Antisemitisme malaisi i espanyol

10

27 Juliol 2011 per yeagov


 
Antisemitisme malaisi i espanyol
 
Els malaisis veuen confabulacions jueves contra Malàisia
Un diari governamental malaisi ha denunciat que hi ha “grups jueus estrangers” que volen destruir Malàisia i els acusa de finançar els manifestants que van demanar una reforma electoral pels carrers de Kuala Lumpur. Segons el diari malai Utusan Malaysia els grups jueus són una mà invisible que en complot (contuberni) amb ONGs estrangeres per a colonitzar el país i amb l’excusa de defensar els drets humans. Resumint: Els malignes jueus confabulats amb les ONGs financen als que es manifesten demanant reformes electorals i defensen els drets humans dels malaisis, cosa que és evident que al règim malaisi no li fa gràcia, i alhora, els confabuladots malignes volen destruir i colonitzar Malàisia. Només els ha faltat acusar als jueus de menjar-se els nens malaisis amb patates.
L’editorial d’aquest diari diu que “els musulmans i els malaisis no hauríem de permetre a ningú, especialment als jueus, interferir astutament en els assumptes del país. (…) Els jueus trobaran la manera de destruir la nostra prosperitat i benestar”. I ja tenim que aquest diari adverteix que altres països que s’han oposat a Israel i als jueus han estat víctimes de la mà invisible dels jueus dirigida pel poder sionista internacional. Poder sionista internacional… tots els sàtrapes psicòpates aspirants a amos del món creuen que el maligne sionisme internacional els vol enderrocar a ells. Mentrestant el règim de Malàisia va reprimir una manifestació del seu poble que demanava una reforma electoral i la celebració d’eleccions justes. Entre 20000 i 50000 persones van ser dispersades mitjançant carros d’aigua i gasos lacrimògens. Amnistia Internacional, Human Rights Watch i l’oposició política van qualifica l’actuació policial de “brutal”. Però suposo que com tots (l’oposició política, HRW, AI i els entre 20 i 50000 manifestants) estaven a sou del sionisme internacional el règim malaisi seguirà fent la seva.
Al govern espanyol el va molestar les opinions de l’ex ambaixador israelià
Al govern espanyol no li van agradar les acusacions d’antisemitisme de l’ex ambaixador israelià Raphael Schutz. La ministre d’Assumptes Exteriors espanyola Trinidad Jiménez va respondre que Espanya és un país obert. “Espanya és un país molt obert, fet a base de moltes religions, races, i pobles, i enormement respectuós amb el que significa el poble jueu i el món àrab”. Molt obert, si, només oblida el fet que fa 500 anys va expulsar els jueus i els moros, alguns van convertir-se per poder romandre però la Inquisició en nom de la puresa de sang i ortodòxia en la fe va iniciar una persecució de tots aquells que fossin dubtosos creients.
Antisemitismo malasio y español
Los malasios ven confabulaciones judías contra Malasia
Un diario gubernamental malasio denunció que hay “grupos judíos extranjeros” que quieren destruir Malasia y los acusa de financiar los manifestantes que pidieron una reforma electoral por las calles de Kuala Lumpur. Según el diario malayo Utusan Malaysia los grupos judíos son una mano invisible que complot (contubernio) con ONGs extranjeras para colonizar el país y con la excusa de defender los derechos humanos. Resumiendo: Los malignos judíos confabulados con las ONGs financian a los que se manifiestan pidiendo reformas electorales y defienden los derechos humanos de los malasios, lo que es evidente que el régimen malasio no le hace gracia, y al mismo tiempo, los confabulados malignos quieren destruir y colonizar Malasia. Sólo les ha faltado acusar a los judíos de comerse los niños malasios con patatas.
La editorial de este diario dice que “los musulmanes y los malasios no deberíamos permitir a nadie, especialmente a los judíos, interferir astutamente en los asuntos del país. (…) Los judíos encontrarán la manera de destruir nuestra prosperidad y bienestar “. Y ya tenemos que este diario advierte de que otros países que se han opuesto a Israel y los judíos han sido víctimas de la mano invisible de los judíos dirigida por el poder sionista internacional. Poder sionista internacional … todos los sátrapas psicópatas aspirantes a dueños del mundo creen que el maligno sionismo internacional los quiere derrocar a ellos. Mientras el régimen de Malasia reprimió una manifestación de su pueblo que pedía una reforma electoral y la celebración de elecciones justas. Entre 20.000 y 50.000 personas fueron dispersadas mediante carros de agua y gases lacrimógenos. Amnistía Internacional, Human Rights Watch y la oposición política fueron califica la actuación policial de “brutal”. Pero supongo que como todos (la oposición política, HRW, AI y los entre 20 y 50.000 manifestantes) estaban a sueldo del sionismo internacional el régimen malasio seguirá haciendo la suya.
Al gobierno español le molestó las opiniones del ex embajador israelí
Al gobierno español no le gustaron las acusaciones de antisemitismo del ex embajador israelí Raphael Schutz. La Ministro de Asuntos Exteriores española Trinidad Jiménez respondió que España es un país abierto. “España es un país muy abierto, hecho a base de muchas religiones, razas, y pueblos, y enormemente respetuoso con lo que significa el pueblo judío y el mundo árabe”. Muy abierto, si sólo olvida el hecho de que hace 500 años expulsó a los judíos y los moros, algunos se convirtieron para poder permanecer pero la Inquisición en nombre de la pureza de sangre y ortodoxia en la fe inició una persecución de todos aquellos que fueran dudosos creyentes.

10 thoughts on “Antisemitisme malaisi i espanyol

 1. Jo crec que l’antisemitisme avui dia no és com el que existia en l’època dels nazis sinó que més aviat és un rebuig a les polítiques de la dreta israeliana.

 2. Jaume C. i B. ha dit:

  No, en matèria de política exterior, especialment pel que fa al món àrab i especialment palestí, tant l’esquerra com la dreta israeliana té posicions simimlares.
  Però diguem que tens raó, podria entendre que hi hagi antisemitisme a Palestina, no a Malàisia.
  En el cas d’Espanya l’antisemitisme és una cosa arrelat, i lamento dir-ho, em sorprèn que l’esquerra espanyola sigui tan proHamás. Una cosa és que se senti compassió per la situació dels palestins, i una altra que l’esquerra espanyola aplaudeixi amb les orelles a Hamàs que és la principal font de desgràcies del poble palestí.

 3. Crec que t’entenc, tot i que penso que la dreta i l’esquerra d’Israel són diferents. Per exemple, vaig veure en un article una manifestació a Tel Aviv on uns israelians reclamaven perquè s’acceptés l’estat de Palestina i no crec que hagin estat de la dreta.
  Per exemple l’esquerra d’Israel es va llançar contra el govern de Netanyahu per una llei que prohibeix boicotejar els assentaments en territori palestí, i han presentat el recurs d’inconstitucionalitat. La llei, va passar pel parlament israelià, la Knesset, i va causar la indignació dels cercles més demòcrates del país i fins i tot alguns membres del govern de Netanyahu la van veure com a problemàtica pel que van refusar presentar a la cambra durant la votació.
  La dreta i esquerra, dividides per la lluita a favor o contra dels assentaments en territori palestí, han traslladat la batalla a un debat polític i judicial sobre la llibertat d’expressió i associació, dret que preveu les lleis fonamentals d’Israel però que en els darrers anys es veu cada vegada més corcat per legislacions fomentades per diputats nacionalistes.

  La llei en qüestió parla de penalització de qualsevol persona o grup de persones que declarin en públic un boicot als assentaments per motivacions polítiques, ja sigui intel.lectual o comercial.

  Es dóna el cas per exemple que l’any passat diversos actors del Teatre Nacional israelià es van negar a actuar en la colònia d’Ariel per objecció de consciència contra l’ocupació, o el de grups d’esquerra que demanen no consumir productes dels polígons industrials israelians a Cisjordània per no ajudar a l’ocupació.

  Veiem llavors que l’esquerra i la dreta israeliana {i no són tan similars, són molt diferents.

 4. yeagov ha dit:

  Fas referència al tema de la creació d’un Estat palestí, molts israelians hi estan d’acord, en allò que els israelians estan d’acord tots és que no poden baixar la guàrdia davant dels palestins. Els israelians volen la pau amb els seus veins, especialment amb els palestins, però estan preparats per enfrontar-se als àrabs i als palestins si aquests no volen la pau amb Israel. El tema dels assentaments té a veure amb sectors de la societat israeliana ultraortodoxa, aquest grup és políticament molt important però també són un problema perquè no acostumen a obeir les ordres del seu govern, i obliga al seu govern a protegir-los.
  La dreta més radical té el suport dels colons dels assentaments, és la seva font de vots, per tant, ha de defensar els interessos d’aquestes persones davant la Kneset.
  Si, molts israelians estan en contra dels assentaments, i volen que hi hagi pau. Poden expressar les seves opinions lliurement, això fa d’Israel un Estat democràtic. T’imagines que a Gaza algú defensés iniciar relacions cordials amb l’Estat d’Israel?. No t’ho imaginis perquè és impossible, si algú sortís defensant les bones relacions a Israel el matarien.
  Hi ha diferències, si, però quan Israel està amenaçat s’uneixen i després ja discutiran. Això a Gaza no és així.

 5. Crec que l’acceptació de l’Estat de Palestina és una de les coses més importants en la relació al conflicte àrab israelià. Tu dius que els israelians estan tots d’acord que no poden abaixar la guàrdia davant los’palestinos, i en què consisteix això de no baixar la guàrdia? Hi ha israelians que estan d’acord que es pot boicotejar la instal lació d’assentaments jueus en territori palestí i no consideren que això sigui abaixar la guàrdia.

  El teu dius que els israelians volen la pau amb els seus veïns especialment els palestins, jo crec que els palestins també volen la pau amb els seus veïns i especialment els israelians.

  Jo no atacaria als grups armats milícies de palestina anomenats també Hamas com no atacaria als grups armats o forces de defensa de israel.llamados també Tzahal.

  Crec que tots dos pobles tenen dret a tenir els seus grups armats. Tant de bo cap d’ells tingués aquesta necessitat.

  La pau depèn de tots dos pobles no d’un sol, la pau s’aconsegueix, s’arriba a un acord de pau en què ambdues parts han de cedir alguna cosa si no hi ha acord fàcil.

  Jo no vaig a comparar la forma de govern dels israelians amb la forma de govern dels palestins perquè són dos pobles diferents en molts sentits. Em sorprèn que diguis que si algú defensa les bones relacions d’israelians amb palestins a Palestina el matarien, i que a Israel es pot parlar qualsevol cosa perquè és la millor democràcia del món.

  No m’oblido que va ser un extremista de dreta israeliana, un estudiant, que va assassinar al seu propi primer ministre Rabin per arribar a acord de pau amb els palestins fa alguns anys. I a la Franja de Gaza no va passar res, ningú va assassinar el representant palestí per signar acords de pau amb els israelians.

 6. yeagov ha dit:

  No baixar la guàrdia significa estar atents. Les negociacions de pau entre palestins i israelians sempre han acabat igual, els palestins han iniciat una onada d’atemptats i atacs contra Israel, i Israel ha respost amb la contundència habitual.

  A Israel hi ha gent que es manifesta per una entesa amb els palestins, fins i tot hi ha dirigents polítics que parlen de reconéixer als palestins el seu Estat. Del costat palestí no veig manifestacions contra els atacs de Hamàs contra Israel ni demanant als seus líders que volen la pau amb Israel, el que si escoltem és als dirigents d’Hamàs dient que cal destruir Israel.

  Hamàs és una organització terrorista islàmica. Les primeres víctimes d’Hamàs són els palestins que estan sota la seva bota. Hamàs llança míssils contra Israel des de la teulada de les escoles dels seus nens, i envia els seus joves a immolar-se als carrers de les ciutats israelianes. El Tzahal és un exèrcit que defensa la seva gent dels atacs dels seus enemics. No és de gaire bon gust comparar a uns criminals com Hamás amb els soldats del Tzahal. Hamás aterroritza la seva pròpia gent, els envia a matar-se i usa la seva gent com Escut humà. Roben l’ajuda humanitària que va dirigida al seu poble. Els soldats del Tzahal són gent normal que defensen la seva gent. Un terrorista d’Hamás seria capaç de matar la seva germana, un soldat del Tzahal protegirà als seus veins.

  Acceptem que Hamàs és un exèrcit, per un breu moment, ells diuen que estan en guerra amb Israel i ataquen Israel, doncs, en les guerres quan l’exèrcit enemic ataca el teu país el teu exèrcit defensa el teu país, i el Tzahal és el que fa, ataca a Hamàs. Però Hamàs no és un exèrcit, és una banda terrorista. Hamàs no defensa als palestins dels israelians, Hamàs s’escuda en els palestins quan Israel decideix respondre als actes de terrorisme.

  No pot comparar-se el govern israelià amb el que tenen els palestins, el govern israelià és un govern democràtic, els palestins estan “governats” per uns terroristes islàmics.

  L’assassinat de Rabin a mans d’un altre jueu va commocionar als israelians, era una cosa que ningú s’esperava. A Palestina fa molts anys que Hamàs està matant palestins, s’ha convertit en un costum i per a ells és del tot normal ser assassinats pels seus líders.

 7. D’acord, no abaixar la guàrdia significa estar atents, entenc, crec que el problema és que em costa veure les coses des d’un sol punt de vista, tracte d’entendre a Israel però també als palestins i de vegades em costa molt creure tot el que diuen els mitjans. Per a mi tant els israelians com els palestins són persones, éssers humans no sempre perfectes. No puc veure el poble palestí com si tots ells fossin terroristes o gent sense voluntat, dominats per la seva religió o pel grup Hamàs a què molta gent no li reconeixen ser un grup de resistència islásmico amb les seves pròpies formes de lluita per oposar-se als seus adversaris també armats. .

  També crec, com dius tu que “a Israel hi ha gent que es manifesta per una entesa amb els palestins, i fins i tot hi ha dirigents polítics que parlen de reconèixer als palestins seu Estat.” , Però afegeix que del costat palestí no veus manifestacions contra els atacs de Hamàs contra Israel ni demanant als seus líders que volen la pau amb Israel i que el que escoltes és als dirigents de Hamàs dient que cal destruir Israel. “. Jo crec que això es deu a la darrera incursió de l’exèrcit d’Israel contra la franja de Gaza i la seva gent, potser desproporcionada si pensem que a Israel no han mort d’una sola vegada més de 1300 persones una gran majoria de dones i nens assassinats pel grup armat Hamàs, a qui flames terrorista, i que consti que no voldria que morissin tal quantitat d’israelians assassinats per Hamàs.

  No estic d’acord que diguis que Hamàs és terrorista en usar la seva pròpia forma de lluita per defensar el seu poble i que Israel no fa ús del terrorisme quan assassina amb el seu exèrcit a 1300 persones en pocs dies. Jo crec que això si pot causar terror.

  Jo dic que Hamàs és una organització de resistència islàmica i crec que la seva gent s’uneix a ells si entra un exèrcit estranger al seu territori. Crec que només s’estan defensant. No tenen capacitat per fer incursions de càstig i assassinar a centenars dels seus adversaris en un sol dia. Però és cert que podrien fer atemptats que és l’únic que els queda crec jo, però m’imagino que Israel guarda molt bé les seves fronteres.

  La població de Gaza estava desarmada i el Tazhal és un exèrcit ben proveït i amb armes modernes.

  Crec que són formes diferents de pensar. Em recorden una mica als japonesos que es inmolabanj en la guerra contra objectius militars, amb avió i tot i ningú deia que eren terroristes. Hi ha molta gent que prefereix moris i immolar abans de no tenir el que ells consideren és just o el seu dret, com els cubans la consigna és pàtria o mort.
  .

  Acceptem que Hamàs és una milícia armada de resistència islàmica perquè crec no arriba a ser un exèrcit com els exèrcits occidentals que coneixem, i que es defensen al seu manerra del que ells consideren agressions per part de Israel.Israel

  Estic d’acord que no són comparables els governs d’ambdós pobles, però crec no és just titllar-los de terroristes ..

  M’imagino que ningú esperava que un israelià assassinés al seu primer ministre, mai m’hauria imaginat una cosa així si no l’hagués llegit en les notícies. El que en alguns països àrabs s’assassini seus governants tampoc m’agrada.

 8. yeagov ha dit:

  Els mitjans solen tenir un punt de vista majoritàriament propalestí encara que a molta gent se li comença a caure la vena dels ulls perquè se n’adona que els dirigents palestins no tenen intenció d’arribar a cap compromís de cara a la pau. Han tingut la pau i l’Estat a tocar dels dits i quan quasi ho tenen tornen als vells procediments. Repeteixo, els palestins, és a dir, el poble palestí en tot aquest assumpte no pinta res, ells no tenen opinió, tot ho decideixen els terroristes que els mantenen com a hostatges. Hamàs és un grup terrorista, Hamàs no practica cap mètode de lluita per defensar el seu poble, Hamàs practica el terrorisme contra altres pobles, especialment Israel, i oprimeix el seu poble que és la principal víctima dels seus actes.

  El desig de destruir Israel i anihilar tots els jueus no té res a veure amb l’última incursió d’Israel que va produir-se per acabar amb els atacs amb coets que realitzava Hamàs contra el territori israelià, contra els 80 projectils que cada dia durant deu anys van caure sobre ciutats com Sderot, per exemple. L’operació Plom Fos va ser dura, però que ataquin la teva ciutat amb 80 projectils diaris també ho és. Si, van morir 1300 palestins, però la responsabilitat és de Hamàs. Ells, Hamàs, van impedir que aquests civils palestins marxessin de zones que l’exèrcit israelià va advertir que atacaria. Hamàs usà el seu poble com escuts humans i així van provocar aquestes morts.

  Hamàs és una organització terrorista islàmica, no una organització de ressistència. Hamàs no defensa els palestins, usa als palestins, mata als palestins, i sotmet als palestins. Primer dius que Hamàs és una organització armada i després que els palestins estan desarmats. Els coets que llança Hamàs contra Israel són armes, els cinturons d’explosius que usen els terroristes suicides són armes, i Hamàs té armes, els palestins no estan desarmats, però Hamàs no és una organització armada que defensa als palestins, és una organització terrorista que assassina civils israelians, o prova de fer-ho, però també roben l’ajuda humanitària. Per cert, recentment Hamàs va impedir l’entrada a Gaza d’ajuda humanitària, així vetllen per la seva gent?. Exacte, ara ho has dit, el Tzahal és un exèrcit que defensa un Estat democràtic però Hamàs és una organització terrorista islàmica que únicament vol imposar la seva llei, el terror, als seus i als altres.

  Els japonesos kamikaze actuaven en un acte de desesperació quan ja veien que serien derrotats i creien que amb aquests actes aconseguirien capgirar la guerra. Però els palestins no poden comparar-se als kamikaze japonesos, els palestins poden tenir el seu Estat, però fa 63 anys que van renunciar a aquest Estat i continuen renunciant a aquest Estat, quan el tenen a tocar dels dits els entra la por a la responsabilitat de ser un Estat i tornen als actes de terrorisme. Si acceptessin que Hamàs és un exèrcit, l’exèrcit dels palestins, si ho acceptessin, hauríem de pensar que el que fan són actes de guerra contra l’Estat veí, i per tant no haurien de queixar-se que Israel els ataqui a ells, això és la guera. Tirar pedres contra el veí i després queixar-se que el veí li tira pedres em sembla un acte de cinisme. Si Hamàs és un exèrcit han d’entendre que els seus actes contra l’Estat d’Israel són actes de guerra, i a la guerra si llances bombes als veïns els veïns et faran el mateix. Però cap païs reconeix a Hamàs com un exèrcit, Hamàs està a les llistes d’organitzacions terroristes, i això és perquè les seves accions són terroristes. Pensar que hamàs defensa als palestins és com pensar que un violador estima les seves víctimes.

  Hamàs no governa Gaza, Hamàs te segrestada Gaza, i té un règim de terror. Ja veurem com funciona aquest pacte entre Hamàs i Fatah que crec que és un error per part de Fatah ja que dóna a Hamàs aire, però pot acabar succeint que Hamàs acabi fent saltar Fatah, això podria iniciar una guerra civil entre les dues organitzacions.

  Israel no pot pactar amb una organització terrorista que aspira a destruir Israel, crec que haurien de deixar còrrer les negociacions amb els palestins fins que els palestins renunciin a destruir Israel.

  La diferència està en què a la mentalitat israeliana li costa entendre que un jueu mati un altre per un tema polític, però dins de la mentalitat àrab l’assassinat d’un líder pel seu successor és un fet corrent. Molts líders àrabs han arribat al poder després de l’assassinat del seu predecessor, assassinat en el que han tingut alguna mena de responsabilitat, i en algun país això ha succeit entre persones de la mateixa família.

 9. D’acord amb tu, però penso que a la gent no li cau la bena dels ulls sinó que segueixen creient do que els palestins són víctimes dels israelians. Almenys a Xile crec que és així entre la majoria de la gent. Aquí hi va haver moltes manifestacions al carrer quan Israel va atacar Gaza. La majoria de la gent veu això, no veu altres coses de la política. I els que veuen poítica veuen que el govern d’Israel és de la dreta ia Xile la meitat del país no és de la dreta, sinó centre esquerra.

  Aquí la majoria de la gent pensa que els palestins tenen dret a un estat i ho han dit fins a gent que són de la dreta. El govern xilè accepta ambaixadors palestins en un reconeixement de l’estat de Palestina i els drets del poble palestí. A Xile hi ha molts àrabs i alguns són importants en la política nacional i en l’economia i finances d’aquest país. Són propietaris de bancs i financeres, tens fàbriques i negocis. I participen en política, fins i tot un d’ells en època del govern popular va ser precandidat a president de la república per una organització independent.

  Hi ha molta gent que es va establir a Xile quan es va crear l’Estat d’Israel. I viuen aquí ells i els seus descendents des de llavors, integrats a aquesta societat.

  El teu afirmes que Hamàs és una il’organització terrorista islàmica i respecte les teves raons, però molta altra gent pensa que Hamàs és una organització de resistència islàmica, i així com tu no canviaràs d’opinió, ells tampoc, lamentablement, llevat que les coses cambién i puguem pensar d’una altra manera.

  És clar jo penso que Hamàs és una organització de resistència islàmica i que té armes per defensar-se, però que el poble està desarnado, perquè per a mi Hamas és com una milícia en la qual participen algunes persones no tots. I els que estaven desarmats eren especialment les dones i els nens, la majoria del poble.

  Jo reconec que Hamas com milícia ha de tenir armes i lois coets són part d’aquestes armes, però el poble està desarmat i no tots tenen formació militar entenc jo.

  A Israel és diferent perquè tot el poble té formació militar i es tracta que hi ha un exèrcit no una milícia armada. Ells tenen més a coets tenen míssils i sistema de antimíssils. I moltes altres armes i vehicles i pertrets moderns. Fabriquen tancs i armes i els palestins no fabriquen armes, compren les coses velles que els venen.

  De que roben l’ajuda humanitària crec que hi ha molta propaganda antipalestí pel mig. Espero que no sigui així. La propaganda influeix molt sobre les imatges que ens formem sobre les persones o els pobles. Sabem qui són els que no reconeixen a Hamas com milícia de resistència islàmica. És qüestió d’ideologies.

  Jo només vull que arribi el mes de setembre i veure que fan els dirigents palestins en l’assemblea de l’ONU si ells no es presenten allà i el seu estat no és proclamat per tots els països, llavors ho sento pel poble palestí .. passi el que els passi serà responsabilitat d’ells.

  Si realment és un poble presoner o d’esclaus, com dius tu, espero veure això al setembre.

 10. yeagov ha dit:

  En relació als palestins la possició dels governs israelians no hi ha gaires diferències entre dretes i esquerres, algunes vegades els governs de dretes han estat més tous que els d’esquerres, si que és cert que a Occident les esquerres es miren als palestins amb més apreci que als israelians. Jo que soc d’esquerres no entenc que l’esquerra del meu país sigui tan proHamàs, i dic proHamàs perquè aquests rucs d’esquerres d’aquí estan convençuts que Hamàs són uns escolanets que no fan mal a ningú, Obliden que Hamàs enviava suicides a matar civils israelians. Quan no van poder enviar homes adults convençuts de la causa, van enviar a dones després de forçar-les i a nens, els últims suicides eren disminuits psíquics, això és Hamàs.

  Els israelians i també el seu govern creuen que els palestins tenen dret a un Estat, però també creuen que Hamás és un amenaça amb la que cal acabar. Hamàs vol destruir Israel i exterminar els israelians, Israel no pretèn exterminar als palestins ni destruir Palestina.

  Hamàs no és una organització de ressistència, si que són islàmics, i volen instaurar un règim islàmic amb tot el que això implica. Ressistència?. No fem bromes. Si Hamàs no cometés atemptats contra Israel ni llancés coets contra Israel no serien atacats per Israel. Israel sempre actua en resposta als atacs, mai ha iniciat un atac contra els palestins. L’operació plom fos va servir per reduir el nombre d’atacs contra les ciutats israelianes.

  Israel ha hagut de desenvolupar el seu armament i la seva capacitat militar degut al veinat que té. Els àrabs han atacat Israel vàries vegades, Hamàs ho continua fent, i Israel no ha començat mai cap de les guerres amb els seus veins però ha vençut a tots els seus enemics. La intenció dels àrabs era clarament envair tot Israel i passar a ganivet a tothom, però Israel els va fer recular a tots. Encara que sigui dur dir-ho crec que israel hauria de donar el mateix correctiu a Hamàs que va donar a Egipte, Síria i Jordània durant les diverses guerres.

  Va ser la mateixa ONU la que va denunciar que Hamàs robava l’ajuda humanitària dels magatzems que la ONU té a Gaza, i que ho acceptaven per por a que Hamàs decidís fer-los fora.

  El dia que vegi manifestacions a Gaza demanant l’entesa amb Israel em creuré que els palestins no són esclaus de Hamàs. Els palestins potser tenen odi cap als israelians pels bombardejos però els israelians també tenen motius per estar farts dels palestins i per odiar-los, fa 63 anys que els palestins podrien haver escollit el camí de la pau i van escollir la guerra, doncs si tant volen la guerra ja saben quines són les conseqüències.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.682 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: