Israel i els Jocs Olímpics de Londres

13

26 Juliol 2012 per yeagov


Israel i els Jocs Olímpics de Londres

Recordant Munic
Aquest divendres s’inauguraran els Jocs Olímpics de Londres. L’any 1972, ara fa 40 anys, van celebrar-se els Jocs Olímpics de Munic, uns Jocs que sempre més quedaran a la memòria de la gent perquè van ser assassinats 11 atletes israelians per un comando terrorista palestí. El govern israelià ha demanat reiteradament al COI que durant la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Londres es guardi un minut de silenci per commemorar aquell crim, el COI, però, s’ha negat. El president del COI, Jacques Rogge va dir que durant els Jocs de Londres es “rendirà tribut als atletes com sempre ho hem fet en el passat i ho farem en el futur. També estarem presents el mateix dia de les morts, el 5 de setembre, a l’aeroport militar de Furstenfeldruck, on va ocórrer”. El màxim mandatari del COI al·lega que “creiem que la cerimònia d’inauguració és una atmosfera que no és adequada per a recordar un incident tràgic com aquest”. Rogue considera un “incident tràgic” l’assassinat d’onze atletes israelians a mans d’un comando terrorista palestí. El COI que no permet la participació de delegacions que no siguin les d’un Estat han autoritzat que participi un equip olímpic palestí entre els que hi ha algun terrorista. És a dir, el COI es nega a homenatjar els onze atletes palestins assassinats fa 40 anys per un comando palestí i passant-se per l’entrecuix les seves pròpies normes autoritza la participació de la delegació d’un país inexistent que representen als mateixos que fa 40 anys van cometre aquell atemptat i entre els quals hi ha un terrorista. Es nota que els diners compren voluntats i que els membres del COI si cal es venen al mateix petrodòlar que finança el terrorisme islàmic.
Israel tem un atemptat durant els Jocs Olímpics
L’activitat terrorista contra l’Estat d’Israel s’ha incrementat aquests mesos, en un anterior article llistava alguns dels atemptats contra interessos israelians a l’estranger, entre els que calia destacar els dos atemptats contra l’ambaixada israeliana i l’AMIA a Buenos Aires (anys 90) i els més recents de Tblisi i Nova Delhi. El govern israelià tem per la seguretat de la seva delegació olímpica a Londres, en concret hi ha el temor que una cèl·lula terrorista iraniana estigui planejant un atemptat contra els atletes israelians. L’MI5 i Scotland Yard han elevat el nivell d’amenaça contra Israel arran de l’atemptat suïcida contra un autobús de turistes israelians a Bulgària que va produir-se dimecres de la setmana passada.
17 soldats i 7000 guàrdies privats protegiran la Vila Olímpica i altres 26 instal·lacions, i 12500 policies que vigilaran els carrers són les mesures de seguretat per aquests Jocs Olímpics.
Una vintena d’atemptats frustrats des de maig de 2011
Des del maig de 2011 els serveis d’intel·ligència israelians han frustrat una vintena d’atemptats terroristes però no van poder detectar l’atemptat contra els turistes israelians a Burgas (Bulgària) perquè mancava informació. Es tem que l’atemptat de Burgas sigui el primer d’una sèrie d’atemptats o el preludi d’un gran atemptat que es produiria durant els JJOO. La Força Quds, una força d’elit terrorista del règim iranià que ha estat al darrera d’alguns dels atemptats frustrats i d’altres perpetrats podria haver planejat un atemptat terrorista suïcida contra objectius israelians a l’estranger. Els autors dels atemptats de Tblisi i Nova Delhi eren part d’aquesta Força Quds.
Serveis d’Intel·ligència treballen junts per impedir atemptats
Els serveis d’intel·ligència britànics, el Mossad i altres països s’han coordinat per impedir que es produeixin atemptats terroristes durant els Jocs Olímpics de Londres que comencen aquest divendres. Això és el que ha declarat el ministre de defensa israelià Ehud Barak a la emissora de ràdio de l’exèrcit “Galei Tzahal”: “Això és quelcom en què treballem de totes maneres, tant si existeixen amenaces com si no”. A Israel, segons el diari britànic Sunday Times, li preocupa que l’Iran provi d’atemptar contra els atletes israelians que participen en els Jocs Olímpics de Londres. Fa 40 anys 11 atletes israelians van ser assassinats pel grup terrorista palestí “Setembre negre”, un braç d’Al Fatah. Les sospites que els atletes israelians podrien ser l’objectiu es confirmen per l’atac que dimecres passat va causar la mort d’un grup de turistes israelians a Bulgària, assassinats per un terrorista suïcida que va autoimmolar-se dins de l’autobús dels turistes.
Barak amb les dades que té en aquests moments i la informació compartida amb altres serveis d’intel·ligència assenyala que estan buscant els responsables d’aquest atemptat i ha dit que “està clar que es tracta d’una operació d’Hezbollah”, el grup terrorista islàmic xiïta libanès que actua al servei del règim iranià.
El cap de la Oficina de Seguretat del Ministeri de Defensa, el general Amos Guilad, va negar la informació publicada pel “Sunday Times” que el Mossad havia enviat desenes d’agents a Europa a capturar conversos a l’Islam presumptament reclutats per a dur a terme atemptats terroristes durant els Jocs Olímpics. “La intel·ligència no treballa d’aquesta manera”, va respondre Guilad, “no s’envia a desenes d’agents a caçar fantasmes”, va reconèixer, però, que si que hi ha amenaces d’Iran i Hezbollah contra els israelians.
Sunday Times citant “informacions procedents de Tel Aviv” informava que el Mossad seguia agents iranians i de Hezbollah, i parlava d’un presumpte terrorista amb passaport nord-americà de nom David Jefferson que hauria fugit de l’escenari de l’atemptat de Bulgària poc després de produir-se.
Israel ha reforçat la seguretat als mostradors de la companyia aèria israeliana El Al i les ambaixades d’Israel arreu del Món.
Vaig signar la petició d’Israel per demanar un minut de silenci durant la cerimònia d’inauguració per commemorar l’assassinat dels atletes israelians durant els Jocs Olímpics de Munic, aquest any fa 40 anys, el COI ha decidit no atendre aquesta petició al·legant que no és el lloc ni el moment de fer-ho. Només seria un minut per homenatjar 11 persones que van perdre la vida mentre participaven en un esdeveniment que organitza el COI, tot i que la seguretat correspongués a les autoritats alemanyes el COI com a organitzador de l’esdeveniment és també responsable de tot el que es produís durant els Jocs, també de les vides de les delegacions olímpiques. Potser allò no ho van poder impedir perquè ningú podia imaginar que un grup de terroristes palestins aconseguissin entrar a la Vila Olímpica de Munic, i encara menys que tot acabés amb la mort dels onze israelians, però incloure un minut de silenci per aquells onze atletes si que està a les mans del COI. El COI insulta doblement a Israel quan no vol que es faci un minut de silenci en honor dels atletes israelians assassinats fa 40 anys per terroristes palestins i alhora permet que participi una delegació palestina als Jocs Olímpics, un país que no existeix, i que per tant, segons les normes del COI no pot participar, el COI per permetre aquesta participació es passa per l’entrecuix les seves pròpies normes, amb l’agreujant que entre els “atletes” palestins hi ha un terrorista de Hamàs.
Vídeo: Just one minute #justoneminut Només un minut
Vídeo: 1972 Jocs Olímpics de Munic de la massacre d’atletesisraelians
Vídeo: Setembre Negre i els Jocs Olímpics de Munic el 1972
Israel y los Juegos Olímpicos de Londres
Recordando Múnich
Este viernes se inaugurarán los Juegos Olímpicos de Londres. En el año 1972, hace 40 años, se celebraron los Juegos Olímpicos de Múnich, unos Juegos que siempre quedarán en la memoria de la gente porque fueron asesinados 11 atletas israelíes por un comando terrorista palestino. El gobierno israelí ha pedido reiteradamente al COI que durante la ceremonia de inauguración de los Juegos Olímpicos de Londres se guarde un minuto de silencio para conmemorar aquel crimen, el COI, sin embargo, se ha negado. El presidente del COI, Jacques Rogge dijo que durante los Juegos de Londres se “rendirá tributo a los atletas como siempre lo hemos hecho en el pasado y lo haremos en el futuro. También estaremos presentes el mismo día de las muertes, el 5 de septiembre, en el aeropuerto militar de Furstenfeldruck, donde ocurrió “. El máximo mandatario del COI alega que “creemos que la ceremonia de inauguración es una atmósfera que no es adecuada para recordar un incidente trágico como éste”. Rogue considera un “incidente trágico” el asesinato de once atletas israelíes a manos de un comando terrorista palestino. El COI no permite la participación de delegaciones que no sean las de un Estado han autorizado que participe un equipo olímpico palestino entre los que hay algún terrorista. Es decir, el COI se niega a homenajear a los once atletas palestinos asesinados hace 40 años por un comando palestino y pasándose por la entrepierna sus propias normas autoriza la participación de la delegación de un país inexistente que representan a los mismos que hace 40 años cometieron aquel atentado y entre los que hay un terrorista. Se nota que el dinero compra voluntades y que los miembros del COI si es necesario se venden al mismo petrodólar que financia el terrorismo islámico.
Israel teme un atentado durante los Juegos Olímpicos
La actividad terrorista contra el Estado de Israel se ha incrementado estos meses, en un anterior artículo listaba algunos de los atentados contra intereses israelíes en el extranjero, entre los que había que destacar los dos atentados contra la embajada israelí y la AMIA en Buenos Aires (años 90) y los más recientes de Tblisi y Nueva Delhi. El gobierno israelí teme por la seguridad de su delegación olímpica en Londres, en concreto hay el temor de que una célula terrorista iraní esté planeando un atentado contra los atletas israelíes. El MI5 y Scotland Yard han elevado el nivel de amenaza contra Israel tras el atentado suicida contra un autobús de turistas israelíes en Bulgaria que se produjo el miércoles de la semana pasada.
17 soldados y 7000 guardias privados protegerán la Villa Olímpica y otras 26 instalaciones, y 12.500 policías que vigilarán las calles son las medidas de seguridad para estos Juegos Olímpicos.
Una veintena de atentados frustrados desde mayo de 2011
Desde mayo de 2011 los servicios de inteligencia israelíes han frustrado una veintena de atentados terroristas pero no pudieron detectar el atentado contra los turistas israelíes en Burgas (Bulgaria) porque carecía información. Se teme que el atentado de Burgas sea el primero de una serie de atentados o el preludio de un gran atentado que se produciría durante los JJOO. La Fuerza Quds, una fuerza de élite terrorista del régimen iraní que ha estado detrás de algunos de los atentados frustrados y otros perpetrados podría haber planeado un atentado terrorista suicida contra objetivos israelíes en el extranjero. Los autores de los atentados de Tblisi y Nueva Delhi eran parte de esta Fuerza Quds.
Servicios de Inteligencia trabajan juntos para impedir atentados
Los servicios de inteligencia británicos, el Mossad y otros países se han coordinado para impedir que se produzcan atentados terroristas durante los Juegos Olímpicos de Londres que comienzan este viernes. Esto es lo que ha declarado el ministro de defensa israelí Ehud Barak a la emisora ​​de radio del ejército “Galei Tzahal”: “Esto es algo en lo que trabajamos de todos modos, tanto si existen amenazas como si no”. En Israel, según el diario británico Sunday Times, le preocupa que Irán intente atentar contra los atletas israelíes que participan en los Juegos Olímpicos de Londres. Hace 40 años 11 atletas israelíes fueron asesinados por el grupo terrorista palestino “Septiembre negro”, un brazo de Al Fatah. Las sospechas de que los atletas israelíes podrían ser el objetivo se confirman por el ataque que el pasado miércoles causó la muerte de un grupo de turistas israelíes en Bulgaria, asesinados por un terrorista suicida que se autoinmoló dentro del autobús de los turistas.
Barak con los datos que tiene en estos momentos y la información compartida con otros servicios de inteligencia señala que están buscando los responsables de este atentado y dijo que “está claro que se trata de una operación de Hezbollah”, el grupo terrorista islámico chií libanés que actúa al servicio del régimen iraní.
El jefe de la Oficina de Seguridad del Ministerio de Defensa, el general Amos Guilad, negó la información publicada por “Sunday Times” que el Mossad había enviado decenas de agentes en Europa a capturar conversos al Islam presuntamente reclutados para llevar a cabo atentados terroristas durante los Juegos Olímpicos. “La inteligencia no trabaja de esta manera”, respondió Guilad, “no se envía a decenas de agentes a cazar fantasmas”, reconoció, sin embargo, que si que hay amenazas de Irán y Hezbollah contra los israelíes.
Sunday Times citando “informaciones procedentes de Tel Aviv” informaba que el Mossad seguía agentes iraníes y de Hezbollah, y hablaba de un presunto terrorista con pasaporte norteamericano de nombre David Jefferson que habría huido del escenario del atentado de Bulgaria poco después de producirse.
Israel ha reforzado la seguridad en los mostradores de la compañía aérea israelí El Al y las embajadas de Israel en todo el Mundo.
Firmé la petición de Israel para pedir un minuto de silencio durante la ceremonia de inauguración para conmemorar el asesinato de los atletas israelíes durante los Juegos Olímpicos de Múnich, este año hace 40 años, el COI ha decidido no atender esta petición alegando que no es el lugar ni el momento de hacerlo. Sólo sería un minuto para homenajear 11 personas que perdieron la vida mientras participaban en un evento que organiza el COI, aunque la seguridad correspondiera a las autoridades alemanas el COI como organizador del evento es también responsable de todo lo que se produjera durante los Juegos, también de las vidas de las delegaciones olímpicas. Quizás aquello no lo pudieron impedir porque nadie podía imaginar que un grupo de terroristas palestinos consiguieran entrar en la Villa Olímpica de Munich, y menos que todo acabara con la muerte de los once israelíes, pero incluir un minuto de silencio por aquellos once atletas si que está en manos del COI. El COI insulta doblemente a Israel cuando no quiere que se haga un minuto de silencio en honor de los atletas israelíes asesinados hace 40 años por terroristas palestinos y a la vez permite que participe una delegación palestina en los Juegos Olímpicos, un país que no existe, y que por tanto , según las normas del COI no puede participar, el COI para permitir esta participación se pasa por la entrepierna sus propias normas, con el agravante de que entre los “atletas” palestinos hay un terrorista de Hamás.

13 thoughts on “Israel i els Jocs Olímpics de Londres

 1. silver price ha dit:

  Rogge ha rechazado las solicitudes para que haya un minuto de silencio el viernes durante la inauguración de los Juegos de Londres para recordar a los israelíes asesinados por terroristas palestinos en los Juegos de 1972 en Munich.

 2. Creo que hay un error en lo que sigue, tal vez puedas corregirlo en el artículo: “Rogue considera un “incidente trágico” el asesinato de once atletas israelíes a manos de un comando terrorista palestino. El COI no permite la participación de delegaciones que no sean las de un Estado han autorizado que participe un equipo olímpico palestino entre los que hay algún terrorista. Es decir, el COI se niega a homenajear a los once atletas palestinos asesinados hace 40 años por un comando palestino “…(textual)

 3. Creo que cualquier acto terrorista provenga de donde provenga es rechazable, es condenable… Estoy de acuerdo que el asesinato de los once atletas israelíes en los Juegos Olímpicos de Munich el 5 de septiembre de 1972 fue algo terrible, no sólo una tragedia sino una masacre. El grupo palestino tomó como rehenes a 11 de los 20 atletas israelíes, seguramente para llamar la atención, pero hubo un enfrentamiento con la policía alemana donde murieron cinco de los 8 terroristas y un oficial de la policía alemana, no murieron sólo los israelíes. Entiendo que se recuerda siempre lo sucedido en la fecha que corresponde al hecho, o sea, el 5 de septiembre. Alguien puede pensar que lo sucedido fue un incidente porque no estaba previsto, pero fue mucho más que eso, fue un suceso que culminó con la muerte por asesinato de personas..fue una masacre. No estoy segura que corresponda hacer un recordatorio de todos los muertos en esa masacre. No estoy de acuerdo que se niegue la participación de atletas pelestinos hoy en los Juegos Olímpicos de Londres por lo que sucedió en esa ocasión. . La idea es conmemorar, recordar para que no se vuelvan a repetir hechos como ese, no utilizar esa conmemoración para atacar al pueblo palestino. Creo que la decisión del Consejo de los Juegos es determinante. Pienso que la seguridad de Israel no es tan perfecta si no pudo evitar , por ejemplo, el atentado de Bulgaria. Y quiero decir algo, no me olvido que en Israel hay personas que son fanáticas y capaces de asesinar a sus propios compatriotas como el estudiante de derecha israelí Yigal Amir, estudiante judío de la Universidad de Bar Ilan, perteneciente al movimiento juvenil sionista religioso Bnei Akiva, de la derecha más radical israelí, y opuesto a las ideas de paz de Isaac Rabin. Ese joven asesinó al primer ministro de Israel Isaac Rabin en 1995. Después que Rabin recibiera el Premio Nobel de la Paz por sus esfuerzos por lograr la paz que culminó en los Acuerdos de Oslo donde participó también Yaser Arafat. Los fanáticos de Osrael no quieren la paz con los palestinos como los fanáticos de palestina no quieren la paz con IOsrael.. Pero yo pienso que la mayoría si quiere la paz..

 4. gold account ha dit:

  Firmé la petición de Israel para pedir un minuto de silencio durante la ceremonia de inauguración para conmemorar el asesinato de los atletas israelíes durante los Juegos Olímpicos de Múnich, este año hace 40 años, el COI ha decidido no atender esta petición alegando que no es el lugar ni el momento de hacerlo. Sólo sería un minuto para homenajear 11 personas que perdieron la vida mientras participaban en un evento que organiza el COI, aunque la seguridad correspondiera a las autoridades alemanas el COI como organizador del evento es también responsable de todo lo que se produjera durante los Juegos, también de las vidas de las delegaciones olímpicas. Quizás aquello no lo pudieron impedir porque nadie podía imaginar que un grupo de terroristas palestinos consiguieran entrar en la Villa Olímpica de Munich, y menos que todo acabara con la muerte de los once israelíes, pero incluir un minuto de silencio por aquellos once atletas si que está en manos del COI. El COI insulta doblemente a Israel cuando no quiere que se haga un minuto de silencio en honor de los atletas israelíes asesinados hace 40 años por terroristas palestinos y a la vez permite que participe una delegación palestina en los Juegos Olímpicos, un país que no existe, y que por tanto , según las normas del COI no puede participar, el COI para permitir esta participación se pasa por la entrepierna sus propias normas, con el agravante de que entre los “atletas” palestinos hay un terrorista de Hamás.

 5. yeagov ha dit:

  Eso es así, desgraciadamente. En estos juegos olímpicos participa un equipo palestino, y en esa delegación hay un terrorista de Hamás. No hay error salvo el de permitir que participen. Y repito, el COI no permite que participen delegaciones que no pertenezcan a un Estado y sin embargo han autorizado la participación en los Juegos de una delegación palestina pasándose por el forro sus propias normas.

 6. yeagov ha dit:

  Según el presidente del COI no se puede hacer el minuto de silencio porqué el protocolo no lo observa. La viuda de uno de los atletas israelíes muerto le ha respondido que tampoco estaba previsto que su marido volviera a Israel en un ataud.
  En estos juegos olímpicos el insulto del COI a Israel es aún mayor:
  El COI se niega a celebrar un minuto de silencio por los atletas israelíes asesinados por terroristas palestinos alegando que no lo observa el protocolo.
  Según las normas del COI solo los Estados reconocidos pueden tener una delegación, sin embargo hay una delegación de un país que no existe, una delegación palestina, y entre los miembros de esta delegación hay un terrorista de Hamás.
  El insulto del COI a Israel va más allá. En el palco de autoridades habrá un representante de los palestinos pero no de Israel.

  Los servicios de Inteligencia israelíes han reconocido que no tenían datos que se fuera a producir el atentado de Bulgaria, tampoco los servicios secretos búlgaros lo habían previsto. Tampoco se puede proteger a cada israelí que viaja por el mundo de la amenaza de terroristas islámicos.

  Es cierto que hay fanáticos en todas partes. Rabin fue asesinado por un fanático judío pero no porqué en Israel haya quien no quiera la paz si no porqué consideraron que en las negociaciones de paz Israel cedió demasiado y como se ha demostrado posteriormente esas cesiones no les han garantizado la seguridad. Los palestinos solo disminuyeron los atentados cuando no pudieron entrar en Israel debido al muro, y disminuyó el ataque con cohetes contra Israel a partir de la operación plomo fundido. Los palestinos solo entienden la violencia, cuando a Israel ha sido blando los terroristas palestinos han aumentado sus ataques contra Israel.

  La paz con los árabes es imposible, si se masacran entre ellos ¿como no van a querer masacrar a los demás?. Y Occidente está siendo muy tolerante con estos bárbaros. Los israelíes nos han advertido sobradamente sobre los países árabes y el terrorismo islámico, Occidente no les ha hecho caso.

 7. Tomàs ha dit:

  Segurament el COI no ha sabut gestionar prou bé aquest tema de l’homenatge. Crec que no han volgut polititzar en res els Jocs per evitar en el possible qualsevol incident que podés tensionar més els equilibris que qualsevol govern que alberga uns Jocs es veu obligat a fer.

  Quan hi varen haver els Jocs a Barcelona, hi ha qui diu que el govern del PSOE va pactar amb ETA a canvi de que no fessin cap atemptat mentre hi havia els Jocs. Recordem que 2 dies abans de ser escollida Barcelona com a seu, ETA va fer un atemptat amb el resultats de diversos morts.

 8. yeagov ha dit:

  Això podria explicar que hagin decidit no molestar als palestins, per evitar un acte de terrorisme, i que hagin decidit ofendre a Israel que només protestarà. De moment, pel que he llegit, després de la sortida dels atletes israelians la TV israeliana va tallar l’emissió durant un minut mostrant imatges dels 11 atletes israelians assassinats a Munic, passat el minut van reemprendre la transmissió de la cerimònia.

 9. No me refiero a eso, al final dices: ..” el COI se niega a homenajear a los once atletas palestinos asesinados hace 40 años por un comando palestino “…dijiste atletas palestinos cuando entiendo eran atletas israelíes..”

 10. yeagov ha dit:

  Si, ahora me he dado cuenta de ese error.

 11. Entiendo tu punto de vista aunque no lo comparto plenamente..

 12. silver price ha dit:

  EFE/LONDRES La Villa Olímpica de Londres 2012 guardó este lunes un minuto de silencio en recuerdo de los once miembros de la delegación israelí asesinados hace 40 años por terroristas palestinos durante los Juegos de Múnich de 1972.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.735 hits
Juliol 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: