La democràcia a Espanya ha mort

9

25 Octubre 2012 per yeagov


La democràcia a Espanya ha mort

Provocacions militars

Enviar dos avions a fer vols rasants per les valls pirinenques del Ripollès no es pot prendre a broma, i s’han produït altres vols rasants en altres comarques de Catalunya. Qui en les actuals circumstàncies cada vegada més tenses entre Catalunya i Espanya, i després de les declaracions amenaçadores de diversos militars espanyols hagi autoritzat aquests vols és un irresponsable. L’argument que això forma part de pràctiques habituals no és gaire creïble. Perquè no fan aquests vols sobrevolant el Paseo de la Castellana de Madrid?. O encara millor, perquè no ho fan pel damunt dels ministeris del govern espanyol i de les redaccions dels diaris, emissores de ràdio i televisió de la capital del Regne?. Així el ministre de defensa, els altres ministres i tots aquesta premsa tan patriotera de les Espanyes podria veure els seus avions de ben a prop. També han estat vistos (i fotografiats) dos helicòpters de l’Exèrcit espanyol (veure foto. Font Twitter). I fa unes setmanes un grup de soldatsespanyols feien maniobres per la zona alta de Barcelona, com va poder gravar una barcelonina amb el seu mòbil.
El PSOE es posiciona al costat del colpista peper Alejo Vidal-Quadras
El PSC demostrant una covardia que voreja la traïció ha obligat a la eurodiputada Maria Badia a dimitir com a secretària general del grup parlamentari socialista espanyol al Parlament Europeu per haver signat amb altres eurodiputats catalans una carta denunciant les “intolerables invocacions a les Forces Armades” i la seva possible intervenció a Catalunya per aturar el procés secessionista. Recordem que els eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (del BNG, en representació de ERC) van enviar una carta reprovant les declaracions de l’eurodiputat del Partit Popular, Alejo Vidal-Quadras defensant el derrocament “manu militarii” delpresident de la Generalitat de Catalunya. () . Que el PSOE es posi d’un dirigent del PP que demana fer un cop d’Estat contra la Generalitat i forci la dimisió d’una de les seves diputades per haver criticat el diputat colpista deixa ben clar que el PSOE està mort.
El PP ha perdut la poca vergonya que els quedava
Agustín Conde, portaveu del PP a la comissió de Defensa del Congrés dels Diputats, ha exigit als eurodiputats Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) i Ana Miranda (del BNG, en representació de ERC) que demanin disculpes a l’exèrcit espanyol per haver denunciat les amenaces contra Catalunya. Segons el diputat Conde les forces armades espanyoles tenen “’un comportament impecable i exemplar” i afirma que “declaracions i iniciatives d’aquest tipus” són “’un insult a uns militars que porten molts anys demostrant un respecte exemplar per la legalitat vigent”. Bé, cal dir que ells s’emparen en una Constitució de la que també es proclama defensora la Fundación Francisco Franco. Conde termina el seu insult afirmant que “ja m’agradaria que molts diputats del PSC tinguessin la meitat del respecte per la constitució que tenen els militars”. Si, home si, i no li diu alguna cosa que aquesta Constitució espanyola la defensi un exèrcit amb un llarg historial colpista i criminal i no gaire respectuós de la legislació vigent ni de les vides humanes, l’expresident del govern espanyol (1996-2004) i líder suprem del Partit Popular, José MaríaAznar que l’any 1979 no deia coses gaire positives, el mateix Aznar que l’any 1969 s’autoproclamava “joven falangista” en una carta titulada “LA OBRA QUE ESPAÑA ESPERA”, i que ara fins i tot la Fundación Francisco Franco es declara defensora?.
La democracia en España ha muerto
Provocaciones militares
Enviar dos aviones a hacer vuelos rasantes por los valles pirenaicos del Ripollès no se puede tomar a broma, y ​​se han producido otros vuelos rasantes en otras comarcas de Catalunya. Quien en las actuales circunstancias cada vez más tensas entre Catalunya y España, y tras las declaraciones amenazantes de varios militares españoles haya autorizado estos vuelos es un irresponsable. El argumento de que esto forma parte de prácticas habituales no es muy creíble. ¿Porque no hacen estos vuelos sobrevolando el Paseo de la Castellana de Madrid?. O aún mejor, ¿porque no lo hacen por encima de los ministerios del gobierno español y de las redacciones de los periódicos, emisoras de radio y televisión de la capital del Reino?. Así el ministro de defensa, los otros ministros y todos esta prensa tan patriotera de las Españas podría ver sus aviones de cerca. También han sido vistos (y fotografiados) dos helicópteros del Ejército español (ver foto. Fuente Twitter). Y hace unassemanas un grupo de soldados españoles hacían maniobras por la zona alta deBarcelona, ​​como pudo grabar una barcelonesa con su móvil.
El PSOE se posiciona al lado del golpista pepero Alejo Vidal-Quadras
El PSC demostrando una cobardía que bordea la traición ha obligado a la eurodiputada Maria Badia a dimitir como secretaria general del grupo parlamentario socialista español en el Parlamento Europeo por haber firmado con otros eurodiputados catalanes una carta denunciando las “intolerables invocaciones a las Fuerzas Armadas” y su posible intervención en Catalunya para detener el proceso secesionista. Recordemos que los eurodiputados Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) y Ana Miranda (del BNG, en representación de ERC) enviaron una carta reprobando las declaraciones del eurodiputado del PP, Alejo Vidal -Quadras defendiendo el derrocamiento “manu militarii” del presidente de la Generalitat de Catalunya. (http://www.youtube.com/watch?v=GIOuxWqQflg). Que el PSOE se ponga de un dirigente del PP que pide hacer un golpe de Estado contra la Generalitat y fuerce la dimisión de una de sus diputadas por haber criticado el diputado golpista deja bien claro que el PSOE está muerto.
El PP ha perdido la poca vergüenza que les quedaba
Agustín Conde, portavoz del PP en la comisión de Defensa del Congreso, ha exigido a los eurodiputados Ramon Tremosa (CiU), Maria Badia (PSC), Raül Romeva (ICV) y Ana Miranda (del BNG, en representación de ERC) que pidan disculpas al ejército español por haber denunciado las amenazas contra Catalunya. Según el diputado Conde las fuerzas armadas españolas tienen “un comportamiento impecable y ejemplar” y afirma que “declaraciones e iniciativas de este tipo” son “un insulto a unos militares que llevan muchos años demostrando un respeto ejemplar por la legalidad vigente” . Bueno, hay que decir que ellos se amparan en una Constitución de la que también se proclama defensora la Fundación Francisco Franco. Conde termina su insulto afirmando que “ya me gustaría que muchos diputados del PSC tuvieran la mitad del respeto por la constitución que tienen los militares”. Si, hombre si, ¿y no le dice algo que esta Constitución la defienda un ejército con un largo historial golpista y criminal y no muy respetuoso de la legislación vigente ni de las vidas humanas, el ex presidente del gobierno español (1996-2004 ) y líder supremo del Partido Popular, José María Aznar que en 1979no decía cosas muy positivas , el mismo Aznar que el año 1969 autoproclamaba “joven falangista” en una carta titulada “LA OBRA QUE ESPAÑA ESPERA“, y que ahora incluso la Fundación Francisco Franco se declara defensora?.

9 thoughts on “La democràcia a Espanya ha mort

 1. Felicitats, un article ben aprofitat!
  Amb l’excusa de maniobres militars, intenten provocar pànic als ciutadans. Han provat amb el pànic verbal i, com que veuen que no funciona, ans al contrari, ara proven el militar. El que no preveuen és que, sentir-se amenaçat en aquests moments i podent la majoria de la població posar-se en contacte (xarxes socials) farà que molts s’adonin del que fa Espanya i vulguin la independència que és el que els fa por a ells i els porta a actuar d’aquesta manera.

  El PSOE està més perdut que un pingüí al desert. D’acord que també tenen por, però fer costat a un colpista deixa veure ben clarament que, possiblement ells haurien actuat de la mateixa manera; amb l’agreujant que els fets s’han produït al Parlament Europeu. Que hagin obligat a Maria Badia a dimitir, és imperdonable. És aquesta l’Espanya que tant PP com PSOE volen mostrar al món? Com pot permetre la Unió Europea, a qui recentment han concedit el Premi Nobel de la Pau, que aquests energúmens en continuïn formant part i el culpable de tot aquest enrenou sigui el vicepresident del Parlament Europeu?

  Més que fer-ne rulls de paper de vàter que, en entrar en contacte amb la pell d’una zona tan sensible del cos humà, pot provocar al·lèrgies i irritacions, jo proposo agafar els fulls de la Constitució i emprar-los per recollir del terra els excrements de gos.

  Maria Badia m’ha decebut, espero que la resta d’eurodiputats signants de la carta no ho facin. Espanya, teòricament democràtica, que no ha jutjat ni demanat perdó pels seus grans pecats, ara demostra que la suposada democràcia només era façana i el feixisme i les ànsies dictatorials han ressuscitat.

 2. yeagov ha dit:

  Vaig buscar quina era la normativa pels vols. No es pot volar a menys de 300 metres d’alçada pel damunt de poblacions. El Ripollès és una zona de valls on es produeix una forta ressonància. He passat algun estiu a Ribes de Fresser i et puc dir que el dia que hi ha trons sembla que s’estiguin obrint les portes de l’infern. Per cert, jo vaig fer el servei militar a aviació, en concret a la policia militar d’aviació, i estava en una caserna a pocs quilòmetres de la base aèria de Saragossa, els avions per enlairar-se passaven pel damunt i feien molt soroll. Saragossa és una zona oberta, imagina el soroll que han de fer dos avions de combat volant a 300 metres pel damunt del teu cap i enmig de muntanyes. Per les declaracions que he llegit de la gent que ha vist els avions no era por el que tenien, més aviat crec que el que estaven era molt emprenyats. Recorda que és una zona ramadera i les vaques si que s’espanten i deixen de produir llet.

  El PSC-PSOE potser el que no vol és que la premsa espanyola els acusi d’haver-se venut als malignes catalans. Si no és aquesta la raó no entenc que prefereixin donar suport a Vidal-Quadras i obliguin a dimitir a la seva pròpia eurodiputada.

  El rotlle de paper higiènic constitucional me’l van enviar per Internet, i em va fer gràcia. Crec que no serà l’última vegada que l’utilitzi per il•lustrar algun article.

  Puc entendre a l’eurodiputada, encara que si jo em trobés en la seva situació trencaria el carnet del partit i faria unes declaracions molt crítiques amb el partit. Els altres diputats signants de la carta no se’n faran enrere perquè tenen el suport dels seus respectius partits.

 3. Tomàs ha dit:

  Crec que la democràcia a Espanya està tocada de mort. Crec que per part de PP i del PSOE hi ha una certa paràlisi, que en bona part és conceptual. Què volen fer en realitat vers el conflicte amb Catalunya.

  S’asseuran a parlat? Per una part penso que no ho faran, però en realitat crec que si, que veurem un procés de converses, unes secretes (moltes) i d’altres de cara a la galeria.

  Una solució per a la salut de la democràcia espanyola seria que el PP s’escindís entre la dreta i la ultradreta. Seria bo tenir dos partits, un de centre-dreta i un altra d’ultradreta, ara està tot barrejat i fins i tot tenen tensions internes.

  Així i tot, segueixo pensant que els problemes interns d’Espanya no ens han d’aturar, però crec que amb una democràcia més assumida, el que està passant, passaria igual però les formes serien molt diferents.

  Encara no han entès que la majoria dels catalans sabem (no és que ho pensem) que som una Nació. La diferència està en que ara una bona part de la població vol passar de Nació a Estat.

 4. Tomàs, encara que s’asseguin a parlar, no arribaran enlloc si no canvien d’actitud.
  El problema que veig en els partits polítics és que els seus membres pensen de manera molt diferent.
  Amb Espanya, l’única opció és la submissió i, per a mi, no és acceptable. Nosaltres ja hem començat a caminar i Espanya, que s’espavili soleta, massa anys hem perdut intentant mostrar-los el bon camí.
  Permet-me que afegeixi dues paraules a la teva darrera frase: una bona part de la població vol I NECESSITA passar de Nació a Estat.

 5. yeagov ha dit:

  Tomàs: Bona pregunta, Tomàs. Crec que no saben que fer perquè no creien que això podia passar. Una cosa és que ells no vulguin asseure’s i no ho faran voluntàriament, s’hauran d’asseure a negociar perquè hi ha temes que s’han de tractar, i ho vulguin o no, Espanya i Catalunya hauran d’arribar a acords.
  El gran problema del PP és que va incloure dins seu tot el ventall ideològic que va des del centre fins la ultradreta. Això és una anormalitat.
  El sistema polític català és més clar i plural.

  Maria: L’Estat espanyol es construeix mitjançant la imposició, negociar no forma part del seu ADN.

 6. Em temo que tota negociació que hi hagi d’haver serà una cessió per part dels catalans, és com tractar amb una paret…
  Suposo que varen formar el PP d’aquesta manera per arribar a més persones, però no entenc el poc cap de la gent que en forma part i els vota.
  Doncs ens aniria bé que per un cop a la vida fessin una excepció.

 7. yeagov ha dit:

  En aquests casos les negociacions sempre es fan sota supervisió internacional. S’han de tractar molts temes, i Catalunya i Espanya hauran de signar acords: fronteres terrestres i marítimes, per exemple.

 8. Doncs espero que la supervisió internacional afavoreixi Catalunya.

 9. piracetam ha dit:

  MADRID | EFE/DDG L’eurodiputada Maria Badia va explicar ahir en un comunicat que havia dimitit com a secretària general de la Delegació Socialista Espanyola al Parlament Europeu per “rebaixar la tensió” per la carta que va signar al costat d’altres eurodiputats catalans, una missiva que “s’ha sobredimensionat”. Segons el seu parer, “s’ha manipulat, sobredimensionat i instrumentalitzat” l’escrit en el qual quatre eurodiputats catalans es van queixar per unes declaracions del vicepresident del Parlament Europeu Aleix Vidal-Quadras (PP) sobre el paper de les forces armades davant una situació de rebel·lia de la Generalitat Catalunya respecte a la Constitució.Badia -que seguirà en el seu escó al Parlament Europeu- va explicar que havia dimitit en pensar que amb aquest gest “podia fer disminuir algunes incomoditats en diferents sectors” i “rebaixar una mica la tensió generada”: “valia la pena fer-ho”, va subratllar. “En lloc de preocupar-nos i condemnar les amenaces fetes contra Catalunya, es condemna els signants d’una carta que justament demanen més diàleg i menys visceralitat”, va esgrimir Badia en el comunicat. I va afegir: “Se m’ha dit que no calia internacionalitzar el conflicte, però és que la carta no va dirigida a l’ONU sinó a una comissaria de la UE que justament és responsable dels drets de ciutadania europea”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uniu-vos a 1.800 seguidors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.642 hits
Octubre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: