El problema espanyol (XXIV)

3

29 Juny 2012 per yeagov


El problema espanyol (XXIV)

Rosa Díez vol fer la “prova del cotó” als altres partits polítics
Arran de les últimes detencions d’etarres a una Rosa Díez empeltada del majordom de Don Limpio se li ha ocorregut que els partits polítics han de passar la “prova del cotó” d’alegrar-se de la detenció d’aquests etarres. La segona lideressa de la Carpetovetònia interior, la primera és Esperanza Aguirre, ha felicitat la Guàrdia Civil i ha dit que és “un bon dia” per saber si tots estan d’acord amb aquesta operació. Rosa Díez diu que “farem la prova del cotó i veurem si tots ens alegrem molt del que ha succeït aquesta matinada amb la detenció de dos presumptes etarres i veure si tots demanem a aquests dos presumptes terroristes que col·laborin amb la justícia de forma que en lloc de 326 assassinats sense aclarir hi hagi 324”. Amaiur ha criticat aquesta operació policial.
Però és preocupant que Rosa Díez, lideressa ultranacionalista espanyola s’atribueixi el dret a decidir com cal mesurar els altres partits en funció de si coincideixen amb ella o no.
Rajoy perdria la majoria absoluta
Si se celebressin les eleccions avui el Partit Popular perdria sis punts respecte a les eleccions del mes de novembre, i perdria 18 escons passant a tenir entre 168 i 172 escons, quedant a 4 de la majoria absoluta, i això set mesos després de guanyar les eleccions. Segons l’enquesta les retallades podrien tenir aquest efecte, jo crec que més aviat es tracta de la pèrdua de credibilitat de Rajoy i el seu govern. El PSOE, però, no se’n beneficiaria d’aquesta pèrdua de vots i escons del PP, només tindrien dos escons més, la credibilitat del PSOE també està sota mínims. La formació ultranacionalista espanyola UPyD de Rosa Díez si que se’n beneficiaria pujant fins els 12 escons. Cal dir, que les enquestes prèvies a les anteriors eleccions també parlaven d’una forta pujada d’UPyD i no va ser així. CiU n’obtindria entre 15 i 16, i ERC entre 2 i 3. Sembla que la majoria dels partits tenen la seva credibilitat sota mínims.
Nova etzibada al català
El Tribunal Suprem continua la seva particular campanya contra la llengua catalana, ara li ha tocat a la llengua en l’educació infantil, el TS ha anul·lat dos articles del decret del govern català perquè segons el TS aquest no reconeix que el castellà té la mateixa prioritat que el català.
És en els primers anys quan aprenem la que serà la nostra llengua principal, i això al TS ho saben i no volen que aquesta llengua sigui la llengua catalana. El TS pren aquesta decisió emparats en la doctrina del TC que dictamina que el castellà i el català són les llengües vehiculars a Catalunya. Segons la resolució d’aquest Tribunal el castellà és una “llengua vehicular i docent” a Catalunya i, segons ells “la normalització del català no pot fer-se a costa de l’exclusió del castellà [..]. (El dret a l’ús del castellà com llengua habitual és (un dret que s’ha de reconèixer sense necessitat que s’insti”.
Miguel d’Unamuno deia l’any 1907 que “si l’Estat no imposés el castellà a tot Espanya, els dialectes s’imposarien al castellà”. És curiós que els Tribunals espanyols estiguin inspirats per Unamuno, l’última frase de la frase de la sentència del Tribunal sembla que estigui plagiada o inspirada de la d’Unamuno, 105 anys separen ambdues frases, però la mentalitat i el llenguatge és el mateix.
El problema español (XXIV)
Rosa Díez quiere hacer la “prueba del algodón” a los otros partidos políticos
A raíz de las últimas detenciones de etarras en una Rosa Díez injertada del mayordomo de Don Limpio se le ha ocurrido que los partidos políticos deben pasar la “prueba del algodón” de alegrarse de la detención de estos etarras. La segunda lideresa de la Carpetovetònia interior, la primera es Esperanza Aguirre, ha felicitado a la Guardia Civil y ha dicho que es “un buen día” para saber si todos están de acuerdo con esta operación. Rosa Díez dice que “haremos la prueba del algodón y veremos si todos nos alegramos mucho de lo que ha sucedido esta madrugada con la detención de dos presuntos etarras y ver si todos pedimos a estos dos presuntos terroristas que colaboren con la justicia de forma que en lugar de 326 asesinatos sin aclarar haya 324“. Amaiur ha criticado esta operación policial.
Pero es preocupante que Rosa Díez, lideresa ultranacionalista española se atribuya el derecho a decidir cómo deben medirse los otros partidos en función de si coinciden con ella o no.
Rajoy perdería la mayoría absoluta
Si se celebraran las elecciones hoy el Partido Popular perdería seis puntos respecto a las elecciones del mes de noviembre, y perdería 18 escaños pasando a tener entre 168 y 172 escaños, quedando a 4 de la mayoría absoluta, y esto siete meses después de ganar las elecciones. Según la encuesta los recortes podrían tener este efecto, yo creo que más bien se trata de la pérdida de credibilidad de Rajoy y su gobierno. El PSOE, sin embargo, no se beneficiaría de esta pérdida de votos y escaños del PP, sólo tendrían dos escaños más, la credibilidad del PSOE también está bajo mínimos. La formación ultranacionalista española UPyD de Rosa Díez sí que se beneficiaría subiendo hasta los 12 escaños. Hay que decir, que las encuestas previas a las anteriores elecciones también hablaban de una fuerte subida de UPyD y no fue así. CiU obtendría entre 15 y 16, y ERC entre 2 y 3. Parece que la mayoría de los partidos tienen su credibilidad bajo mínimos.
Nueva agresión al catalán
El Tribunal Supremo continúa su particular campaña contra la lengua catalana, ahora le ha tocado a la lengua en la educación infantil, el TS ha anulado dos artículos del decreto del gobierno catalán porque según el TS este no reconoce que el castellano tiene la misma prioridad que el catalán.
Es en los primeros años cuando aprendemos la que será nuestra lengua principal, y ello al TS lo saben y no quieren que esta lengua sea la lengua catalana. El TS toma esta decisión amparados en la doctrina del TC que dictamina que el castellano y el catalán son las lenguas vehiculares en Cataluña. Según la resolución de este Tribunal el castellano es una “lengua vehicular y docente” en Cataluña y, según ellos “la normalización del catalán no puede hacerse a costa de la exclusión del castellano [..]. (El derecho al uso del castellano como lengua habitual es (un derecho que debe reconocerse sin necesidad de que se inste“.
Miguel de Unamuno decía en 1907 que “si el Estado no impusiera el castellano en toda España, los dialectos se impondrían al castellano“. Es curioso que los Tribunales españoles estén inspirados por Unamuno, la última frase de la frase de la sentencia del Tribunal parece estar plagiada o inspirada de la de Unamuno, 105 años separan ambas frases, pero la mentalidad y el lenguaje es el mismo

3 thoughts on “El problema espanyol (XXIV)

  1. ¿Qué es la prueba del algodón?

  2. yeagov ha dit:

    Si quieres confirmar que algo está realmente sucio moja un algodón y pásalo por una superficie, si sale limpio es que esa superficie está limpia, si sale sucio quiere decir que la limpieza es solo aparente. Cuando un político habla de hacer la prueba del algodón quiere decir que quiere probar que otro partido es realmente lo que dice ser. Pero la señora Díez debería ir cuidado con esa prueba, a lo mejor la que no está limpia es ella.

  3. El Cau del Llop ha dit:

    Reblogged this on El Bloc de l'Andreu Llovera.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.736 hits
Juny 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: