Independència SI, Unió Europea NO

16

6 Novembre 2012 per yeagov


Independència SI, Unió Europea NO

 

Llegeixo avui mateix que el PP busca suports a Europa per aturar el procés independentista, que volen posar-se d’acord amb els conservadors britànics, que fins ara havien afirmat que donarien suport a la permanència d’una Escòcia independent en el si de la Unió Europea, a diferència de l’Estat espanyol que no havent aconseguit que les amenaces a la convivència, recordem les paraules d’Aznar dient que abans de permetre el trencament d’Espanya trencaran Catalunya, és a dir, que si ens independitzem el PP intentarà trencar la convivència, convivència entre ciutadans d’orígens ben diversos que s’ha construït fins i tot en èpoques de la dictadura franquista. I les amenaces constants de la quintacolumnista Sánchez Camacho d’atacar la convivència, com si no fes anys que el PP ho prova atacant la llengua catalana per tots els mitjans, i les declaracions de l’eurodiputat ultradretà del Partit Popular i vicepresident del Parlament Europeu Alejo Vidal-Quadras demanant que l’Estat perpetri un cop d’Estat contra la Generalitat de Catalunya, que s’han d’afegir a l’ús de l’aviació realitzant vols rasants sobre territori català i el bloqueig d’un port català amb un vaixell de guerra.

Una part important dels països que han anat ingressant a la UE aquest últims anys són països sorgits de la desintegració d’altres Estats, però ara, la UE podria negar-se a acceptar Catalunya per les pressions del Regne d’Espanya. L’admissió d’un nou membre a la UE només pot realitzar-se amb el vot unànime de tots els seus membres, un sol NO serveix per impedir-ho. I ja podem comptar amb el NO d’Espanya.

Crec, però, que hi ha vida fora de la Unió Europea, i de fet, ja ho he escrit altres vegades, la meva posició respecte a l’ingrés de Catalunya a la Unió Europea ha passat de ser favorable a ser d’una total oposició. Catalunya ha d’independitzar-se d’Espanya però no ha de demanar l’ingrés a la Unió Europea sota cap circumstància. Establir relacions diplomàtiques i comercials amb aquells països que reconeguin Catalunya. És un escàndol que el Parlament Europeu mantingui Vidal-Quadras en el càrrec de vicepresident després de les seves declaracions en el programa d’Intereconomía, però encara ho és més que aquest personatge sinistre continuï sent vicepresident després d’unes altres declaracions en el programa que presenta el feixista Jiménez Losantos afirmant que després de la independència a Catalunya tallarien el coll dels espanyols.

Crec que quan facin el referèndum haurien de fer dues preguntes. La primera sobre la independència i la segona sobre l’ingrés a la UE, clar, que ja que hi som posats podrien preguntar sobre l’ingrés en altres organitzacions, per exemple, l’OTAN. A la independència respondria SI, a la UE i l’OTAN respondria NO.

 

 

 

 

 

 

Independencia SI, Unión Europea NO

 

Leo hoy mismo que el PP busca apoyos en Europa para detener el proceso independentista, que quieren ponerse de acuerdo con los conservadores británicos, que hasta ahora habían afirmado que apoyarían la permanencia de una Escocia independiente en el seno de la Unión Europea, a diferencia de España que no habiendo logrado que las amenazas a la convivencia, recordamos las palabras de Aznar diciendo que antes de permitir la rotura de España romperán Cataluña, es decir, que si nos independizamos el PP intentará romper la convivencia, convivencia entre ciudadanos de orígenes muy diversos que se ha construido incluso en épocas de la dictadura franquista. Y las amenazas constantes de quintacolumnistas Sánchez Camacho de atacar la convivencia, como si no hiciera años que el PP lo prueba atacando la lengua catalana por todos los medios, y las declaraciones del eurodiputado ultraderechista del Partido Popular y vicepresidente del Parlamento Europeo Alejo Vidal-Quadras pidiendo que el Estado perpetre un golpe de Estado contra la Generalitat de Cataluña, que se han de añadir al uso de la aviación realizando vuelos rasantes sobre territorio catalán y el bloqueo de un puerto catalán con un barco de guerra.

Una parte importante de los países que han ido ingresando en la UE estos últimos años son países surgidos de la desintegración de otros Estados, pero ahora, la UE podría negarse a aceptar Cataluña por las presiones del Reino de España. La admisión de un nuevo miembro en la UE sólo puede realizarse con el voto unánime de todos sus miembros, un solo NO sirve para impedirlo. Y ya podemos contar con el NO de España.

Creo, sin embargo, que hay vida fuera de la Unión Europea, y de hecho, ya lo he escrito otras veces, mi posición respecto al ingreso de Cataluña en la Unión Europea ha pasado de ser favorable a ser de una total oposición. Cataluña debe independizarse de España pero no tiene que pedir el ingreso en la Unión Europea bajo ninguna circunstancia. Establecer relaciones diplomáticas y comerciales con aquellos países que reconozcan Cataluña. Es un escándalo que el Parlamento Europeo mantenga Vidal-Quadras en el cargo de vicepresidente tras sus declaraciones en el programa de Intereconomía, pero aún lo es más que este personaje siniestro siga siendo vicepresidente tras otras declaraciones en el programa que presenta el fascista Jiménez Losantos afirmando que después de la independencia en Cataluña cortarían el cuello de los españoles.

Creo que cuando hagan el referéndum deberían hacer dos preguntas. La primera sobre la independencia y la segunda sobre el ingreso en la UE, claro, que ya que estamos puestos podrían preguntar sobre el ingreso en otras organizaciones, por ejemplo, la OTAN. En la independencia respondería SI, en la UE y la OTAN respondería NO.

Anuncis
»

16 thoughts on “Independència SI, Unió Europea NO

 1. Hi ha moltes coses que no entenc d’Europa, la que fa referència a l’Alejo, n’és una, la més important, com poden permetre que, Espanya en continuï formant part? Espanya està demostrant que no és gens democràtica, per què no fan res? Ara mateix, el PP busca suport a la UE per aturar el procés independentista, volem SER i no ens deixen. no és això anar contra la democràcia? Em sento desemparada, insultada, amenaçada! Estan esperant que hi hagi una desgràcia?

  Això de formar part de la UE, tampoc ho veig gaire clar, sembla que se’n va en orris, no sé si és gaire bona idea, d’entrar-hi. D’acord que Espanya i Grècia no ho han fet gens bé, però no m’agrada tot el que estan obligant a fer en qüestió econòmica i molt menys permetre el tractament que rep el poble.

  El que veig, és que molts economistes defensen la NO entrada a la UE i que hi ha països que no en formen part i se’n surten, per què Catalunya ha de ser menys?

 2. Ara sí, NO vull entrar a Europa!
  http://www.ara.cat/especials/europa/Reding-eurodiputats-amenaces-Vidal-Quadras_0_805719606.html
  Un afer intern? Quan ja hagi passat una desgràcia reaccionaran? Si arriba a passar, espero que no, alguna cosa, els podrem denunciar?
  Em fan gràcia els que varen donar el Premi Nobel de la Pau a la UE.

 3. Me parece algo importante lo que has publicado hoy día, pero me cuesta entender como Catalunya puede ser independiente sin ser parte de la UE, me cuesta entender, pero al mismo tiempo creo es posible.. Mi otra inquietud es si todos los catalanes estarían de acuerdo con ser independientes sin ser parte de la UE….Los independentistas catalanes son una gran cantidad de personas pero no son la mayoría absoluta..entiendo yo.. Creo que tienen que cambiar la política..

 4. yeagov ha dit:

  Patricia: La UE tiene en estos momentos 27 Estados miembros, pero no son todos los países que hay en Europa. Suíza no es miembro de la UE y les va mucho mejor que a todos los países de la UE. Serbia está pendiente de cumplir algunas condiciones, pero las exrepúblicas de la antigua Yugoslavia que podrían ser las principales en oponerse aceptan que cuando la Serbia cumpla con todos los requisitos entre. Kosovo tiene la oposición de varios países entre los que está España.
  Creo que en España tienen serios problemas con la geografía, si nos independizamos y ellos nos cierran su frontera quienes tienen más a perder son ellos, debo recordar que el grueso del tráfico de pasajeros y mercancías por vía terrestre pasa por Catalunya, solo les quedaría desviar todo por Euskadi pero se podrían encontrar con el mismo problema.
  Si nos atenemos a los resultados electorales más del 70% de los catalanes votan por opciones que defienden la independencia y el Parlament de Catalunya estaría formado por un 90% de partidos independentistas.

  Maria: La independència d’una part d’un Estat membre de la UE no pot ser de cap de les maneres un afer intern, encara menys quan en aquests moments hi ha dos territoris que han iniciat aquest procés i sembla que no seran els únics. A més, la independència de Catalunya tindria efectes ja que si Catalunya no entra a la UE, la UE es trobarà amb una discontinuïtat territorial en una zona molt important de la UE.

  El que no pot ser és que la UE no condemni un polític que declara que s’ha d’emprar l’exèrcit per esclafar la voluntat de la ciutadania d’un territori. Si Vidal-Quadras continua sent vicepresident del Parlament Europeu seguiré oposant-me a l’ingrés a la UE.

 5. Estic decebuda amb Europa. No m’agrada que se’n rentin les mans d’aquesta manera. Jo hi confiava. Em sento estafada!

 6. Tomàs ha dit:

  Crec que per als països petits i actius com Catalunya hi ha vida fora de la UE. La meva primera opció és dins la UE perquè penso que el trànsit cap a la normalitat seria més ràpid.

 7. yeagov ha dit:

  Tomàs: Sens dubte en una Unió Europea que ha anat integrant un país darrera de l’altre no tindria cap sentit que Catalunya se li negués l’accés, precissament a Catalunya. Fixem-nos en un detall, la UE diu inspirar-se en la idea de Carlemany, i pretenen deixar fora un dels països que s’origina com a part de l’Imperi Carolingi?.

  Maria: Si la UE deixa fora Catalunya la principal perjudicada serà la xarxa de comunicacions europea ja que Catalunya està en una zona principal. I caldria recordar-li a Espanya que el gruix de les seves mercaderies cap a Europa circul·len per territori català.

 8. Això és el que no entenc, Catalunya és molt important. Jo només vull que Catalunya sigui lliure. Jo només la volia europea perquè em pensava que era l’únic camí.

 9. yeagov ha dit:

  Només els catalans tenim el dret a decidir com volem que sigui el nostre país. Puc entendre que Espanya s’hi oposi, el fet que Catalunya vulgui independitzar-se els està dient als espanyols que el seu país ha estat un fracàs. Hem vist en aquests últims vint anys desaparèixer del mapa la URSS, Txecoslovàquia i Iugoslàvia. I hem vist la reunificació d’Alemanya. Si algú encara creu després d’haver viscut aquests processos que Catalunya no es pot independitzar és que no té ni idea d’Història i que o és molt jove i no ho ha vist o que viu en una caverna i encara no li han dit que això ha passat..

 10. És el que no entenc, per què si altres han pogut i nosaltres no? Si a Espanya no li agrada, és el seu problema, mai han fet que ens sentim còmodes. Jo vaig saber de la independència d’Eslovènia perquè tenia una amiga eslovena i m’ho va explicar. Què en podem esperar de gent que canvia la història a la seva conveniència?

 11. yeagov ha dit:

  A cap Imperi li agrada esfondrar-se o veure com se l’independitzen territoris, però el món funciona així. I només cal veure el cas d’Espanya al llarg del segle XIX quan va perdre el gruix del seu imperi, i no van poder fer-hi res.

 12. Can-C Eye Drops ha dit:

  To want one’s own state within the framework of the European Union is to be willing to cede sovereignty to the European institutions. Consequently, our process is much more than the recognition of our national identity within the framework of a united Europe, it is much more than a process to what some people call sovereignty, given that we are totally in favour of a Europe with federal structures where decisions do not require interminable negotiations and lengthy ratification procedures before coming into force. When I am asked in Catalonia if I want an independent State I reply that what I want for Catalonia is its own State that must, necessarily share interdependencies within a more united and stronger Europe.

 13. Jo espero que si tot ens va bé, serveixi perquè Espanya es posi les piles. Són uns desgraciats però, també hi ha bona gent.

 14. yeagov ha dit:

  El Regne d’Espanya sempre ha tingut pèssims governants i les principals víctimes han estat els propis espanyols, de fet, els hem de plànyer perquè em sembla que a Espanya tenen PP per molts anys.

 15. Recordo un tuit d’un espanyol que ens donava suport i que ens suplicava que no ens n’anéssim. Un altre també ens donava suport i deia que seria un bon país per emigrar i, em va fer gràcia perquè al final hi va posar #tweetserio.

  Només cal veure el merder que han creat, ara fins i tot se suïcida gent…
  El lema és afavorir els rics i anihilar el poble.

 16. yeagov ha dit:

  Et proposo que llegeixis l’article de Suso de Toro, Si Cataluña se va. És molt bo.

  SUSO DE TORO. Si Cataluña se va.
  El País. 8 agosto 2010

  “Los intereses centralistas ya lo han logrado. Los catalanes han pasado
  de la desafección al despegue.
  La banca casi no concede créditos, pero también cuesta dar crédito a
  lo que hacen la mayoría de los medios de comunicación madrileños.
  Ni siquiera descansan los domingos: leo en una revista dominical que
  distribuyó la pasada semana el rotativo El Mundo una lista que
  confeccionaron con “los españoles más queridos y más odiados” por los
  españoles. Qué miedo. Los tales “españoles” que declararon para la
  encuesta su amor a diestro y su odio a siniestro en realidad son de
  ese diario, pero la manipulación periodística hace que esas personas
  se transformen en “los españoles”. ¿A que no saben quiénes son “los
  más odiados” de esa curiosa lista, que hace unos años nos parecería
  grimosa y hoy ya pasa desapercibida?
  Acertaron. De la lista de diez personajes, los que figuran en la parte
  superior de la lista son políticos “enemigos de España”: catalanes o
  miembros del Gobierno de Rodríguez Zapatero, empezando por el propio
  presidente. Los otros cinco son protagonistas o presentadores de
  programas basura, lo que indica que quienes votan esa lista son
  consumidores de esos manjares televisivos. ¿Los más amados? Los
  deportistas y futbolistas que no sean catalanes, y eso tiene mérito
  cuando una selección española repleta de catalanes acaba de ganar el
  Mundial.
  El odio contra los “enemigos de España”, los “antiespañoles”, viene
  del franquismo, pero se siguió alimentando estos años con los
  asesinatos de ETA y las ambigüedades del nacionalismo vasco ante los
  crímenes. Cuando el terrorismo etarra aflojó porque no le quedó más
  remedio, la dieta se completó con “los catalanes nos roban, el
  “Estatut” rompe España, la lengua castellana se rompe, los toros se
  rompen…” Los insultos continuos y las campañas contra los intereses
  catalanes, su lengua y su identidad son el trabajo sucio y burdo, que
  ha ido acompañado de razonamientos y análisis de intelectuales que
  argumentaron lo mismo pero con más finura. La mirada y los intereses
  centralistas que se cerraron en banda lo han conseguido: ya estamos en
  una época nueva, Cataluña ha pasado de la desafección a su despegue,
  buena parte de la sociedad catalana ha llegado a una conclusión al
  fin: España no comprende a los catalanes y los rechaza; seguir
  formando parte del Estado español solo le acarreará desprecios y
  problemas.
  Podemos detenernos en las incidencias, escándalos, roces entre
  partidos catalanes, pero perderemos de vista lo esencial, lo que corre
  por el fondo y es transversal al conjunto de la sociedad catalana:
  Cataluña se está convenciendo de que su nacionalidad nunca tendrá
  encaje en este Estado y de que España solo es un lastre. Mentalmente
  ya casi han cruzado la raya. Si lo hacen, la deriva hacia la
  independencia sería inevitable. En adelante nuestros conciudadanos
  catalanes desistirán ya de buscar un encaje nacional dentro de la
  Constitución, una Constitución que los propios nacionalistas catalanes
  ayudaron a redactar y que suscribieron como un pacto político para
  poder existir dentro de España. También saben que reformarla o
  redactar otra nueva que los reconozca nacionalmente es imposible: el
  nacionalismo español también lo impediría. Respecto a los vascos como
  nacionalidad, en cuanto ETA ponga fin a su lamentable y siniestra
  existencia, comprobaremos lo que piensa la mayoría de su sociedad.
  El Gobierno intenta un diálogo con la Generalitat para detener esa
  deriva, pero los nacionalistas españoles, con la bandera tan
  inflamada, probablemente conseguirán que fracase en nombre de la
  sagrada unidad de España. Hemos visto cómo el españolismo empapa la
  capital del Estado y todas las instituciones, desde el Tribunal
  Constitucional al último guardia. La “España plural” ha sido
  imposible, los esfuerzos para actualizar el autogobierno catalán
  tendrían que haber ido acompañados de una política nueva que reflejase
  la pluralidad cultural y lingüística y nada ha cambiado. Una nueva
  idea de España. Pero España sigue siendo de
  Cataluña, sin Estado o con él, es una nacionalidad europea, mientras
  Galicia está siendo desguazada como nacionalidad desde la propia Xunta
  siguiendo las consignas del españolismo centralista. Si los catalanes
  se van, ¿qué España nos espera a nosotros? Pero vivir bajo la
  ideología del nacionalismo cañí también será insoportable para muchas
  otras personas por toda España que no tolerarán retroceder a la época
  de pan, fútbol y toros. Una, grande y libre de catalanes, vascos y
  demás ralea. Catalanes, por favor, piénsenlo dos veces, unos los odian
  pero otros los necesitamos. Una España sin ustedes será
  definitivamente insoportable.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

Join 1.799 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 26,308 hits
Novembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« oct.   des. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11/09/2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171/10/2017
Votant el futur
%d bloggers like this: