LA DRETA ESPANYOLA HOMENATJA EL FRANQUISME

6

16 Juliol 2013 per yeagov


LA DRETA ESPANYOLA HOMENATJA EL FRANQUISME

Al Partit Popular se li veu el llautó franquista en cada gest que fa. Ja sabíem que el PP no condemna el franquisme, seria renegar de les seves arrels ideològiques, una ideologia que forma part del bagatge ideològic de la majoria dels dirigents del PP. Recentment la delegada del govern espanyol a Catalunya, la senyora Llanos de Luna va participar en un acte d’homenatge a la División Azul, i s’ha negat a donar explicacions davant del Parlament de Catalunya per aquest acte d’exaltació feixista.
FRANCO CONSIDERAT HEROI A ESPANYA: El Museu Militar de Toledo, segons la notícia, encara que m’han advertit que el nom és Museu de l’Exèrcit, fa una lloa a Franco, que és considerat en aquest museu un “heroi d’Espanya”. Amaiur va fer una bateria de preguntes al govern espanyol sobre la retolació que elogia el règim franquista. Segons el govern espanyol “els panells informatius dels museus públics es realitzen amb criteris museogràfics i historiogràfics”. En aquest museu es considera que la dictadura franquista era un govern, obvien que fos una dictadura feixista que va assolir el poder per la força, i segueix tractant el dictador de “Generalíssim”. En altres moments el PP s’ha oposat a retirar 400 estàtues i plaques adduint la despesa econòmica.
EL PP NO VOL QUE ES JUTGI EL FRANQUISME: El govern espanyol – Partit Popular – s’oposa a qualsevol intent de condemna al franquisme, sigui a Espanya, on s’han oposat a condemnar la dictadura franquista i els crims contra la Humanitat perpetrats, a netejar els carrers de simbologia feixista, encara hi ha a molts carrers del Regne d’Espanya que homenatgen personatges que haurien de ser considerats criminals de guerra, i també s’hi oposa el PP a investigar i jutjar els crims del franquisme. Les víctimes del franquisme han hagut de recórrer a la Justícia d’altres països, en concret de l’Argentina, i això succeeix perquè els tribunals espanyols van decidir que els crims de la dictadura franquista són ordinaris, que estan prescrits i que els responsables dels crims estan morts. Els crims de la dictadura franquista no tenen res d’ordinaris perquè van ser pensats pel règim amb el propòsit d’exterminar milers de persones, són crims contra la Humanitat, no prescriuen perquè els crims contra la Humanitat no prescriuen, i no tots els que van perpetrar aquests crims estan morts. Hem vist com criminals nazis nonagenaris eren detinguts després de moltes dècades, jutjats i condemnats, però això a Espanya és impossible perquè el partit que governa Espanya és hereu del règim franquista i la Justícia espanyola no va ser mai depurada dels jutges franquistes. El franquisme encara governant a Espanya encara ha causat una última víctima, el jutge que instruïa la causa contra els crims del franquisme.
FATXES ESPANYOLS VOLEN CELEBRAR EL 18J A OLOT: L’organització feixista espanyola Acción Juvenil Española ha convocat un acte d’homenatge al “Glorioso Alzamiento Nacional del 18 de julio de 1936” amb el que volen celebrar el cop d’Estat feixista. Aquest acte d’homenatge està previst que se celebri a Olot. Aquest homenatge inclou una missa catòlica, faltaria més, una ofrena floral als caiguts, un dinar de germanor, etc. Entre les personalitats que tenen prevista la seva assistència hi ha Agustín Castejón Roy, exgovernador civil de Tarragona. De moment, sembla que els fatxes hauran de portar el dinar a la carmanyola perquè el restaurant on estava previst el dinar ha decidit assenyadament anul·lar la reserva. Segurament la gerència del restaurant olotí s’han adonat que era molt més car desinfectar el local de la ferum de fatxa espanyolista que perdre clientela indesitjable que està de pas com aquesta. Voldria saber a quina autoritat correspon autoritzar aquests actes, suposo que depèn de la Delegació del Govern espanyol a Catalunya, en mans de (la Virreina imperial) Llanos de Luna, però crec que la Conselleria d’Interior hauria d’haver prohibit un acte d’exaltació feixista espanyola a Catalunya i així evitar possibles incidents.
LA DERECHA ESPAÑOLA HOMENAJEA AL FRANQUISMO
Al PP se le ve el plumero franquista en cada gesto que hace. Ya sabíamos que el PP no condena el franquismo, sería renegar de sus raíces ideológicas, una ideología que forma parte del bagaje ideológico de la mayoría de los dirigentes del PP. Recientemente la delegada del gobierno español en Catalunya, la señora Llanos de Luna participó en un acto de homenaje a la División Azul, y se negó a dar explicaciones ante el Parlamento de Catalunya para este acto de exaltación fascista.
FRANCO CONSIDERADO HÉROE EN ESPAÑA: El Museo Militar de Toledo, según la noticia, aunque me han advertido que el nombre es Museo del Ejército, hace una loa a Franco, que es considerado en este museo un “héroe de España“. Amaiur hizo una batería de preguntas al gobierno español sobre la rotulación que elogia el régimen franquista. Según el gobierno español “los paneles informativos de los museos públicos se realizan con criterios museográficos y historiográficos“. En este museo se considera que la dictadura franquista era un gobierno, obvian que fuera una dictadura fascista que alcanzó el poder por la fuerza, y sigue tratando el dictador de “Generalísimo“. En otros momentos el PP se ha opuesto a retirar 400 estatuas y placas aduciendo el gasto económico.
EL PP NO QUIERE QUE SE JUZGUE EL FRANQUISMO: El gobierno español – PP – se opone a cualquier intento de condena al franquismo, sea en España, donde se han opuesto a condenar la dictadura franquista y los crímenes contra la Humanidad perpetrados, a limpiar las calles de simbología fascista, todavía hay en muchas calles del Reino de España que homenajean personajes que deberían ser considerados criminales de guerra, y también se opone el PP a investigar y juzgar los crímenes del franquismo. Las víctimas del franquismo han tenido que recurrir a la Justicia de otros países, en concreto de la Argentina, y esto sucede porque los tribunales españoles decidieron que los crímenes de la dictadura franquista son ordinarios, que están prescritos y que los responsables de los crímenes están muertos. Los crímenes de la dictadura franquista no tienen nada de ordinarios porque fueron pensados ​​por el régimen con el propósito de exterminar miles de personas, son crímenes contra la Humanidad, no prescriben porque los crímenes contra la Humanidad no prescriben, y no todos los que perpetraron estos crímenes están muertos. Hemos visto como criminales nazis nonagenarios eran detenidos después de muchas décadas de impunidad, juzgados y condenados, pero eso en España es imposible porque el partido que gobierna España es heredero del régimen franquista y la Justicia española no fue nunca depurada de los jueces franquistas. El franquismo aún gobernando en España todavía ha causado una última víctima, el juez que instruía la causa contra los crímenes del franquismo.
FACHAS ESPAÑOLES QUIEREN CELEBRAR 18J EN OLOT: La organización fascista española Acción Juvenil Española ha convocado un acto de homenaje al “Glorioso Alzamiento Nacional del 18 de julio de 1936” con el que quieren celebrar el golpe de Estado fascista. Este acto de homenaje está previsto que se celebre en Olot. Este homenaje incluye una misa católica, faltaría más, una ofrenda floral a los caídos, una comida, etc. Entre las personalidades que tienen prevista su asistencia ha Agustín Castejón Roy, ex gobernador civil de Tarragona. De momento, parece que los fachas deberán llevar la comida en la fiambrera porque el restaurante donde estaba previsto el almuerzo ha decidido sensatamente anular la reserva. Seguramente la gerencia del restaurante olotino se ha dado cuenta de que era mucho más caro desinfectar el local de la peste de facha españolista que perder clientela indeseable que está de paso como ésta. Quisiera saber a qué autoridad corresponde autorizar estos actos, supongo que depende de la Delegación del Gobierno en Catalunya, en manos de (la Virreina imperial) Llanos de Luna, pero creo que la Consejería de Interior debería haber prohibido un acto de exaltación fascista española en Catalunya y así evitar posibles incidentes.

 

6 thoughts on “LA DRETA ESPANYOLA HOMENATJA EL FRANQUISME

 1. ByxaBy ha dit:

  Cap partit espanyol ha condemnat formalment el franquisme i molt menys la seva continuïtat en la figura del Borbó.
  La falsedat d’allò que van anomenar transició, es va encarregar de que el lligat no es deslligués, hi ha clars exemples, però l’estratègia de l’estat espanyol és el pas del temps i l’oblit. Van crear un monstre i ara després de 40 anys comença a despertar-se.
  Amb el cas del PP (I alguns del PSOE) només hem d’observar l’arbre genealògic del seus dirigents (Com han de condemnar al pare o al avi?)

  La moguda feixista d’Olot ha estat eradicada, l’ajuntament i la pressió popular han paralitzat el “Gloriós 18J”

 2. Maria Boix ha dit:

  Espanya hauria de fer net de tota la porqueria, però no ho farà perquè molts en són descendents (siguin del partit que siguin). Conec alemanys que quan vénen s’esgarrifen de veure pintades nazis al carrer, no ho entenen. A Espanya sembla que el poble practiqui el tantsemenfotisme. Espero que marxem ben aviat i puguem oblidar-nos d’aquest malson que hem viscut durant generacions. Ben fet Olot! Era una clara provocació que els ha sortit malament, me n’alegro!

 3. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  Confeso que no entenc la raó per la que van escollir Olot per fer aquesta mena d’acte.

  Maria
  Has d’entendre que a Alemanya els nazis van ser jutjats i el que va fer el nazisme va traumatitzar el poble alemany fins el punt que els alemanys van ser criminalitzats, encara ara quan hi ha hagut polítics a Europa que quan critiquen certes polítiques de la UE impulsades per Alemanya, acusen la Merkel de nazi. A Espanya ni el franquisme ni els franquistes han estat mai condemnats, se’ls ha permès seguir remenant les cireres, i són especialment política i Justícia on el franquisme és encara més viu, a més d’alguna premsa espanyola que no té cap problema a fer apologia del franquisme i justificar els seus crims.

 4. Maria Boix ha dit:

  Ja ho sé, el que més els horroritza és que no s’hagi jutjat i condemnat i pensa que la majoria són adolescents, els adults al·lucinen.

 5. Gold Price ha dit:

  Unos pocos nostálgicos del régimen franquista siguen realizando conmemoraciones públicas o privadas, pero su repercusión popular y mediática es prácticamente nula.

 6. yeagov ha dit:

  Gold Price:
  Es cierto, que su repercusión es nula y que todo se ve amplificado por la red, porqué luego, a la hora de la verdad en esos actos suelen ser muy poca gente, normalmente unos pocos octogenarios y nonagenarios nostálgicos acompañados de nos pocos jovenzuelos que hace poco que se afeitan, algunos ni eso. Pero es escandaloso que se autoricen actos en los que se loa la figura de un señor que es un criminal de guerra, o que en un museo se le califique de héroe de la patria.
  Desde luego, es cierto, que muchos héroes de la patria lo han sido después de haber cometido atrocidades, pero si nos referimos a personajes medievales, no siendo justificables, debemos entender que era otra época. El franquismo y sus crímenes no son algo tan lejano como muchos piensan, algunos nacimos durante la dictadura, nuestros padres y abuelos la vivieron gran parte de sus vidas.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.687 hits
Juliol 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: