Tancament del News of the World

2

11 Juliol 2011 per yeagov


 
Tancament del News of the World

Un diari, emissora de ràdio o cadena de televisió mai hauria de ser el protagonista de les notícies, encara menys per haver tancat, però el tancament d’un mitjà de comunicació acaba sent notícia, en aquest cas el rotatiu dominical britànic News of the World s’ha convertit ell mateix en notícia en lloc de ser el mitjà que publiqui notícies. El fet és que les pràctiques periodístiques mancades d’ètica d’aquest dominical del grup Murdoch han forçat el seu tancament. Aquest diari va dedicar-se a punxar telèfons, a subornar a comandaments policials, va crear una xarxa de xantatges, favors i pagaments. Tot un conjunt de pràctiques que són un exemple del que mai hauria de ser el periodisme.
Rupert Murdoch estava intentant adquirir la plataforma digital Sky però una de les conseqüències col·laterals de l’escàndol del News of the World és que hi ha a la Gran Bretanya una forta oposició. Murdoch ja era propietari d’un 39% de la British Sky Broadcasting i estava intentant fer-se amb el 100% però l’escàndol del News of the World amenacen amb paralitzar aquesta adquisició fins que s’arribi al final del cas de l’escàndol del News of the World.
Les accions de British Sky Broadcasting a la Borsa de Londres han caigut un 12%, un fet que suposa la pèrdua de 2000 milions d’euros i l’Església d’Anglaterra ha amenaçat de vendre les seves inversions en News Corporation, empresa editora del News of the World, propietat de Murdoch, de vendre les seves inversions valorades en 4,5 milions d’euros si no s’investiga als responsables de les punxades telefòniques. Una altra dificultat ha estat el boicot dels anunciants a tots els mitjans del grup Murdoch a la Gran Bretanya, els primers a fer efectiva la retirada de la seva publicitat ha estat Renault.
Sembla que Rupert Murdoch també aspirava a comprar el diari espanyol conservador ABC. Un dels empleats més coneguts del magnat Rupert Murdoch és un tal José María Aznar, Ansar pel seu amic texà Geoooorge Buuuuush i britànic Tony Blaaaaaair. Murdoch és propietari de molts mitjans de comunicació que ha anat adquirint arreu del Món.
No cal anar fins a la Gran Bretanya per trobar mitjans de comunicació mancats d’ètica i que no segueixen cap codi deontològic, tinc uns quants noms de mitjans de comunicació espanyols amb seu a Madrid que si seguissin l’exemple del News of the World, és a dir, si tanquessin en un sobtat rampell d’ètica farien un gran favor a la professió periodística i als lectors de premsa.

Cierre del News of the World

Un diario, emisora de radio o cadena de televisión nunca debería ser el protagonista de las noticias, mucho menos por haber cerrado, pero el cierre de un medio de comunicación acaba siendo noticia, en este caso el rotativo dominical británico News of the World se ha convertido él mismo en noticia en lugar de ser el medio que publique noticias. El hecho es que las prácticas periodísticas carentes de ética de este dominical del grupo Murdoch han forzado su cierre. Este diario se dedicó a pinchar teléfonos, a sobornar a mandos policiales, creó una red de chantajes, favores y pagos. Todo un conjunto de prácticas que son un ejemplo de lo que nunca debería ser el periodismo.
Rupert Murdoch estaba intentando adquirir la plataforma digital Sky pero una de las consecuencias colaterales del escándalo del News of the World es que hay en Gran Bretaña una fuerte oposición. Murdoch ya era propietario de un 39% de la British Sky Broadcasting y estaba intentando hacerse con el 100% pero el escándalo del News of the World amenazan con paralizar esta adquisición hasta que se llegue al final del caso del escándalo del News of the World.
Las acciones de British Sky Broadcasting en la Bolsa de Londres han caído un 12%, lo que supone la pérdida de 2000 millones de euros y la Iglesia de Inglaterra ha amenazado con vender sus inversiones en News Corporation, empresa editora del News of the World, propiedad de Murdoch, de vender sus inversiones valoradas en 4,5 millones de euros si no se investiga a los responsables de los pinchazos telefónicos. Otra dificultad ha sido el boicot de los anunciantes en todos los medios del grupo Murdoch en Gran Bretaña, los primeros en hacer efectiva la retirada de su publicidad ha sido Renault.
Parece que Rupert Murdoch también aspiraba a comprar el diario español conservador ABC. Uno de los empleados más conocidos del magnate Rupert Murdoch es un tal José María Aznar, Ansar para su amigo tejano Geoooorge Buuuuush y británico Tony Blaaaaaair. Murdoch es propietario de muchos medios de comunicación que ha ido adquiriendo en todo el Mundo.
No hay que ir hasta la Gran Bretaña para encontrar medios de comunicación faltos de ética y que no siguen ningún código deontológico, tengo unos cuantos nombres de medios de comunicación españoles con sede en Madrid que si siguieran el ejemplo del News of the World, es decir, si cerraran en un repentino arrebato de ética harían un gran favor a la profesión periodística y a los lectores de prensa.

2 thoughts on “Tancament del News of the World

 1. Yugurta Domingo ha dit:

  Absolutament d’acord amb tu que un diari com cal mai hauria “punxar telèfons, subornar comandaments policials, o crear una xarxa de xantatges, favors i pagaments”. Estem d’acord que tot aquest conjunt de pràctiques són un exemple del que mai hauria de ser el periodisme.

  Una cosa he llegit sobre aquest assumpte i que un home va suspendre la compra d’un diari després que va aparèixer l’escàndol.

  Els mitjans de comunicació són una cosa privada a tot el món i generalment publiquen el que els amos dels mitjans diuen.
  Estats Units és el millor exemple d’això, encara que tenen al mateix temps moltes lleis que protegeixen la vida privada de les persones, mentre els diaris se centren en primer lloc en el que fa el govern, o els escàndols de la vida pública d’algunes persones . Tot allò que permet vendre el diari al final.

  Teòricament existeix “el dret de la gent a expressar-se per mitjà d’una premsa lliure”.

  A USA la indústria de les comunicacions és la que ofereix més ocupació en el sector privat i els mitjans de notícies són la part o segment més ampli d’aquesta indústria. Crec que alguns països d’Europa són semblants, i molts diaris tenen un abast mundial.

  Jo crec que el News of the World no va tancar el diari per un atac d’ètica, sinó perquè els van sorprendre

 2. yeagov ha dit:

  La concentració de mitjans de comunicació sempre es vista amb desconfiança, especialment quan el grup mediàtic que adquireix és conegut per les seves pràctiques poc honestes. El grup Murdoch és propietari de milers de diaris i periòdics arreu del Món, així con cadenes de televisió i emissores de ràdio, entre les que destaca la cadena FOX, coneguda per les seves tesis properes al Tea Party nord-americà.
  Tampoc crec que realment tanquin degut a un rampell d’honestedat, més aviat és degut a què alguns dels anunciants havien decidit retirar la seva publicitat després de fer-se públic l’escàndol.
  Una cosa és la llibertat d’opinió garantida per la llei a tots els països democràtics, una de molt diferent la difamació, punxar telèfons i l’engany.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.769 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: