Leopards, ADSL i formatges

3

11 Juliol 2011 per yeagov


 
Leopards, ADSL i formatges
 
Un Leopard alemany a l’Aràbia
No, no està mal escrit perquè ja sé que s’escriu lleopard, però en aquest cas l’article no diserta sobre el felí sinó sobre el carro de combat alemany Leopard i la possible venda d’unes 200 unitats de la versió més avançada d’aquest blindat a l’Aràbia Saudita. Fins ara Alemanya es negava a vendre armes avançades a països com l’Aràbia Saudita pel caràcter autoritari dels seu govern. Una altra raó que fins ara havia servit per desautoritzar la venda d’aquests tancs a l’Aràbia Saudita és que podia suposar un risc per a Israel. Però sembla que hi ha hagut un canvi de parer perquè segons el Der Spiegel fa uns dies el Consell Federal de Seguretat va autoritzar la venda d’aquest tipus d’armes a l’Aràbia Saudita. La raó podria justificada que les comandes beneficiarien la indústria armamentística alemanya, en especial el fabricant de carros Krauss Maffei Wegmann, Reinmetall i altres indústries. Aràbia Saudita s’havia plantejat adquirir aquests tancs a l’empresa espanyola Santa Bárbara que els fabrica sota llicència.
El tràfic d’armes legal i il·legal no entra en crisi, sempre hi ha conflictes, i els fabricants d’armes no solen tenir gaires escrúpols a l’hora de vendre els seus productes.
Banda ampla i ultraràpida
La Comissió Europea, varis Estats de la UE i Israel col·laboren en tretze projectes de fotònica amb un cost total de 22,3 milions d’euros que serviran per implantar noves xarxes de fibra òptica que permetrien una banda ampla a més d’un gigabyte per segon. El desenvolupament del projecte durarà dos o tres anys i els 22,3 milions els pagaran la Comissió Europea, Àustria, Alemanya, Polònia, Regne Unit i Israel. Aquest projecte intentarà augmentar la velocitat de la banda ampla fent baixar el seu cost.
Revolta per un formatge
El boicot al formatge cottage va aconseguir que aquest producte baixés de preu. Aquesta campanya de boicot es va organitzar des de les xarxes, els fabricants van veure’s forçats a prendre la decisió d’abaixar els preus degut a la davallada de les vendes d’aquest producte. Tot i que els promotors del boicot han aconseguit que el preu baixés el seu propòsit era baixar-lo fins els 5 shekels, ara està a 5,9 shekels (1,19€). La campanya va iniciar-se quan el paquet d’aquest formatge va pujar per sobre de 7,50 shekels.
Pot semblar que organitzar un boicot contra un producte per obligar els fabricants a abaratir els preus sigui una bajanada però crec que és un bon exemple, es podria intentar per fer baixar el preu d’altres productes bàsics com el pa o la llet si el seu preu és excessiu, i he dit aquests dos productes però podria aplicar-se a la fruita, o altres aliments bàsics.
Leopards, ADSL y quesos
Un Leopard alemán en Arabia
No, no está mal escrito porque ya sé que se escribe leopardo, pero en este caso el artículo no diserta sobre el felino sino sobre el carro de combate alemán Leopard y la posible venta de unas 200 unidades de la versión más avanzada de este blindado en Arabia Saudí. Hasta ahora Alemania se negaba a vender armas avanzadas a países como Arabia Saudí por el carácter autoritario de su gobierno. Otra razón que hasta ahora había servido para desautorizar la venta de estos tanques a Arabia Saudí es que podía suponer un riesgo para Israel. Pero parece que ha habido un cambio de parecer porque según el Der Spiegel hace unos días el Consejo Federal de Seguridad autorizó la venta de este tipo de armas a Arabia Saudí. La razón podría justificada que los pedidos beneficiarían la industria armamentística alemana, en especial el fabricante de carros Krauss Maffei Wegmann, Reinmetall y otras industrias. Arabia Saudita se había planteado adquirir estos tanques a la empresa española Santa Bárbara que los fabrica bajo licencia.
El tráfico de armas legal e ilegal no entra en crisis, siempre hay conflictos, y los fabricantes de armas no suelen tener muchos escrúpulos a la hora de vender sus productos.
Banda ancha y ultrarrápida
La Comisión Europea, varios Estados de la UE e Israel colaboran en trece proyectos de fotónica con un coste total de 22,3 millones de euros que servirán para implantar nuevas redes de fibra óptica que permitirían una banda ancha a más de un gigabyte por segundo. El desarrollo del proyecto durará dos o tres años y los 22,3 millones los pagarán la Comisión Europea, Austria, Alemania, Polonia, Reino Unido e Israel. Este proyecto intentará aumentar la velocidad de la banda ancha haciendo bajar su coste.
Revuelta por un queso
El boicot al queso cottage consiguió que este producto bajara de precio. Esta campaña de boicot se organizó desde las redes, los fabricantes se vieron forzados a tomar la decisión de bajar los precios debido a la bajada de las ventas de este producto. Aunque los promotores del boicot han conseguido que el precio bajara su propósito era bajarlo hasta los 5 shekels, ahora está en 5,9 shekels (1,19 €). La campaña se inició cuando el paquete de este queso subió por encima de 7,50 shekels.
Puede parecer que organizar un boicot contra un producto para obligar a los fabricantes a abaratar los precios sea una tontería pero creo que es un buen ejemplo, se podría intentar para hacer bajar el precio de otros productos básicos como el pan o la leche si su precio es excesivo, y he dicho estos dos productos pero podría aplicarse a la fruta, u otros alimentos básicos.

3 thoughts on “Leopards, ADSL i formatges

 1. Em sorprèn la notícia que Alemanya estigui venent carros de combat a Aràbia saudita perquè jo pensava que ells havien estat desarmats o desmilitaritzades després de la segona guerra mundial. No estic d’acord que ells venguin armament.
  Tu afirmes que des Alemanya hi ha tràfic il.legal d’armes cap als àrabs?

  – Una cosa he escoltat en relació a les noves xarxes de fibra òptica a Europa, em sembla que Luxemburg ja les té o està considerant seriosament ser part d’això. Si l’augment de velocitat baixa el cost, encara que no entenc molt per què, crec que és molt bo.

  -Em sembla interessant que el públic influeixi en què un producte baixi de preu en no comprar-lo. És a dir, hi ha una intervenció de la llei natural de l’oferta i la demanda. Sembla un joc però no és un joc. El problema és que cal conèixer, crec jo, els costos veritables de la producció d’una empresa, i després es podria apreciar millor l’assumpte dels preus dels productes. La fàbrica podria també deixar de produir un producte que ningú compra i no necessàriament baixar els preus.

  El pa és una cosa de primera necessitat i hauria de no ser car, però no es quins són els costos d’aquestes persones i els beneficis que obtenen en aquesta producció. Potser els governs haurien de subsidiar alguns productes de primera necessitat i que han de ser més barats. Si els productes són barats a la gent que guanya més diners els surten gairebé gratis, per això en aquests casos, crec jo, han de pagar més impostos els que guanyen més, no

 2. yeagov ha dit:

  Alemanya té exèrcit, un exèrcit petit però molt ben equipat, i continua sent un dels principals productors d’armament avançat, un exemple serien els Leopard, un dels millors carros de combat que es construeix actualment en la millor tradició dels fabricants d’armes alemanys.
  Tots els països que són productes principals d’armes venen armes a altres països, unes vegades legalment, d’altres il·legalment. En aquest cas, la venda seria legal però per a fer aquesta venda cal l’autorització del Parlament alemany. La polèmica està en que hi ha molta oposició a Alemanya a vendre armes a països del tercer món, i que Israel protesta perquè no volen que els seus veïns àrabs adquireixin armes contra les que podrien haver d’enfrontar-se i la por que aquest tipus d’armes acabin en mans d’organitzacions que obertament parlen de destruir Israel. Orient Mitjà és un espai on el tràfic d’armes arriba a uns nivells que ni ens podem arribar a imaginar. No estic parlant de milers d’AK47, parlo d’armament pesat, míssils i carros de combat.

  Si, seria bo que augmentés la velocitat i baixés el preu, també que millorés el preu. Espanya té un dels ADSL més cars i deficients d’Europa. Espanya no forma part d’aquest projecte, no em sorprén gens ni mica.

  Es plantegen realitzar una campanya semblant amb altres productes de primera necessitat que la gent considera que tenen un preu excessiu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uniu-vos a 1.800 seguidors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.642 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: