Que boniques són les tradicions!

25

5 Octubre 2012 per yeagov


Que boniques són les tradicions!

Espanya és un país al que li agraden molt les tradicions, les seves, és clar. Des de fa un mes l’Espanya eterna ha anat recuperant les velles tradicions carpetovetòniques.
Els toros a la televisió en horari protegit: Enmig d’una crisi terrible el govern espanyol ha decidit distreure al personal recuperant l’emissió dels toros per la televisió pública i en horari protegit.
Però si hi ha una imatge que ha representat Espanya ha estat la de les forces vives, i ja tenim la imatge completa: El fatxa, el militar colpista i el mossèn. Només falta el cacic, torero i la folklòrica, encara que amb els toros tenen una part feta. El panes et circenses sempre funciona, oi?
Tenim els militars colpistes: El tinent coronel Alamán i el general Pitarch, el primer declarant que la independència només seria possible pel damunt del seu cadàver.
Tenim el cacic: L’expresident de la Junta d’Extremadura va exigir fa uns dies que Catalunya li tornés els extremenys que li havien robat, com si aquests extremenys fossin de la seva propietat i oblidant que aquells extremenys que un dia van fugir d’Extremadura ho van fer fugint de la gana, de l’endarreriment i dels cacics que llavors manaven en aquelles terres.
Tenim el fatxa: Si, nois, el fatxa Alejo Vidal-Quadras, eurodiputat i tertulià intereconòmic, va demanar des de la televisió ultradretana perpetrar un cop d’Estat contra les institucions catalans i conculcar els drets dels catalans mitjançant el tradicional mètode espanyol de fer-se el poder, la força bruta.
I tenim l’Església: Per completar el quadre només ens faltava l’Església, i ja la tenim aquí, els Rouco-boys han decidit sortir en defensa de la indivisibilitat de la nació espanyola.
Mentre l’Alejo i els militars s’emparen en una Constitució en la que molt probablement cap d’ells creuen, per justificar un acte de violència contra la voluntat de la ciutadania catalana i la integritat de les institucions del país, em pregunto si la Conferència Episcopal han descobert al Nou Testament algun paràgraf que digui que Déu va crear Espanya
i que els catalans, pecadors i heretges com són (som) han (hem) de ser “evangelitzats carpetovetònicament” o condemnats a l’infern.
La reacció d’Espanya a la independència ha estat tornar a èpoques passades, apareixent tots aquests personatges típics d’una pel·lícula de Berlanga.
¡Que bonitas son las tradiciones!
España es un país al que le gustan mucho las tradiciones, las suyas, claro. Desde hace un mes la España eterna ha ido recuperando las viejas tradiciones carpetovetónicas.
Los toros en la televisión en horario protegido: En medio de una crisis terrible el gobierno español ha decidido distraer al personal recuperando la emisión de los toros por la televisión pública y en horario protegido. El panes et circenses siempre funciona, ¿verdad?
Pero si hay una imagen que ha representado España ha sido la de las fuerzas vivas, y ya tenemos la imagen completa: El facha, el militar golpista y el cura. Sólo falta el cacique, el torero y la folclórica, aunque con los toros tienen una parte hecha.
Tenemos los militares golpistas: El teniente coronel Alamán y el general Pitarch, el primero declarando que la independencia sólo sería posible por encima de su cadáver.
Tenemos el cacique: El expresidente de la Junta de Extremadura exigió hace unos días que Catalunya le devolviera los extremeños que le habían robado, como si estos extremeños fueran de su propiedad y olvidando que aquellos extremeños que un día huyeron de extremadura lo hicieron huyendo del hambre, del atraso y de los caciques que entonces mandaban en aquellas tierras.
Tenemos el facha: Si, chicos, el facha Alejo Vidal-Quadras, eurodiputado y tertuliano intereconómico, pidió desde la televisión ultraderechista perpetrar un golpe de Estado contra las instituciones catalanas y conculcar los derechos de los catalanes mediante el tradicional método español de hacerse con el poder, la fuerza bruta.
Y tenemos la Iglesia: Para completar el cuadro sólo nos faltaba la Iglesia, y ya la tenemos aquí, los Rouco-boys han decidido salir en defensa de la indivisibilidad de la nación española.
Mientras Alejo y los militares se amparan en una Constitución en la que muy probablemente ninguno de ellos cree, para justificar un acto de violencia contra la voluntad de la ciudadanía catalana y la integridad de las instituciones del país, me pregunto si la Conferencia Episcopal han descubierto en el Nuevo Testamento algún párrafo que diga que Dios creó España y que los catalanes, pecadores y herejes como son, (somos) deben (debemos) ser “evangelizados carpetovetónicamente” o condenados al infierno.
La reacción de España a la independencia ha sido la de volver a épocas pasadas, apareciendo todos estos personajes típicos de una película de Berlanga.

25 thoughts on “Que boniques són les tradicions!

 1. Tomàs ha dit:

  Cadascú és com és i hi ha una ànima espanyola que està molt “arraigada”. Forma part de l’ADN espanyol de sempre. El de la bandera espanyola amb el toro i el tricorni.

  Ja ni ho critico, espero poder-ho viure des de l’estranger i poder dir, mira quins costums tant especials tenen en aquell país.

 2. Això dels toros en horari infantil, ho trobo horrorós, mals records d’infantesa, a la tarda toros o pel·lícules de la Marisol. Ja us dic jo que espanyolitzar-me, no ho varen aconseguir, però a frustrar-me, els posaria un deu.
  – Els militars colpistes, formats en plena dictadura militar, no deuen saber què és la democràcia, si ho preguntem a la cabra, potser sí.
  – El cacic, aquest sí que fa riure amb les seves declaracions, qui s’ha pensat que és per dir una bajanada d’aquestes dimensions? Quants en trobarà que vulguin tornar? Em sembla que ben pocs.
  – El fatxa que, a sobre, és català i mentider:
  http://www.ara.cat/politica/Vidal-Quadras-Reding-vulgui-lexercit-Catalunya_0_797320454.html
  Espero que facin cas a aquest bon home que li llegeix la cartilla:
  http://bit.ly/Uwb0Ez
  – L’Església, que de caritat cristiana n’està mancada, es torna a posar al costat de la nova dictadura en fase emergent? El que hauria de fer és excomunicar-los a tots, o és que cobra comissions per perdonar-los els pecats?
  Si us sóc sincera, prefereixo anar a l’infern abans que ser evangelitzada carpetovetònicament.
  Espanya, un país que torna al passat!

 3. yeagov ha dit:

  Maria: Vidal-Quadras deu patir alzheimer i no recorda les seves pròpies paraules, que tu has recuperat en aquest article de l’ARA que té el vídeo amb les seves declaracions. He vist les declaracions de l’eurodiputat flamenc i com salta l’eurodiputat del PP en defensa de Vidal-Quadras. Malauradament, això ha tingut una víctima, l’eurodiputada Maria Badia que va donar suport a la carta de reprovació a Vidal-Quadras i el seu partit PSC-PSOE li ha girat l’esquena posant-se al costat d’en Vidal-Quadras.

  Tomàs: Espanya és un Estat en declivi. Tinc la sensació que la tebiesa de la UE amb Espanya es deu a que temen que Espanya s’acabi tancant en ella mateixa si veu que la pressionen en excés.

 4. Yeagov, com pot tenir la barra de dir-ho si hi ha una gravació i internet en va ple? Aquest es pensa que, a part dels espanyols, els eurodiputats també són imbècils? JA ho he llegit, el PSC-PSOE, s’hi ha cobert de glòria, com poden ser tan desgraciats? Aquesta gentussa no té aturador.
  No pararan: http://bit.ly/UBjjie

 5. yeagov ha dit:

  Perquè crec que es pensa que la gent no té memòria, i malauradament per a ells existeixen Youtube i les hemeroteques.

  Atenció al que diu l’Aznar (mireu el video)http://ecodiario.eleconomista.es/interstitial/volver/acierto/espana/noticias/4348838/10/12/Aznar-pide-ante-Rajoy-reformar-el-modelo-para-frenar-las-amenazas-de-Mas.html
  http://www.telemadrid.es/?q=noticias/nacional/noticia/aznar-avisa-de-que-espana-solo-se-puede-romper-si-antes-se-rompe-cataluna

 6. Amb això demostren que han fet una regressió, mira que no adonar-se que ara, qualsevol persona amb un ordinador, pot saber moltes coses?
  Yeagov, el primer enllaç surt del quadre de diàleg i no permet entrar-hi, al segon, hi ha una explicació molt instructiva, espero que els polítics vagin recopilant tota aquesta informació i la presentin a nivell internacional, que és on aniran a buscar ajuda. També molt productives les paraules del Vargas Llosa, és sempre així o estava fent la pilota? Té la barra de dir: “han desaparecido el fascismo y el comunismo” davant dels feixistes del PP?
  Amb la resta de la intervenció ja s’hi cobreix de glória, de debò que tot això que diuen s’ho creuen?
  Proposo fer una llista de persones no grates a Catalunya.

 7. yeagov ha dit:

  Sempre han actuat així malgrat que no els ha servit mai per a res. Sovint parlem de les colònies espanyoles a Amèrica però allò que no es diu és que Filipines i Cuba en el moment d’independitzar-se no eren colònies sinó províncies. L’independentisme en aquestes dues provínicies va ser culpa de la resposta violenta a la petició que des d’aquests dos territoris es va fer a les peticions de més autonomia política.
  Les derrotes haurien de servir per ensenyar alguna cosa però els espanyols no han estat capaços d’aprendre dels seus errors.
  Sospito que gent com l’Aznar si que creu el que diu, Rosa Díez és una demagoga professional i té una dèria messiànica.
  Joan Carles I va ser declarat persona non grata per l’Ajuntament de Berga.

 8. He pensat un nou refrany: “El espanyol es el único ser vivo que tropieza miles de veces con la misma piedra”.

  Respecte Aznar i Rosa Díez, el millor per a la societat seria que es jubilessin, per dir-ho de la manera més fina possible.

  Sí, ja ho sé. molt grans els de l’Ajuntament de Berga.

 9. yeagov ha dit:

  Fer una col·lecta per pagar un viatge a peu entre Pskov i Novosibisk per a Díez i Aznar.

 10. M’ho he pensat millor, per què no hi enviem tots els pesats? Ja no em cansen, m’esgoten.

 11. yeagov ha dit:

  Els russos podrien pensar-se que és una invasió.

 12. Ja ho vaig pensar ahir, pobres russos! Però potser vivint allà un temps, com que no els entendria ningú i no els farien cas, canviarien.

 13. yeagov ha dit:

  Després de llegir que el famós tinent coronel Alamán ha tornat a fer declaracions demanant que s’emprenguin mesures contra el president Mas he pensat que aquest home necessita un destí, i he recordat una novel•la – de la que es va fer una pel•lícula – titulada “El desierto de los tártaros”. Jo enviaria al coronel Alamán, a Enrique de Diego i de pas el govern espanyol al desert dels tàrtars per sempre.

 14. http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2012/10/el_coronel_alaman_demana_que_posin_mas_a_la_preso_90251.php … T’has fixat que té sentit de l’humor?
  Bona idea! Tant de bo es complissin els nostres desitjos envers aquesta gentussa!

 15. yeagov ha dit:

  Sembla que estiguem a l’any 1934, el que aquest senyor està dient és fer el mateix que es va fer l’any 1934, llavors els Mossos van defensar el Palau de la Generalitat que va ser atacat amb artilleria. A Catalunya era president Companys, a l’Estat la CEDA i el Partit Radical de Lerroux. Però ara no és l’any 1934. Rajoy no pot convertir-se en un Milosevic en el cor de la UE. Alamán és un sonat perillós i ignorant.

 16. mariaboix1 ha dit:

  El que fa dies que et dic, sembla que estiguin buscant l’expulsió de la Unió Europea, per què no el fan callar?
  És una jugada rodona:
  – Catalunya es vol independitzar SÍ o SÍ.
  – Espanya ataca Catalunya.
  – La Unió Europea expulsa Espanya.
  – Espanya culpa Catalunya per quedar bé
  – Espanya imposa una Dictadura.

  Jo fa dies que ho veig sixí

 17. mariaboix1 ha dit:

  Perdó, he tingut problemes amb el telèfon.
  Jo fa dies que ho veig així. Espero i desitjo equivocar-me.

 18. yeagov ha dit:

  Algun cop ho he dit, crec que Catalunya s’ha d’integrar a la UE però si àixò no és possible no succeeix res, hi ha vida fora de la UE, i n’hi ha que estan millor no formant-ne part.

 19. Totalment d’acord amb tu. A més alguns economistes ho defensen.
  Em sembla que no m’has entès i al meu escrit anterior, amb els problemes, se n’ha esborrat un tros. Aquesta frase acaba així:
  – Espanya culpa Catalunya per quedar bé davant del poble.
  – Catalunya, s’independitza amb l’ajuda d’Europa.
  – Espanya imposa una Dictadura.

 20. yeagov ha dit:

  L’actual govern espanyol ja està actuant amb autoritarisme, s’empara en una majoria absoluta i en un control absolut de les estructures de l’Estat per imposar els seus desitjos. I amenaça amb la prohibició de manifestar-se.

 21. En què et penses que m’he basat per fer l’anterior escrit? en el que veig des de fa mesos i NO m’agrada!

 22. yeagov ha dit:

  Els processos de canvi poques vegades són tranquils.

 23. Doncs ja seria hora que fessin servir més el cervell… estem al segle XXI! … I se suposa que estem civilitzats.

 24. yeagov ha dit:

  L’altre dia li vaig dir a un tal Jairo (espanyol) al Twitter que fessin el favor de civilitzar-se, crec que no li va agradar.

 25. Aquesta gent està molt malalta i no ho veu. No sé si és que tenen algun problema psíquic, algun gen que se’ls ha tarat, no ho sé! Però t’asseguro que cada dia fan més por. Jo no sé què pot arribar a passar a partir del 26N. Quines reaccions tindran?

  Ens ha tocat viure un moment molt especial i segurament històric i això fa molt de respecte.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.732 hits
Octubre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: