Marhuenda, un home més enllà de la realitat

25

11 Desembre 2012 per yeagov


Marhuenda, un home més enllà de la realitat

Vídeo: ORIOL JUNQUERAS VS PACO MARHUENDA (EL MÓN A RAC 1)
Tot molt interessant, però crec que Marhuenda viu al país de les meravelles, juntament amb l’Alícia Sánchez Camacho, quan diu que “s’obrirà el Pirineu per la zona de l’Aragó en breu”. Del tema aquest del corredor central ja he parlat altres cops, i resulta curiós l’entossudiment del PP i dels afins –Marhuenda – de construir un túnel que travessi els Pirineus tot just pel centre. De fet, no el travessaria perquè Espanya només construiria la part que li pertoca construir, l’altra part li correspondria construir-la a França, i els francesos ja van dir que no ho farien pel cost absolutament desorbitat que tindria una obra així. La UE ja ha dit també que no posarien ni un cèntim en aquesta obra, i a més la UE considera prioritaris el corredor mediterrani, que és el que no vol construir Espanya, i l’atlàntic. Aquestes obres corren a càrrec dels països i la UE posa un 20% del pressupost. És a dir, si França diu que ells no construiran la seva part, la que transcorre pel seu territori, i la UE no posarà ni un cèntim, Espanya hauria de fer-se càrrec del cost íntegre d’una obra que no anirà enlloc. Clar que pot ser que el govern espanyol en un acte de fatxenderia típicament espanyol decideixin construir-lo ells i pagar-lo ells el tram de túnel francès i la connexió amb el tram ferroviari francès més pròxim que potser està a 100 o 200 quilòmetres de la sortida del túnel. En cas contrari el tram espanyol del túnel serà la via morta més cara de la Unió Europea, i potser del Món, però ja se sap que la fatxenderia espanyola pot arribar a l’extrem de construir el túnel encara que després aquest túnel no vagi enlloc. Doncs, això mateix, Paco, segueix així, ànims.
Aquesta és la transcripció del debat que han tingut l’Oriol Junqueras, president d’ERC i candidat a la vicepresidència de la Generalitat de Catalunya, i el periodista, director de La (sin)Razón, Paco Marhuenda:
(Text de la transcripció i àudio: RAC1)
Paco Marhuenda: Jo en primer lloc estic molt content que en Junqueras parli, perquè com més parli, millor per als qui no volem la independència de Catalunya, perquè crec que les classes mitjanes i altes quan senten aquest programa radical, doncs es queden bastant contentes. Quan algun empresari, per exemple, escolta exigir l’impost de successions, segur que li agrada molt, no? A algun empresari del sector financer, bancari… Ho dic perquè la gent sàpiga el que jo modestament penso. Jo el que no entenc del seu missatge és aquesta visió tan optimista i utòpica de pensar que es trenca amb Espanya i la Caixa es queda amb les oficines que té fora de Catalunya, Gas Natural… Freixenet vendrà el cava igual a tot arreu… És a dir, que tot el que és el flux comercial no tindrà cap impost i que continuarem a Europa i que tot això seran flors i violes. Jo no ho entenc gaire bé. I ja per acabar, aquest plantejament que vostè fa, jo no veig l’encaix amb un govern de dretes del Sr. Mas. Com vostès, que són d’esquerres, amb aquests plantejaments, poden entendre’s amb Mas o amb el Sr. Duran Lleida, que vull recordar que és un senyor molt important de CiU i no està a favor de la independència, evidentment.
OJ: El fet que vostè digui que el nostre discurs espanta no sé si és la millor demostració que és un bon discurs per a la majoria de la població. Per tant, jo li agraeixo molt que parli en contra meva, perquè cada vegada hi ha més gent a favor meu, gràcies a vostè.
XS: És que hem saltat aquesta pàgina del videojoc. Ja no és independència sí o no. Han guanyat els partidaris de la consulta. Parlar de la independència si és millor o pitjor, això ja avorreix fins i tot les ovelles…
PM: Però puc parlar o no!? Si no vols que intervingui a la tertúlia, jo cap problema… (…). Tu passes la pantalla que vols, però per mi el tema de fons és la independència, el projecte que diu el president d’ERC és un projecte per la independència de Catalunya. Jo tant aquí com a Madrid dic que tinc un gran respecte personal per vostè com a persona i com a historiador.
OJ: Gràcies, gràcies. Jo continuo introduint matisos. Un: vostè diu que reintroduir l’impost de successions per al tram del 5% de les rendes més altes del país, això espantarà tothom i serà una catàstrofe. Doncs bé, li recordo que el govern espanyol ja ha dit públicament que es planteja restablir l’impost de successions. Per tant, a veure si resultarà al final que el Sr. Rajoy és més d’esquerres que no pas tots els partits de la política catalana i vostè tindrà un disgust i llavors no sabrà on situar-se. Per tant, calma, relaxació, parlem de coses concretes, hi insisteixo. Parlem de xifres, no us dediqueu només a parlar de ‘bastants’, ‘molts’, ‘potser’ i ‘una mica’. Parlem de xifres i necessitem recursos per ajudar la gent que pateix. I necessitem recursos per invertir en aquestes infraestructures bàsiques de comunicació i transport que poden ajudar la nostra economia a créixer. Per exemple, connexió amb amplada de via europeu amb el port de Barcelona, amb l’aeroport de Barcelona, amb el port de Tarragona. La connexió amb el port i l’aeroport de Barcelona és més barata que no pas els diners que comportaria restablir l’impost de successions per al 5% de les rendes més altes i, per tant, es pot finançar. Fem aquest esforç i intentem-ho, hem d’ajudar la nostra economia a créixer. I jo els faig una proposta concreta, que genera més recursos del que costa, i que per tant, escolti, que això és positiu. Per què tenen aquesta mania a oposar-se que aquest país tingui futur? Per què volen ensorrar les empreses d’aquest país? Per què volen enviar els nostres treballadors a l’atur? Deixi’ns treballar! Miri què ha fet ara Rajoy amb aquest impost que nosaltres proposàvem sobre dipòsits bancaris: crear-lo ell a tipus zero perquè no ho puguem fer servir. Però que no ho veu, que això ho fa expressament perquè nosaltres no ho puguem fer servir? O per què es pensa que s’inventa un impost de tipus zero? Però és que això ho veu tothom! Però si ho veu el món sencer! La sorpresa és com vostè no ho veu! No s’adona que quan el govern espanyol posa un impost nou, a tipus zero, no el posa pas per cobrar (perquè sinó, no el posaria tipus zero), sinó que el posa per impedir que nosaltres puguem disposar d’aquesta eina per ajudar la gent d’aquest país?
PM: No és per vostè…
OJ: Preguntem-ho als oients, que diguin què els sembla.
PM: Però pregunti-ho a Rajoy, i li explicarà per què ho ha fet, i no és per ERC…
OJ: Com vostè pot imaginar, la confiança que ens generen les declaracions del Sr. Rajoy són escasses perquè és el mateix que va dir que no tocaria les pensions i les ha tocades. El Sr. Rajoy és la persona que ha incomplert tot el seu programa de dalt a baix: si té el rècord mundial d’incompliment de programa electoral! Però com ens pot demanar que confiem en algú que sempre que parla menteix, que ha fet just el contrari de tot el que va prometre en campanya? Però com això ens pot generar confiança?! Com vol que tinguem confiança en un estat que té el r`cord mundial de suspensió de pagaments? Com ens pot demanar això? Com ens pot demanar confiança en un estat que té el rècord d’incompliment de directives europees, que té el rècord d’expedients oberts per saltar-se la competència comunitària? Però que no veu que tot això fot riure?!
PM: No m’ha contestat el que li he preguntat de les relacions amb la resta d’Espanya. Què passaria amb la Caixa, amb Gas Natural, amb les empreses del cava…
OJ: El mateix que passa amb les empreses alemanyes que tenen seu a Catalunya i amb les empreses catalanes que tenen seu a França. Doncs exactament el mateix, que per això es va inventar Europa! I el mateix que passa amb les oficines del Banc Bilbao o del Santander que són a Catalunya!
PM: Visca la utopia, amic meu!
OJ: Ai, quina mania! Però per què vol fer por a la gent? Què diu? Que ens amenaça?
PM: No, que digui la veritat, jo no amenaço…
OJ: Bé, doncs si no ens amenaça, tranquils, que passarà el mateix que passa amb tothom. Però quina mania de veure fantasmes a tot arreu.
PM: Però no parla de cap risc, no parla de cap cost…, m’està convencent per ser independentista!
OJ: Doncs molt bé, això vol dir que ho faig bé. Escolti: l’estat espanyol serà el primer interessat que Catalunya se’n surti perquè el 70% de les exportacions espanyoles passen per Catalunya camí d’Europa. Per tant, el primer que voldrà que Catalunya se’n surti i que formi part de la UE serà el mateix estat espanyol. Però si l’estat espanyol ens demanarà per favor que li donem un cop de mà! Per tant, estigui tranquil, que ja els ajudarem.
PC: Que ho sàpiga: s’obrirà el Pirineu per la zona de l’Aragó en breu, perquè no hi haurà més remei…
OJ: D’acord, d’acord, doncs que s’obri. No veu que no es podrà pagar? No veu que pagar seixanta quilòmetres de túnels a través del Pirineu no es pot pagar? Que no veu que en les infraestructures prioritàries segons la Comissió europea no hi ha inclòs la travessia pel tram central del Pirineu? Que no veu que vostè no ho pot pagar? Que no veu que la prima de risc que vostè ens fa pagar a tots nosaltres per culpa d’aquests disbarats i d’aquestes autopistes sense cotxes i d’aquests trens d’alta velocitat sense passatgers que vostès han fet per tot l’estat espanyol ara ens aboquen a tots a la ruïna? Però com vol que els ciutadans de Catalunya li fem cas?
PM: Ánimo!

25 thoughts on “Marhuenda, un home més enllà de la realitat

 1. En Junqueres és futbolista? Sempre marcant-li gols!
  Sardà, molt bona!
  Marhuenda, ets burro,o te’n fas? Genial! quan diu: “m’està convencent per ser independentista!” T’ho imagines?
  No veig per què els hauríem d’ajudar! Ho sento, NO PUC!
  Em queda claríssim, es burro!

  Ara seriosament:
  Senyor Marhuenda, ha quedat clar que els no independentistes i rics,són minoria, és igual!
  Els seus pensaments, fan riure fins i tot als nens. Si vol fer el ridícul, parli tant com vulgui!
  Em recorda les discussions de pati d’escola,ha superat P3?
  No veig per què els hauríem d’ajudar! Ho sento, NO PUC! I espero que sigui opcional per als ciutadans.

  Ara recordo que vaig sentir aquesta entrevista i era com si estigués sentint en Junqueres, sap parlar!

 2. yeagov ha dit:

  En Marhuenda deixa anar aquestes tonteries quan li desmunten els arguments.

 3. Que infantil!

  La darrera estupidesa de La (sin)Razón pic.twitter.com/ElNw0sRN

 4. yeagov ha dit:

  La portada de la esquerra és una paròdia. L’he vist abans però m’he adonat que no era de debó.

 5. Pilar Rahola ‏@RaholaOficial
  Captura de les dues portades de la Razón, abans i després de fer l´ase.I no capturat els comentaris bèsties k hi havia! pic.twitter.com/ElNw0sRN

  No posa on ho ha vist.

 6. yeagov ha dit:

  He fet una petita investigació. Durant unes hores si que és cert que La Razón va mostrar aquesta portada de la imatge, però ha acabat retirant-la per la pressió.
  El cartell és britànic de 1939, i era per pujar la moral de la població. Originalment era “Keep calm and carry on”. Marhuenda l’ha cagat afirmant que era un cartell de l’Alemanya nazi.
  http://es.wikipedia.org/wiki/Keep_Calm_and_Carry_On

 7. De debò,llencem-lo a les escombraries. No es cansa de fer el ridícul? Quanta incultura, un periodista,s’ha d’informar. Gràcies!

 8. yeagov ha dit:

  Tots sabem quina és la ideologia de Marhuenda i del seu diari, però no m’acabava de creure que fos tan irresponsable per treure una portada així, ara veig que si que ho és, i a més confirma que Marhuenda es devia treure el títol d’historiador al mateix lloc que en Pedrojota el d’ètica. No em sorprén que Junqueras l’hagi repassat tants cops quan han debatut sobre història, Marhuenda és un ignorant integral.
  Espero que el pròxim dilluns dóni una explicació i demani disculpes.

 9. Té el títol d’HISTORIADOR? Comprat a la fira del desastre? 😉

  Esperes massa… espera assegut i ben còmode!

 10. yeagov ha dit:

  Ho he anat a mirar. Veig que és doctor de Dret i llicenciat en periodisme. Apart de propagandista del règim rajoyà i també de l’aznarià.

  http://genoveses.blogspot.com.es/2012/05/tres-historias-inacabadas-sobre.html

 11. Quin currículum… i el que no se sap!

 12. yeagov ha dit:

  Fa anys que segueixo a aquests dels Genoveses i han tingut problemes amb el PP.

 13. La vida real convertida en un serial…

 14. Tomàs ha dit:

  Interessant, però en PM no és un bon tertulià. De fet és una persona que diu que és periodista, però que en realitat és un radical i un manipulador.

 15. No entenc per què el conviden, perquè faci el ridícul i en Junqueras quedi com un bon historiador i molt pacient?

 16. yeagov ha dit:

  Tomàs: No, no és un bon tertulià perquè quan es queda sense arguments sembre fa el mateix, amenaça de marxar, encara que després no ho fa. Marhuenda ha oblidat que és ser periodista per convertir-se en un propagandista del règim, i ni això sap fer-ho.

  Maria: En el cas de RAC1 suposo que el conviden per a què hi hagi un ampli ventall ideològic.

 17. Doncs ell solet aporta un ampli ventall d’ignorància, infantilisme, ridícul… quina joia! hehehehe

 18. yeagov ha dit:

  L’he vist en altres tertúlies i fa el mateix que a RAC 1.

 19. Sí???? És clar que hi ha tertúlies de baix nivell…
  Ara pensava en el que m’has dit a “Per un país de tots, l’escola en català (II)” jo, si em plantejo crear o responsabilitzar-me d’una cosa, la vull excel·lent, si no, no m’hi poso, sóc igual que aquest, oi?

 20. yeagov ha dit:

  Tertúlies n’hi ha de tota mena. N’hi ha que intenten tenir opinions diverses, seria el cas de la de El Món a RAC 1, on hi ha Marhuenda, Rahola i Junqueras, i també n’hi ha tertúlies on tots els tertulians tenen la mateixa ideologia, El gato al agua.

 21. Pel bé de la salut mental de la població, hi ha tertúlies que NO s’haurien de permetre.

 22. yeagov ha dit:

  Hi ta tertúlies que si les consideres un programa d’humor tenen més sentit.

 23. Hahahaha i tant! D’altres, són tan surrealistes!

  T’has fixat en el to que fa servir en Junqueras quan parla amb en Marhuenda? Deu fer cara de “quina creu”!

 24. yeagov ha dit:

  Junqueras de vegades parla com un mossèn.

 25. Sí, és ben curiós aquest home!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No Instagram images were found.

Join 1.800 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.468 hits
Desembre 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
%d bloggers like this: