El PP vol implantar un Estat d’excepció

3

13 Abril 2012 per yeagov


El PP vol implantar un Estat d’excepció
El 29 de març va haver-hi una vaga general, però a nivell informatiu la vaga general va passar a segon terme degut als aldarulls i als actes de vandalisme que van produir-se a Barcelona. Llavors vaig dir que sóc partidari que “qui la fa la paga”, i ho dic en sentit literal, vull dir que qui cremi un contenidor, un local comercial o destrossi aparadors dels comerços pagui de la seva butxaca els danys causats. Això és complicat d’aplicar perquè malgrat que alguns d’aquests actes van ser filmats els autors anaven encaputxats i això feia difícil la seva identificació posterior. L’ideal hauria estat poder enxampar-los en el moment de cometre els actes vandàlics, també molt difícil. Sens dubte, el problema rau en el fet que aquests vàndals actuïn encaputxats i que per això els importi poc que els gravin. Tot i així, crec que aquells que fossin enxampats realitzant actes vandàlics se’ls hauria de condemnar a pagar els danys causats.
Hi ha, però, una cosa que no em preocupa. En aquests moments a Espanya governa un partit (molt) de dretes, d’una dreta amb tics autoritaris. El govern central està preparant un canvi legislatiu del codi penal per endurir el càstig pels actes de vandalisme. Una de les propostes del govern central seria considerar com a delicte de pertinença a organització criminal la convocatòria a través de qualsevol mitjà d’actes contra l’ordre públic. Segons com s’apliqui això es podria impedir qualsevol convocatòria de manifestació de signe contrari al govern o que no sigui grat al govern. Crec que per acabar amb el vandalisme s’ha de perseguir els vàndals, no crear un Estat d’excepció ni conculcar els drets de tota la ciutadania.
El PP quiere implantar un Estado de excepción
El 29 de marzo hubo una huelga general, pero a nivel informativo la huelga generalpasó a segundo término debido a los disturbios y los actos de vandalismo que se produjeron en Barcelona. Entonces dije que soy partidario de que “quien la hace la paga”, y lo digo en sentido literal, quiero decir que quien queme un contenedor, un local comercial o destroce escaparates de los comercios pague de su bolsillo los dañoscausados. Esto es complicado de aplicar porque a pesar de que algunos de estosactos fueron filmados los autores iban encapuchados y eso hacía difícil suidentificación posterior. Lo ideal habría sido poder pillarlos en el momento de cometer los actos vandálicos, también muy difícil. Sin duda, el problema radica en que estosvándalos actúen encapuchados y que por eso les importe poco que los graven. Aun así,creo que aquellos que fueran pillados realizando actos vandálicos se les debería condenar a pagar los daños causados. Hay, sin embargo, algo que no me preocupa. En estos momentos en España gobiernaun partido (muy) de derechas, de una derecha con tics autoritarios. El gobierno central está preparando un cambio legislativo del código penal para endurecer el castigo por los actos de vandalismo. Una de las propuestas del gobierno central sería considerarcomo delito de pertenencia a organización criminal la convocatoria a través de cualquier medio de actos contra el orden público. Según cómo se aplique esto se podría impedir cualquier convocatoria de manifestación de signo contrario al gobiernoo que no sea grato al gobierno. Creo que para acabar con el vandalismo se ha de perseguir a los vándalos, no crear un Estado de excepción ni conculcar los derechosde toda la ciudadanía.

3 thoughts on “El PP vol implantar un Estat d’excepció

  1. No se, creo que hay una diferencia entre el derecho a reunirse o asociarse libremente sin actos vandálicos y el que alguna gente se aproveche de eso para cometer desmanes. No se cuales son allá los derechos de las personas a manifestarse en la calle, a reunirse en una plaza por ejemplo para el 1º de Mayo u otras fechas importantes para la población. Tampoco se si está permitido manifestarse contra el gobierno en manifestaciones callejeras. . Aquí existe la famosa ley de seguridad del Estado, tal vez a eso se refiere el gobierno..

  2. yeagov ha dit:

    En el artículo digo que soy partidario de que si alguien quema un contenedor lo pague, y si causa daños materiales del tipo que sea lo pague, pero no me gusta nada que pretendan poner límites al derecho de manifestación. Si hicieran eso sería como darles la victoria a los violentos.

  3. Estoy absolutamente de acuerdo contigo..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.683 hits
Abril 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enllaços més clicats

  • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: