Gossos

4

3 Juliol 2011 per yeagov


 
Gossos
 
Gossos abandonats a la carretera
Tenir un gos o qualsevol altre animal és una responsabilitat molt gran que molts propietaris de mascotes no saben gestionar. He tornat recentment de les vacances i vaig estar a punt de tenir un accident quan un gos va creuar davant del meu cotxe, no el vaig atropellar perquè vaig frenar en sec amb el risc que això implica de provocar una col·lisió en cadena. No era un gos gaire gros i no es probable que hagués tingut una trompada però el cotxe podria haver patit alguns danys, segurament si hagués atropellat aquell gos l’hauria mort però el cotxe també podria haver patit danys. El gos, com ja he dit, no era gaire gros, jo anava en cotxe, però vaig clavar els frens en un acte reflex davant la presència d’un animal que creuava la carretera. Però si en lloc de circular en cotxe ho hagués fet en moto si que l’accident hauria pogut tenir conseqüències greus. Ja és prou complicat conduir un vehicle sobre el deficient estat del paviment d’algunes carreteres, però encara és més preocupant haver d’anar esquivant les mascotes que algun malparit ha deixat abandonada en una carretera.
Corretges extensibles
Aquestes corretges extensibles que molts propietaris de gossos empren per treure a passejar el seu gos són un perill, poden convertir-se en una trampa mòbil quan el gos decideix allunyar-se del seu propietari estenent una corretja per un espai transitat per altres persones que sense adonar-se poden acabar ensopegant.
 
Tifes i pixums
És cert que no se’n veuen tantes com abans però encara hi ha propietaris de gossos que no recullen les tifes dels seus cànids. És molt molest haver de caminar per les voreres fent un eslàlom per esquivar-les, i sembla que són aquells propietaris de gos que treuen les seves bèsties a la nit que creuen que com que ningú els veu això els dóna butlla per a què el seu gos deixi la vorera plena de tifes.
 
Un altre tema és els dels pixums dels cànids. Una vegada vaig criticar aquells propietaris que posen la seva bestiola a pixar al peu d’un semàfor o d’un fanal, vaig dir llavors que si els seus animals s’acabaven electrocutant mentre pixaven al peu del semàfor els seus amos es queixarien a l’Ajuntament, i crec que no tindrien raó de queixar-se si de sobte descobreixen que el seu cànid s’ha convertit en un gosset calent (hot dog) per pixar damunt d’una instal·lació elèctrica. El pixum és molt corrosiu i podem veure el peu de semàfors i fanals oxidat per l’acció corrosiva dels pixums canins.
Perros
Perros abandonados en la carretera
Tener un perro o cualquier otro animal es una responsabilidad muy grande que muchos propietarios de mascotas no saben gestionar. He vuelto recientemente de las vacaciones y estuve a punto de tener un accidente cuando un perro cruzó delante de mi coche, no le arrolló porque frené en seco con el riesgo que ello implica de provocar una colisión en cadena. No era un perro muy grande y no es probable que hubiera tenido una trompada pero el coche podría haber sufrido algunos daños, seguramente si hubiera atropellado aquel perro lo habría muerto pero el coche también podría haber sufrido daños. El perro, como ya he dicho, no era muy grande, yo iba en coche, pero clavé los frenos en un acto reflejo ante la presencia de un animal que cruzaba la carretera. Pero si en lugar de circular en coche lo hubiera hecho en moto sí que el accidente pudo tener consecuencias graves. Ya es bastante complicado conducir un vehículo sobre el deficiente estado del pavimento de algunas carreteras, pero aún es más preocupante tener que ir esquivando las mascotas que algún cabrón ha dejado abandonada en una carretera.
Correas extensibles
Estas correas extensibles que muchos propietarios de perros utilizan para sacar a pasear a su perro son un peligro, pueden convertirse en una trampa móvil cuando el perro decide alejarse de su propietario extendiendo una correa por un espacio transitado por otras personas que sin darse cuenta pueden terminar tropezando.
Boñigas y orines
Es cierto que no se ven tantas como antes pero todavía hay propietarios de perros que no recogen las boñigas de sus cánidos. Es muy molesto tener que caminar por las aceras haciendo un eslalon para esquivarlas, y parece que son aquellos propietarios de perro que sacan sus bestias por la noche que creen que como nadie los ve esto les da bula para que su perro deje la acera llena de boñigas.
Otro tema es el de los orines de los cánidos. Una vez critiqué aquellos propietarios que ponen su bicho a mear al pie de un semáforo o una farola, dije entonces que si sus animales acababan electrocutando mientras meaban al pie del semáforo sus dueños se quejarían a la Ayuntamiento, y creo que no tendrían razón de quejarse si de repente descubren que su cánido ha convertido en un perrito caliente (hot dog) para mear encima de una instalación eléctrica. El orín es muy corrosivo y podemos ver el pie de semáforos y farolas oxidado por la acción corrosiva de los orines caninos.

4 thoughts on “Gossos

 1. Estic d’acord que fer-se càrrec d’un gos, un gat o qualsevol altre animal domèstic és una responsabilitat. Els propietaris han de saber cuidar i ensenyar als seus animals. Els animals han d’aprendre on defecar o orinar. Hi ha gossos i gats molt ben educats que no escampen el menjar i no defequen ni orinen en qualsevol lloc ni en qualsevol moment. Coincideixo amb que les corretges extensibles poden ser un perill si el que guia l’animal no es preocupa de les altres persones.

 2. yeagov ha dit:

  Els animals no són responsables dels seus actes, ells fan allò que els seus instints el fan fer, si pixen o caguen a la vorera són els seus propietaris els qui haurien de recollir les restes orgàniques que dipositen les seves bestioles.

 3. sancionar, sancionar ha dit:

  Per qué als que no ens agraden el gossos els em d’aguantar? quin dret te ell, mes que jo? estic tipa de que m’ensumin, que es pixin al carrer, als fanals a les bústies a les cantonades d’arreu, per qué no s’obliga als propietaris a dur una ampolla d’aigua i netegin els pixum, tipa que defequin als parcs, ja n’hi ha prou d’incivisme, els Consitoris estan per alguna cosa mes que per fer campanyes de conscienciació, els propietaris d’animals ja saben el que han de fer, i quina es la seva obligació, per tant s’ha de sancionar, sancionar i prou.

 4. yeagov ha dit:

  Per sancionar-los els han d’enxampar, i això no sempre és possible. Una de les coses que més em molesta són les corretges extensibles que posen en perill a qualsevol vianant, corretges, per cert, que no estan permeses.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.769 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: