Espanya, hàbitat hostil per a la democràcia (II)

9

2 Març 2013 per yeagov


Espanya, hàbitat hostil per a la democràcia (II)

El Govern espanyol (Partit Popular) presidit per Mariano Rajoy va sol·licitar al Consell d’Estat, un òrgan consultiu del Regne d’Espanya que vetlla per l’observança i el compliment de la Constitució i de la resta de l’ordenament jurídic espanyol. Aquest consell també vetlla per “l’harmonia del sistema, el rigor de la tècnica normativa i el bon fer de l’Administració, per a reduir al mínim la conflictivitat amb els ciutadans”.
Com veurem immediatament fan el contrari del que diuen que és la raó de ser del Consell d’Estat. El Consell d’Estat ha aprovat la sol·licitud del Govern espanyol de recórrer davant el Tribunal Constitucional la declaració de sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya el 23 de gener de 2013. El Consell d’Estat diu “hi ha fonaments jurídics suficients” per recórrer la declaració de sobirania. També l’advocacia de l’Estat havia apreciat arguments favorables per recórrer la declaració de sobirania. Segons l’Advocacia de l’Estat la declaració si té “efectes jurídics” perquè reconeix que el poble de Catalunya si és “subjecte de sobirania”, i segons el PP el subjecte de sobirania és el poble espanyol. Segons l’informe de l’advocacia de l’Estat la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya vulnera els articles 1.2 i 2 de la Constitució espanyola.
1.2 – La sobirania nacional resideix en el poble espanyol, del qual emanen els poders de l’Estat.
2. La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la Nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l’autonomia de les nacionalitats i regions que la integren i la solidaritat entre totes elles.
El mateix govern que s’empara en aquests dos articles de la Constitució per recórrer la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya, obliden que la Constitució espanyola també diu:
Article 47: Tots els espanyols tenen dret a gaudir d’un habitatge digne i adequat. Els poders públics promouran les condicions necessàries i establiran les normes pertinents per fer efectiu aquest dret, regulant la utilització del sòl d’acord amb l’interés general per impedir l’especulació. La comunitat participarà en les plusvàlues que generi l’acció urbanística dels ens públics.
Article 50: Els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat. Així mateix, i amb independència de les obligacions familiars, en promouran el benestar mitjançant un sistema de serveis socials que atendran els seus problemes específics de salut, habitatge, cultura i oci.
El mateix govern espanyol del Partit Popular que ha posat a la venda els drets de tots els ciutadans i de pas la sanitat, l’educació i els serveis públics, així com el dret a la vivenda al que tenen drets tots els ciutadans.
Una Constitució que serveix per privar i negar dels seus drets a la ciutadania i privar els drets de determinades cultures no és una Constitució democràtica.
España, hábitat hostil para la democracia (II)
El Gobierno español (PP) presidido por Mariano Rajoy solicitó al Consejo de Estado, un órgano consultivo del Reino de España que vela por la observancia y el cumplimiento de la Constitución y del resto del ordenamiento jurídico español. Este consejo también vela por “la armonía del sistema, el rigor de la técnica normativa y el buen hacer de la Administración, para reducir al mínimo la conflictividad con los ciudadanos”.
Como veremos inmediatamente hacen lo contrario de lo que dicen que es la razón de ser del Consejo de Estado. El Consejo de Estado ha aprobado la solicitud del Gobierno español de recurrir ante el Tribunal Constitucional la declaración de soberanía aprobada por el Parlamento de Catalunya el 23 de enero de 2013. El Consejo de Estado dice “hay fundamentos jurídicos suficientes” para recurrir la declaración de soberanía. También la abogacía del Estado había apreciado argumentos favorables para recurrir la declaración de soberanía. Según la Abogacía del Estado la declaración si tiene “efectos jurídicos” porque reconoce que el pueblo de Catalunya si es “sujeto de soberanía”, y según el PP el sujeto de soberanía es el pueblo español. Según el informe de la Abogacía del Estado la declaración de soberanía del Parlamento de Catalunya vulnera los artículos 1.2 y 2 de la Constitución española.
1.2 – La soberanía nacional reside en el pueblo español, del que emanan los poderes del Estado.
2. La Constitución se fundamenta en la indisoluble unidad de la Nación española, patria común e indivisible de todos los españoles, y reconoce y garantiza el derecho a la autonomía de las nacionalidades y regiones que la integran y la solidaridad entre todas ellas.
El mismo gobierno que se ampara en estos dos artículos de la Constitución para recurrir la declaración de soberanía del Parlamento de Catalunya, olvidan que la Constitución española también dice:
Artículo 47: Todos los españoles tienen derecho a disfrutar de una vivienda digna y adecuada. Los poderes públicos promoverán las condiciones necesarias y establecerán las normas pertinentes para hacer efectivo este derecho, regulando la utilización del suelo de acuerdo con el interés general para impedir la especulación. La comunidad participará en las plusvalías que genere la acción urbanística de los entes públicos.
Artículo 50: Los poderes públicos garantizarán, mediante pensiones adecuadas y periódicamente actualizadas, la suficiencia económica a los ciudadanos durante la tercera edad. Asimismo, y con independencia de las obligaciones familiares, promoverán su bienestar mediante un sistema de servicios sociales que atenderán sus problemas específicos de salud, vivienda, cultura y ocio.
El mismo gobierno español del Partido Popular que ha puesto a la venta los derechos de todos los ciudadanos y de paso la sanidad, la educación y los servicios públicos, así como el derecho a la vivienda al que tienen derechos todos los ciudadanos.
Una Constitución que sirve para privar y negar sus derechos a la ciudadanía y privar a los derechos de determinadas culturas no es una Constitución democrática.

9 thoughts on “Espanya, hàbitat hostil per a la democràcia (II)

 1. mariaboix ha dit:

  Ja n’estic FARTA de la maleïda Constitució i de la maleïda frase: “la indissoluble unitat de la Nació espanyola”. Cada vegada que la llegeixo penso en el cafè soluble, antigament només existia el cafè en gra i ara existeix el soluble. Doncs amb Espanya, el mateix, Espanya sense Catalunya i punt.

  De la Constitució només miren el que els interessa… Si en comptes de tocar-nos la moral se centressin en portar el país, no anirien tan malament les coses… o sí, perquè d’on no n’hi ha, no en pot rajar i aquesta gentussa han demostrar ser uns inútils que només els interessa la seva butxaca i la dels seus amiguets.

  Tant de bo que puguem marxar ben aviat i Espanya, ja s’ho farà… si no saben portar endavant un país, és el seu problema.

 2. Hay algo de interés: en el año de 1958 se estableció un convenio entre Chile y España de doble nacionalidad..porque se consideró que los chilenos y españoles formaban o forman parte de una comunidad caracterizada por la identidad de tradiciones, cultura y lengua; y que esa circunstancia hace que de hecho los chilenos en España o los españoles en Chile no se sientan extranjeros; por esa razón la Constitución Política de Chile y el Código Civil español concordaron en que los chilenos en España o los españoles en Chile pudiesen adquirir la nacionalidad española o chilena sin renunciar a la propia. (…) En consecuencia las personas acogidas a ese convenio pueden “especialmente: viajar y residir en los territorios respectivos; establecerse dondequiera que lo juzguen conveniente para sus intereses; adquirir y poseer toda clase de bienes muebles e inmuebles; ejercer todo género de industria; comerciar tanto al por menor como al por mayor; ejercer oficios y profesiones, gozando de protección laboral y de seguridad social, y tener acceso a las autoridades de toda índole y a los Tribunales de Justicia, todo ello en las mismas condiciones que los nacionales. “…me parece muy interesante.

 3. yeagov ha dit:

  Maria:
  No existeix cap imperi que duri per sempre, del vell imperi espanyol van independitzar-se 23 països, entre els que està el país de Patrícia, Xile, que aviat celebrarà el seu bicentenari (1818-2018).

  23 països s’han independitzat d’Espanya: http://yfrog.com/0av755j

  Patricia:
  En los últimos años ciudadanos de diversos países latinoamericanos se han acogido a la nacionalidad española aprovechando que es un derecho que tienen todos los ciudadanos que puedan demostrar tener ub abuelo español.
  Luego está el caso de los judíos sefarditas que pueden solicitar la nacionalidad española como descendientes de los judíos expulsados en 1492.

 4. mariaboix ha dit:

  Sí, ja ho sé, fa dies que volta pel Twitter i el Facebook. El problema és que Catalunya és la gallina dels ous d’or i l’altre dia vaig llegir que a Europa no li interessa perquè aleshores Espanya no podrà pagar, que serà difícil obtindre el suport de molts països. No ho sé! Només sé que més val que s’afanyin o, de Catalunya, no en quedarà res. Avui llegia que volen que Espanya faci una altra reforma laboral i abaixi més els sous, si ho fan, no sé pas com m’ho faré. Tot plegat és una bona merda!

 5. Jaume, así es..

 6. yeagov ha dit:

  Maria:
  Alguns països d’Europa també podrien trobar-se amb territoris que veient la independència de Catalunya s’hi animessin a demanar la independència.
  Gran Bretanya té el cas escocès, però també Gal•les començar a pensar en aquesta possibilitat d’independitzar-se.
  Itàlia té alguns territoris, especialment al nord que també podrien decidir independitzar-se.
  França té problemes amb Còrsega, però els fa por la Catalunya Nord que voldria poder integrar-se al Principat un cop aquest s’independitzés, i Euskadi, per no parlar de bretons, normands, alsacians, i algun territori més.
  Bèlgica: Flandes i Valònia amenacen amb trencar, i això si que suposaria la fi de Bèlgica.
  Però en els últims anys a Europa s’han produït un munt d’independències que tots els països deien que no reconeixerien, i que van reconèixer cinc minuts després de produir-se. No hem de patir, ara diuen que no, però quan Catalunya es declari independent la reconeixeran alguns països al moment, altres trigaran una mica més, i potser n’hi haurà que es negaran durant uns quants anys.

 7. Tomàs ha dit:

  El Consell d’Estat és un d’aquests organismes que no serveix per res de res. És consultiu i les seves opinions són el que són i venen donades per qui forma el Consell, que no qui són. Entre aquests hi ha noms tant il·lustres com Major Oreja, Isabel Tocino o l’actual Fiscal General (el que ha fet dimitir al fiscal general de Catalunya).

 8. mariaboix ha dit:

  El que més em preocupa en aquests moments és que cada dia estem més ofegats i ens ofeguen encara més, o els polítics s’afanyen o de Catalunya no en quedarà res.

 9. yeagov ha dit:

  Tant a PP com a PSOE se’ls presenta un panorama fosc quan hagin d’explicar als seus compatriotes com és que Espanya continua perdent territoris i ells són incapaços d’impedir aquest desastre perquè actuen com uns fatxendes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.682 hits
Març 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: