Aïllada la incògnita de C’s, la C vol dir “corrupció”

16

20 gener 2013 per yeagov


Aïllada la incògnita de C’s, la C vol dir “corrupció”

 

mejorunidos2“El poder corromp i el poder absolut corromp absolutament” és una frase encunyada en 1887  per l’historiador britànic John Emerich Edward Dalkberg Acton, Lord Acton. El que succeeix actualment fa que aquesta frase estigui més vigent que mai. Quan un partit s’eternitza en el poder acaba assumint que allò que gestiona li pertany, i si això pot succeir en països amb democràcies arrelades i fermes, que no succeirà en països que s’han convertit en democràcia en èpoques recents i ho han fet des de fer una neteja en profunditat de les estructures del poder.

 

Fins ara, per ser corrupte havies d’haver tocat poder, generalment els partits minoritaris, de recent creació i partits friquis, no solien ser corruptes, però en això s’ha establert un nou precedent.

 

C’s (Ciutadans-Partit de la Ciutadania) va rebre, segons la Sindicatura de Comptes, dues donacions individuals amb imports superiors als establerts per la normativa vigent: 60.000 euros i de 7.250 euros. El límit està fixat en 6010,12 euros segons l’article 129 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General. La Sindicatura de Comptes no té, malauradament, competència per sancionar aquestes infraccions. Ves per on, Rivera i la seva camarilla van incomplir la llei. I que diu C’s?. Que van cometre un error administratiu a l’hora de comptabilitzar les donacions rebudes.

 

I aquests encara no toquen poder real, però sembla que Lerroux no només inspira ideològicament el partit neolerrouxista, també l’inspira en matèria de finançament del partit. Que no ens passi res si aquesta camarilla arriben un dia al poder encara que sigui en un ajuntament.

 

Lerroux, conegut en el seu temps amb el malnom de “l’emperador del Paral·lel”, va ser president de la II República, regidor de l’Ajuntament de Barcelona i altres càrrecs. De tots aquests càrrecs va sortir deixant darrera seu la ferum de la corrupció, així com l’escàndol de l’estraperlo. El Partit Radical de Lerroux es va finançar mitjançant els anomenats fons de rèptils o fons reservats, no era doncs, un partit en el sentit convencional del terme sinó un partit creat i finançat des de l’Estat i amb diners pels quals no s’han de donar explicacions. El Partit Radical de Lerroux i C’s d’en Rivera són dos partits políticament anòmals.

 

 

 

 

 

Aislada la incógnita de C ‘s, la C significa “corrupción”

 

mejorunidos2“El poder corrompe y el poder absoluto corrompe absolutamente” es una frase acuñada en 1887 por el historiador británico John Emerich Edward Dalkberg Acton, Lord Acton. Lo que sucede actualmente hace que esta frase esté más vigente que nunca. Cuando un partido se eterniza en el poder termina asumiendo que lo que gestiona le pertenece, y si esto puede suceder en países con democracias arraigadas y firmes, ¿que no sucederá en países que se han convertido en democracia en épocas recientes y lo han hecho desde hacer una limpieza en profundidad de las estructuras del poder?

 

Hasta ahora, para ser corrupto tenías que haber tocado poder, generalmente los partidos minoritarios, de reciente creación y partidos frikis, no solían ser corruptos, pero en eso se ha establecido un nuevo precedente.

 

C ‘s (Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía) recibió, según la Sindicatura de Cuentas, dos donaciones individuales con importes superiores a los establecidos por la normativa vigente: 60.000 euros y de 7.250 euros. El límite está fijado en 6010,12 euros según el artículo 129 de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General. La Sindicatura de Cuentas no tiene, desgraciadamente, competencia para sancionar estas infracciones. Mira por donde, Rivera y su camarilla incumplieron la ley. ¿Y que dice C ‘s?. Que cometieron un error administrativo a la hora de contabilizar las donaciones recibidas.

 

Y estos no tocan poder real, pero parece que Lerroux no sólo inspira ideológicamente el partido neolerrouxista, también lo inspira en materia de financiación del partido. Que no nos pase nada si esta camarilla llegan un día al poder aunque sea en un ayuntamiento.

 

Lerroux, conocido en su tiempo con el mote de “el emperador del Paralelo”, fue presidente de la II República, concejal del Ayuntamiento de Barcelona y otros cargos. De todos estos cargos salió dejando tras de sí el hedor de la corrupción, así como el escándalo del estraperlo. El Partido Radical de Lerroux se financió mediante los llamados fondos de reptiles o fondos reservados, no era pues, un partido en el sentido convencional del término, sino un partido creado y financiado desde el Estado y con dinero por los que no se han de dar explicaciones. El Partido Radical de Lerroux y C ‘s de Rivera son dos partidos políticamente anómalos.

16 thoughts on “Aïllada la incògnita de C’s, la C vol dir “corrupció”

 1. M’encanten les excuses barates que es donen en aquest país! Ens prenen per imbècils, oi? Si el límit és de 6.010,12 € i en reben una de 60.000 € i una altra de 7.250 € quin error administratiu hi pot haver? Que potser el comptable és de la Delegació de Govern? Potser és l’Alícia Sánchez Camacho, ja hem vist que són molt amics. Per si algú no ho ha captat, ha quedat demostrat que els números no són el seu fort.

  Em preocupen molt aquests donatius, La ideologia d’aquest partit no és gaire recomanable per a una democràcia. Hi ha la més mínima decència a Espanya?

 2. yeagov ha dit:

  Deuen usar el mateix model de calculadora que Bárcenas.

  Des del moment que es va crear C’s he dit que hi ha alguna cosa sospitosa en aquest partit i les meves sospites es van confirmant.

 3. Usen calculadores marca Quina barra! Com he dit, farta d’excuses barates, ja sé que estem de rebaixes… però no cola!

  Sí, article rere article ho has anat dient…

  Hi ha alguna manera d’aturar tot això?

 4. yeagov ha dit:

  Que apareguin partits friquis ho puc entendre, alguns, fins i tot ja assumeixen que ho són, per exemple la CORi que va presentar Carmen de Mairena i De Santamaria a les eleccions.

  http://www.elmundo.es/elmundo/2010/11/18/barcelona/1290096636.html
  – En esta línea, De Mairena ha mostrado sus pechos en dos ocasiones y su compañero De Santamaría se ha lanzado con un desnudo integral, tras lo cual ha proclamado ser “más trasparente” que su contrincante Albert Rivera (C’s).-

 5. N’havia sentit a parlar! Però, encara no he reaccionat, venint de El Mundo, fa dubtar, però, tot això és real?

  De debò, aquest país necessita un canvi radical! Hi ha algú que hi toqui? I el vídeo del PSC… mare meva! I el de la Nebrera… ara no et pensis que sóc una reprimida… només penso que cada cosa té el seu lloc i el seu moment!

 6. yeagov ha dit:

  Si, l’article i el diari en aquest cas és irrellevant, aquests dos van presentar-se a les eleccions de 2010. Per cert, van treure alguns vots més que Montse Nebrera.
  Personalment crec que Nebrera va cometre un error amb aquest vídeo, va aconseguir que es parlés del vídeo però algú recorda quin era el seu programa?
  I va ser aquell any que en Rivera va fer despullar-se els seus partidaris, a diferència de les eleccions anteriors que es va despullar ell.

 7. Té la seva lògica que traguessin més vots que la Nebrera, tots els degenerats, drogoaddictes…

  No crec que despullar-se sigui el camí per guanyar unes eleccions…

  De debò,aquest país, FA PENA!

 8. yeagov ha dit:

  Aquests últims anys hem vist arreu del món l’aparició de friquis que han convertit la política en un circ, en el passat les crisis polítiques eren l’excusa per l’ascens dels totalitarismes, ara veiem friquis als parlaments.

 9. Potser ho farien millor els friquis…

 10. yeagov ha dit:

  El que cal és que els polítics ineptes o corruptes deixin la política, i de cap de les maneres els podem substituir per friquis.
  La inoperància de la República de Weimar va acabar propiciant l’ascens de Hitler. I ja hem vist com en altres països la injústicia i la inoperància dels governants han propiciat l’ascens de personatges com Chávez.

 11. Era broma!
  Que cal una renovació política, és obvi!
  Tal com està el panorama, la població hauria d’escarmentar els polítics. És una vergonya!

 12. yeagov ha dit:

  Crec que el que han de fer els partits tradicionals és prendre’s seriosament aquest assumpte pel seu bé però especialment del nostre bé.
  L’existència de partits com UPyD, C’s o PxC és un exemple que la política ha degenerat perquè els partits tradicionals han perdut el respecte a la ciutadania.

 13. Tomàs ha dit:

  Malgrat tot, i per sort per ells, amb la que està caient amb les corrupcions possibles a casa del PP, del PSOE i de CiU, aquest afer quedarà en res perquè és molt menor comparat amb la resta.

  Ara bé, això no treu per fer-li sortir els colors a aquest Partit que va de virtuós per la vida, criticant a tort i a dret.

 14. yeagov ha dit:

  Tant C’s com UPyD van de virtuosos per la vida i adalils de la regeneració política, veient el que han fet partits que defensen el mateix en altres llocs a mi se’m posen els pèls de punta.

 15. […] permeteu-me que us convidi a llegir l’article que vaig publicar el mes de gener titulat “Aïllada la incògnita de C’s, la C vol dir “corrupció””. I ara anem a […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.732 hits
gener 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: