Conflicte enquistat a l’Orient Mitjà / Conflicto enquistado en Oriente Medio

2

26 Juliol 2011 per yeagov


 

 
Conflicte enquistat a l’Orient Mitjà
 
Quan un conflicte s’enquista en el temps deixa de ser notícia, i això és el que succeeix amb les revoltes als països àrabs, ja no mereixen més que breus, i moltes vegades ni tan sols això, als mitjans de comunicació. La revolta egípcia després de la caiguda de Mubarak semblava haver-se desfet, havent caigut el dictador semblava que tot canviaria, ah, però estem parlant d’un Estat àrab, tot va canviar per continuar igual, és el que habitualment ha succeït amb les revoltes contra els tirans, han servit per fer caure al tirà i per acabar posant un altre tirà en el seu lloc, en el cas d’Egipte va caure el faraó Mubarak, les coses continuen quasi igual, només que ara no sabem qui mana realment a Egipte, no hi ha realment un cap visible. Canviar un tirà per una Junta militar o per un directori és un joc de trilers. El nombre de les notícies sobre Líbia també ha minvat, Gadafi segueix al càrrec i continuen matant-se els partidaris i els opositors al dictador libi. Però ja no és notícia que mori gent, ha deixat de ser-ho perquè en aquests moments això és el normal allà.
Morts i detencions a Homs (Síria)
La repressió del règim sirià a Homs ha provocat 14 morts però també han desertat alguns soldats. La ciutat d’Homs és escenari de manifestacions contràries al règim que les forces fidels al dictador reprimeixen sense contemplacions. Les forces de seguretat – haurien de dir-se forces de repressió – han causat 10 morts durant les batudes per detenir als opositors i també en enfrontaments deguts a la deserció de soldats que es neguen a participar en els actes de repressió. Almenys 5 soldats desertors han aconseguit amagar-se a les cases dels opositors. Des de l’inici de les revoltes centenars de sirians han fugit al Líban, han mort entre 1450 i 2000 sirians i es creu que hi ha unes 15000 persones detingudes des del mes de març.
Fan descarrilar un tren
Segons l’agència estatal de notícies siriana SANA un tren va descarrilar al centre del país degut al sabotatge de grups armats causant la mort del conductor i ferides a alguns passatgers: “El desmuntatge de la línia fèrria per part de grups terroristes va causar el descarrilament del ferrocarril i l’incendi de la locomotora”. El tren transportava 480 militars i civils i feia el trajecte entre Alep i Damasc. El sabotatge va produir-se a la província d’Homs – llegir “Morts i detencions a Homs (Síria)” – on sembla que ara està centrada la repressió del règim contra els grups opositors. El règim sirià acusa presumptes “grups terroristes criminals” de cometre actes criminals contra la població i sabotatges.
La UE creu que el règim sirià no pot resistir gaire més
La UE estima que el poder del règim de Bashar al Asad comença a mostra feblesa després de les sancions imposades ja que no té els mateixos recursos procedents del petroli que altres països i per tant comença a tenir dificultats econòmiques. La UE va imposar tres sancions que afecten especialment Bashar al Asad i al seu cercle més pròxim. Recentment la UE va decidir no va aprovar-se una quarta sanció a contra Síria però no descarta fer-ho pròximament. Les Nacions Unides mentrestant pateixen un bloqueig en la presa de decisió perquè la Xina, Rússia – amb dret a vot – i Brasil, Sud-àfrica i l’Índia s’hi oposen. Les Nacions Unides es limiten a aprovar una resolució exigint el “cessament immediat de la violència” i “l’aixecament del setge a les ciutats assetjades” per les forces de seguretat sirianes. En aquesta resolució les Nacions Unides condemnen “l’abús sistemàtic als drets humans”. És a dir, les Nacions Unides li diuen a Bashar al Asad que no mati tanta gent, que és una cosa molt lletja i que si ho continua fent potser li faran pam-pam al culet, això si, primer hauran de convèncer als russos, xinesos, indis, brasilers i sud-africans per a què els ho deixin fer i després s’hauran de posar d’acord qui ho ha de fer, mentrestant Asad poden seguir matant la seva població amb tota tranquil•litat. Del règim libi es creu que li queden ja pocs telenotícies, segons les Nacions Unides, i que té el temps en contra però que cal mantenir la pressió militar sobre el règim.
Conflicto enquistado en Oriente Medio
Cuando un conflicto se enquista en el tiempo deja de ser noticia, y eso es lo que sucede con las revueltas en los países árabes, ya no merecen más que breves, y muchas veces ni siquiera eso, los medios de comunicación. La revuelta egipcia después de la caída de Mubarak parecía haberse deshecho, habiendo caído el dictador parecía que todo cambiaría, ah, pero estamos hablando de un Estado árabe, todo cambió para seguir igual, es lo que habitualmente ha sucedido con las revueltas contra los tiranos, han servido para hacer caer al tirano y para acabar poniendo otro tirano en su lugar, en el caso de Egipto cayó el faraón Mubarak, las cosas siguen casi igual, sólo que ahora no sabemos quién manda realmente en Egipto, no hay realmente una cabeza visible. Cambiar un tirano por una Junta militar o por un directorio es un juego de trileros políticos. El número de las noticias sobre Libia también ha disminuido, Gadafi sigue al cargo y continúan matándose los partidarios y los opositores al dictador libio. Pero ya no es noticia que muera gente, ha dejado de serlo porque en estos momentos eso es lo normal allí.
Muertes y detenciones en Homs (Siria)
La represión del régimen sirio en Homs ha provocado 14 muertos pero también han desertado algunos soldados. La ciudad de Homs es escenario de manifestaciones contrarias al régimen que las fuerzas fieles al dictador reprimen sin contemplaciones. Las fuerzas de seguridad – deberían decirse fuerzas de represión – han causado 10 muertos durante las redadas para detener a los opositores y también en enfrentamientos debidos a la deserción de soldados que se niegan a participar en los actos de represión. Al menos 5 soldados desertores han conseguido esconderse en las casas de los opositores. Desde el inicio de las revueltas cientos de sirios huyeron al Líbano, han muerto entre 1450 y 2000 sirios y se cree que hay unas 15.000 personas detenidas desde el mes de marzo.
Hacen descarrilar un tren
Según la agencia estatal de noticias siria SANA un tren descarriló en el centro del país debido al sabotaje de grupos armados causando la muerte del conductor y heridas a algunos pasajeros: “El desmontaje de la línea férrea por parte de grupos terroristas causó el descarrilamiento del ferrocarril y el incendio de la locomotora “. El tren transportaba 480 militares y civiles y hacía el trayecto entre Alepo y Damasco. El sabotaje se produjo en la provincia de Homs – leer “Muertos y detenciones en Homs (Siria)” – donde parece que ahora está centrada la represión del régimen contra los grupos opositores. El régimen sirio acusa presuntos “grupos terroristas criminales” de cometer actos criminales contra la población y sabotajes.
La UE cree que el régimen sirio no puede resistir mucho más
La UE estima que el poder del régimen de Bashar al Asad empieza a mostrar debilidad tras las sanciones impuestas ya que no tiene los mismos recursos procedentes del petróleo que otros países y por tanto empieza a tener dificultades económicas. La UE impuso tres sanciones que afectan especialmente Bashar al Asad ya su círculo más cercano. Recientemente la UE decidió no aprobarse una cuarta sanción a contra Siria pero no descarta hacerlo próximamente. Las Naciones Unidas mientras sufren un bloqueo en la toma de decisión para que China, Rusia – con derecho a voto – y Brasil, Sudáfrica y la India se oponen. Las Naciones Unidas se limitan a aprobar una resolución exigiendo el “cese inmediato de la violencia” y “el levantamiento del asedio a las ciudades sitiadas” por las fuerzas de seguridad sirias. En esta resolución las Naciones Unidas condenan “el abuso sistemático a los derechos humanos”. Es decir, las Naciones Unidas le dicen a Bashar al Asad que no mate a tanta gente, que es algo muy fea y que si lo sigue haciendo tal vez le harán pam-pam en el culito, eso si, primero deberán convencer a los rusos, chinos, indios, brasileños y sudafricanos para que se lo dejen hacer y después deberán ponerse de acuerdo quien lo tiene que hacer, mientras tanto Asad pueden seguir matando su población con toda tranquilidad.  Del régimen libio se cree que le quedan ya pocos telediarios, según las Naciones Unidas, y que tiene el tiempo en contra pero que hay que mantener la presión militar sobre el régimen.
Anuncis

2 thoughts on “Conflicte enquistat a l’Orient Mitjà / Conflicto enquistado en Oriente Medio

 1. elavatar0346 ha dit:

  Estic d’acord que quan un conflicte roman en el temps deixa de ser notícia, i que el que està relacionat amb les revoltes dels països àrabs no apareix molt en els mitjans. Per poder assabentar-nos hem de buscar a la web.

  Hi ha diversos punts d’interès relacionats amb les revoltes i les caigudes dels governs àrabs: Egipte, Tunísia, Líbia i Síria. Han caigut els governs d’Egipte i Tunísia però no està clar el que segueix. Líbia es manté en conflicte armat, sense més canvis i la violència a Síria és impressionant, mantenint-se el govern en el poder.

  Jo no estic molt acord amb que les organitzacions supranacionals com l’ONU o l’OTAN intervinguin en els conflictes armats dels pobles. Encara que si un poble és desarmat i es vulneren els seus drets per part d’un govern abusiu i dictatorial val el suport. . Crec que l’ONU pot suggerir solucions als problemes però no pot obligar ni prendre partit i menys usant a l’OTAN per atacar a una part del conflicte, crec jo. Penso que quan es produeix alguna cosa així ha d’haver un plebiscit sota la supervisió de l’ONU perquè el poble decideixi que govern vol, i quan el poble decideix l’ONU ha de respectar la decisió d’aquest poble penso jo.
  Crec que és el propi poble el que ha de lluitar per la seva llibertat i la seva democràcia, i en aquesta lluita de vegades hi ha molts morts.

 2. yeagov ha dit:

  Les revoltes a Orient Mitjà han deixat de tenir interès. Mentre la sang no comenci a esquitxar a nosaltres les revoltes d’Orient Mitjà han deixat de merèixer la nostra atenció. En el cas de Líbia ens trobem amb notícies oposades. Fa un mes es deia que Gaddafi s’exiliaria, segueix en el poder, ara l’ONU diu que pot caure en qualsevol moment, que ja no pot resistir més, però aquí a un mes seguirà aquí. El règim sirià és més fort que el libi, però potser caigui abans que el libi, qui ens havia de dir que cauria Mubàrak fa mig any?.

  Curiosament han estat els dos règims més ferms els que han caigut, i no obstant això el més feble, Líbia, el que ha caigut. Egipte era un govern militar amb un cap visible, però l’exèrcit tenia un pes enorme. Líbia és una dictadura personal.

  En no tractar-se d’un conflicte intern si no d’un règim que bolca tot el seu poder militar contra la seva població que protesta si que està justificada una intervenció, tot i que han de tenir les idees clares i saber el que cal fer, la intervenció a Líbia tal com s’està duent a terme és una cosa ambigua, els ciutadans libis es poden envalentir creient que l’OTAN els donarà suport fins enderrocar a Gaddafi, i aquest no és el mandat, l’OTAN només té mandat d’atacar les unitats blindades de Gaddafi, però no poden atacar Gaddafi.
  Perquè el poble libi pugui decidir primer hauran de treure del poder a Gaddafi i això no s’aconseguirà repartint flors.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

Join 1.799 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 26,559 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« juny   ag. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11/09/2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171/10/2017
Votant el futur
%d bloggers like this: