La dona al Pakistan

49

31 Juliol 2013 per yeagov


La dona al Pakistan

 

 

No sóc dona però llegint notícies sobre el que fan alguns homes a les dones en alguns països sento vergonya i fàstic. També s’ha de dir que aquí a casa nostra, Catalunya, i al país veí, Espanya, tampoc estem lliures de salvatges que maten dones. I tampoc ajuda que els governs i les autoritats siguin tolerants amb l’assassinat de dones, i en aquest cas no estic referint-me al Pakistan sinó a Espanya. El govern espanyol fa poc ha aprovat que només es considerarà maltractament, i per tant “es prendran mesures” contra el maltractador, només si la dona roman ingressada més de 24 hores. Al Pakistan són els líders religiosos i tribals els que justifiquen i beneeixen el maltractament i l’assassinat, i sovint són les famílies de les dones les que les executen. Abans d’opinar sobre les dues notícies que són la raó per les que he escrit aquest article centrem-nos en les dues notícies i després passaré a dir el que penso.
Notícia 1: Les dones del nord-est del Pakistan tenen prohibit sortir a comprar sense anar acompanyades per un home de la seva família. La prohibició l’han dictat clergues islàmics i ancians de les tribus d’aquesta zona del Pakistan. Segon un líder islàmic de la província pakistanesa de Khyber Pakhtunkhwa les dones que caminen soles pels basars i mercats propaguen la vulgaritat. Els clergues van demanar a la policia que apliqués la prohibició però la policia va refusar haver de fer aquesta tasca, també van demanar als botiguers que no venguin els seus articles a dones que no vagin acompanyades.
Notícia 2: Arifa, una dona jove pakistanesa mare de dos fills va ser lapidada pel seu oncle i altres membres de la seva família fins a la mort a la província de Punjab. Els seus familiars la van matar llançant-li pedres i totxos, i el terrible crim que havia comés Arifa que segons els seus familiars la feia mereixedora de morir, morir d’una manera cruel, era que Arifa tenia un telèfon mòbil. L’oncle, cosins i altres parents van apedregar Arifa, i un cop morta la van enterrar al desert.
Fixem-nos en un detall de la primera notícia, els clergues consideren que les dones que van al mercat propaguen la vulgaritat. Als documentals i informatius on emeten imatges d’aquests països solem veure unes figures cobertes per un burka, un vestit que no deixa veure res, tampoc el rostre, però els clergues afirmen que si una dona va al mercat propaga la vulgaritat. No fa gaires dies un estudiós islàmic de Ceuta afirmava que les dones que es perfumaven, vestien pantalons ajustats i sabates de taló eren unes fornicadores i recomanava a les dones que es vestissin amb l’hijab i caminessin mirant al terra en senyal de submissió, després va al·legar que només parlava de les dones musulmanes. El Pakistan està geogràficament lluny però aquí també hi ha musulmans amb idees semblants als d’allà. Aquí, però, també n’hi ha d’homes què no sent musulmans tenen una mentalitat semblant.
La segona notícia és encara més terrible, una dona assassinada per la seva pròpia família per tenir un telèfon mòbil. Altres cops hem llegit notícies de dones assassinades per un familiar perquè sospitaven que la dona havia tingut alguna relació, o com una tercera notícia que vaig llegir dies enrere: Dues adolescents van ser assassinades per un familiar ja que les dues noies havien deshonrat la família ballant sota la pluja, també va ser assassinada la mare de les dues noies. Malauradament assassinar dones en aquests països surt gratis als autors, i el més terrible és que els autors solen ser els familiars d’aquestes persones.
Vídeo: Lapidació d’una dona
La mujer en Pakistán
No soy mujer pero leyendo noticias sobre lo que hacen algunos hombres a las mujeres en algunos países siento vergüenza y asco. También hay que decir que aquí en nuestra casa, Catalunya, y en el país vecino, España, tampoco estamos libres de salvajes que matan mujeres. Y tampoco ayuda que los gobiernos y las autoridades sean tolerantes con el asesinato de mujeres, y en este caso no estoy refiriéndome a Pakistán sino a España. El gobierno español hace poco ha aprobado que sólo se considerará maltrato, y por tanto, “se tomarán medidas” contra el maltratador, solo si la mujer permanece ingresada más de 24 horas. En Pakistán son los líderes religiosos y tribales los que justifican y bendicen el maltrato y el asesinato, y con frecuencia son las familias de las mujeres las que las ejecutan. Antes de opinar sobre las dos noticias que son la razón por las que he escrito este artículo centrémonos en las dos noticias y luego pasaré a decir lo que pienso.
Noticia 1: Las mujeres del noreste de Pakistán tienen prohibido salir a comprar sin ir acompañadas por un hombre de su familia. La prohibición la han dictado clérigos islámicos y ancianos de las tribus de esta zona de Pakistán. Según un líder islámico de la provincia paquistaní de Khyber Pakhtunkhwa las mujeres que caminan solas por los bazares y mercados propagan la vulgaridad. Los clérigos pidieron a la policía que aplicara la prohibición pero la policía rehusó tener que hacer esta tarea, también pidieron a los comerciantes que no vendan sus artículos a mujeres que no vayan acompañadas.
Noticia 2: Arifa, una mujer joven paquistaní madre de dos hijos fue lapidada por su tío y otros miembros de su familia hasta la muerte en la provincia de Punjab. Sus familiares la mataron arrojándole piedras y ladrillos, y el terrible crimen que había cometido Arifa que según sus familiares la hacía merecedora de morir, morir de una manera cruel, era que Arifa tenía un teléfono móvil. El tío, primos y otros parientes apedrearon Arifa, y una vez muerta la enterraron en el desierto.
Fijémonos en un detalle de la primera noticia, los clérigos consideran que las mujeres que van al mercado propagan la vulgaridad. Los documentales e informativos donde emiten imágenes de estos países solemos ver unas figuras cubiertas por un burka, un vestido que no deja ver nada, tampoco el rostro, pero los clérigos afirman que si una mujer va al mercado propaga la vulgaridad. No hace muchos días un estudioso islámico de Ceuta afirmaba que las mujeres que se perfumaban, vestían pantalones ajustados y zapatos de tacón eran unas fornicadoras y recomendaba a las mujeres que se vistieran con el hiyab y caminaran mirando al suelo en señal de sumisión, después alegó que sólo hablaba de las mujeres musulmanas. Pakistán está geográficamente lejos pero aquí también hay musulmanes con ideas similares a los de allí. Aquí, sin embargo, también hay hombres que no siendo musulmanes tienen una mentalidad similar.
La segunda noticia es aún más terrible, una mujer asesinada por su propia familia por tener un teléfono móvil. Otras veces hemos leído noticias de mujeres asesinadas por un familiar porque sospechaban que la mujer había tenido alguna relación, o como una tercera noticia que leí días atrás: Dos adolescentes fueron asesinadas por un familiar ya que las dos chicas habían deshonrado a la familia bailando bajo la lluvia, también fue asesinada la madre de las dos chicas. Desgraciadamente asesinar mujeres en estos países sale gratis a los autores, y lo más terrible es que los autores suelen ser los familiares de estas personas.

49 thoughts on “La dona al Pakistan

 1. mariaboix ha dit:

  Moltes gràcies per la teva sensibilitat envers aquest tema. Ja m’has demostrat altres vegades que ho condemnes i estàs completament a favor de les dones. És vergonyós que al segle XXI encara passin aquestes coses. Ja sé que són altres països però no ho accepto. D’altra banda em fa por la regressió que està patint Espanya.

 2. ByxaBy ha dit:

  Aquestes notícies em superen, m’indignen profundament, em fan qüestionar el meu entorn, la permissivitat davant la barbàrie de la comunitat internacional, no puc entendre la vexació sistemàtica cap a un ésser humà per la seva condició de gènere. On és nacions unides i la seva declaració de drets humans?

  I que no ens enganyin, no es tracta de cultura, religió ni mandangues, aquests fets són assassinats, comesos impunement, consentits i vanagloriats per la comunitat local.

  Tampoc anem molt lluny aquí a casa, a la Catalunya del segle XXI es practiquen ablacions, s’acorden matrimonis i clergues atemoreixen als seus fidels, la xaria és present.
  Ja està bé, estem confonent les llibertats dels pobles amb el pur sentit comú. No tot s’hi val.

  Us deixo el vídeo de l’imam de Ceuta. Per cert en una televisió publica, on la directora empara la llibertat d’expressió davant els actes delictius comesos per aquest individu.

 3. mariaboix ha dit:

  Moltes gràcies ByxaBy!!

 4. ByxaBy ha dit:

  No em donis les gràcies Maria, no es mereixen.
  Em surt tota la rabia, no puc amb aquesta gentussa i no podem permetrà aquest fets, ni aquí ni allà.

 5. mariaboix ha dit:

  Per desgràcia, no tothom pensa com vosaltres… per tant, sí es mereixen!! 😦

 6. yeagov ha dit:

  Maria:
  Que una persona sigui assassinada m’escandalitza i m’horroritza. Els països islàmics no només estan molt endarrerits, amb totes les diferències que hi ha, podríem comparar la situació d’aquests països amb la que es vivia a Europa a l’Edat Mitja, i tot i així, nosaltres hem avançat molt, encara que malauradament no tot el que desitjaríem, i tot i que sobre el paper, lleis en mà, no hi ha diferències entre homes i dones, si que les hi ha en realitat. En molts aspectes la societat està més avançada que les lleis, en altres no. Però el Pakistan és un país on el pes de les tradicions, les lleis religioses i costums ancestrals és enorme.

  Byxaby:
  Totalment d’acord. I és ben cert que a casa nostra hi ha casos d’ablacions que tot i estar prohibides a casa nostra, les nostres lleis no protegeixen les criatures que les pateixen quan tornen al país dels seus pares, i a això s’ha d’afegir els cassaments de menors, una pràctica difícil de detectar.
  Gràcies pel vídeo. Paraules semblants a les d’aquest estudiós de l’Alcorà li hem escoltat a clergues catòlics espanyols, algun d

  Notícia: Nueva andanada del obispo de Córdoba: las mujeres “jamás” podrán ser sacerdotes porque es un “don” http://www.elplural.com/2013/06/13/obispo-de-cordoba-el-sacerdocio-solo-lo-pueden-ejercer-los-hombres-jamas-las-mujeres-porque-es-un-don/
  Notícia: Un obispo justifica la pederastia porque hay niños “que provocan”
  http://www.publico.es/espana/31531/un-obispo-justifica-la-pederastia-porque-hay-ninos-que-provocan

 7. ByxaBy ha dit:

  Maria, llavors acceptades 🙂
  Em costa creure que hi pugui haver persones que acceptin aquests fets tan greus. És inqüestionable que no permetrem vexacions sexistes. Ha costat molt arribar on som i s’ha de continuar lluitant per la igualtat, que al meu entendre avui no existeix i tenim exemples diaris de que això és així (Salaris, sexualitat, llenguatge …)

  Yeagov, sí, l’església catòlica és un perill públic. Recordem que es van beneir carros de combat a la plaça de Sant Pere, que un conegut dictador sortia sota pal·li de l’església, casos de pederàstia, corrupció, a més del poder i riqueses que té el clergat. Ja no parlem del tracte de pleuresia que reben de governs, un exemple: l’espanyol.

  Em preocupa més que les declaracions d’aquests capellans quedin impunes més que la pròpia declaració del energumen en qüestió, és intolerable. I per citar el “benfer” d’aquests senyors recordem les conciliadores que són les seves emissores de ràdio i televisió.

  A col·lació de Pakistan, comentar per exemple que a l’Afganistan declarar-se ateu és motiu d’empresonament.
  I què em podeu dir de la noia noruega que va ser violada i empresonada en presentar denúncia a Dubai? Sembla ser que mantenir relacions extramatrimonials és delicte, incloent les produïdes per violació.

  I és un suma i segueix…

  Fins quan hem de continuar suportant aquestes pràctiques?

 8. mariaboix ha dit:

  Crec que a molts ens escandalitzen i horroritzen aquestes coses.

  Quan vivia a L’H tenia uns veïns pakistanesos i si us expliqués…

  Fa uns 5-6 anys una noia de 14 anys va fugir de casa perquè la volien casar amb un vell i ella, que havia crescut aquí no volia i va decidir marxar. Conec una pediatra que es queixa de la quantitat d’ablacions que es fan quan van de vacances al seu país.

  Al llarg de la meva vida he patit capellans que ni do per al sacerdoci, ni do de paraula, ni educació, ni sensibilitat… En canvi he conegut monges que valien molt i haurien estat bones sacerdotesses.

  Com pot un bisbe dir això? Per a alguna cosa som adults, no? Crec que si els deixessin tenir relacions s’acabarien molts problemes i guanyarien capellans.

  ByxaBy: 🙂 No del nivell d’aquestes pobres dones però jo he tingut problemes greus pel fet de ser dona. Per desgràcia encara hi ha qui es creu amb certs drets…

  Em temo que bona part de la població encara creix a l’antiga…

 9. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  Exacte, els dos mitjans de comunicació propietat de la Conferència Episcopal, COPE i 13TV són el millor exemple d’un discurs carregat d’odi i conservadurisme que ben bé signarien mitjans islamistes. Els drets de les dones minven en aquells països on els sectors més religiosos tenen influència en la promulgació de lleis. M’agradaria saber perquè els jerarques religiosos tenen tant d’odi a les dones.
  El cas d’aquesta noia noruega és delirant i és l’exemple com funcionen aquestes societats endarrerides.
  Per exemple, una noia de Gaza va ser seduïda per un milicià de Hamàs, després acusada de tenir un comportament impúdic i condemnada a morir lapidada, li van donar l’oportunitat de que se li commutés la pena de mort a canvi de servir a la causa de Hamàs com a terrorista suïcida. L’individu que l’havia seduït va ser qui li va posar l’armilla explosiva i la va acompanyar fins el lloc on s’havia d’autoimmolar. La noia va ser detinguda abans que tingués l’oportunitat de fer-se saltar pels aires.
  Aquests països encara viuen a l’Edat Mitja.
  En molts d’aquests països tampoc està permès construir temples d’altres religions o la predicació. I fins i tot països que en aquest assumpte eren bastant tolerants amb altres creences, com Egipte o Síria, ara les comunitats cristianes d’aquests països s’han convertit en l’objectiu dels grups islamistes. A Egipte els coptes van patir atemptats contra les seves esglésies.

 10. mariaboix ha dit:

  Aquest exemple de la noia de Gaza és un muntatge per aconseguir “voluntaris”. Quina vergonya jugar amb els sentiments de les persones. Per què en nom de la religió i de Déu o com en vulguin dir cometen tantes atrocitats? Fa molts anys que no crec que Déu existeixi però cada dia que passa estic més convençuda que és un muntatge per tenir controlada la població. Tanta religió i són incapaços de respectar les creences dels altres?

 11. yeagov ha dit:

  A les dictadures religioses els costa menys mantenir el control sobre la població que a una dictadura militar perquè la gent pot tenir un relatiu temor a la mort però tothom tem que sigui l’ànima la que sigui condemnada.
  Fixa’t en un detall: Les revoltes als països àrabs s’han produït i triomfat (o quasi) a Líbia, Egipte, Tunísia i Síria, on governen o governaven règims militars. Cap de les teocràcies islàmiques de la zona ha vist caure el seu règim.

 12. mariaboix ha dit:

  A mi tant me fot tot!! Realment tenim ànima o és una invenció religiosa? A més, no hi ha res concret sobre què passa quan ens morim. A mi l’única cosa que m’amoïna és el patiment en vida. La mort no m’amoïna gens.

 13. yeagov ha dit:

  No ho sé, ningú ha tornat de l’altre vida per explicar-ho, però segur que si l’infern existeix deu estar ple de bisbes, militars i polítics espanyols, i la veritat, digueu-me perepunyetes, anar a un altre lloc i trobar-te amb la mateixa camarilla és molt molest.

 14. Maria Boix ha dit:

  TOT són històries inventades per fer por. A casa meva eren molt creients i venia un capellà a casa a portar-li la comunió a la meva àvia (tenia molta por de l’infern i del purgatori, si existeix, segur que hi és) i li va dir que NO existia, que l’infern era la vida (era un noi d’uns 30 anys). A mi no m’amoïna cap d’aquests temes,només espero que no sigui el calvari que he viscut i visc aquí, i que la meva mort sigui digna i sense patiment.

 15. yeagov ha dit:

  Benet XVI va tancar el purgatori.

 16. Maria Boix ha dit:

  I el va obrir a la Terra??? XD o no!!

 17. yeagov ha dit:

  El discurs de personatges com els que hem anat veient al llarg d’aquest debat i la mentalitat de moltes famílies influeixen molt en el pensament d’alguns joves:

  Un canterano del Real Madrid escribe en Twitter que se siente insultado viendo jugar fútbol a las mujeres.

 18. Maria Boix ha dit:

  MASCLISTA!! Recordo una que anava a classe amb mi que jugava millor a futbol que els nois.

 19. yeagov ha dit:

  Generalment l’esport femení té poc suport, especialment econòmic, poques esportistes poden viure exclusivament de l’esport. I quants partits de futbol o basquet femení transmeten per televisió? Sovint quan parlem d’esport femení parlem de gimnàsia rítmica o de natació sincronitzada.
  Als Estats Units, per exemple el futbol o soccer que en diuen allà, és més important la lliga femenina que la masculina, i consideren que el futbol és avorrit. Mentre els nois juguen a futbol americà les noies juguen a futbol.

 20. ByxaBy ha dit:

  No sé perquè no em sorprenen aquestes declaracions, és un mal enquistat en la nostra societat. Una de tantes mostres és el temps dedicat als mitjans a l’esport femení. Aquí a Corbera tenim una crac del motociclisme (Laia Sanz), ahir vaig llegir menys de 4 línies al diari de la seva última gesta, fos home i asturià … ja sabeu.

  Totalment d’acord amb els vostres comentaris respecte a les confessions. Centres de poder sense lloc a dubte. Fan i desfan segons necessitats de l’entorn, s’adapten a qualsevol cultura que puguin absorbir. I no és un comentari, està tot documentat, només cal interessar-se una mica en la història de les religions.
  Per cert aquest papa el pelen com a Joan Pau I

 21. Maria Boix ha dit:

  Perquè a Espanya MAI s’ha considerat ni es considerarà la dona. Sí, jo vaig llegir sobre la Laia Sanz, enhorabona!!

  Jo també ho penso que el pelaran, NO interessa!!

 22. yeagov ha dit:

  És cert, Laia va guanyar fa uns dies una carrera a Los Ángeles, va tenir una sortida dolenta però va anar remuntant i va guanyar.

  L’altre dia vaig pensar el mateix que tu, crec que el Papa Francesc no durarà gaire, s’ha mostrat massa pròxim a la gent i parla de fer canvis a l’Església i reconduir certes pràctiques del Vaticà.

 23. ByxaBy ha dit:

  Gràcies Maria, és grat tenir una crac com ella i més com és, una persona que es barreja amb el seu entorn sense cap problema.

  No és exclusiva d’Espanya, aquí també tenim feina per fer, afortunadament estem més a prop d’Europa que els nostres veïns, però estem a anys llum de la normalitat que he pogut viure al nord d’Europa. T’imagines una dona presidenta de la Generalitat? Més aprop que president d’Espanya per descomptat, però encara queda molt per fer , no hem de baixar la guàrdia, dones i homes.

  Yeagov, De moment el Sant Pare està a favor de l’estat laic, a fet declaracions defensant els drets dels homosexuals, està treien les glories del Vaticà…
  Té tots els números per no passar per la sala d’autòpsies, directe al forat, com van fer amb Joan Pau I 15 dies després que moris al Vaticà el patriarca de l’església ortodoxa en estranyes circumstancies.

 24. Maria Boix ha dit:

  De res, estic ben orgullosa que persones catalanes se’n surtin i tal com la descrius, encara n’estic més orgullosa!!

  Espero que en una Catalunya independent sigui possible una dona de Presidenta. Seria un avenç important com a país!!

  Jo ho vaig dir des del primer moment que acabarà al forat.

 25. yeagov ha dit:

  On millor es pot veure l’evolució de l’esport femení és als JJOO. En un primer moment es considerava que no era bo per a les dones fer esport. I hi ha disciplines esportives que van estar vetades a les dones durant un temps.

  El que més m’ha sorprès és el discurs defensant la laicitat dels Estats. En Benet i especialment els bisbes espanyols han atacat molt la laïcitat.

 26. Maria Boix ha dit:

  Quina PARIDA!!

  Doncs jo crec que seria el més correcte.

 27. ByxaBy ha dit:

  Volíem sopa, dues tasses, això ja és una aberració.

  FAES dice que la emancipación femenina, la extensión de la educación y la longevidad ponen en riesgo el Estado de Bienestar

  http://www.vozpopuli.com/actualidad/29426-faes-dice-que-la-emancipacion-femenina-la-extension-de-la-educacion-y-la-longevidad-ponen-en-riesgo-el-estado-de-bienestar

 28. Maria Boix ha dit:

  Fa dies que el Yeagov ens la va passar al Twitter, són encantadors! (faig conya, eh!). Sempre han pensat així i ara amb majoria absoluta poden dir-ho. Visca l’evolució de l’homoPePerus!!

  Crec que Catalunya hauria de fer la DUI ja! Això cada cop té més mala pinta…

  M’he trobat aquesta, la trobo repugnant!!

  Egipto: “Algunas niñas han estado casadas 60 veces antes de cumplir 18 años” http://es.rt.com/qCm

 29. ByxaBy ha dit:

  No soc a cap xarxa social, he vist l’enllaç navegant per la xarxa. Sí, ara surt el PP amb les seves FAES de les JONS.
  A veure si espavilem i acabem ja amb el procés, es etern. El panorama es del més xungo i cada dia un xic més.

  Repugnant que passin aquestes coses, i se suposa que Egipte és un país obert en comparació d’altres, no vull pensar què pot passar en aquells altres països

 30. Maria Boix ha dit:

  No m’agrada el món tal com el veig, hi ha massa coses repugnants i cada dia que passa anem a pitjor. Sóc massa il·lusa, pensava que havent-hi tanta informació com hi ha la gent canviaria i m’adono que com més informació hi ha més degenera.

  A vegades veig notícies interessants però no sé a quin article és més adient posar-ho i no tinc temps per buscar-ho.

 31. ByxaBy ha dit:

  Hi ha molt odi i l’accés a la informació no minimitza les accions, més aviat al contrari. I recordem que Internet no ens proporciona tota la informació, com a invent militar és susceptible de manipulacions i censures, ja no parlem de control

 32. Maria Boix ha dit:

  Sóc incapaç d’entendre la raça humana, per què tant d’odi, manipulació, destrucció…

 33. yeagov ha dit:

  Maria:
  Ja fa temps vaig escriure sobre una notícia que em va posar els pèls de punta. Nenes que potser no tenien encara ni 10 anys eren casades amb homes 20, 30 o més anys més grans que elles en unes cerimònies patrocinades per Hamàs a Gaza. La imatge de les nenes vestides i maquillades com núvies em va fastiguejar.

  ByxaBy:
  És cert que Mubarak i Ben Alí eren dictadors però en molts aspectes aquests règims eren molt més respectuosos amb els drets de les dones que els règims islàmics que els han succeït. En altres països on els règims islàmics estan assentats el que succeeix és que les lapidacions i fuetades són la norma, ja que quasi tot el que es considera pecat o delicte es castiga quasi sempre amb la mort.

 34. ByxaBy ha dit:

  Tampoc entenc res. La capacitat de destrucció de l’ésser humà no té límits, hem basat la nostra existència en guerres, som capaços de crear les armes més diabòliques i d’humiliar i menysprear persones pel fet de ser diferents o per no actuar com s’espera que ho fem (Pregunteu als nostres veïns). No acceptem la diversitat, la pluralitat no existeix.

  I el que menys acabo d’entendre que es cometin aquestes atrocitats en nom d’un Déu o de la seva “cultura”. Hem heretat imposicions religioses convertint els seus ritus (Que eren nostres) en tradicions i no es lliura cap societat. Per exemple fem un repàs a les nostres festes, la gran part d’elles van ser engolides hàbilment per les religions de torn i fins avui, i això no hi ha Déu que ho aturi.

  Notícies repugnants com la d’aquestes pobres criatures o la que encapçala el post ens alarmen i permetem que succeeixin, també consentim el turisme sexual pedòfil i tantes altres salvatjades que fastiguegen la nostra existència.

 35. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  La història és principalment una llarga llista de guerres. L’enginy humà no té límits quan es tracta de crear instruments per destruir els altres. Les guerres es fan per estendre el poder d’un país sobre un altre, apropiar-se dels seus recursos, debilitar un possible enemic, imposar la divinitat o divinitats d’uns als altres, eliminar els que són considerats inferiors, etc.
  Algun cop he dit, i la Patricia que fa més temps que em coneix ho sap, que l’Islam és una religió en expansió, s’estenen principalment a l’Àfrica i a l’Àsia, en el cas de l’Àfrica forçant la conversió de pobles que segueixen religions animistes, més complicat és el cas de l’Àsia on les religions són molt complexes i estructurades. Però, i això ho declaren alguns líders religiosos, que el seu propòsit és que l’Islam s’estengui a tot el Món, i si no poden estendre’s mitjançant la conversió ho faran mitjançant la guerra.

 36. ByxaBy ha dit:

  Totalment d’acord. La màxima de Heràclit: “La guerra és el pare de totes les coses”, segueix vigent, no hem après res.

  Ara sembla que li toca el torn a l’Islam, abans van ser altres confessions, igual de nocives. No fa gaire vaig escolatr una frase que em va impactar: Islamitzarem Europa amb el ventre de les vostres dones. i aquesta és l’essència i pretensions d’aquests personatges.

  Ens està arribant la pitjor versió de l’islamisme i no tot és així. Malauradament les faccions radicals són cada dia mes nombroses i violentes, ja em vist del que són capaços.
  L’islamisme extrem sembla ancorat en l’origen dels seus temps, creences del segles VII amb l’agreujant de la tecnologia de l’actual segle, fanatisme i armamentisme, sense cap dubte un greu perill.

  D’altra banda el bonisme d’occident permet l’expansió d’aquestes religions, i no demano que es vetin, -Crec en la llibertat de culte-, però tampoc hem de caure a potenciar confessions adverses al nostre entorn i ho estem fent.

 37. Maria Boix ha dit:

  ByxaBy suposo que dius que consentim aquestes atrocitats pel fet que votem i posem algú al govern perquè jo personalment no ho consento, és més, ho condemno. És horrorós i em fa mal només pensar-hi, sobretot en el cas de criatures.

  Yeagov, a mi també m’ho has explicat més d’una vegada, no sé si aquí, al Twitter o per correu. Com més sé, més clar tinc que les religions són un cúmul d’interessos que no entenc i no m’interessen, massa hipocresia. Això de l’Islam fa basarda, estan molt torrats i porten una menjada de coco increïble, quan vivia a L’H varen intentar convèncer-me, pobres ingenus! Primer em diuen puta i després m’intenten convèncer, són genials! Els vaig engegar a pastar fang i els vaig criticar profundament el que coneixia de la seva religió.

 38. ByxaBy ha dit:

  Maria, a nivell individual ens mostrem contraris, però els nostres governs, nacions unides ho estan permetent, aquests organismes ens representen a tots i és aquí on em refereixo que nosaltres consentim.

 39. Maria Boix ha dit:

  N’he coneguts uns quants i alguns vénen amb ganes d’imposar llengua i religió, En canvi en vaig conèixer una que va canviar radicalment, menja porc, beu cervesa i passa de tot i curiosament els seus fills diuen moros als nens marroquins i, això sí, ella els renya i els diu que ells també en són.

 40. Maria Boix ha dit:

  De què serveixen els organismes si no fan bé la seva feina? Tot plegat és una vergonya!!

 41. ByxaBy ha dit:

  Jo he conegut i conec molts musulmans, sempre m’agrada distingir entre individu i societat.

  He patit radicalisme musulmà. Et puc explicar que un amic em va prohibir besar la seva dona que també era amiga meva, ella en assabentar-se, va posar ferms al marit. Una altra vegada vaig ser insultat i menyspreat per diversos desconeguts musulmans per portar grenyes i arracades ( Va acabar amb els mossos pel mig).
  També he viscut en primera persona veure pegar a una dona per defensar la seva filla de dos o tres anys, resulta que la criatura va aparèixer pel menjador inoportunament (El fill hi era fent de las seves com si res) i el pare li va donar un cop de peu sense mes, la mare ho va recriminar i la que es va liar va ser petita, podeu imaginar.

  Però la major part d’intercanvis han estat positius, m’han ofert tot, i a hospitalitat és difícil guanyar-los. També he de dir que ha estat gent creient com ho pot ser un català mitjà, sense fanatismes i amb la mentalitat oberta.

  Hi ha moltes coses que no accepto ni comparteixo i aquesta diferència és insalvable, però repeteixo, en el cas de les meves amistats no m’he trobat radicalisme, no vull dir que no existeixi, és obvi que existeix.

 42. ByxaBy ha dit:

  Els organismes si hi ha petroli serveixen. Però prendre mesures quan es lapida sistemàticament o és cometen altres atrocitats, semble que no es prou gratificant. Una vergonya, totalment inacceptable.

 43. Maria Boix ha dit:

  Vivim en un món podrit on només es mouen i preocupen per enriquir una minoria rica, estan destruint els drets de les persones, no som res ni els interessem. Fa molt de mal, quin futur espera a les properes generacions? Per a què han lluitat les anteriors generacions si ara, en poc temps ens ho prenen tot?

 44. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  Cert, no tot l’Islam és AlQaida ni els Germans Musulmans, ni Hamàs, ni Hezbolà, però són aquests grups els que amb els seus actes parlen en nom de l’Islam mentre les veus moderades que parlen de conviure amb altres creences no són escoltades, no diuen res, no poden dir res…
  També és ben cert, com molt bé has dit que l’Islam intenta un retorn als costums de l’Aràbia del segle VII sense entendre que això és materialment imposible, Europa no és Aràbia i no estem en el segle VII.
  Europa va tenir les seves guerres de religions però va saber superar-les, i va passar de la intransigència i el fanatisme més radical a l’acceptació i la tolerància d’unes branques del cristianisme amb les altres.

  Maria
  Som tolerants perquè acceptem que ells puguin obrir els seus centres de culte, i perquè sabent que moltes mesquites actuen com a centres de reclutament de gihadistes provem de dissimular. Els terroristes de l’11-M vivien a Espanya, els de l-11-S van viure molts anys als Estats Units, els de l’atemptat de Londres eren ciutadans britànics. Els de Boston eren dos txetxens residents a Boston que no s’havien integrat malgrat que vivia de subsidis. Mohamed Merah era ciutadà francès i vivia dels subsidis del govern francès.

 45. Maria Boix ha dit:

  Per a mi és una qüestió de respecte. Cadascú que cregui en el que vulgui però que a mi em deixin tranquil·la amb la meva manera de ser i pensar. No m’agrada la gent que es creuen superiors perquè tenen una creença i després es dediquen a fer mal i fer patir els altres, hi ha tanta hipocresia a les religions que fa fàstic!

 46. yeagov ha dit:

  Les religions no són bones ni dolentes però malauradament estan subjectes a les interpretacions que en fan homes que tenen els seus prejudicis i les seves idees. I malauradament aquests homes fan unes interpretació que busca uns fins determinats.
  Hi ha un terme s’usa en alguns àmbits per referir-se a l’Islam que és islamofeixisme. I algun cop quan he tractat sobre aquest tema realitzant una tasca d’informació prèvia m’he trobat aquest terme per referir-se a alguns dels règims islàmics existents, l’exponent més conegut d’aquesta ideologia podria ser el partit BAAS que governa (encara) a Síria i va governar l’Iraq, però també influeix en alguns grups terroristes islàmics.

 47. Maria Boix ha dit:

  Els humans i els seus interessos… quin fàstic!!

 48. manal ha dit:

  Bueno sóc una noia musulmana de 18 anys, els meus pares no m’han obligat ni posarme el mocador ni m’han prohibit anar a festes i sortir amb amics. Estic totalment en contra sobre el que passa en alguns països islàmics, Em sento molt dolorida, pel que els hi passa a algunes dones però són elles les que han de lluitar per canviar la situació, per tenir tots els seus drets, l’Islam no diu rés d’aixó que passa avui en dia, sinó que tenen un paper molt important en la meva religió.

  un salut molt gran, i m’ha agradat molt aquest article

 49. yeagov ha dit:

  Sé que és un tema molt complex ja que moltes persones ho entendrien com un atac als costums, tradicions i creences d’altres pobles, t’agraeixo que hagis estat comprensiva amb el que dic. El costum de casar les dones molt joves no és ni molt menys exclusiu de determinats pobles o creences, això es feia en altres èpoques aquí. Si, aquestes dones han de lluitar pels seus drets però també els homes han d’evolucionar mentalment cap a una situació més justa.
  El problema no és si l’Alcorà o la Bíblia diuen una cosa o no sinó com ho interpreten aquells que tenen l’autoritat i el coneixement per interpretar aquests texts. Un mateix text pot ser interpretat en un sentit i en sentit contrari i fer-li dir allò que més interessi als seus intèrprets.
  Moltes gràcies per la teva opinió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.735 hits
Juliol 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: