Accions dels islamistes egipcis

2

21 Octubre 2011 per yeagov


Accions dels islamistes egipcis
 
Ja no interessa
Les notícies sobre Líbia sembla que han perdut interès, de Líbia solen interessar més l‘histrionisme de l’estrafolari Gadafi que no quanta gent mata cada dia, en el cas de Síria com que tenen un dictador que no té cap característica que el faci destacar ens hem de centrar en el fet que les seves tropes del règim maten un grapat dels seus conciutadans més.
Grup armat ataca comissaria policia egípcia
Egipte va ser notícia pel derrocament de Mubarak i ara ho és perquè sembla que un dels països en altres temps més estable de la zona, malgrat la caiguda del dictador i que semblava que s’estava reorganitzant políticament, no aconsegueix tornar a la normalitat. Quan cau un dictador sol produir-se un buit de poder, fins que els nous governants no aconsegueix fer-se amb les regnes del país es produeix un cert caos, i això permet que alguns intentin aprofitar per fer mal. Dotze persones van ser detingudes per l’atac d’una comissaria de la policia a Al Arish, a la província del Sinaí. En aquest atac van produir-se quatre morts (tres ferits i un militar) i dinou ferits. La policia va respondre a l’atac amb armes automàtiques contra la comissaria, i els enfrontament van traslladar-se a la plaça Tahrir, en el centre de la ciutat, i al passeig marítim. Després uns individus emmascarats van atacar una planta de gas amb un llançagranades, causant desperfectes a un tub. Aquesta planta liqua gas per exportar a Israel però fa temps que roman tancada. Des de l’inici d’any les comissaries de policia i les plantes de gas del Sinaí han estat objecte d’atacs per part de grups armats.
Islamistes ataquen gasoducte
Un grup terrorista islàmic és el responsable de l’atac contra una terminal de la xarxa de gasoductes del Sinaí que subministra gas a Israel. Es tracta del tercer atac en el mes de juliol i cinquè des de la caiguda de Mubarak. Cinc persones van morir en un enfrontament entre la policia i els terroristes.
S’aixeca l’acampada de la Plaça Tahrir
El Moviment 6 d’abril ha anunciat que aixequen l’acampada de la plaça Tahrir per donar temps al nou govern a posar en marxa les reformes i perquè comença el ramadà encara que si algun altre grup decideix romandre a la plaça ho respecten. Això permetrà a la zona tornar a la normalitat. El principal motiu, diuen els portaveus del moviment és la celebració del ramadà: “El ramadà és un temps per resar, és el mes musulmà en què la gent es reuneix a les cases. Per això hem demanat (als nostres simpatitzants) que tornin a les seves llars”.
Els portaveus del moviment neguen que s’hagin decidit a aturar les protestes arran de la demostració que els Germans Musulmans i els salafistes van fer a la plaça Tahrir en què van demanar la implantació de la xaria i de la constitució d’Egipte com un Estat islàmic.
L’islamisme està intentant aprofitar les revoltes per implantar règims basats en la interpretació estricta de l’Alcorà i la xaria. Una deriva islamista de tots aquests països ens hauria de preocupar, si aconsegueixen el poder els islamistes no només serà un canvi per a pitjor pels ciutadans d’aquests països, i no és que un dictador sigui el més desitjable, però aquests països corren el risc de substituir aquests dictadors com Mubarak, en el cas egipci, per clergues islàmics que poden governar amb una mà tan dura i despietada que aconsegueixin que els egipcis s’enyorin de Mubarak. Però a Occident també ens hem de preocupar, l’islamisme aspira estendre’s, islamitzar-ho tot, fer la guerra santa (jihad) contra els infidels, és a dir, nosaltres, i perdoneu-me, no em fa cap gràcia que m’imposin a qui i en quina direcció haig de resar, Si algun dia decideixo convertir-me a alguna religió ja us puc dir que no serà l’Islam, encara menys l’Islam que representen els Germans Musulmans o els salafistes.
Acciones de los islamistas egipcios
Ya no interesa
Las noticias sobre Libia parecen haber perdido interés, de Libia suelen interesar más el histrionismo del estrafalario Gadafi no cuánta gente mata cada día, en el caso de Siria como que tienen un dictador que no tiene ninguna característica que lo haga destacar nos tenemos que centrar en el hecho de que sus tropas del régimen matan un puñado de sus conciudadanos más.
Grupo armado ataca comisaría policía egipcia
Egipto fue noticia por derribo de Mubarak y ahora lo es porque parece que uno de los países en otros tiempos más estable de la zona, pese a la caída del dictador y que parecía que se estaba reorganizando políticamente, no logra volver a la normalidad. Cuando cae un dictador suele producirse un vacío de poder, hasta que los nuevos gobernantes no consigue hacerse con las riendas del país se produce un cierto caos, lo que permite que algunos intenten aprovechar para hacer daño. Doce personas fueron detenidas por el ataque de una comisaría de la policía en el Arish, en la provincia del Sinaí. En este ataque se produjeron cuatro muertos (tres heridos y un militar) y diecinueve heridos. La policía respondió al ataque con armas automáticas contra la comisaría, y los enfrentamiento se trasladaron a la plaza Tahrir, en el centro de la ciudad, y el paseo marítimo. Después unos individuos enmascarados atacaron una planta de gas con un lanzagranadas, causando desperfectos en un tubo. Esta planta licua gas para exportar a Israel pero hace tiempo que permanece cerrada. Desde el inicio de año las comisarías de policía y las plantas de gas del Sinaí han sido objeto de ataques por parte de grupos armados.
Islamistas atacan gasoducto
Un grupo terrorista islámico es el responsable del ataque contra una terminal de la red de gasoductos del Sinaí que suministra gas a Israel. Se trata del tercer ataque en el mes de julio y quinto desde la caída de Mubarak. Cinco personas murieron en un enfrentamiento entre la policía y los terroristas.
Se levanta la acampada de la Plaza Tahrir
El Movimiento 6 de abril anunció que levantan la acampada de la plaza Tahrir para dar tiempo al nuevo gobierno a poner en marcha las reformas y porque empieza el Ramadán aunque si algún otro grupo decide permanecer en la plaza lo respetan. Esto permitirá a la zona volvió a la normalidad. El principal motivo, dicen los portavoces del movimiento es la celebración del Ramadán: “El ramadán es un tiempo para rezar, es el mes musulmán en el que la gente se reúne en las casas. Por eso hemos pedido (a los simpatizantes) que vuelvan a sus hogares “.
Los portavoces del movimiento niegan que se hayan decidido a detener las protestas a raíz de la demostración de que los Hermanos Musulmanes y los salafistas hicieron en la plaza Tahrir en que pidieron la implantación de la sharia y de la constitución de Egipto como un Estado islámico.
El islamismo está intentando aprovechar las revueltas para implantar regímenes basados en la interpretación estricta del Corán y la sharia. Una deriva islamista de todos estos países debería preocuparnos, si consiguen el poder los islamistas no sólo será un cambio para peor por los ciudadanos de estos países, y no es que un dictador sea el más deseable, pero estos países corren el riesgo de sustituir estos dictadores como Mubarak, en el caso egipcio, por clérigos islámicos que pueden gobernar con una mano tan dura y despiadada que consigan que los egipcios sientan nostalgia de esos de Mubarak. Pero en Occidente también tenemos que preocuparnos, el islamismo aspira extenderse, islamizar todo, hacer la guerra santa (yihad) contra los infieles, es decir, nosotros, y perdonadme, no me hace ninguna gracia que me impongan a quién y en qué dirección debo rezar, si algún día decido convertirme a alguna religión ya os puedo decir que no será el Islam, aunque menos del Islam que representan los Hermanos Musulmanes o los salafistas.

2 thoughts on “Accions dels islamistes egipcis

 1. Tomàs ha dit:

  És ben possible que després d’Egipte, de Tunísia i de la mort de Gadafi a Líbia, hi hagi com una mena de “stand by” internacional.

  Hi haurà converses a tots els nivells però imagino que es mouran amb discreció. De cara a la premsa pot semblar que tothom espera veure com evolucionen els esdeveniments.

  Els tres països han de posar les bases de com volen governar-se en un futur. Crear els mecanismes legals per establir les noves regles de joc i consolidar els nous sistemes. Sense oblidar les relacions internacionals que hauran d’establir per tal de “pagar” l’ajut internacional i d’assegurar el desenvolupament industrial i tecnològic que han de perseguir per assegurar-se un futur més enllà del petroli.

 2. yeagov ha dit:

  I no és gaire tranquilitzador veure com els islamistes estan guanyant terreny en tots aquests països que han aconseguit derrocar els seus tirans.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.683 hits
Octubre 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: