El PP pretén que tornin a celebrar-se corrides de toros a Catalunya

28

8 febrer 2013 per yeagov


El PP pretén que tornin a celebrar-se corrides de toros a Catalunya

L’abril de l’any 2004 el Ple de l’Ajuntament de Barcelona va aprovar una declaració que es proclamava contrària a les curses de braus i a favor dels drets dels animals. El 28 de juliol de 2010 el Parlament de Catalunya va aprovar la prohibició de la celebració de curses de braus a tot Catalunya que entrà en vigor el més de gener següent. A la ciutat de Barcelona van arribar a haver-hi tres places de toros: la més antiga que data del 1835, aproximadament, situada a la Barceloneta, si fa no fa on hi havia un dipòsit de gas que fa uns vint anys i escaig va fer un immens pet, al costal de l’hospital del Mar. I després hi ha “Las Arenas”, avui reconvertida en centre comercial, tot i que respectant la façana pel seu valor arquitectònic i artístic, i la “Monumental”, propietat del Grup Balañá.
La Federació d’Entitats Taurines de Catalunya ha impulsat una Iniciativa Legislativa Popular per declarar les corrides de toros com a Bé d’Interès Cultural (BIC) que ha presentat al Congrés dels Diputats amb l’aval de 550.000 signatures. Juan Manuel Albendea, president de la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats, ha afirmat que la declaració de BIC suposarà la derogació de la prohibició de celebrar corrides de toros a Catalunya i que aquest estiu, setembre com a molt tard, se celebraran corrides de toros a Catalunya: “Crec que la llei pot estar aprovada per al mes de juny, a tot estirar, per al setembre, així que aleshores ja s’hauran declarat els toros bé d’interès cultural”. El PP considera que l’aprovació de BIC suposa la derogació de la legislació aprovada pel Parlament de Catalunya.
Per celebrar qualsevol espectacle cal permisos, i això correspon a les autoritats municipals, cal recordar que a la ciutat de Barcelona no estan permesos els espectacles amb animals, i si aquesta prohibició val pels circs també val per un espectacle on es tortura i maten sis animals. El govern espanyol va apujar l’IVA de la cultura (inclosos cinema i teatre) al 21% però va mantenir l’IVA dels toros al 10%. La Generalitat podria crear un impost o taxa pels espectacles taurins que convertís aquest lamentable espectacle en econòmicament prohibitiu. O simplement no acatar la declaració de BIC.
Ferran VII va decidir tancar les escoles tècniques considerant-les un focus de subversius, i va aprovar la creació d’escoles de tauromàquia, dos segles després el cada dia més autoritari i caspós govern espanyol converteix l’educació i la sanitat en un luxe, i promou la barbàrie de la tauromàquia. El Partit Popular afavoreix el sector privat sacrificant el públic, i finança negocis privats amb diners de tots els ciutadans. La tauromàquia rep anualment més de 600 milions d’euros d’ajuntaments, comunitats autònomes, Estat, i el que em sembla més greu, de la Unió Europea, mentrestant, l’educació i la sanitat públiques veuen com l’Estat i les Comunitats Autònomes els retallen, això si, els diners públics serveixen per omplir les arques de consorcis sanitaris privats que tenen a dirigents del PP en l’accionariat (CAPIO).
El PP pretende que vuelvan a celebrarse corridas de toros en Catalunya
En abril del año 2004 el Pleno del Ayuntamiento de Barcelona aprobó una declaración que se proclamaba contraria a las corridas de toros ya favor de los derechos de los animales. El 28 de julio de 2010 el Parlamento de Catalunya aprobó la prohibición de la celebración de corridas de toros en Catalunya que entró en vigor el mes de enero siguiente. En la ciudad de Barcelona llegaron a haber tres plazas de toros: la más antigua que data de 1835, aproximadamente, situada en la Barceloneta, poco más o menos donde había un depósito de gas que hace unos veinte años y pico explotó, al lado del hospital del Mar. Y luego hay “Las Arenas”, hoy reconvertida en centro comercial, aunque respetando la fachada por su valor arquitectónico y artístico, y la “Monumental”, propiedad del Grupo Balañá.
La Federación de Entidades Taurinas de Catalunya ha impulsado una Iniciativa Legislativa Popular para declarar las corridas de toros como Bien de Interés Cultural (BIC) que ha presentado en el Congreso con el aval de 550.000 firmas. Juan Manuel Albendea, presidente de la Comisión de Cultura del Congreso, afirmó que la declaración de BIC supondrá la derogación de la prohibición de celebrar corridas de toros en Catalunya y que este verano, septiembre como muy tarde, se celebrarán corridas de toros en Catalunya: “Creo que la ley puede estar aprobada para el mes de junio, a lo sumo, para septiembre, así que entonces ya se habrán declarado los toros bien de interés cultural”. El PP considera que la aprobación de BIC supone la derogación de la legislación aprobada por el Parlamento de Catalunya.
Para celebrar cualquier espectáculo hay permisos, y esto corresponde a las autoridades municipales, cabe recordar que en la ciudad de Barcelona no están permitidos los espectáculos con animales, y si esta prohibición vale por circos también vale para un espectáculo donde se tortura y matan seis animales . El gobierno español subió el IVA de la cultura (incluidos cine y teatro) al 21% pero mantuvo el IVA de los toros al 10%. La Generalitat podría crear un impuesto o tasa por los espectáculos taurinos que convirtiera este lamentable espectáculo en económicamente prohibitivo. O simplemente no acatar la declaración de BIC.
Fernando VII decidió cerrar las escuelas técnicas considerándolas un foco de subversivos, y aprobó la creación de escuelas de tauromaquia, dos siglos después el cada día más autoritario y casposo Gobierno convierte la educación y la sanidad en un lujo, y promueve la barbarie de la tauromaquia. El Partido Popular favorece el sector privado sacrificando el público, y financia negocios privados con dinero de todos los ciudadanos. La tauromaquia recibe anualmente más de 600 millones de euros de ayuntamientos, comunidades autónomas, Estado, y lo que me parece más grave, de la Unión Europea, mientras tanto, la educación y la sanidad públicas ven como el Estado y las Comunidades autónomas los recortan, eso sí, el dinero público sirven para llenar las arcas de consorcios sanitarios privados que tienen a dirigentes del PP en el accionariado (CAPIO).

28 thoughts on “El PP pretén que tornin a celebrar-se corrides de toros a Catalunya

 1. mariaboix ha dit:

  S’hi ha de fer alguna cosa… és horrorós!

  La UE m’ha tornat a decebre. Trobo que no serveix per a res! Fa coses incoherents i es renta massa les mans.

  Si estan prohibits els espectacles amb animals, què pretenen?

 2. yeagov ha dit:

  A Barcelona ciutat, per exemple, els circs que usen animals no poden actuar, i estem parlant d’un espectacle on es fa fer coses a uns animals. Però en una corrida de toros maten sis animals, per tant, si el circ tradicional té les portes tancades a BCN les corrides de toros encara més. I cal dir que a Catalunya ara mateix només hi ha una plaça de toros on s’hi podrien celebrar les corrides, la Monumental de Barcelona.
  Aplicant només les normes de Barcelona no s’hi poden celebrar corrides perquè només hi ha una plaça de toros activa a Catalunya i està a Barcelona on no estan permesos aquests espectacles.
  A les Illes Canàries fa 22 anys que no es fan corrides de toros. Se’ns van avançar i és curiós que el PP no ha intentat mai anul·lar aquella llei.

 3. ByxaBy ha dit:

  Un cop més el menyspreu i l’espanyolització de tota mena. I no dic res més m’encén aquesta gentussa, el seu procedir imperialista, el seu feixisme i la seva possessió de l’única veritat.

  Ja n’hi ha prou, no hem de seguir permetent aquesta barbàrie i no em refereixo als braus que també.

 4. ByxaBy ha dit:

  M’oblidava, sorry.

  La Generalitat ha de fer el mateix que l’alcalde de Gallifa: objecció fiscal sobiranista, plantar l’estanquera com ha fet ell i oblidar-se de tot el que arribi de Madrid fins a la celebració del referèndum.

 5. mariaboix ha dit:

  És ben bé que només ho fan per fastiguejar-nos i per imposar. Jo ja ho vaig dir que s’havia de fer alguna cosa a La Monumental i de manera urgent.

 6. ByxaBy ha dit:

  Per fastiguejar-nos primer i per desviar el focus d’atenció segon. Ven bé a les espanyes tot el que sigui en contra de Catalunya.

  Totalment d’acord. Va ser una imprudència no fer res a la Monumental.

 7. mariaboix ha dit:

  Proposo que si volen fer corrides, les fem de manera diferent: Un polític plasta, preferiblement del PP amb la roba justa per no fer vomitar el públic, drogat i apallissat i un toro i… que comenci la festa!

  Mola, eh!!

 8. ByxaBy ha dit:

  I com orquestra el “Torito bravo” del Fary i en versió K7.

  Això si és la “fiesta nasional”.

  Sí mola, sí!!!

 9. mariaboix ha dit:

  Ja fa temps que la idea em ronda pel cap….

  ¡Fieshta… yeah!

 10. ByxaBy ha dit:

  No us espanteu, és d’aquella cadena, però …

 11. mariaboix ha dit:

  No ens espantem… Ho vaig trobar ahir a les xarxes socials…

  És genial… és el meu ídol.

  Necessitem més gent com ell,,,

 12. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  El més greu és que no trobant cap argument per defensar aquesta barbàrie vulguin emparar-la en una declaració de Bé d’Interès Cultural, que com el mateix terme diu és una declaració sense cap validesa legal. O és que les declaracions del PP tenen categoria de llei?
  Una de les primeres mesures del govern del PP va ser canviar la jurisdicció dels espectacles taurins del Ministeri de l’Interior al de Cultura. És a dir, les corrides de toros no eren un espectacle sinó un assumpte d’ordre públic.

  Maria:
  De la Monumental hem de separar dos aspectes, l’arquitectònic i l’ús. La façana està considerada Bé d’especial interès (http://www.poblesdecatalunya.cat/element.php?e=3448) , una altra cosa és quin ús hem de donar a la Monumental. Un altre centre comercial seria excessiu perquè ja n’hi ha un a molt pocs metres, el de Glòries, però podria ser un espai perfecte com a espai poliesportiu, teatre, cinema, etc.

  Bona feina la de l’alcalde de Gallifa, en el tema de les banderes no incompleix cap llei. Algú hauria de posar la corretja a Llanos de Luna i que deixi de gastar diners empaitant alcaldes.

 13. mariaboix ha dit:

  No em referia pas a un Centre Comercial, alguna cosa cultural estaria bé, i després poder dir, veuen. això sí que és cultura…

  Una mica d’humor sempre va bé:

  Respecte a l’alcalde de Gallifa, vaig estar esperant què feia per proposar-ho a Palamós i és impossible, quina ràbia!

 14. ByxaBy ha dit:

  El més greu és el PP en si mateix, el seu argument és utilitzar el calçador quan convé. Ara s’emparen en una ILP i és que cal escoltar al ciutadà, evidentment quan convé.
  És més interessant promoure la cultura de l’horror pròpia de la seva idiosincràsia i fer prevaler la “FieSta naSional” que preocupar-se d’altres “inútils”, per exemple la presentada per la plataforma d’afectats per la hipoteca.
  De totes les ILP presentades des de 1983 aquesta serà l’única que prosperarà, curiós no?
  http://www.vilaweb.cat/noticia/4082747/20130209/lunica-ilp-haura-prosperat-espanya-toros.html

  A la Monumental li podem donar mil usos, però abans de res cal destruir qualsevol instal·lació que permeti la barbàrie, va ser un error no fer-ho.

  A la virreina millor ni anomenar-la, aquí a Corbera Ll. ens menjarem l’estanquera amb patates, m’ho veig venir.

 15. mariaboix ha dit:

  Suposo que amb els toros ja es sacien, ells preferirien afusellar catalans…

  Sí, va ser un greu error no fer res ni destruir res, sembla que hi hagi un interès…

  A Palamós va ser decisió de l’Alcaldessa tornar-la a posar, la gent està molt emprenyada perquè es veu que Palamós va ser dels primers a treure-la.

 16. yeagov ha dit:

  Vaig escriure aquest article el 24 d’agost de 2012, hi ha un apunt històric sobre les corrides de toros que crec que pot ser del vostre interès: Els toros són un assumpte d’Estat a Espanya (24 agost 2012)
  https://buscantraons.wordpress.com/2012/08/24/els-toros-son-un-assumpte-destat-a-espanya/

  Maria: S’ha de dir que en aquests moments degut a la crisi fa complicat reconvertir una plaça de toros en un centre d’oci, tot i que sent el Grup Balañá propietari de la plaça de toros i de cinemes i teatres, el problema és menor, ja que una empresa de les dimensions del Grup Balañá no hauria de suposar tan gran problema. Però suposo que deuen preferir seguir xuclant de la mamella de les generoses subvencions que rep el sector taurí, 600 milions d’euros anuals. L’Estat colla el teatre, el cinema i tot el sector cultural amb el 21% de l’IVA mentre manté les corrides de toros al 10%.

  ByxaBy:
  La Monumental continua sent propietat del Grup Balañá. Crec que si no han fet res per tal de reconvertir la Monumental és perquè tenen l’esperança que l’Estat imposi de nou les corrides de toros a Catalunya.
  Haig d’afegir que el Grup Balañá té tancat des de fa deu anys l’antic Palacio del Cinema (Laietana Multicines). El van tancar per reconvertir-lo en un multisales.
  http://www.324.cat/elmeu324/video/223776/Laietana-Multicines
  L’ús que en fa el PP de la seva majoria absoluta ha aconseguit convertir la democràcia en una pantomima.

 17. mariaboix ha dit:

  És graciós que el que és cultura tingui un 21% d’IVA i el que ells consideren cultura un 10%. Amb això demostren el seu nivell cultural.

  L’actual democràcia és una farsa…

 18. ByxaBy ha dit:

  Maria, Aquí ha estat una denúncia. Ara en menys d’un mes hi ha relleu a l’alcaldia, entra el PSOE i ja sabem el que faran. No és que l’actual alcalde convergent estigui molt per la tasca, com a bon convergent neda i guarda la roba. Fa unes tres setmanes vaig coincidir amb ell a la conferència de’n Victor Cucurull i la seva actuació va ser patètica, així que entre els uns i els altres la de la “luna plana” es posarà un altra medalla davant el gamarús de’n Rajoy

  Yeagov, D’acord la plaça té un propietari, però tampoc té cap sentit tenir unes instal·lacions per exercir una activitat prohibida, alguna cosa s’hagués pogut fer. Ells ho fan, per què no podem fer el mateix?

  El PP és herència directa d’aliança popular, partit fundat per un ministre de Franco i quan poden fan gala del que realment són, el problema és que es creuen les seves mentides i només veuen una veritat, la seva.

 19. yeagov ha dit:

  Maria:
  És un tema purament ideològic, un poble culte és perillós, un poble ruc i entretingut amb un divertiment sanguinolent és més fàcil de manipular.

  ByxaBy:
  Jo diria que el Grup Balañá té en aquests moments problemes i malgrat que els toros siguin una activitat menor l’ingrés en concepte de subvencions als toros és molt important per perdre’l.
  El fundador del PP, Manuel Fraga va ser també

  Recomano llegir “Los lemas del franquismo” (http://es.wikipedia.org/wiki/Lemas_del_franquismo). Veurem que molts dels lemes del franquisme s’assemblen molt als del PP, i ni tan sols han evolucionat.

 20. mariaboix ha dit:

  La de Palamós, va córrer a penjar-la, bé, va trigar uns dies perquè hi va haver un problema amb el pal. Tots els partits tenen “perles”.

  Qui no vulgui veure que els del PP són feixistes és que és cec.

 21. mariaboix ha dit:

  MAI aconseguiran que vagi a la Plaça de Toros, on hi hagi una obra de teatre…

  No costa gaire veure que el PP és franquisme.

 22. Tomàs ha dit:

  Talment sembla que aquesta és la nova aposta del PP per desviar l’atenció del que està passant. Saben perfectament que aquesta llei aixecarà ampolles a Catalunya (i espero que en d’altres llocs també) i que se’n parlarà molt.

  També hi haurà baralles al Parlament i al Senat i recurs de competències al TC per part de Catalunya.

  A més, tal i com dius, també defensa determinats negocis, per tant, ja tenim servit un nou front. Una nova disputa. De què val el que aprova el Parlament de Catalunya???

 23. yeagov ha dit:

  Maria:
  Els mateixos protaurins reconeixen que l’assistència a les corrides anava de baixa, i de fet, la Monumental hi anaven quatre, només omplia quan anava José Tomás. Curiosament des dels anys 80 l’assistència als toros a les places catalanes era molt minsa, la Monumental va omplir quan José Tomás va decidir tornar després d’haver-se retirat, i sospito que molta de la gent que hi va assistir devien ser aficionats arribats des d’Espanya.

  Tomàs:
  El PP no ha tingut mai cap respecte pel Parlament de Catalunya, i des del recurs que van presentar contra l’Estatut de 2006 quasi han recorregut totes les lleis aprovades pel Parlament. Caldria recordar als diputats del Parlament de Catalunya, a tots, i molt especialment a aquells que sembla que no ho saben, que la seva lleialtat ha de ser pel poble de Catalunya i pel Parlament, i que un cop el Parlament aprova una llei l’han de defensar, encara que durant l’aprovació votessin en contra. El que no pot succeir és que el Tribunal Constitucional s’hagi convertit en una tercera o quarta cambra legislativa.

 24. mariaboix ha dit:

  Et seré sincera, a llarg de la vida, he conegut moltíssima gent i només a 1 persona li agradaven els toros, recordo la baralla que vam tenir… No en dubtis, ja em va quedant clar la fixació que tenen per venir a Barcelona a fer el pallús…

  Amb perdó, i em dol molt dir-ho, però és com ho veig, actualment no val la pena aprovar res al Parlament, només és una pèrdua de temps.

 25. yeagov ha dit:

  El Parlament ha de seguir legislant malgrat que el PP recorri totes les lleis i decisions aprovades.

 26. mariaboix ha dit:

  Només he dit que no val la pena, per tal de fotre el PP, s’haurien d’aprovar 400 lleis diàries.

 27. yeagov ha dit:

  Legislar requereix un procés complex que faria impossible aprovar 400 lleis diàries.
  Del que es tracta és de no acatar les sentències del Tribunal Constitucional.

 28. mariaboix ha dit:

  Yeagov, sembla que no recordis com sóc… me’n foto d’ells. Espero que no acatin res… ara que ens preparem per marxar, passem d’ells.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.729 hits
febrer 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: