JUDICI AL FARAÓ

5

6 Agost 2011 per yeagov


 
Judici al faraó
 
Hosni Mubarak va ser derrocat del poder fa uns mesos d’una manera sorprenent. Era evident que el règim egipci no era democràtic, però si ho comparem amb els règims que hi ha en aquella àrea del Món potser podríem dir que era el més presentable i un dels més estables, però sorprenentment va ser el segon a caure, malgrat la repressió contra els que demanaven canvis finalment Mubarak va caure. I ara es troba esperant judici.
Israel va oferir asil polític a Mubarak
El parlamentari laborista israelià va visitar a Mubarak a la seva residència de Sharm el Sheij amb l’oferiment d’asil polític per Mubarak: “Vaig trobar-me amb ell (Mubarak) a Sharm el Sheij i li vaig dir que estava a una curta distància (d’Israel) i que podria ser una bona oportunitat per curar-se”. Mubarak està malalt, va assistir a la primera sessió del judici estirat en una llitera. Però Mubarak va refusar l’oferiment, segons Ben Eliezer, perquè “és un patriota”. Mubarak podria haver fet com el seu homòleg tunisià, fugir del país, però s’ha negat i està disposat a afrontar el judici a què se li sotmeti i a morir a Egipte.
El govern israelià ha fet una cosa molt lletja deixant al parlamentari laborista Ben Eliezer amb el cul enlaire ja que nega haver-hi ofert a Mubarak l’asil polític com afirmava Ben Eliezer. O han volgut desmarcar-se d’una proposició que s’havia de fer discretament i que s’ha fet pública accidentalment, cosa que podria ser molt perjudicial pel faraó, o Ben Eliezer es va deixar portar per l’entusiasme. Ben Eliezer manté una relació d’amistat amb el derrocat faraó egipci i potser va voler fer-li un oferiment que anava més enllà de les seves atribucions.
Crec que hauria estat un problema que Mubarak s’hagués refugiat a Israel, les relacions amb els pròxims governants d’Egipte podrien patir molt.
Traslladen Mubarak a El Caire
Mubarak ha estat traslladat a un hospital d’El Caire per ser jutjat en dependències de l’Acadèmia de Policia. Juntament amb Mubarak seran jutjats els seus fills Alà i Gamal, l’empresari Hussein Salem, l’ex ministre de l’Interior Habib al Ali i sis assessors. Tots estan acusats de planejar els atacs contra els manifestants. Crec que l’empresari Hussein Salem serà jutjat “in absentia” perquè va ser detingut a Espanya, i crec que no l’han extraditat.
El judici se celebrarà el 15 d’agost
El judici contra Mubarak, els seus fills i vuit persones més començarà el 15 d’agost. En la seva primera compareixença davant del tribunal Mubarak i els seus fills van refusar l’acusació d’haver incitat la repressió contra els manifestants de la plaça Tahrir. Tots els acusats podrien ser condemnats a la pena capital si són trobats culpables de la mort de 850 persones.
Partidaris i opositors de Mubarak s’enfronten a cops de roc
61 persones han resultat ferides en enfrontaments entre els partidaris i els opositors de Mubarak. Els dos grups van dedicar-se a llançar-se pedres mútuament a les portes de l’Acadèmia de Policia, lloc on es s’estava jutjant a Mubarak i la seva camarilla. A Sharm el Sheij els enfrontaments van tenir conseqüències més greus ja que dues persones van morir i unes altres set van resultar ferides.
Juicio al faraón
Hosni Mubarak fue derribado del poder hace unos meses de una manera sorprendente. Era evidente que el régimen egipcio no era democrático, pero si lo comparamos con los regímenes existentes en esa área del mundo quizás podríamos decir que era el más presentable y uno de los más estables, pero sorprendentemente fue el segundo en caer, a pesar de larepresión contra los que pedían cambios finalmente Mubarak cayó. Y ahora se encuentra esperando juicio.
Israel ofreció asilo político a Mubarak
El parlamentario laborista israelí visitó a Mubarak en su residencia de Sharm el Sheij con el ofrecimiento de asilo político por Mubarak: “Me encontré con él (Mubarak) en Sharm el Sheij y le dije que estaba a una corta distancia (de Israel) y que podría ser una buena oportunidad para curarse “. Mubarak está enfermo, asistió a la primera sesión del juicio tumbado en una camilla. Pero Mubarak rechazó el ofrecimiento, según Ben Eliezer, porque “es un patriota”. Mubarak podría haber hecho como su homólogo tunecino, huir del país, pero se ha negado y está dispuesto a afrontar el juicio al que se le someta ya morir en Egipto.
El gobierno israelí ha hecho una cosa muy fea dejando al parlamentario laborista Ben Eliezer con el culo al aire ya que niega haber ofrecido a Mubarak el asilo político como afirmaba Ben Eliezer. O han querido desmarcarse de una proposición que había que hacer discretamente y que se ha hecho pública accidentalmente, lo que podría ser muy perjudicial para el faraón, o Ben Eliezer se dejó llevar por el entusiasmo. Ben Eliezer mantiene una relación de amistad con el derrocado faraón egipcio y quizás quiso hacerle un ofrecimiento que iba más allá de sus atribuciones.
Creo que habría sido un problema que Mubarak hubiera refugiado en Israel, las relaciones con los próximos gobernantes de Egipto podrían sufrir mucho.
Trasladan Mubarak en El Cairo
Mubarak ha sido trasladado a un hospital de El Cairo para ser juzgado en dependencias de la Academia de Policía. Junto con Mubarak serán juzgados sus hijos Alá y Gamal, el empresario Hussein Salem, el ex ministro del Interior Habib el Ali y seis asesores. Todos están acusados de planear los ataques contra los manifestantes. Creo que el empresario Hussein Salem será juzgado “in absentia” porque fue detenido en España, y creo que no lo han extraditado.
El juicio se celebrará el 15 de agosto
El juicio contra Mubarak, sus hijos y ocho personas más comenzará el 15 de agosto. En su primera comparecencia ante el tribunal Mubarak y sus hijos rehusaron la acusación de haber incitado la represión contra los manifestantes de la plaza Tahrir.Todos los acusados podrían ser condenados a la pena capital si son encontrados culpables de la muerte de 850 personas.
Partidarios y opositores de Mubarak se enfrentan a pedradas
61 personas han resultado heridas en enfrentamientos entre los partidarios y los opositores de Mubarak. Los dos grupos se dedicaron a lanzarse piedras mutuamente a las puertas de la Academia de Policía, lugar donde se estaba juzgando a Mubarak y su camarilla. En Sharm el Sheij los enfrentamientos tuvieron consecuencias más graves ya que dos personas murieron y otras siete resultaron heridas.

5 thoughts on “JUDICI AL FARAÓ

 1. Encuentro extraño que un parlamentario laborista israelí haya ofrecido realmente asilo político a Mubarak…me parece normal, si es así, que no lo hubiese aceptado, por muy amigo que fuese del laborista israelí.

 2. yeagov ha dit:

  Parece ser que ha sido una idea de este parlamentario israelí y él mismo dice que Mubarak renunció a solicitarlo porqué Mubarak es un patriota.

 3. Yo creo que la noticia no es muy verdadera que digamos porque no imagino a un parlamentario laborista israelí (¿eso es la izquierda de Israel?) ofeciendo asilo político a Mubarak sin consultarlo con el gobierno de Israel y no imagino a Netanyahu ofreciendo ese asilo.

 4. Jaume C. i B. ha dit:

  Si, el Partido Laborista es lo que en los países occidentales se llama socialdemócrata o socialista.
  El diputado le ofreció asilo a Mubarak, al parecer tienen una relación de amistad personal, pero Mubarak renunció. El diputado considera que Mubarak es un patriota egipcio y que está dispuesto a afrontar las consecuencias del juicio.
  Probablemente a Netahyahu se le erizaron los pocos pelos que le quedan en la cabeza, pero hay que decir que no es nada raro que algunos diputados israelíes actúen por su cuenta, en ocasiones han logrado más estas acciones un poco alocadas que no la acción del propio gobierno.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No Instagram images were found.

Join 1.800 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.508 hits
Agost 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Articles d’altres blocs que m’agraden

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
%d bloggers like this: