Espanya és un pany que s’espanya

2

14 Desembre 2011 per yeagov


Espanya és un pany que s’espanya

Els termes “Espanya ens roba” o “espoli fiscal” van quedar prohibits al Parlament de Catalunya per la presidenta de la Cambra catalana perquè al diputat neolerrouxista de C’s Jordi Cañas va considerar que eren ofensives per a l’Estat espanyol. Pel diputat neolerrouxista és més ofensiu que es denunciï el fet perquè ell defensa els interessos del lladre que no pas el fet que l’Estat espanyol ens espoliï i ens robi. La presidenta Núria de Gispert ha advertit que no permetrà expressions injurioses. El diputat Uriel Bertran ha demanat que es publiqui la llista d’expressions prohibides al Parlament i ha dit que ell només ha descrit la realitat. Bertran ha descrit amb aquestes expressions el dèficit fiscal català respecte a les arques de l’Estat espanyol. Aquestes paraules han molestat al diputat neolerrouxista (C’s) Jordi Cañas que ha denunciat l’ús d’aquestes expressions a la presidenta del Parlament. Les paraules de Bertran no fan més que definir un fet que fa segles que es produeix. Dir “Espanya ens roba” o “espoli fiscal” al Parlament no hauria d’estar prohibit ni molestar ningú, que això succeeixi si que ens hauria de molestar a tots perquè és a nosaltres a qui ens estan robant. I al diputat Cañas també li hauria de molestar que Espanya ens robi i espoliï ja que ell hi viu aquí, en cas que defensi que això continui succeint és còmplice del robatori i l’espoli.

Desafortunades declaracions del diputat neolerrouxista Cañas amb unes referències al nazisme relacionant-les amb Catalunya. I no és la primera vegada. Hauria d’escollir millor els referents perquè aquestes comparacions són inapropiades. Quan el règim nazi va anar ocupant països molts partidaris de les autoritats d’ocupació van col·laborar de manera activa amb els ocupants, i això és el que fa el partit del diputat Cañas quan demana que es suprimeixin del discurs d’Uriel Bertran i no es permeti el seu ús dels termes “espoli” i Espanya ens roba” per evitar molestar als espanyols. Que pretèn el diputat neolerrouxista, que encara demanem perdó als lladres?.

Espanyar: Fer saltar el pany (d’una porta, d’un bagul, etc.). Els lladres van espanyar la porta del darrere

En aquest cas Espanya com un lladre ha trencat el pany de la nostra porta per robar-nos tot el que li és possible. És una vergonya que en el nostre Parlament hi hagi un individu que defensi aquesta situació inacceptable.

 

Vídeo: ESPANYA ENS ROBA I ENS ESPOLIA I CIUTADANS ÉS CÒMPLICE

 

 

 

Espanya és un pany que s’espanya

Los términos “España nos roba” o “expolio fiscal” quedaron prohibidos en el Parlamento de Cataluña por la presidenta de la Cámara catalana para el diputado neolerrouxista de Ciudadanos Jordi Cañas consideró que eran ofensivas para el Estado español. Para el diputado neolerrouxista es más ofensivo que se denuncie el hecho para que él defiende los intereses del ladrón que el hecho de que el Estado español nos expolio y nos robe.La presidenta Núria de Gispert ha advertido que no permitirá expresiones injuriosas. El diputado Uriel Bertran ha pedido que se publique la lista de expresiones prohibidas en el Parlamento y dijo que él sólo ha descrito la realidad. Bertran ha descrito con estas expresiones el déficit fiscal catalán respecto a las arcas del Estado español. Estas palabras han molestado al diputado neolerrouxista (C ‘s) Jordi Cañas ha denunciado el uso de estas expresiones a la presidenta del Parlamento. Las palabras de Bertran no hacen más que definir un hecho que hace siglos que se produce. Decir “España nos roba” o “expolio fiscal” en el Parlamento no debería estar prohibido ni molestar a nadie, que esto suceda sí que nos debería molestar a todos porque es a nosotros a quien nos están robando. Y el diputado Cañas también le debería molestar que España nos robe y expoliado ya que él vive aquí, en caso de que defienda que esto siga sucediendo es cómplice del robo y el expolio.
Desafortunadas declaraciones del diputado neolerrouxista Cañas con unas referencias al nazismo relacionándolas con Cataluña. Y no es la primera vez. Debería escoger mejor los referentes para que estas comparaciones son inapropiadas.Cuando el régimen nazi fue ocupando países muchos partidarios de las autoridades de ocupación colaboraron de manera activa con los ocupantes, y eso es lo que hace el partido del diputado Cañas cuando pide que se supriman del discurso de Uriel Bertran y no se permita su uso de los términos “expolio” y España nos roba “para evitar molestar a los españoles. Que pretende el diputado neolerrouxista, que aún pedimos perdón a los ladrones?.
Descerrajar (Espanyar): Hacer saltar la cerradura (de una puerta, de un baúl, etc.). Los ladrones descerrajar la puerta de atrás
En este caso España como un ladrón ha roto la cerradura de nuestra puerta para robarnos todo lo que le es posible. Es una vergüenza que en nuestro Parlamento haya un individuo que defienda esta situación inaceptable.

2 thoughts on “Espanya és un pany que s’espanya

 1. Tomàs ha dit:

  No hi ha res de nou en tot això malauradament.

  La relació entre España i Catalunya ha anat a pitjor. Hi ha partits que han intentat que la relació no es trenqués i España ha contestat amb autoritat, displicència i insults.

  En tenim exemples per omplir un cabàs. España ens espolia de manera constant i des de fa dècades. I no tenen cap intenció de deixar de fer-ho.

 2. yeagov ha dit:

  I sembla que mentre es vegin amb la força de tenir-nos collats no els interessarà fer cap intent de bona voluntat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.735 hits
Desembre 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: