Espanya, últims moments d’un Estat en descomposició? (II)

6

21 Setembre 2012 per yeagov


Espanya, últims moments d’un Estat en descomposició?  (II)

La reunió Mas – Rajoy

 

El president de la Generalitat de Catalunya, el Molt Honorable Artur Mas, va viatjar aquest matí a Madrid per proposar al president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, un acord sobre el pacte fiscal. Permeteu-me que plantegi aquest assumpte en dos punts: els fets com són i la meva interpretació dels fets.
1-Els fets com són: Mas ha visitat Rajoy per proposar-li un acord sobre el pacte fiscal. Han parlat en privat i Rajoy ha dit que NO. Després de la reunió el president de la Generalitat de Catalunya ha explicat davant els mitjans de comunicació, i per tant de nosaltres, el fracàs de la negociació. Rajoy, en canvi, ha fet el que sempre fa, s’ha amagat. És la diferència entre un president que dóna la cara, Mas, i un altre que prefereix estar amagat, Rajoy.
2- La meva interpretació dels fets: Rajoy ha dit que NO perquè no podia fer una altra cosa, si hagués arribat a un acord amb Mas l’haurien acusat d’abaixar-se els pantalons davant dels catalans. Mas sabia que Rajoy li diria que NO, però necessitava que aquest li digués NO al pacte fiscal, d’aquesta manera Mas té les mans lliures per iniciar un procés de secessió, pot dir que no li han deixat cap altra sortida. I amb el recolzament de la ciutadania que va manifestar-se en favor que Catalunya sigui un nou Estat d’Europa pot iniciar el procés. De fet Rajoy s’ha negat a negociar, doncs bé, no es pot negociar amb gent que no vol negociar res, abans negociaven i algunes vegades signaven els acords però no els complien, ara ja no volen negociar res.
La vicepresidenta del govern espanyol ja va dir NO dos dies abans
Entenc que el president de la Generalitat ha anat a Madrid a reunir-se amb Rajoy per tal que després ningú pugui dir que ell no va voler negociar, i així ha estat, és Rajoy qui s’ha negat a negociar, però el president Mas podia haver-se estalviat el viatge, el temps del viatge i els diners que costa el viatge a Madrid. No calia anar a perdre el temps a Madrid perquè ja ens van dir que no volien negociar.
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría ja va dir dos dies abans que no hi havia res a negociar. Rajoy pot perdre el temps perquè a diferència d’altres presidents de govern, primers ministres i caps d’Estat (amb poder) que surten a explicar el que fan i el que succeeix, en Rajoy es dedica a fer el dropo i roman amagat enmig d’una crisi molt dura. En això s’assembla al cap de l’Estat espanyol, que prefereix fer el dropo i quan decideix realitzar alguna activitat és una activitat indecent tal i com està el Regne d’Espanya. D’aquest personatge en parlarem més endavant en aquest article.

 

La vicepresidenta diu que Espanya està centrada en sortir de la crisi i en crear ocupació, i només cal veure com està el panorama per adonar-se’n que no ho estan aconseguint, més aviat succeeix que totes les mesures que prenen empitjoren la situació més encara. La vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, acusa el govern de la Generalitat de gastar diners en assumptes superflus com les ambaixades a l’estranger. Cal dir que la Generalitat no té ambaixades a l’estranger, aquestes mal anomenades popularment – no ho dic pel PP – “ambaixades” són una mena de delegacions situades a diversos països que ajuden a empresaris catalans a fer negocis en aquells països i a empresaris d’aquells països a fer negocis a Catalunya. També cal dir que totes les comunitats autònomes tenen les seves “ambaixades” a l’estranger, i en algun cas en tenen més que Catalunya. Sáenz de Santamaría és la vicepresidenta d’un govern que vol construir les dues vies mortes més cares d’Europa, l’AVE a Portugal quan Portugal ha anunciat que aturava sine die les obres del seu AVE que s’havia d’unir amb l’espanyol, i el corredor central que pretenia travessar el Pirineu aragonès i connectar-se amb el TGV francès quan els francesos ja han dit que no pensen fer la seva part del túnel perquè és car (i és un disbarat). Potser hauria de començar tallant les subvencions a determinades fundacions generosament finançades per l’Estat i que estan dedicades a la memòria d’un dictador assassí. I quant costa obrir delegacions de l’Institut Cervantes a la Xina, senyora vicepresidenta?

 

La vicepresidenta del govern creu que la manifestació de la Diada forma part d’”una espiral poc reflexionada, en què cada dia es parla d’una cosa i de l’altra, de l’OTAN o el Rei” i demana als nacionalistes catalans “que en primer lloc mirin per on va el món, perquè les prioritats són la crisi i l’atur i això només afegeix dificultats”. Qui no sap per on va el món són els nacionalistes espanyols que amenacen els catalans amb tancs, una Constitució molt poc democràtica i altres desastres si decidim independitzar-nos, això succeeix quan un Estat – Espanya – té un govern d’un nacionalisme espanyolista decimonònic i absolutament ignorant de la història recent del món i d’Europa, i de la pròpia història del seu país.

 

Si la senyora Sáenz de Santamaría creu que un procés d’independència és impossible és que ignora que ha succeït a Europa en aquests 20-25 anys. Això ja ho he dit recentment però ho repeteixo: Recordeu la URSS, Iugoslàvia, Txecoslovàquia o l’Alemanya Democràtica. Aquests Estats existien, i van acabar desapareixent del mapa. La URSS va desintegrar-se convertint-se en un munt d’Estats, Txecoslovàquia va dividir-se en la República Txeca i Eslovàquia, Iugoslàvia es va embrancar en una terrible guerra per impedir la seva desintegració però va acabar desintegrant-se. Quasi totes les antigues repúbliques escindides de la desapareguda Iugoslàvia s’han integrat a la Unió Europea, Sèrbia, el país que va declarar-li la guerra als altres és un dels Estats que encara no ha ingressat a la UE, recentment Kosovo ha estat reconegut com Estat per les Nacions Unides, encara no ha ingressat a la UE, i Kosovo encara no ha estat reconegut per Espanya. Seria bo que la senyora vicepresidenta prengués nota, ella és vicepresidenta d’un Estat que no reconeix Kosovo i es posiciona al costat de Sèrbia, l’Estat que va provocar la guerra i que ara no és Estat de la UE. Cal dir que una de les condicions per ingressar, una de les condicions, és que els criminals de guerra siguin entregats, Espanya va permetre que persones que van ser ministres del règim franquista continuessin remenant les cireres, i ho fessin creant un partit, el partit del qual és dirigent la senyora Sáenz de Santamaría. I quedava l’Alemanya Democràtica, Alemanya Oriental o RDA. Alemanya va ser dividida després de la Segona Guerra Mundial i posada sota la tutela de les potències guanyadores de la SGM, finalment van conformar-se dues Alemanyes. A principis dels 90 i de forma inesperada el mur que separava aquests dos països va caure, un mur físic però també ideològic. La RDA, un Estat policial sota la bota soviètica va acabar reunificant-se política i territorialment amb l’Alemanya Federal. Com he dit abans, la ONU ha reconegut Kosovo com un nou Estat i ja ha deixat d’estat sota tutela, almenys teòricament, i això ha succeït aquesta setmana a Europa. Per tant, allò que la vicepresidenta del govern espanyol creu que no és possible ja continua succeint. El món canvia, neixen i moren països, alguns ho fan sense que els seus dirigents sàpiguen que ha passat. Cal dir, que els governants espanyols de l’època de la pèrdua de Cuba no van entendre mai la raó que allò hagués passat. De fet, en els anys previs totes les decisions que van prendre pretenent acabar amb l’independentisme de l’illa i impedir que aquesta s’independitzés van aconseguir l’efecte contrari, i els dirigents espanyols no ho van entendre. Ara, repeteixen els mateixos errors amb Catalunya, i cada vegada que obren la boca un quants catalans més es tornen independentistes.

 

La independència intranquil·litza a Manos Limpias

 

La independència de Catalunya intranquil·litza Manos Limpias, el sindicat ultradretà presenta una querella contra Mas acusant-lo de sedició i coaccions a les institucions de l’Estat. Segons el sindicat ultradretà va ser Artur Mas que va incitar i agitar la manifestació independentista de la Diada on segons Manos Limpias es van sentir “insults contra Espanya i les seves institucions”. Acusen el president Mas d’haver encoratjat “el pacte i la insubmissió fiscal” i d’haver anunciat que volia construir estructures d’Estat. Segons Manos Limpias: “El que hi ha hagut és una voluntat ferma d’independentisme, secessionisme, de desafiament, de trencament amb Espanya i amb les institucions que vulnera la nostra Carta Magna i incorre, a més en un delicte de sedició”. I insten a que s’actuï abans que hi hagi una declaració formal d’independència. És a dir, que consideren que la proclamació d’independència és imminent, oi?. Sorprèn que un sindicat ultradretà s’empari en la Constitució espanyola, això ens diu que aquesta Constitució espanyola de democràtica té poc si un sindicat ultradretà i dos militars, apart de tota mena de galifardeus antidemocràtics s’emparen en ella per tractar d’impedir un procés democràtic d’independència.

 

El rei renya els catalans

 

El paquidermicida s’uneix a la festa. Com que ara no el deixen anar a matar bèsties innocents té molt més temps lliure i ha decidit canviar la escopeta per la ploma, suposant que aquesta carta que el Borbó ha escrit als catalans per renyar-nos l’hagi escrit ell. Sembla que la Diada l’ha posat una mica nerviós, comprensible. Deu haver enyorat el poder que tenia els seus avantpassats, ell s’ha de conformar escrivint una carta, no pot enviar l’exèrcit com feien abans. El monarca Borbó va fer una crida als espanyols perquè s’unissin per fer front a la crisi i així sortir de la “difícil conjuntura econòmica, política i social” i va advertir que “dividir forces, encoratjar dissensions, perseguir quimeres, aprofundir ferides”.

 

Anem a pams. Que un Borbó tingui la barra d’acusar les persones que ens vam manifestar el dia 11 demanant la independència parli d’aprofundir ferides, una dinastia que ha comés des de fa tres segles tota mena de crims contra Catalunya no pot tenir tan poca vergonya per renyar-nos, quan ell no és ni ha estat mai precisament exemplar, i és part d’una dinastia que tampoc ha estat exemplar. No perseguim quimeres, volem la independència i això és una realitat.

 

Qui obre ferida és qui nega que es perseguís la llengua catalana quan els Borbons en van ser responsables i a ell el va nomenar un dictador que es va destacar per això, això és obrir una ferida, una ofensa. Quina autoritat té aquest senyor per demanar “unitat” per enfrontar la crisi quan ell va anar a assassinar un pobre elefant?

 

Joan Carles I, el paquidermicida, diu en aquesta cínica i desvergonyida carta penjada a la web de la Casa Reial que “només superarem les dificultats actuals actuant units, caminant junts, unint les nostres veus, remant alhora”. Ens vol enviar a galeres a tots, ben encadenats i remant al ritme que ens marqui un tambor mentre ens fuetegen?. El problema és que estar units al Regne d’Espanya està arruïnant Catalunya i és evident que els incompetents que governen el Regne d’Espanya no és gaire probable que trobin la sortida de la crisi perquè en el temps que fa que manen només han aconseguit empitjorar encara més la situació. Remar junts amb el Borbó i la camarilla de Rajoy?. No fem bromes.

 

“Estem en un moment decisiu pel futur d’Europa i d’Espanya i per assegurar o arruïnar el benestar que tant ens ha costat aconseguir”. El benestar de molta gent ha estat arruïnat pels governs incompetents del Regne d’Espanya. El monarca deu témer que el seu benestar es vegi afectat.

 

“No són aquests temps bons per escodrinyar en les essències ni per debatre si són llebrers o conillers els qui amenacen el nostre model de convivència”. El model de convivència no existeix, només cal llegir els diaris de la caverna mediàtica i alguns polítics espanyols. Recordaré que a Catalunya els dos partits espanyolistes (PP i C’s) s’han dedicat a intentar acabar amb la convivència, intentant enfrontar els catalans en funció del seu origen i de la seva llengua, que aquests dos partits han atacat la llengua catalana en nom de les essències pàtries espanyoles, I el rei mai ha fet cap declaració en favor del respecte a les altres llengües que es parlen al Regne d’Espanya, més aviat ha mentit negant la persecució d’aquestes llengües i la imposició del castellà “manu militari”.

 

“Són – diu el Borbó -, pel contrari, els més adequats per l’acció decidida i conjunta de la societat, a tots els nivells, en defensa del model democràtic i social que entre tots hem escollit”. Com pot un senyor que té un càrrec vitalici – rei – no escollit pel poble, i a qui va nomenar successor seu el dictador Francisco Franco parlar de “model democràtic que entre tots hem escollit”?. A ell no l’ha escollit el poble sinó un dictador, el seu càrrec és vitalici i hereditari, i està al marge de la llei. Quina democràcia és aquesta que té Espanya que nega el dret a independitzar-se als catalans?

 

I que ha fet aquest rei per sortir de la crisi, en favor de la pluralitat cultural i lingüística del Regne d’Espanya i pels valors democràtics?. Res. Només cal preguntar a aquest sàtrapa paquidermicida perquè no calla.

 

Alfred Bosch (ERC) ha reptat el Borbó a dir “com reaccionarà” quan Catalunya decideixi “on vol estar i que vol ser” en llibertat. Bosch ha recordat al Borbó que 1,5 milions de catalans van manifestar-se per tenir el dret a decidir i que si algú – Joan Carles I? – té problemes per acceptar la capacitat de decisió dels pobles “potser té algun problema amb la llibertat” i va reptar el rei a que “digui com reaccionarà quan el poble de Catalunya decideixo on vol estar i que vol ser”.

 

Un monarca poc exemplar en el seu comportament que és rei d’un Estat, Espanya, amb un govern inepte i amb tics autoritaris, que té dos territoris amb un independentisme creixent, i ells continuen actuant com si estiguéssim en el segle XIX, justament el segle que van perdre tot el seu imperi colonial, que en quatre segles han patit 14 bancarrotes, i en dos segles uns 25 cops d’Estat i pronunciaments, però els seus governants actuals continuen actuant de la mateixa manera que els seus predecessors del segle XIX.

 

La lideressa ultranacionalista vol acabar amb la Generalitat

 

Rosa Díez, èmula carpetovetònica de Milosevic i lideressa ultranacionalista (espanyola) de Unión Progreso y Democracia (Ultranacionalismo Patrioterismo y Demagogia, seria més escaient), ha demanat l’abolició de les institucions d’autogovern catalanes en aplicació de l’article 155 de la Constitució (colpista i antidemocràtica) espanyola. Segons l’article 155 d’aquesta Constitució que la lideressa ultranacionalista vol aplicar “si una Comunitat Autònoma no complia les obligacions que la Constitució o altres lleis li imposaven, o actuava de forma que atemptés greument contra l’interés general d’Espanya, el Govern, i previ requeriment desatès fet al President de la Comunitat Autònoma, amb l’aprovació per majoria absoluta del Senat podrà adoptar les mesures necessàries per tal d’obligar-la al compliment forçós de les dites obligacions o per tal de protegir l’interés general esmentat”. Díez ha declarat a RNE que “el govern d’Espanya ha d’utilitzar l’article 155 de la Constitució” i es pregunta: “És creïble que arreglin la situació els que l’han provocada? Poden, les comunitats autònomes que s’han endeutat per sobre de les seves possibilitats, que han creat i mantingut estructures institucionals alienes a l’interés general, desfer l’entramat que les ha dut a la fallida?”. El govern central, tant el del PSOE com el del PP, estan mancats d’autoritat degut als reiterats incompliments dels acords. La senyora Díez creu que si l’Estat decidís dissoldre la Generalitat de Catalunya i el Parlament no succeiria res?. És una absoluta insensata. Està proposant fer el mateix que el govern Radical-CEDA va fer l’any 1934 va fer contra el govern de la Generalitat del president Companys, dissoldre la Generalitat per la força. Díez afirma que UPyD són “un partit nacional que defensa el mateix a tot arreu. Això, a Espanya, és una raresa” perquè segons ella: “Volem que la Unió Europea tingui una fiscalitat comuna i no ho volem a Espanya? Cada comunitat autònoma n’ha de tenir una de diferent?”. No digui estupideses, insensata ultranacionalista, a Espanya hi ha un IVA del 21% a la cultura que es considerada un luxe mentre els toros tenen l’IVA reduït del 10%, no digui bajanades. Primer s’empara en aquesta Constitució espanyola per suprimir les institucions de Catalunya, igual que han fet alguns militars per defensar l’enviament de l’Exèrcit espanyol amb certs corifeus mediàtics (Curry Valenzuela i alguns altres “predicadors” cavernaris) i polítics (Caja, Rivera i Sánchez Camacho) aplaudint amb les orelles, i ara parla d’harmonitzar els impostos amb Europa quan no és veritat que tots els països de la UE tenen els mateixos impostos. Díez és una insensata, colpista i ignorant, i el pitjor és que aquesta messies carpetovetònica és actualment la política més valorada d’Espanya. El declivi d’Espanya està encara més accentuat del que molts es pensen, i si creuen que posant aquesta individua se solucionaran els problemes d’Espanya és que són imbècils integrals. El que proposa Díez ja ho han fet altres, el comte-duc d’Olivares ja ho va provar, Felip V va derrotar-nos militarment el 1714 i des de llavors s’han anat dictant lleis i decrets, ens han derogat les nostres institucions, ens han prohibit parlar la nostra llengua i ens han assassinat un president de la Generalitat, i tot i així, no només no ens han aconseguit esborrar la nostra personalitat que tenim com a poble, però aquesta messiànica i autoritària política espanyolista vol seguir fent el mateix.

 

Rosa Díez titlla de “tribu” a 1,5 milions de catalans

 

La messiànica Rosa Díez no té prou demanant que es perpetri un cop d’Estat contra el govern i les institucions de Catalunya, a més ens falta el respecte sense cap mena de vergonya titllant-nos als catalans que vam anar a la manifestació de la Diada de “tribu”. Si els que vam anar el dia 11 de setembre a la manifestació som una tribu els votants de la senyora Díez són una plaga. Rosa Díez és un d’aquests paràsits que viu de la política sense aportar res positiu i podrint el sistema democràtic des de dins.

 

El ministre d’Exterior ens amenaça amb fer-nos fora de la UE per tota la eternitat

 

García Margallo, el ministre d’Exteriors del govern espanyol ha advertit que si Catalunya s’independitza d’Espanya el seu govern farà tot el que puguin per tal que Catalunya romangui fora de la Unió Europea per tota la eternitat. La eternitat és molt de temps i el govern espanyol del PP no durarà tant de temps, i si bé és cert que l’acceptació de nous membres s’ha d’aprovar per unanimitat el senyor García Margallo oblida que el seu país en aquest moment té el prestigi sota mínims, i que podrien ser pressionats pels països que realment manen a Europa, no ja perquè votin favorablement però si perquè s’abstinguin.

 

Conclusió

 

Fixem-nos en un detall, tots els missatges que ens arriben d’Espanya són amenaces i insults, no hi ha cap missatge en positiu per convèncer-nos que renunciem a la independència, només amenaces del que ens voldrien fer si ens proclamem independents.

 

 

 

Artur Mas rebut a Barcelona després de la seva reunió amb Rajoy, el clam dels que hi vam ser allà és clar i contundent: INDEPENDÈNCIA. / Artur Mas recibido en Barcelona tras su reunión con Rajoy, el clamor de los que estuvimos allí es claro y contundente: INDEPENDENCIA.

 

Vídeo: INDEPENDÈNCIA – PLAÇA SANT JAUME 20 DE SETEMBRE DE2012 20092012 (1)

 

Vídeo: INDEPENDÈNCIA – PLAÇA SANT JAUME 20 DE SETEMBRE DE2012 20092012 (2)

 

 

España, ¿últimos momentos de un Estado en descomposición? (II)


La reunión Mas – Rajoy


El presidente de la Generalitat de Catalunya, el Muy Honorable Artur Mas, viajó esta mañana a Madrid para proponer al presidente del Gobierno español, Mariano Rajoy, un acuerdo sobre el pacto fiscal. Permitidme que plantee este asunto en dos puntos: los hechos como son y mi interpretación de los hechos. 1-Los hechos como son: Mas ha visitado Rajoy para proponerle un acuerdo sobre el pacto fiscal. Han hablado en privado y Rajoy ha dicho que NO. Tras la reunión el presidente de la Generalitat ha explicado ante los medios de comunicación, y por tanto de nosotros, el fracaso de la negociación. Rajoy, en cambio, ha hecho lo que siempre hace, se ha escondido. Es la diferencia entre un presidente que da la cara, Mas, y otro que prefiere estar escondido, Rajoy. 2 – Mi interpretación de los hechos: Rajoy ha dicho que NO porque no podía hacer otra cosa, si hubiera llegado a un acuerdo con Mas le habrían acusado de bajarse los pantalones ante los catalanes. Mas sabía que Rajoy le diría que NO, pero necesitaba que éste le dijera NO al pacto fiscal, de esta manera Mas tiene las manos libres para iniciar un proceso de secesión, puede decir que no le han dejado otra salida. Y con el apoyo de la ciudadanía que se manifestó en favor de que Catalunya sea un nuevo Estado de Europa puede iniciar el proceso. De hecho Rajoy se ha negado a negociar, pues bien, no se puede negociar con gente que no quiere negociar nada, antes negociaban y algunas veces firmaban los acuerdos pero no los cumplían, ahora ya no quieren negociar nada.


La vicepresidenta del gobierno español ya dijo NO dos días antes


Entiendo que el presidente de la Generalitat ha ido a Madrid a reunirse con Rajoy para que luego nadie pueda decir que él no quiso negociar, y así ha sido, es Rajoy quien se ha negado a negociar, pero el presidente Mas podía haberse ahorrado el viaje, el tiempo del viaje y el dinero que cuesta el viaje a Madrid. No había que ir a perder el tiempo en Madrid porque ya nos dijeron que no querían negociar. La vicepresidenta del gobierno español, Soraya Sáenz de Santamaría ya dijo dos días antes que no había nada que negociar. Rajoy puede perder el tiempo porque a diferencia de otros presidentes de gobierno, primeros ministros y jefes de Estado (con poder) que salen a explicar lo que hacen y lo que sucede, Rajoy se dedica a hacer el vago y permanece escondido en medio de una crisis muy dura. En eso se parece al jefe del Estado español, que prefiere hacer el vago y cuando decide realizar alguna actividad es una actividad indecente tal y como está el Reino de España. De este personaje hablaremos más adelante en este artículo. La vicepresidenta dice que España está centrada en salir de la crisis y en crear empleo, y sólo hay que ver cómo está el panorama para darse cuenta que no lo están consiguiendo, más bien sucede que todas las medidas que toman empeoran la situación más todavía. La vicepresidenta del gobierno español Soraya Sáenz de Santamaría, acusa al gobierno de la Generalitat de gastar dinero en asuntos superfluos como las embajadas en el extranjero. Hay que decir que la Generalitat no tiene embajadas en el extranjero, estas mal llamadas popularmente – no lo digo por el PP – “embajadas” son una especie de delegaciones situadas en varios países que ayudan a empresarios catalanes a hacer negocios en aquellos países y a empresarios de aquellos países a hacer negocios en Catalunya. También hay que decir que todas las comunidades autónomas tienen sus “embajadas” en el extranjero, y en algún caso tienen más que Catalunya. Sáenz de Santamaría es la vicepresidenta de un gobierno que quiere construir las dos vías muertas más caras de Europa, el AVE a Portugal cuando Portugal ha anunciado que detenía sine die las obras de su AVE que debía unir con el español, y el corredor central que pretendía atravesar el Pirineo aragonés y conectarse con el TGV francés cuando los franceses ya han dicho que no piensan hacer su parte del túnel porque es caro (y es un disparate). Quizás debería empezar cortando las subvenciones a determinadas fundaciones generosamente financiadas por el Estado y que están dedicadas a la memoria de un dictador asesino. Y cuanto cuesta abrir delegaciones del Instituto Cervantes en China, señora vicepresidenta? La vicepresidenta del gobierno cree que la manifestación de la Diada forma parte de “una espiral poco reflexionada, en la que cada día se habla de una cosa y de la otra, de la OTAN o el Rey” y pide a los nacionalistas catalanes “que en primer lugar miren por donde va el mundo, porque las prioridades son la crisis y el paro y eso sólo añade dificultades”. Quien no sabe por dónde va el mundo son los nacionalistas españoles que amenazan a los catalanes con tanques, una Constitución muy poco democrática y otros desastres si decidimos independizarnos, esto sucede cuando un Estado – España – tiene un gobierno de un nacionalismo españolista decimonónico y absolutamente ignorante de la historia reciente del mundo y de Europa, y de la propia historia de su país. Si la señora Sáenz de Santamaría cree que un proceso de independencia es imposible es que ignora que ha sucedido en Europa en estos 20-25 años. Esto ya lo he dicho recientemente pero lo repito: Recuerde la URSS, Yugoslavia, Checoslovaquia o la Alemania Democrática. Estos Estados existían, y acabaron desapareciendo del mapa. La URSS se desintegró convirtiéndose en un montón de Estados, Checoslovaquia se dividió en la República Checa y Eslovaquia, Yugoslavia se enzarzó en una terrible guerra para impedir su desintegración pero acabó desintegrándose. Casi todas las antiguas repúblicas escindidas de la desaparecida Yugoslavia se han integrado en la Unión Europea, Serbia, el país que declararle la guerra a las demás es uno de los Estados que aún no ha ingresado en la UE, recientemente Kosovo ha sido reconocido como Estado por las Naciones Unidas, aún no ha ingresado en la UE, y Kosovo aún no ha sido reconocido por España. Sería bueno que la señora vicepresidenta tomara nota, ella es vicepresidenta de un Estado que no reconoce Kosovo y se posiciona al lado de Serbia, el Estado que provocó la guerra y que ahora no es Estado de la UE. Hay que decir que una de las condiciones para ingresar, una de las condiciones, es que los criminales de guerra sean entregados, España permitió que personas que fueron ministros del régimen franquista continuaran removiendo las cerezas, y lo hicieran creando un partido, el partido del cual es dirigente la señora Sáenz de Santamaría. Y quedaba la Alemania Democrática, Alemania Oriental o RDA. Alemania fue dividida tras la Segunda Guerra Mundial y puesta bajo la tutela de las potencias ganadoras de la SGM, finalmente se formaron dos Alemanias. A principios de los 90 y de forma inesperada el muro que separaba estos dos países cayó, un muro físico pero también ideológico. La RDA, un Estado policial bajo la bota soviética terminó reunificando política y territorialmente con la Alemania Federal. Como he dicho antes, la ONU ha reconocido a Kosovo como un nuevo Estado y ya ha dejado de estar bajo tutela, al menos teóricamente, y esto ha sucedido esta semana en Europa. Por lo tanto, lo que la vicepresidenta del gobierno español cree que no es posible ya está sucediendo. El mundo cambia, nacen y mueren países, algunos lo hacen sin que sus dirigentes sepan que ha pasado. Hay que decir, que los gobernantes españoles de la época de la pérdida de Cuba no entendieron nunca la razón que lo hubiera pasado. De hecho, en los años previos todas las decisiones que tomaron pretendiendo acabar con el independentismo de la isla e impedir que ésta se independizara lograron el efecto contrario, y los dirigentes españoles no lo entendieron. Ahora, repiten los mismos errores con Catalunya, y cada vez que abren la boca unos cuantos catalanes más se vuelven independentistas.


La independencia intranquiliza a Manos Limpias


La independencia de Catalunya intranquiliza Manos Limpias, el sindicato ultraderechista presenta una querella contra Mas acusándolo de sedición y coacciones a las instituciones del Estado. Según el sindicato ultraderechista fue Artur Mas que incitó y agitó la manifestación independentista de la Diada donde según Manos Limpias se escucharon “insultos contra España y sus instituciones”. Acusan al presidente Mas de haber alentado “el pacto y la insumisión fiscal” y de haber anunciado que quería construir estructuras de Estado. Según Manos Limpias: “Lo que ha habido es una voluntad firme de independentismo, secesionismo, de desafío, de ruptura con España y con las instituciones que vulnera nuestra Carta Magna e incurre, además en un delito de sedición”. Y instan a que se actúe antes de que haya una declaración formal de independencia. Es decir, que consideran que la proclamación de independencia es inminente, ¿verdad?. Sorprende que un sindicato ultraderechista se ampare en la Constitución española, esto nos dice que esta Constitución española de democrática tiene poco si un sindicato ultraderechista y dos militares, aparte de todo tipo de golfos antidemocráticos se amparan en ella para tratar de impedir un proceso democrático de independencia.


El rey riñe a los catalanes


El paquidermicida se une a la fiesta. Como ahora no lo dejan ir a matar animales inocentes tiene mucho más tiempo libre y ha decidido cambiar la escopeta por la pluma, suponiendo que esta carta que el Borbón ha escrito a los catalanes para reprendernos la haya escrito él. Parece que la Diada le ha puesto un poco nervioso, comprensible. Habrá añorado el poder que tenía sus antepasados, él se tiene que conformar escribiendo una carta, no puede enviar el ejército como hacían antes. El monarca Borbón hizo un llamamiento a los españoles para que se unieran para hacer frente a la crisis y así salir de la “difícil coyuntura económica, política y social” y advirtió en contra de “dividir fuerzas, alentar disensiones, perseguir quimeras, profundizar heridas” . Vamos por partes. Que un Borbón tenga la barra de acusar a las personas que nos manifestamos el día 11 pidiendo la independencia hable de profundizar heridas, una dinastía que ha cometido desde hace tres siglos toda clase de crímenes contra Catalunya no puede tener tan poca vergüenza para regañarnos, cuando él no es ni ha sido nunca precisamente ejemplar, y es parte de una dinastía que tampoco ha sido ejemplar. No perseguimos quimeras, queremos la independencia y esto es una realidad. Quien abre herida es quien niega que se persiguiera la lengua catalana cuando los Borbones fueron responsables y a él le nombró un dictador que se destacó por eso, esto es abrir una herida, una ofensa. ¿Qué autoridad tiene este señor para pedir “unidad” para enfrentar la crisis cuando él fue a asesinar un pobre elefante? Juan Carlos I, el paquidermicida, dice en esta cínica y desvergonzada carta colgada en la web de la Casa Real que “sólo superaremos las dificultades actuales actuando unidos, caminando juntos, uniendo nuestras voces, remando al mismo tiempo”. ¿Nos quiere enviar a galeras a todos, bien encadenados y remando al ritmo que nos marque un tambor mientras nos azotan?. El problema es que estar unidos al Reino de España está arruinando Catalunya y es evidente que los incompetentes que gobiernan el Reino de España no es muy probable que encuentren la salida de la crisis porque en el tiempo que hace que mandan sólo han conseguido empeorar aún más la situación. ¿Remar juntos con el Borbón y la camarilla de Rajoy?. No hagamos bromas. “Estamos en un momento decisivo para el futuro de Europa y de España y para asegurar o arruinar el bienestar que tanto nos ha costado conseguir”. El bienestar de mucha gente ha sido arruinado por los gobiernos incompetentes del Reino de España. El monarca debe temer que su bienestar se vea afectado. “No son estos tiempos buenos para escudriñar en las esencias ni para debatir si son galgos o podencos los que amenazan nuestro modelo de convivencia”. El modelo de convivencia no existe, sólo hay que leer los periódicos de la caverna mediática y algunos políticos españoles. Recordaré que en Catalunya los dos partidos españolistas (PP y C ‘s) se han dedicado a intentar acabar con la convivencia, intentando enfrentar los catalanes en función de su origen y de su lengua, que estos dos partidos han atacado la lengua catalana en nombre de las esencias patrias españolas, Y el rey nunca ha hecho ninguna declaración en favor del respeto a las otras lenguas que se hablan en el Reino de España, más bien ha mentido negando la persecución de estas lenguas y la imposición del castellano “manu militari “. “Son – dice el Borbón -, por el contrario, los más adecuados para la acción decidida y conjunta de la sociedad, a todos los niveles, en defensa del modelo democrático y social que entre todos hemos escogido”. ¿Cómo puede un señor que tiene un cargo vitalicio – rey – no elegido por el pueblo, y a quien nombró sucesor suyo el dictador Francisco Franco hablar de “modelo democrático que entre todos hemos escogido”?. A él no le ha elegido el pueblo sino un dictador, su cargo es vitalicio y hereditario, y está al margen de la ley. ¿Qué democracia es esa que tiene España que niega el derecho a independizarse a los catalanes? ¿Y que ha hecho este rey para salir de la crisis, en favor de la pluralidad cultural y lingüística del Reino de España y los valores democráticos?. Nada. Sólo hay que preguntar a este sátrapa paquidermicida porque no se calla. Alfred Bosch (ERC) ha retado al Borbón a decir “cómo reaccionará” cuando Catalunya decida “donde quiere estar y que quiere ser” en libertad. Bosch ha recordado al Borbón que 1,5 millones de catalanes se manifestaron para tener el derecho a decidir y que si alguien – Juan Carlos I? – Tiene problemas para aceptar la capacidad de decisión de los pueblos “quizá tiene algún problema con la libertad” y retó al rey a que “diga cómo reaccionará cuando el pueblo de Catalunya decido dónde quiere estar y que quiere ser”. Un monarca poco ejemplar en su comportamiento que es rey de un Estado, España, con un gobierno inepto y con tics autoritarios, que tiene dos territorios con un independentismo creciente, y ellos siguen actuando como si estuviéramos en el siglo XIX, justamente el siglo que perdieron todo su imperio colonial, que en cuatro siglos han sufrido 14 bancarrotas, y en dos siglos unos 25 golpes de Estado y pronunciamientos, pero sus gobernantes actuales siguen actuando de la misma manera que sus predecesores del siglo XIX .


La lideresa ultranacionalista quiere acabar con la Generalitat


Rosa Díez, émula carpetovetónica de Milosevic y lideresa ultranacionalista (española) de Unión Progreso y Democracia (Ultranacionalismo Patrioterismo y demagogia, sería más apropiado), ha pedido la abolición de las instituciones de autogobierno catalanas en aplicación del artículo 155 de la Constitución (golpista y antidemocrática) española. Según el artículo 155 de esta Constitución que la lideresa ultranacionalista quiere aplicar “si una Comunidad Autónoma no cumpliere las obligaciones que la Constitución u otras leyes le impongan, o actuare de forma que atente gravemente al interés general de España, el Gobierno, y previo requerimiento al Presidente de la Comunidad Autónoma, con la aprobación por mayoría absoluta del Senado, podrá adoptar las medidas necesarias para obligar a aquélla al cumplimiento forzoso de dichas obligaciones o para la protección del interés general mencionado “. Díez ha declarado a RNE que “el gobierno de España debe utilizar el artículo 155 de la Constitución” y se pregunta: “¿Es creíble que arreglen la situación los que la han provocado? Pueden, las comunidades autónomas que se han endeudado por encima de sus posibilidades, que han creado y mantenido estructuras institucionales ajenas al interés general, deshacer el entramado que las ha llevado a la quiebra? “. El gobierno central, tanto el del PSOE como el del PP, carecen de autoridad debido a los reiterados incumplimientos de los acuerdos. ¿La señora Díez cree que si el Estado decidiera disolver la Generalidad de Catalunya y el Parlamento no sucedería nada?. Es una absoluta insensata. Está proponiendo hacer lo mismo que el gobierno Radical-CEDA hizo en el año 1934 hizo contra el gobierno de la Generalitat del presidente Companys, disolver la Generalitat por la fuerza. Díez afirma que UPyD son “un partido nacional que defiende lo mismo en todas partes. Esto, en España, es una rareza “porque según ella:” Queremos que la Unión Europea tenga una fiscalidad común y no lo queremos en España? Cada comunidad autónoma debe tener una distinta? “. No diga estupideces, insensata ultranacionalista, en España hay un IVA del 21% a la cultura que se considera un lujo mientras los toros tienen el IVA reducido del 10%, no diga tonterías. Primero se ampara en esta Constitución para suprimir las instituciones de Catalunya, al igual que han hecho algunos militares para defender el envío del Ejército español con ciertos corifeos mediáticos (Curry Valenzuela y algunos otros “predicadores” cavernarios) y políticos (Caja , Rivera y Sánchez Camacho) aplaudiendo con las orejas, y ahora habla de armonizar los impuestos con Europa cuando no es verdad que todos los países de la UE tienen los mismos impuestos. Díez es una insensata, golpista e ignorante, y lo peor es que esta mesías carpetovetónica es actualmente la política más valorada de España. El declive de España está aún más acentuado de lo que muchos piensan, y si creen que poniendo esta individua se solucionarán los problemas de España es que son imbéciles integrales. Lo que propone Díez ya lo han hecho otros, el conde-duque de Olivares ya lo probó, Felipe V nos derrotó militarmente en 1714 y desde entonces se han ido dictando leyes y decretos, nos han derogado nuestras instituciones , nos han prohibido hablar nuestra lengua y nos han asesinado un presidente de la Generalitat, y aún así, no sólo no nos han logrado borrar nuestra personalidad como pueblo, pero esta mesiánica y autoritaria política españolista quiere seguir haciendo lo mismo.


Rosa Díez llama “tribu” a 1,5 millones de catalanes


La mesiánica Rosa Díez no tiene suficiente pidiendo que se perpetre un golpe de Estado contra el gobierno y las instituciones de Catalunya, además nos falta el respeto sin ningún tipo de vergüenza llamándonos a los catalanes que fuimos a la manifestación de la Diada de “tribu”. Si los que fuimos el día 11 de septiembre en la manifestación somos una tribu los votantes de la señora Díez son una plaga. Rosa Díez es uno de esos parásitos que vive de la política sin aportar nada positivo y pudriendo el sistema democrático desde dentro.


El ministro de Exterior nos amenaza con echarnos de la UE para toda la eternidad


García Margallo, el ministro de Exteriores del gobierno español ha advertido que si Catalunya se independiza de España su gobierno hará todo lo que puedan para que Catalunya permanezca fuera de la Unión Europea por toda la eternidad. La eternidad es mucho tiempo y el gobierno español del PP no durará tanto tiempo, y si bien es cierto que la aceptación de nuevos miembros debe aprobarse por unanimidad el señor García Margallo olvida que su país en este momento tiene el prestigio bajo mínimos, y que podrían ser presionados por los países que realmente mandan en Europa, no ya para que voten favorablemente pero si para que se abstengan.


Conclusión

Fijémonos en un detalle, todos los mensajes que nos llegan de España son amenazas e insultos, no hay ningún mensaje en positivo para convencernos de que renunciemos a la independencia, sólo amenazas de lo que nos querrían hacer si nos proclamamos independientes.

 

6 thoughts on “Espanya, últims moments d’un Estat en descomposició? (II)

 1. Entiendo que muchos catalanes deseen la Independencia, pero no entiendo como la van a hacer de hecho, como se van a separar económica y financieramente del reino de España, como van a lograr ser aceptados por la Unión Europea, porque creo que el llegar a ser un Estado independiente más de Europa depende de alguna manera de la UE.

 2. yeagov ha dit:

  En el caso de la UE negociando, en el caso de España o negocian con nosotros o tendremos que proclamar la independencia unilateralmente.
  Hoy leía una opinión en Twitter que venía a decir que Chile, México, Argentina, Cuba también se independizaron y España no quería que lo hicieran.
  La Unión Europea no tiene mecanismos para expulsar a sus miembros, y cabe recordar que los catalanes somos ciudadanos de la UE, pero es cierto que tienen un problema porqué esta situación no estaba prevista en las leyes europeas. Un detalle: La mayoría de los últlimos Estados nuevos de la UE hace tan solo veinte años formaban parte de otros Estados.
  La UE tiene en estos momentos un problema porque tiene dos futuros nuevos Estados que han iniciado un proceso de secesión y tienen la intención de permanecer en la UE: Escocia y Catalunya.

 3. Entiendo lo que dices pero Chile y otros países latinoamericanos se independizaron de España pese a la oposición de los españoles hace muchos años..creo que hoy día son otras las condiciones para vuestra independencia porque depende bastante de otros países de Europa, y si pese a las negociaciones no contáis con ese apoyo es mucho más difícil..Es cierto que ustedes pueden declararse independientes unilateralmente y si es así a lo mejor ese hecho cambia algunas cosas dentro de la UE. Me parece interesante, espero que vuestra secesión sea exitosa si ya ha empezado..

 4. Tomàs ha dit:

  Jo també crec que Rajoy no podia dir una altra cosa el dia 20. Les postures estaven fixades per ambdues part des d’abans de la cita. No podia reculat ni l’un, ni l’altre.

  Ahir, en canvi, en Rajoy ha dit que es pot parlar, que vol escoltar. I avui, des de CiU li han dit que si vol parlar ja dirà quan i de què, ja que en la darrera reunió va ser ell el que va dir NO.

  El Govern de Madrid no pot i no voldria passar a la història com el Govern que va permetre la independència de Catalunya sense haver esgotat totes les possibilitats de diàleg.

  Pel que fa a la Rosa Díez, jo no li faig massa cas. És denunciable el que diu i es podria intentar tancar-li la boca des dels jutjats, però ni val la pena perquè potser el que voldria és que la convertíssim en notícia.

  El Rei s’ha mostrar nerviós, ha sortit a la palestra sense sentit, sense arguments (o en tot cas amb els de sempre, hem de ser bons sinó anirem a l’infern. I allò de tots som espanyols). La Corona també pot jugar un paper històric en aquest procés, el primer pas ha estat decebedor, veurem si rectifiquen o no.

 5. yeagov ha dit:

  El reconocimiento si que depende de otros países pero la decisión solo nos corresponde a nosotros tomarla. Debo decirte que Kosovo fue reconocido por la mayoría de los países de la UE, la mayoría, pero no por todos, por ejemplo, ni España ni Chipre han reconocido aún a Kosovo.
  Personalmente creo que debemos hacer una declaración unilateral, y luego ya se producirán los reconocimientos.
  Aunque siempre he sido partidario del ingreso en la UE y en el euro tampoco me quita el sueño si no podemos entrar en ambas cosas. Si la secesión significa la expulsión de la UE te digo que incluso puede que sea mejor. Por cierto, los países de la UE que están mejor son aquellos que no tienen el euro. Y Suíza está mejor, no es ni miembro de la UE ni tiene el euro.

 6. yeagov ha dit:

  Així és, no sé de que vol parlar ara Rajoy. Crec que el president Mas té massa feina per anar a perdre el temps parlant amb Rajoy. De moment el govern Rajoy va perdre unes quantes oportunitats.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.736 hits
Setembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: