Orient Mitjà: Turquia, Síria, Líban, Israel, Palestina i Líbia

2

31 Juliol 2011 per yeagov


 
Orient Mitjà: Turquia, Síria, Líban, Israel, Palestina i Líbia
 
Destruït un oleoducte a Síria
L’explosió d’un oleoducte a Síria va causar un forat de 15 metres de diàmetre i el vessament de petroli a la zona de Tel Kalaj. Aquesta explosió va provocar que els habitants de la zona fugissin. Les autoritats sirianes consideren que es tracta d’un acte de sabotatge, reconeixen, però, que els terroristes, així els qualifica el governador de la província d’Homs, van cometre aquest acte de sabotatge en un moment en què no hi havia ningú a la zona. El governador creu que els sabotejadors han volgut causar un gran dany material a l’oleoducte però sembla que el que els sabotejadors no buscaven era matar ningú. S’han pres les mesures necessàries per impedir que la fuita de petroli arribi a l’aigua de l’embassament de Tal Hos.
Nota: Des que han començat les revoltes en els països àrabs diversos oleoductes de diversos països han explotat.
Negociacions amb els palestins
El president d’Israel, Shimon Peres ha mantingut discretes converses amb l’Autoritat Palestina en un intent de reactivar les negociacions de pau però també d’impedir que els palestins demanin a les Nacions Unides el reconeixement de Palestina com Estat.
Entre els temes que Peres ha tractat amb representant palestí està en el de les fronteres, per intentar anar més enllà de l’atzucac en què estan les negociacions per l’assumpte de les línies d’armistici de 1967. Entre les propostes considerades hi ha realitzar un intercanvi de territoris i també compensar els palestins pels assentaments.
Dimissió de la cúpula de l’exèrcit turc
 
La cúpula de l’exèrcit turc ha presentat la seva dimissió per mostrar el seu desacord amb el govern que presideix l’islamista Recep Tayip Erdogan presentant la seva carta al primer ministre i demanant passar a la reserva. L’exèrcit turc tutelava les institucions de govern per impedir que el país i especialment el govern caigués en mans dels islamistes i impedir que Turquia es converteixi en una República islàmica.
Yunis, assassinat per traïdor o per incompetent
El general Abdelfatah Yunis, cap de l’exèrcit libi va ser assassinat. Una font que prefereix mantenir-se en l’anonimat, va dir que el general Yunis va ser convocat per poder ser interrogat sobre assumptes militars, aparentment se sospitava que podria treballar per Gadafi. Altres fonts, però, diuen que es volia interrogar a Yunis sobre errors durant l’ofensiva de Brega en què va ordenar als seus homes avançar per un camp minat, un fet que va provocar moltes baixes. O era un agent de Gadafi o un estratega incompetent. Segons el CNT el capitost dels autors de la mort de Yunis ha estat detingut. Yunis havia estat el segon home del règim de Gadafi fins que va canviar-se de bàndol, passant-se als revoltats. L’autoria de la mort de Yunis i les raons no estan gaire clares.
El TEL fa públic el nom dels assassins de Hariri
El Tribunal Especial pel Líban ha fet públic el nom dels autors materials de l’assassinat de Rafic Hariri, ex primer ministre del Líban. Els autors són membres de l’organització terrorista libanesa xiïta Hezbolà. El jutge instructor Daniel Fransen ha aixecat el secret del sumari en el que a la identitat dels assassins fa referència. El fiscal del TEL, Daniel Bellmare, ha acusat a Salim Jamil Ayyash, Mustafa Amine Badreddine, Hussein Hassan Oneissi, Assad Hassan Sabra de l’atemptat amb cotxe bomba que el 14 de febrer de 2005 va matar a Rafic Hariri i 22 persones més.
El fiscal considera que el fet de publicar els noms dels quatre terroristes pot facilitar que siguin detingut aviat. És a dir, estan en llibertat. La resta de l’acusació i el sumari romandrà sota secret de sumari. Les autoritats libaneses van rebre l’acta d’acusació i les ordres d’arrest dels quatre terroristes abans citats.
El jutge Fransen va emetre una ordre internacional d’arrest contra els quatre acusats i ha autoritzat al fiscal que transfereixi tota la informació pertinent a la Interpol per a que emeti una “notificació vermella” contra els quatre terroristes d’Hezbolà. Des d’ara les autoritats libaneses estan obligades a informar al TEL sobre les gestions per detenir als quatre terroristes. Les autoritats libaneses tenen un problema molt gros, tenen l’ordre d’arrest contra quatre terroristes damunt la taula, quatre terroristes que són membres d’Hezbolà, organització terrorista islàmica xiïta que controla més territori libanés que el govern libanés, i que no crec que entregui als quatre individus, i un intent per part de les autoritats libaneses de capturar-los podria provocar una guerra oberta entre el govern libanés i Hezbolà.
Oriente Medio: Turquía, Siria, Líbano, Israel, Palestina y Libia
Destruido un oleoducto en Siria
La explosión de un oleoducto en Siria causó un agujero de 15 metros de diámetro y el derrame de petróleo en la zona de Tel Kalaj. Esta explosión provocó que los habitantes de la zona huyeran. Las autoridades sirias consideran que se trata de un acto de sabotaje, reconocen, sin embargo, que los terroristas, así los califica el gobernador de la provincia de Homs, cometieron este acto de sabotaje en un momento en que no había nadie en la zona. El gobernador cree que los saboteadores han querido causar un gran daño material al oleoducto pero parece que el que los saboteadores no buscaban era matar a nadie. Se han tomado las medidas necesarias para impedir que la fuga de petróleo llegue al agua del embalse de Tal Hos.
Nota: Desde que han empezado las revueltas en los países árabes varios oleoductos de varios países han explotado.
Negociaciones con los palestinos
El presidente de Israel, Shimon Peres ha mantenido discretas conversaciones con la Autoridad Palestina en un intento de reactivar las negociaciones de paz pero también de impedir que los palestinos pidan a las Naciones Unidas el reconocimiento de Palestina como Estado.
Entre los temas que Peres ha tratado con representante palestino está en el de las fronteras, para intentar ir más allá del callejón sin salida en que están las negociaciones por el asunto de las líneas de armisticio de 1967. Entre las propuestas consideradas hay realizar un intercambio de territorios y también compensar a los palestinos por los asentamientos.
Dimisión de la cúpula del ejército turco
La cúpula del ejército turco ha presentado su dimisión para mostrar su desacuerdo con el gobierno que preside el islamista Recep Tayip Erdogan presentando su carta al primer ministro y pidiendo pasar a la reserva. El ejército turco tutelaba las instituciones de gobierno para impedir que el país y especialmente el gobierno cayera en manos de los islamistas e impedir que Turquía se convierta en una República islámica.
Yunis, asesinado por traidor o por incompetente
El general Abdelfatah Yunis, jefe del ejército libio fue asesinado. Una fuente que prefiere mantenerse en el anonimato, dijo que el general Yunis fue convocado para ser interrogado sobre asuntos militares, aparentemente se sospechaba que podría trabajar para Gadafi. Otras fuentes, sin embargo, dicen que se quería interrogar a Yunis sobre errores durante la ofensiva de Lidia en el que ordenó a sus hombres avanzar por un campo minado, lo que provocó muchas bajas. O era un agente de Gadafi o un estratega incompetente. Según el CNT el cabecilla de los autores de la muerte de Yunis ha sido detenido. Yunis había sido el segundo hombre del régimen de Gadafi hasta que cambiarse de bando, pasando a los sublevados. La autoría de la muerte de Yunis y las razones no están muy claras.
El TEL hace público el nombre de los asesinos de Hariri
El Tribunal Especial para el Líbano ha hecho público el nombre de los autores materiales del asesinato de Rafic Hariri, ex primer ministro del Líbano. Los autores son miembros de la organización terrorista libanesa chií Hezbolá. El juez instructor Daniel Fransen ha levantado el secreto del sumario en el que la identidad de los asesinos se refiere. El fiscal del TEL, Daniel Bellmare, acusó a Salim Jamil Ayyash, Mustafa Amine Badreddine, Hussein Hassan Oneissi, Assad Hassan Sabra del atentado con coche bomba que el 14 de febrero de 2005 mató a Rafic Hariri y 22 personas más.
El fiscal considera que el hecho de publicar los nombres de los cuatro terroristas puede facilitar que sean detenido pronto. Es decir, están en libertad. El resto de la acusación y el sumario permanecerá bajo secreto de sumario. Las autoridades libanesas recibieron el acta de acusación y las órdenes de arresto de los cuatro terroristas antes citados.
El juez Fransen emitió una orden internacional de arresto contra los cuatro acusados y ha autorizado al fiscal que transfiera toda la información pertinente a la Interpol para que emita una “notificación roja” contra los cuatro terroristas de Hezbolá. Desde ahora las autoridades libanesas están obligadas a informar al TEL sobre las gestiones para detener a los cuatro terroristas. Las autoridades libanesas tienen un problema muy grande, tienen la orden de arresto contra cuatro terroristas sobre la mesa, cuatro terroristas que son miembros de Hezbolá, organización terrorista islámica chií que controla más territorio libanés que el gobierno libanés, y que no creo que entregue a los cuatro individuos, y un intento por parte de las autoridades libanesas de capturarlos podría provocar una guerra abierta entre el gobierno libanés y Hezbolá.

2 thoughts on “Orient Mitjà: Turquia, Síria, Líban, Israel, Palestina i Líbia

 1. Crec que està complicada la situació a Síria en moments que el govern, just abans que comenci el Ramadà, ha tret tancs al carrer i dispara contra les persones des dels sostres de les cases. És clar que hi ha resistència d’una gran majoria del poble sirià contra el govern de Assad per això crec no és d’estranyar que es produeixin actes de sabotatge contra el govern. De tota manera crec que cal deixar que aquest poble davant el seu propi destí sense intervenció externa, encara que morin persones. Així aprèn un poble penso jo.

  Al meu sempre em sembla bé que hi hagi converses entre el govern israelià i els palestins, considerant a més les marcades diferències que hi ha entre el govern de dreta de Netanyahu i els partits de l’esquerra a Israel que estan d’acord que es reconegui l’estat de Palestina i es rebutgin els assentaments jueus en terres palestines. Crec que els palestins s’equivocarien si no van a l’ONU perquè l’assemblea en ple el mes de setembre d’aquest any els reconegui com a Estat, no crec que no vagin.

  La dimissió en ple de la cúpula militar de Turquia si m’ha sorprès, i més que nomenessin comandant en cap al cap de la Gendarmeria. Per a mi és difícil la política turca que es mou entre l’extrema dreta, la socialdemocràcia, l’esquerra democràtica, els grups islàmics i els marxistes turcs, en governs que han estat generalment de la dreta en aliances amb la centreesquerra, governs laics i amb conflictes amb la minoria ètnica dels kurds, els quals pel que sembla tenen resistència armada contra els turcs.

  Turquia és un país que té més de 70 milions d’habitants, tots els quals oficialment parlen l’idioma turc, uns pocs parlen kurd o àrab. Des de 1928 Turquia va deixar de ser república islàmica, però en la pràctica gairebé el 99% dels seus habitants són musulmans. Si bé els partits islamistes han tingut un avanç, no han estat sempre els dominants en la política turca, on sempre han dominat els grups laics de la dreta i centreesquerra turca.

  Entenc que la renúncia dels militars és per desavinences amb el govern turc el qual ha vetat l’ascens de 20 alts càrrecs de militars vinculats a un cop militar desarticulat l’any 2003, impedint que ascendeixin a generals i passant-los a la reserva. D’aquest cas han resultat imputats gairebé 200 oficials turcs.

  Entenc que el govern turc actual de Recep Tayyip Erdogan és islamista moderat.

  Per a mi està clara la mort de Yunis el qual després de ser un home important en el govern de Gaddafi va passar a l’exèrcit rebel, crec que el van acusar de traïció o no confiar-hi els mateixos rebels. ‘
  Valorar traducción
  ¡Nuevo! Haz clic en las palabras que aparecen arriba para ver traducciones alternativas. Descartar
  Utilizar el Traductor de Google para:BúsquedasVídeosCorreo electrónicoMóvilChatEmp

 2. yeagov ha dit:

  El de Síria està cada dia més embolicat. Els partidaris de Assad segueixen matant gent. Quan un règim està cometent una massacre contra la seva pròpia població no podem mirar a un altre costat i dir que l’hi facin entre ells. A més, no crec que el règim sirià tingui moralment dret a protestar en contra d’una intervenció en aquest assumpte que ells consideren interns que és la massacre que està perpetrant l’exèrcit tenint en compte que Síria ha intervingut en els afers interns dels seus veïns per crear conflictes.

  Però no creus que els que governen a Palestina també han de donar passos cap a la pau. Només llegeixo que Israel ha de fer això o allò, que Israel no ha de fer allò altre, va sent hora que els palestins comencin a caminar cap a la pau, començant per deixar d’atacar el territori israelià, mentre Hamàs segueixi sent una amenaça per a Israel els tancs israelians es veuran en el seu dret a intervenir a Gaza. Els palestins tenen a la mà la pau o la guerra, fins ara han preferit la guerra, si segueixen caient coets a Israel crec que negociar amb els palestins és absurd, és una pèrdua de temps.

  Des de la creació de la Turquia moderna l’exèrcit sempre ha estat tutelant el poder quan no l’ha exercit, un dels motius era impedir que Turquia es convertís en una república islàmica. Turquia aspira a ser membre de la UE i saben que si es transformen en una república islàmica no entraran. En els últims anys l’islamisme ha pujat al poder i intenta restringir la tutela militar.

  Això de Yunis segueix sense estar clar. Dins dels rebels tenia molts partidaris i això pot haver causat la seva caiguda, la gelosia d’altres caps rebels, l’altra que en realitat fos un agent de Gaddafi, és a dir, un traïdor, o que hagin decidit castigar-li per els errors en la guerra contra Gaddafi, ja que va ficar a les seves tropes en un camp de mines.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.847 hits
Juliol 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: