L’Egipte post-Mubarak

2

30 Juny 2011 per yeagov


 
L’Egipte post-Mubarak

La pau amb Israel no interessa al nou Egipte post-Mubarak?
Amin Iskander del partit Al Karama demana la derogació dels acords de pau de Camp David. Segons aquest polític egipci aquest acord s’ha d’anular “immediatament perquè no respon als interessos d’Egipte”. Aquest acord va acabar amb les guerres que van enfrontar a Egipte amb Israel, és a dir, tots dos països van entrar en un llarg període de pau amb el que ara aquest polític pretén acabar perquè no respon als interessos d’Egipte. La pau no interessa a Egipte?. Segons Iskander “serem amics dels nostres amics i serem enemics dels qui vulguin ser els nostres enemics”. El discurs dels dirigents dels països àrabs només és clar quan parlen de declarar la guerra (santa?) o amenacen amb atemptats, mai són clars quan parlen de signar acords o de complir-los. Que Iskander parli de derogar els acords de pau de Camp David ja ha deixat clar que per a ell Israel és l’enemic. Els canvis polítics que s’estan produint a l’Orient Mitjà no són gaire tranquil·litzadors, règims execrables poden acabar sent substituïts per altres règims no menys execrables que els que han estat derrocats i encara tranquil·litza menys escoltar aquests discursos extremistes.
Presumpte espia del Mossad detingut a Egipte
Les noves autoritats egípcies han detingut Ian Jaim Grapel i la fiscalia d’El Caire l’acusa d’espionatge, si aquestes acusacions tenen alguna base, des del punt de vista egipci, Grapel, ciutadà amb doble nacionalitat israeliana i nord-americana, podria ser jutjat d’aquí a unes setmanes. El presumpte agent del Mossad, segons el diari al Ahram, fou atrapat “intentant reclutar a nadius i inflamar el conflicte entre el poble egipci i l’exèrcit”. Segons aquest diari egipci Grapel va declarar-se musulmà quan va sol·licitat el visat per entrar a Egipte i el van enxampar enviant “diversos emails des d’Internet café al Mossad”. Aquí la notícia comença a perdre credibilitat, tot un agent del Mossad detingut per enviar emails des d’un cibercafé. El ministre egipci d’exteriors va refusar reunir-se amb el cònsol israelià a El Caire per tractar aquest assumpte. Un altre diari, al Marri al Youm informà que “dotzenes de joves revolucionaris van presentar-se amb informació sobre l’agent israelià per al fiscal general”. Segons aquests informes Grapel recollia informació sobre el Consell Suprem de les Forces Armades (egípcies), la situació política i econòmica, els Germans Musulmans i la minoria copta. Des de fa mesos han anat apareixent notícies de diversos països àrabs en què havien detingut espies del Mossad, entre aquest agents del Mossad dedicats a espiar als àrabs hi havia des de taurons que ataquen turistes a les costes egípcies per espantar el turisme, voltors que espien, no sé com, als pobres àrabs, al Líban “van descobrir” que el maligne Mossad espiava els libanesos a través dels seus mòbils, i ara detenen a un espia, Grapel,
La policia espanyola deté un empresari egipci vinculat a Mubarak
Husein Salem, empresari egipci vinculat al derrocat rais egipci Hosni Mubarak ha estat detingut a Madrid acusat d’un delicte de blanqueig de capitals relacionat amb l’obtenció de fons a Espanya. Salem va ser detingut al luxós barri madrileny de La Moraleja. La Fiscalia espanyola va decidir iniciar una investigació sobre les activitats d’aquest empresari que també té la nacionalitat espanyola i s’han confiscat de 33 milions d’euros de procedència il·legal i una desena d’immobles situats a La Moraleja i la Costa dels Sol valorats entre 7 i 8 milions d’euros. Les noves autoritats egípcies van emetre una ordre internacional d’arrest pel delicte d’estafa, però l’ordre d’arrest de la Fiscalia espanyola són per delictes comesos a Espanya. A més de Salem han estat detinguts el seu fill i el seu testaferro acusats de canalitzar els diners que obtenien a Egipte. També s’acusa a Salem d’aconseguir un palau per i quatre mansions per a Mubarak a Sharm el Sheij a un preu menor del real a canvi de favors. Salem també ha estat acusat d’exportar gas a Israel a un preu menor. Les noves autoritats egípcies sembla que volen trencar qualsevol relació amb Israel, d’una banda tenim que a un dels líders polítics de l’era post-Mubarak dient que al nou Egipte ha de renegar del acords de pau amb Israel signats fa 30 anys, detenen a un individu de nacionalitat israeliana acusant-lo de ser un agent del Mossad amb uns arguments delirants, i entre les acusacions contra un empresari egipci pròxim al rais caigut hi ha la de vendre gas a Israel a un preu avantatjós.

El Egipto post-Mubarak

¿La paz con Israel no interesa al nuevo Egipto post-Mubarak?
Amin Iskander del partido Al Karama pide la derogación de los acuerdos de paz de Camp David. Según este político egipcio este acuerdo se anuló “inmediatamente porque no responde a los intereses de Egipto”. Este acuerdo terminó con las guerras que enfrentaron a Egipto con Israel, es decir, ambos países entraron en un largo periodo de paz con el que ahora este político pretende acabar porque no responde a los intereses de Egipto. La paz no interesa a Egipto?. Según Iskander “seremos amigos de nuestros amigos y seremos enemigos de los que quieran ser nuestros enemigos”. El discurso de los dirigentes de los países árabes sólo es claro cuando hablan de declarar la guerra (santa?) O amenazan con atentados, nunca son claros cuando hablan de firmar acuerdos o de cumplirlos. Que Iskander hable de derogar los acuerdos de paz de Camp David ya ha dejado claro que para él Israel es el enemigo. Los cambios políticos que se están produciendo en Oriente Medio no son muy tranquilizadores, regímenes execrables pueden acabar siendo sustituidos por otros regímenes no menos execrables que los que han sido derribados y aunque tranquiliza menos escuchar estos discursos extremistas.
Presunto espía del Mossad detenido en Egipto
Las nuevas autoridades egipcias han detenido Ian Jaim Grapel y la fiscalía de El Cairo le acusa de espionaje, si estas acusaciones tienen alguna base, desde el punto de vista egipcio, Grapel, ciudadano con doble nacionalidad israelí y estadounidense, podría ser juzgado dentro de unas semanas. El presunto agente del Mossad, según el diario al Ahram, fue atrapado “intentando reclutar a nativos y inflamar el conflicto entre el pueblo egipcio y el ejército”. Según este diario egipcio Grapel se declaró musulmán cuando solicitado el visado para entrar en Egipto y le pillaron enviando “varios emails desde Internet café en el Mossad”. Aquí la noticia empieza a perder credibilidad, todo un agente del Mossad detenido para enviar emails desde un cibercafé. El ministro egipcio de Exteriores rehusó reunirse con el cónsul israelí en El Cairo para tratar este asunto. Otro diario, el Marri al Youm informó que “docenas de jóvenes revolucionarios se presentaron con información sobre el agente israelí para el Fiscal General”. Según estos informes Grapel recogía información sobre el Consejo Supremo de las Fuerzas Armadas (egipcias), la situación política y económica, los Hermanos Musulmanes y la minoría copta. Desde hace meses han ido apareciendo noticias de varios países árabes en los que habían detenido espías del Mossad, entre estos agentes del Mossad dedicados a espiar a los árabes había desde tiburones que atacan turistas a las costas egipcias para asustar al turismo, buitres que espían , no sé cómo, los pobres árabes, el Líbano “descubrieron” que el maligno Mossad espiaba los libaneses a través de sus móviles, y ahora detienen a un espía, Grapel,
La policía española detiene a un empresario egipcio vinculado a Mubarak
Husein Salem, empresario egipcio vinculado al derrocado rais egipcio Hosni Mubarak ha sido detenido en Madrid acusado de un delito de blanqueo de capitales relacionado con la obtención de fondos en España. Salem fue detenido en el lujoso barrio madrileño de La Moraleja. La Fiscalía española decidió iniciar una investigación sobre las actividades de este empresario que también tiene la nacionalidad española y se han incautado de 33 millones de euros de procedencia ilegal y una decena de inmuebles situados en La Moraleja y la Costa los Sol valorados entre 7 y 8 millones de euros. Las nuevas autoridades egipcias emitieron una orden internacional de arresto por el delito de estafa, pero la orden de arresto de la Fiscalía española son por delitos cometidos en España.

2 thoughts on “L’Egipte post-Mubarak

  1. Mubàrak va renunciar el febrer passat i això va provocar molta eufòria, però “va lliurar el poder al Consell Suprem de les Forces Armades, les quals han passat a ser l’eix de la vida política egipcia.Con posterioritat les Forces Armades van anunciar que han dissolt el Parlament, iniciat la revisió de la Constitució per modificar-la i que convocaran a eleccions perquè les noves autoritats civils assumeixin les seves funcions en un termini de sis mesos. Els governants van realitzar una invocació perquè els agitats manifestants tornessin als seus treballs i detinguessin les demostracions. ” No obstant això les protestes continuen després de cinc mesos que sortís Mubarak del poder, enmig d’un procés polític actiu caracteritzat per canvis fonamentals, justifica pensar que amb la sortida de Mubàrak la revolució just acaba de començar. “La por d’uns és l’erupció del caos en el qual avancin els moviments islàmics radicals com Al-Qaida i, en menor mesura, de la seva enemiga, la Germandat Musulmana. L’esperança d’altres és que, amb la construcció d’un ordenament democràtic, floreixin els moviments musulmans moderats i els sectors afins a les democràcies occidentals. ” Egipte no tornarà a ser el mateix després de la sortida de Mubàrak com va dir Barack Obama.

    Pel que sembla en part és la complexitat de la situació egípcia la que marca el retrocés en les negociacions de pau entre palestins i israelians, i l’evolució en el Líban, processos en els quals Egipte havia tingut una participació rellevant. No obstant això, no podem deixar de banda el fet que els israelians tampoc semblen molt interessats en la pau, ja que han estat més preocupats per les lluites internes de la cúpula militar al voltant de la successió del cap de l’exèrcit, amb una direcció política que sembla complaent davant la paràlisi absoluta del “procés de pau” amb els palestins.

    Crec que tot això altera la nostra confiança

  2. Jaume C. i B. ha dit:

    Si, Mubarak ja no està al poder, ell i el seu règim particular ja no manen, però manen uns altres i no se sap gairebé qui són, i de moment les declaracions dels nous dirigents egipcis no són gaire tranquil·litzadores.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.682 hits
Juny 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: