Bono, tot per i per a la Pàtria, la seva
1125 Novembre 2011 per yeagov
Una cosa que té José Bono és que almenys és honest i diu el que pensa, d’altres pensen igual que ell, ho diuen i després es fan enrere i neguen que ho són encara que les seves paraules deixin clar que si que ho són. Que Bono és un nacionalista espanyol exacerbat, un ultranacionalista espanyol, no es pot negar. Recentment ha dit “Crec que hem d’apostar a la gran, és a dir, per Espanya, i no apostar a la xica que són els territoris que integren Espanya. Aquesta és per a mi la clau per damunt de qualsevol altra consideració”. Aquest és el problema, ell és castellà manxec, i pensa com un castellà imperialista, estendre el poder de Castella més enllà del seu territori, no és que pensi en gran, pensa en engrandir-se encara que sigui esclafant els altres i negant-los el seu dret a existir. El menyspreu que demostra quan parla de territoris, com si en aquests “territoris” no hi visqués ningú és una mostra de la típica prepotència castellana i d’uns aires de superioritat d’un Estat que pretenen ser cada vegada més gran va veient com cada vegada és més petit. El gran fracàs d’Espanya com Estat és no haver sabut entendre ni respectar la diversitat de pobles que el conformaven, un fracàs del qual és responsable un nacionalisme castellà que els fa creure als castellans que estan pel damunt de tots els altres pobles i que aquests han de convertir-se o morir. La frase final és un exemple, “per damunt de qualsevol altra consideració”. La mentalitat d’Olivares de reduir a tots els pobles a “les lleis i els costums de Castella” sembla ser el leitmotiv del nacionalisme castellà (espanyol).
Vídeo: Bono, tot per i per a la Pàtria, la seva
Bono, todo por y para la Patria, la suya
Algo que tiene José Bono es que al menos es honesto y dice lo que piensa, otros piensan igual que él, lo dicen y luego se echan atrás y niegan que lo son aunque sus palabras dejen claro que sí lo son. Que Bono es un nacionalista español exacerbado, un ultranacionalista español, no se puede negar. Recientemente ha dicho “Creo que debemos apostar a la grande, es decir, por España, y no apostar a la chica que son los territorios que integran España. Esta es para mí la clave por encima de cualquier otra consideración “. Este es el problema, él escastellano manchego, y piensa como un castellano imperialista, extender el poder de Castilla más allá de su territorio, no es que piense en grande, piensa en agrandarse aunque sea aplastando a los demás y negándoles su derecho a existir. El desprecio que demuestra cuando habla de territorios, como si en estos”territorios” no viviera nadie es una muestra de la típica prepotencia castellana y de unos aires de superioridad de un Estado que pretendiendo ser cada vez más grande va viendo como cada vez es más pequeño. El gran fracaso de España como Estado es no haber sabido entender ni respetar la diversidad de pueblos que lo conformaban, un fracaso del que es responsable un nacionalismo castellano que les hace creer a los castellanos que están por encima de todos los demás pueblos y que estos deben convertirse o morir. La frase final es un ejemplo, “por encima de cualquier otra consideración”. La mentalidad de Olivares de reducir a todos los pueblos a “las leyes y las costumbres de Castilla” parece ser el leitmotiv del nacionalismo castellano (español).
No entiendo mucho tu artículo porque he leído que José Bono Martínez, me imagino que es el mismo, es un político español perteneciente al Partido Socialista Obrero Español que se define a si mismo como socialista católico, lo cual también me parece bastante extraño.Dicen que él se muestra comprensivo e indulgente con la nueva legislación sobre el aborto, porque reduce el número de interrupciones del embarazo, como ha ocurrido desde su aprobación. Y está separado de su esposa desde 1910 y si es socialista no me sorprende eso.
Leí también que fue ministro de defensa de Zapatero y que en su mandato retiraron las tropas españolas de Irak. También Presidente de una comunidad autonómica. Creo que hay muchas más cosas relacionadas con este hombre. Creo que lo más importante es que el no pertenece al partido popular recientemente vencedores en las eleccciones.
En Bono és un catòlic de dretes que “treballa” en un partit dit d’esquerres.
El més increïble és que fa pocs anys va estar a punt de ser escollit Secretari General del PSOE. Què hagués passat llavors amb la llei de matrimoni entre persones del mateix sexe, o amb l’ampliació de l’avortament o amb…
Jo no entenc de cap manera.
Pel que fa a Espanya, no cal pensar-hi més. Espanya és com és i en algunes coses no canviarà. Ara és “Una, Pequeña i Endeudada”. Hi ha molt de jacobí per Espanya.
Entenc. Jo crec que hi ha molta gent a vegades que “treballa” o participa en organitzacions i partits polítics que no corresponen a la seva ideologia.
D’acord amb que Espanya és ara vulnerable i petita en la seva gran crisi de deute i atur forçós.
Aquest senyor, en Bono, si hagués guanyat les primàries en front de Zapatero (hi va estar a punt), hagués estat president d’Espanya. No vull ni pensar el que haguessin estat aquests darrers anys.
No tan extraño, no tiene nada de raro ser socialista y católico, además Bono no es precisamente un estalinista, El no al divorcio es un lema del catolicismo más carca, los católicos normales pueden no estar de acuerdo pero entienden que se pueden dar circunstancias que requieran realizar un aborto, los conservadores en este tema suelen ser unos hipócritas porqué se oponen al divorcio y al aborto, pero se divorcian y si no tienen más remedio abortan, eso si, en el extranjero, que nadie se entere.
Exacte, Bono èstà en assumptes com el d’Espanya molt més a prop del PP que del seu propi partit. Bono és centralista com els del PP més que jacobí, encara que puguin ser sinònims.
Tomas: Bé, crec que així és la política amb resultats a vegades inesperats.
.Yo creo que es porque se trata de socialistas europeos, me atrevería a decir que aquí no hay socialistas católicos. Todavía asociamos el socialismo al marxismo y si decimos marxista – socialistas o comunistas – decimos ateos o agnósticos, jamás los imaginaría como católicos, pero, una cosa, podría pensar que existan algunos marxistas que acepten el concepto de Dios desde un punto de vista filosófico metafíisico, no religioso. Que me digan que un marxista, socialista o comunista, es católico, para mi es imposible.
Correcte, però n’hi ha prou que a mi em diguin que Bono és socialista catòlic perquè no em quedi clar el que és. Penso que és més aviat catòlic dins d’alguna doctrina social de l’església.
És cert que com que la imatge que tenim de l’Església és la d’institució molt conservadora propera ideològicament a les dretes polítiques inclosos a règims totalitaris de dretes això ens pot induir a l’error de pensar que no és compatible ser socialista (socialdemòcrata) i catòlic. Els bisbes és cert que sempre es posen al costat dels governs conservadors, saben que els va el negoci i que de vegades colaboren amb règims totalitaris de dretes, no és menys cert, però, que l’Església de base acostuma a tenir posicions pròximes al socialisme. No hem de confondre el socialisme cubà, xinès o soviètic amb la socialdemocràcia occidental que és que hi ha a la majoria dels països europeus.
Sé que a llatinomèrica en aquest aspecte els referents del socialisme continua sent Cuba principalment, però a Europa això funciona d’una altra manera. Els partits socialistes europeus majoritaris (PSOE a Espanya, PSF a França, el Partit Laborista a la Gran Bretanya, etc) són socialdemòcrates i ja fa molt que van renunciar als dogmes marxistes.
Entenc.