”No és important, només són unes eleccions autonòmiques”

33

12 Novembre 2012 per yeagov


”No és important, només són unes eleccions autonòmiques”

El 25 de novembre se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya. Però els catalans que viuen a l’estranger no podran exercir el seu dret al vot perquè les ambaixades espanyoles posen entrebancs. Aquests catalans s’han posat en contacte amb la premsa per queixar-se de les dificultats, quan no impediments, per poder votar des de l’estranger. És desídia “Typical spanish” o tenen instruccions del govern espanyol d’impedir que els 150.000 catalans residents a l’estranger puguin exercir el seu dret al vot?

Alguns catalans que han intentat realitzar tots els tràmits pertinents per tal de poder exercir el seu dret al vot s’han trobat amb funcionaris espanyols que els han respost que”no és important, només són unes eleccions autonòmiques”. L’ambaixada espanyola de Beijing va respondre que encara que lliurin el seu vot les paperetes no arribaran mai a la seva destinació perquè “’el cost del tràmit és massa car per a unes eleccions de tan poca importància”. Altres impediments que posen les ambaixades espanyoles és obligar a aquests catalans a realitzar llargs viatges per poder votar i això sense tenir cap garantia que puguin exercir aquest dret.
A nivell nacional haurem d’estar atents a qualsevol intent per part de l’Estat de perpetrar una tupinada.
Fixem-nos en un fet, són més de 150.000 catalans els que resideixen a l’estranger, això són quatre escons del Parlament de Catalunya, més dels que té el partit neolerrouxista C’s actualment. Privar del seu dret al vot a 150.000 persones és impropi d’un Estat democràtic. Adduir, com fan els funcionaris diplomàtics espanyols, que són unes eleccions menors és fals, ells no són ningú per decidir quines eleccions són importants i quines no, perquè importants ho són totes, això és la democràcia, i la seva obligació és facilitar que tots els ciutadans puguin exercir el seu vot, ells no són ningú per decidir quines eleccions valen i quines no, a no ser que estiguin actuant en qualitat de funcionaris del PP, oblidant que són funcionaris de l’ambaixada i que estan al servei de tots els ciutadans.
L’Estat espanyol no és un Estat amb una tradició democràtica gaire llarga, les tupinades no són desconegudes en algunes zones d’Espanya, però des de que va guanyar el Partit Popular la democràcia espanyola ha anat minvant.
Vídeo: “‘Llama una catalana por lo de las elecciones,le digo que ya no se puede, ¿no?
“‘Llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?’ Audio RAC 1 Continua l’allau de queixes de catalans al món que diuen que les ambaixades i els consolats espanyols els posen traves per votar en les eleccions del 25-N. RAC1 continua rebent desenes de trucades i correus electrònicsARA Barcelona | Actualitzada el 24/10/2012 10:22 “‘Que llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?'”. Aquestes paraules va sentir una catalana resident a Parma (Itàlia). Eren de la persona que l’atenia, que parlava amb una altra companya, quan va trucar al consolat espanyol a Milà per fer els tràmits per votar des de l’estranger en les eleccions del 25-N. Ho ha explicat l’afectada, la Montserrat, a ‘El món a RAC1’, que continua recollint cada dia una allau de queixes. “Vostè havia de trucar el dia que el seu president va dir que hi havia eleccions”, explica que li va dir la persona que l’atenia. En realitat, el tràmit per sol•licitar el vot des de l’estranger acaba el 27 d’octubre. Amb tot, li van dir que “ja no es pot” i que si no havia rebut la papereta a casa “és que hi ha problemes”. Quan va trucar a l’ambaixada de Roma, en canvi, li van dir que es podien fer tots els tràmits per internet, quan tampoc és veritat. La Montserrat ha explicat que ara intentarà fer el procés des del consolat de Florència. El Govern va dir ahir que ha rebut una trentena de queixes oficials per aquestes traves que l’aparell diplomàtic espanyol posa als catalans que intenten votar des de l’estranger, però RAC1 n’ha recollit moltes més, ja que cada dia li arriben desenes de queixes per telèfon o per correu electrònic.
“‘Llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?’
Audio RAC 1
Continúa la avalancha de quejas de catalanes en el mundo que dicen que las embajadas y consulados españoles les ponen trabas para votar en las elecciones del 25-N.
RAC1 sigue recibiendo decenas de llamadas y correos electrónicos
ARA
Barcelona | Actualizada el 24/10/2012 10:22
“‘Que llama una catalana por lo de las elecciones, le digo que ya no se puede, ¿no?'”. Estas palabras sintió una catalana residente en Parma (Italia). Eran de la persona que lo atendía, que hablaba con otra compañera, cuando llamó al consulado español en Milán para hacer los trámites para votar desde el extranjero en las elecciones del 25-N. Lo ha explicado la afectada, Montserrat, en ‘El món a RAC1’, que continúa recogiendo cada día una avalancha de quejas.
“Usted tenía que llamar el día que su presidente dijo que había elecciones”, explica que le dijo la persona que lo atendía. En realidad, el trámite para solicitar el voto desde el extranjero termina el 27 de octubre. Con todo, le dijeron que “ya no se puede” y que si no había recibido la papeleta en casa “es que hay problemas”. Cuando llamó a la embajada de Roma, en cambio, le dijeron que se podían hacer todos los trámites por internet, cuando tampoco es verdad. Montserrat ha explicado que ahora intentará hacer el proceso desde el consulado de Florencia.
El Gobierno dijo ayer que ha recibido una treintena de quejas oficiales por estas trabas que el aparato diplomático español pone a los catalanes que intentan votar desde el extranjero, pero RAC1 ha recogido muchas más, ya que cada día le llegan decenas de quejas por teléfono o por correo electrónico.
“No es importante, sólo son unas elecciones autonómicas”

El 25 de noviembre se celebrarán las elecciones al Parlamento de Catalunya. Pero los catalanes que viven en el extranjero no podrán ejercer su derecho al voto porqué las embajadas españolas ponen trabas. Estos catalanes han puesto en contacto con la prensa para quejarse de las dificultades, cuando no impedimentos, para poder votar desde el extranjero. ¿Es desidia “Typical spanish” o tienen instrucciones del gobierno español de impedir que los 150.000 catalanes residentes en el extranjero puedan ejercer su derecho al voto?

Algunos catalanes que han intentado realizar todos los trámites pertinentes para poder ejercer su derecho al voto han encontrado con funcionarios españoles que les han respondido que “no es importante, sólo son unas elecciones autonómicas“. La embajada española de Beijing respondió que aunque entreguen su voto las papeletas no llegarán nunca a su destino porque “‘el costo del trámite es demasiado caro para unas elecciones de tan poca importancia”. Otros impedimentos que ponen las embajadas españolas es obligar a estos catalanes a realizar largos viajes para poder votar y esto sin tener ninguna garantía de que puedan ejercer este derecho.
A nivel nacional deberemos estar atentos a cualquier intento por parte del Estado de perpetrar un pucherazo.
Fijémonos en un hecho, son más de 150.000 catalanes los que residen en el extranjero, eso son cuatro escaños del Parlamento de Catalunya, más de los que tiene el partido neolerrouxista C ‘s actualmente. Privar de su derecho al voto a 150.000 personas es impropio de un Estado democrático. Aducir, como hacen los funcionarios diplomáticos españoles, que son unas elecciones menores es falso, ellos no son nadie para decidir qué elecciones son importantes y cuáles no, porque importantes lo son todas, eso es la democracia, y su obligación es facilitar que todos los ciudadanos puedan ejercer su voto, ellos no son nadie para decidir qué elecciones valen y cuáles no, a no ser que estén actuando en calidad de funcionarios del PP, olvidando que son funcionarios de la embajada y que están al servicio de todos los ciudadanos.
El Estado español no es un Estado con una tradición democrática muy larga, los pucherazos no son desconocidos en algunas zonas de España, pero desde que ganó el PP la democracia española ha ido menguando.

33 thoughts on “”No és important, només són unes eleccions autonòmiques”

 1. És fantàstic! (mode irònic activat, instint de supervivència en moments tan difícils). Provoquen un augment de l’atur, com que la gent no troba feina, se’n van a l’estranger per poder sobreviure i posar en pràctica els seus coneixements, sobretot els que es dediquen a la investigació. Es convoquen eleccions autonòmiques, de fet, per a mi, les més importants i decisives en la història de Catalunya i, vés a saber per què (bé, en el fons, tots ho sabem) NO PODEN EXERCIR EL SEU DRET A VOT.

  Ho trobo VERGONYÓS i INDECENT!

  Pel que tinc entès, a les anteriors eleccions, això ja va passar. Per què els polítics NO ho varen denunciar i intentar posar-hi remei? De què ens serveixen els polítics si no defensen els ciutadans de tots els greuges que patim? Reflexionem una mica sobre aquesta pregunta i, si algun polític ho llegeix, si us plau, FACI alguna cosa, alguns estem començant a perdre l’ESPERANÇA…

  Una ciutadana enrabiada que se sent impotent davant de la situació actual.

 2. yeagov ha dit:

  De fet, aquest govern tan defensor de la Constitució conculca un altre dret dels ciutadans, el dret al vot.

 3. De debò, a part de marxar el més aviat possible, podem fer alguna cosa per aturar tot això?

 4. yeagov ha dit:

  Nosaltres com a ciutadans podem votar el dia 25 una majoria independentista, i immediatament un cop aconseguida una majoria independentista parlamentària presionar aquestes forces per tal que celebrin el referèndum o fins i tot que tirin pel dret i que iniciin negociacions amb el Regne d’Espanya, la UE i Nacions Unides. Si el Regne d’Espanya es tanca en banda tirem pel dret i proclamem la independència unilateralment, això si, després de que hagi quedat ben clar que Espanya no vol negociar.
  Sóc partidari dels fets consumats però sempre posant en evidència que ho fem quan no ens han deixat cap altre solució.

 5. Ja fa temps que penso així, des d’abans de l’11S. Nosaltres hem de fer-ho tot correctament i, si després d’esgotar tots els camins, continuem amb la negativa del Regne d’Espanya, llavors, buscar altres camins. Espero que tot aquest procés no s’allargui gaire. Jo crec que, depenent dels resultats d’aquestes votacions, el millor serà que tirem pel dret i proclamem la independència unilateralment. Pel bé de CATALUNYA i dels CATALANS!

 6. yeagov ha dit:

  Sabem que CiU serà la primera força, esperem que la segona sigui ERC, i desitjo que SI i les CUP entrin al Parlament amb un bon resultat. Ha arribat el moment de deixar les diferències i els personalismes al calaix.

 7. Sí, no m’agrada que CiU sigui la primera força però espero el mateix que tu, pel bé de Catalunya. No sé si canviaran els polítics

 8. Tomàs ha dit:

  El descrèdit de l’Estat espanyol (i dels PP i del PSOE) ratlla l’esperpent.

  Que hi posin problemes per votar sembla d’un altre temps. Segurament això és el que passa, que hi ha Ministerios que viuen o voldrien fer-ho en altres temps. Temps obscurs.

  S’ha d’impulsar el vot per Internet. Hi ha una empresa catalana que ho ha estat fent a les eleccions dels EEUU i a 50 països més.

 9. yeagov ha dit:

  Tomàs: No només s’han de modernitzar els sistemes de vot, també s’ha de poder aprofitar les eleccions per consultar altres assumptes com fan altres països com per exemple han fet els nord-americans. Hi havia alguns Estats dels Estats Units que votaven la legalització de la marihuana, altres consultaven sobre els matrimonis homosexuals, i sobre moltes altres qüestions diferents d’un Estat a un altre.

 10. Yeagov, això que dius seria molt interessant. No tot funciona igual a tot el país. A més, hi ha tantes coses que considero que hauria de decidir el poble.

 11. yeagov ha dit:

  Maria: Apart de votar en eleccions municipals, autonòmiques, generals i europees s’hauria de poder aprofitar cadascuna d’aquestes contesses electorals per consultar altres assumptes. Tu ets de Palamós, jo sóc de Barcelona, lògicament els problemes que tenim als nostres municipis són diferents.

 12. Yeagov: Ja ho sé, cada municipi és diferent i té unes necessitats diferents. Un aclariment, sóc de Barcelona però visc a Palamós. hi ha altres coses, per exemple, tu no creus que ens haurien d’haver preguntat si volíem ajudar la banca? Jo no hi estic gens d’acord. A més, varen dir que ho pagaria la banca i ho estem pagant nosaltres amb retallades. Jo NO ho trobo just.

 13. yeagov ha dit:

  Doncs si, hauria estat una bona idea que l’Estat hagués preguntat a la ciutadania si aquesta vol salvar la banca, especialment Bankia, però no ho faran per por que la gent decidís fer caure els bancs. A Islàndia van jutjar el primer ministre per la seva responsabilitat en la gestió de la crisi.

 14. Trobo molt fort que els banquers guanyin els sous que guanyen i que la gent vagi al carrer per una misèria… si fem comparacions.

  Aquí hauríem de fer el mateix que a Islàndia. Espero que a la NOVA CATALUNYA, ho fem bé.

 15. yeagov ha dit:

  Si un banc és privat no ho veig tan malament, però ara estem parlant de bancs que abans eren caixes, i per tant entitats públiques o semipúbliques, i que han estat intervingudes. No és normal que entitats en les quals s’està injectant diners dels contribuents paguin als seus directius unes indemnitzacions obscenes.

 16. Jo, Yeagov em referia als que han estat intervinguts. L’altre dia llegia que els directius del banc dolent cobrarien fins a 500.000 €, ho trobo obscè. Hi ha gent que s’està suïcidant perquè deuen moltíssims menys diners i, en el fons, és perquè, destruint llocs de treball, abaixant els sous… molta gent està tenint problemes, d’acord que hi ha hagut gent que s’ha endeutat massa però, en molts casos, no és així. Jo ara estic de lloguer però a L’Hospitalet em vaig trobar que em sortia més barat comprar que llogar, eren uns altres temps, això sí.

 17. yeagov ha dit:

  Molta gent es van ficar en una hipoteca perquè tenien treball i creien que en tindrien sempre però va venir la crisi i va saltar tot pels aires. Quan hi ha tanta gent desnonada em sembla immoral que algú cobri 500.000 euros anuals.
  No existeix una voluntat política de sortir de la crisi.

 18. Em referia al que has dit, gràcies. Em sembla que ningú s’imaginava que les coses poguessin arribar a aquest extrem.
  Jo crec que alguns polítics fins i tot gaudeixen amb la situació actual. No sé per què m’han vingut al cap tres paraules: “¡Que se JODAN!”. Una imatge:: el somriure idiota del Ministre d’economia, Gòl·lum Montoro, quin fàstic!
  Tant de bo algun dia rebin el que es mereixen…

 19. yeagov ha dit:

  No només era difícil imaginar que s’arribés a la situació que hem arribat però encara menys que els que ens haurien de treure del fangar facin tot el possible per empitjorar encara més la situació.

 20. Hi ha dies que penso: Poden ser més inútils? Al cap d’una estona descobreixo que sí. No entenc com la gent va ser capaç de posar-los al govern.

 21. yeagov ha dit:

  Quan la gent vota creu que malgrat que els discursos d’un determinat polític puguin ser radicals no arribarà mai a fer el que diu, però coneixem massa casos de polítics que si que han decidit complir amb el que prometien, i no era per fer el bé, precisament. Considerant els casos de Milosevic, Hitler, els islamistes, Bin Laden i altres guillats que si que van portar a terme les seves amenaces ens hem de preocupar molt quan a Espanya hi ha gent que demana la detenció del president Mas o enviar els tancs a Catalunya.

 22. yeagov ha dit:

  Gràcies per l’article, molt interessant.
  Ja l’altre dia van dir que aquests 150.000 vots suposaven quatre escons. L’article de l’enllaç diu que aquests escons haurien anat a CiU en detriment de PSC i C’s.
  Doncs bé, és ben clar que el ressultat d’aquestes eleccions ha estat alterat, i això és un fet molt greu, m’atreviria a dir que és un delicte. Però el problema és que el delicte l’ha comés l’Estat.
  Una altra alteració greu és la de les paperetes.
  Una cosa és que es produeixin incidències i una altra molt difierent que hi hagi una alteració dels ressultats electorals tan greu com hi ha hagut en aquestes eleccions.

 23. De res. Aquest era senzill de recordar on incloure’l. Saps què em fa més ràbia? Que ho han fet descaradament!

 24. yeagov ha dit:

  Es veuen forts i per això no se n’amaguen. El PP controla el Congrés, la Justícia, els mitjans de propaganda, els mecanismes de l’Estat, i no tenen escrúpols.
  La democràcia a Espanya no es gaire diferent de la de Veneçuela, sembla una democràcia i aparentment hi ha un cert grau de llibertat sempre que no t’hi enfrontis obertament al Govern, a Espanya les coses s’hi comencen a assemblar.

 25. A Espanya, ja fa dies que NO és una democràcia.

 26. yeagov ha dit:

  Si fa no fa és com si l’Estat hagués decidit que els tarragonins no han de votar.

 27. Doncs quan vaig complir 18 anys em varen enviar un llibret (perdona, no recordo bé què era) que deia que la meva obligació era anar a votar. Ara ens volen prendre aquest dret?

 28. yeagov ha dit:

  A Espanya el vot és un dret, no una obligació, però si vols exercir aquest dret l’Estat ha de faciliar-te poder exercir-lo. Hi ha països on si que és obligatori anar a votar, i on et poden sancionar si no ho fas.
  Als Estats Units i va a votar molt poca gent, t’has d’inscriure abans per poder exercir.

 29. Doncs a la molts dels que viuen a l’estranger i a algun que viu a Espanya, no els l’han facilitat.

 30. yeagov ha dit:

  El dret a votar el tenim, l’Estat ho sap, nosaltres ho sabem, no te’l neguen obertament però res els impedeix aprofitar la complexa estructura burocràtica de l’Estat per conculcar aquest dret, després diran que ha estat un lamentable error però milers de persones s’han quedat sense poder exercir aquest dret. I a més, l’Estat espanyol ja s’ha tret la màscara, tant se’ls en fot si això és just o no, per ells l’interès de l’Estat i de la seva idea d’Espanya passa pel damunt dels drets, encara que això sigui una conculcació d’un dret.

 31. No crec que serveixi de res però han fet ben fet de denunciar-ho. No els n’hem de deixar passar ni una.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.841 hits
Novembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: