és habitual trobar les tombes de sants, nobles o personalitats il•lustres. La meva sorpresa ha sigut veure que en aquest temple hi hagi enterrat el general Queipo de Llano. Aquest militar espanyol era conegut per les seves arengues radiofòniques durant la Guerra Civil espanyola. Em sorprén que a semblant psicòpata l’enterressin en el sòl d’una de les esglésies més importants de Sevilla. I em sorprenen les plaques en què es lloa a aquest personatge. M’han explicat que el dia que va ser sepultat es va produir un terratrémol a Sevilla.
Un mala pieza en suelo sagrado
16/6/2008: He visitado la basílica de la Macarena, en Sevilla. He grabado un vídeo y he tomado unas cuantas fotos de este templo. He debido hacerlo en dos partes ya que empezó la miss. mientras tanto he grabado el Parlamento de Andalucía, antiguo hospital de la Macarena. Se trata de uno imponente edificio digno suyo para la institución que alberga. Finalizada la miss he procedido a continuar tomando imágenes de la basílica de la Macarena. La fachada tiene el color característico de muchos edificios de la ciudad de Sevilla, el amarillo del albero. En muchos templos es habitual encontrar las tumbas de santos, nobles o personalidades ilustres. Mi sorpresa ha sido ver que en este templo esté enterrado el general Queipo de Llano. Este militar español era conocido por sus arengas radiofónicas durante la Guerra Civil española. Me sorprende que a semejante psicópata el enterrasen en el suelo de una de las iglesias más importantes de Sevilla. Y me sorprenden las placas en que se loa a este personaje. Me han explicado que el día que fue sepultado se produjo un terremoto a Sevilla.
Base Primo de Rivera
Base Primo de Rivera
Viatjant per les Espanyes quina no ha sigut la meva sorpresa quan a Alcalà d’Henares he anat a espetegar davant d’una caserna militar que porta per nom “Primo de Rivera”, militar espanyol que va ser dictador d’Espanya de 1923 i 1930. La democràtica Espanya continua homenatjant els seus tirans.
Base Primo de Rivera
Viajante por las Españas cuál no ha sido mi sorpresa cuando a Alcalá de Henares he ido a chasquear ante una cuartel militar que lleva por nombre “Primo de Rivera”, militar español que fue dictador de España de 1923 y 1930. La “democrática” España continúa homenajeando a sus tiranos.
Carta: Símbols feixistes al Castell de Montjuïc (Barcelona) (Carta publicada a La Vanguardia)
27/11/2007 – 09:46h
29/10/2010 – 13:47h
JAUME CUSÓ BARROSO
Barcelona
Ara que s’ha aprobat la Llei de Memòria Històrica que parla de la retirada de símbols feixistes cal recordar que a la nostra ciutat encara queden monuments feixistes i alguns símbols.
En concret em refereixo al monument franquista que hi ha al Castell de Montjuïc on hi ha tant el pollastre franquista com el jou i les fletxes.
Aquest monument franquista es troba a la part del darrera del castell al costat del lloc on no fa gaires anys hi havia un Franco eqüestre. Convindria que les autoritats democràtiques fessin neteja d’elements feixistes d’aquest espai públic de la nostra ciutat.
Vídeo de denúncia de la presència de símbols feixistes a la ciutat de Barcelona. En concret aquest monument amb elements feixistes com l’àguila (també coneguda com pollastre) i el jou i les fletxes de la Falange es troba a la part del darrera del Castell de Montjuïc. La imatge va ser gravada el 22 de novembre de 2007, posteriorment a aquest vídeo el monument va ser desposseït de tota la simbologia feixista malgrat que amb posterioritat algú va pintar un jou i unes fletxes que crec que ja ha estat esborrat.
Vídeo de denuncia de la presencia de símbolos fascistas en la ciudad de Barcelona. En concreto este monumento con elementos fascistas como la águila (también conocida como pollo) y el yugo y las flechas de la Falange se encuentra a la parte de atrás del Castell de Montjuic. La imagen fue grabada el 22 de noviembre de 2007, posteriormente a este vídeo el monumento fue desposeído de toda la simbología fascista a pesar de que con posterioridad alguien pintó un yugo y unas flechas que creo que ya ha estado borrado.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.841 hits
Juny 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: