El problema espanyol (V)

Deixa un comentari

6 Abril 2012 per yeagov


El problema espanyol (V)

Els molesta la llengua catalana
No és la primera vegada que parlo sobre la sorpresa que com a català em causa que als espanyols els molesti tant la llengua catalana, que creguin que parlem o escrivim en català només per fotre’ls a ells. La xarxa en seria un bon exemple del que parlo, fixem-nos en les següents piulades vistes ahir a la tarda.
Little Chinese va piular: Odio, repito: ODIO los TT en catalán
Francisco Martínez: Que asco ver un TT catalan.
Ramón Cobano: Otro puto TT en catalán, no se cansan de hablar en una lengua muerta para el resto del mundo, escribid bien, coño.
Ana Díaz Cuesta: #MeDaMiedo que haya tantos TT en catalán
Una llengua amb 10 milions de parlants està morta?. Por perquè hi ha tantes piulades en català?. Els fa fàstic que ens expressem en la nostra llengua?. El problema és seu, no pas nostre, és evident que hi ha un problema espanyol i en aquest cas és que els espanyols són per naturalesa un poble educat en la intolerància, els prejudicis i la ignorància. Que els espanyols siguin incapaços d’entendre que la llengua catalana, com qualsevol altre llengua del Món, serveix principalment per comunicar-nos, com altres pobles fan amb les seves pròpies llengües. Tan difícil és d’entendre això?. Sembla que pels espanyols no és difícil, és impossible.
Ens deuen molts diners
Algú se’n recorda d’aquells 759 milions d’euros que l’Estat Espanyol ens deu des de l’any 2008 i d’aquells altres 1750 milions que també ens deu?. Ara hem d’afegir a aquest deute 219 milions d’euros més. Tenim un seriós problema: entre el que l’Estat espanyol ens roba i el que ens hauria de pagar d’uns diners que per més inri són nostres, és a dir, els hem pagat en forma d’impostos els catalans, aquesta xifra va creixent, creixent, creixent. I el més greu és que està signat que ens han de pagar 2428 milions d’euros. Hi ha un reconeixement del deute però també tenen la barra de dir que no ho pensen pagar, tot i que ara ho facin dient que “ara no toca” pagar-ho per la situació econòmica. Algú es creu que aquesta gent acabarà pagant el que deu?. A més amb els nous pressupostos generals de l’Estat les inversions a Catalunya han estat retallades un 45% mentre que a Euskadi les inversions de l’Estat creixen un 15% i a Galícia un 9%. Tenim un problema i el problema és Espanya. A veure si encara haurem de contractar el cobrador del frac que es dediqui a empaitar allà on vagin als membres del govern espanyol reclamant-los que paguin el que ens deuen, que quedin en evidència davant del món. Els periodistes catalans haurien de preguntar als membres del govern a les rodes de premsa quan pensen pagar el que deuen a Catalunya. Cal avergonyir aquesta camarilla de morosos que és el govern espanyol.
El problema español (V) Les molesta la lengua catalana No es la primera vez que hablo sobre la sorpresa que como catalán me causa que a los españoles les moleste tanto la lengua catalana, que crean que hablamos o escribimos en catalán sólo para echarlos a ellos. La red sería un buen ejemplo de lo que hablo, fijémonos en las siguientes twitts vistas ayer por la tarde. Little Chinese va piular: Odio, repito: ODIO los TT en catalán
Francisco Martínez: Que asco ver un TT catalan.
Ramón Cobano: Otro puto TT en catalán, no se cansan de hablar en una lengua muerta para el resto del mundo, escribid bien, coño.
Ana Díaz Cuesta: #MeDaMiedo que haya tantos TT en catalán Una lengua con 10 millones de hablantes está muerta?. Miedo porque hay tantas twitts en catalán?. Los da asco que nos expresamos en nuestra lengua?. El problema es suyo, no nuestro, es evidente que hay un problema español y en este caso es que los españoles son por naturaleza un pueblo educado en la intolerancia, los prejuicios y la ignorancia. Que los españoles sean incapaces de entender que la lengua catalana, como cualquier otra lengua del Mundo, sirve principalmente para comunicarnos, como otros pueblos hacen con sus propias lenguas. Tan difícil es de entender esto?. Parece que los españoles no es difícil, es imposible. Nos deben mucho dinero Alguien se acuerda de aquellos 759 millones de euros que el Estado Español nos debe desde el año 2008 y de aquellos otros 1750 millones que también nos debe?.Ahora tenemos que añadir a esta deuda 219 millones de euros más. Tenemos un serio problema: entre lo que el Estado español nos roba y lo que nos tendría que pagar de un dinero que para más inri son nuestros, es decir, los hemos pagado en forma de impuestos a los catalanes, esta cifra creciendo, creciendo, creciendo. Y lo más grave es que está firmado que nos tienen que pagar 2.428 millones de euros. Hay un reconocimiento de la deuda pero también tienen la desfachatez de decir que no lo piensan pagar, aunque ahora lo hagan diciendo que “ahora no toca” pagarlo por la situación económica. Alguien se cree que esta gente acabará pagando lo que debe?.Además con los nuevos Presupuestos Generales del Estado las inversiones en Cataluña han sido recortadas un 45% mientras que en Euskadi las inversiones del Estado crecen un 15% y en Galicia un 9%. Tenemos un problema y el problema es España. A ver si todavía tendremos que contratar el cobrador del frac que se dedique a perseguir allá donde vayan los miembros del gobierno español reclamándoles que paguen lo que nos deben, que queden en evidencia ante el mundo. Los periodistas catalanes deberían preguntar a los miembros del gobierno a las ruedas de prensa cuando piensan pagar lo que deben en Cataluña. Hay avergonzar esta camarilla de morosos que es el gobierno español.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.736 hits
Abril 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enllaços més clicats

  • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: