La Via Catalana – Tram 532 – Tordera

16

15 Setembre 2013 per yeagov


La Via Catalana – Tram 532 – Tordera

Ahir, 11 de setembre de 2013, 1,6 milions de catalans i catalanes vam participar a la Via Catalana que unia El Pertús amb Alcanar, 400 quilòmetres que travessaven Catalunya de sud a nord, entrant tant al País Valencià com a la Catalunya Nord. Va ser un acte cívic, festiu i reivindicatiu. Els que hi vam ser sabem que érem molta gent. Teòricament ens havíem d’agafar les mans estirant els braços de manera que ocuparíem cadascun de nosaltres 1 metre. 400 quilòmetres són 400.000 metres, a una persona per metre són 400.000 persones. Però la realitat és que hi havia tanta gent que més aviat estàvem espatlla amb espatlla, això vol dir que en l’espai que hauria d’haver ocupat 1 persona n’hi havia 3, i a tots els trams les cadenes van, com a mínim, duplicar-se. Hem seguiu?. Si algú no sap de números ja li aclariré que vull dir, però podeu usar una calculadora i veureu que la xifra d’1,6 milions és possible, i fins i tot que podria quedar curta. Recomano veure les imatges que hi ha a la xarxa, les que vam fer els participants, les que van fer els mitjans de comunicació des de terra ferma i des de l’aire.
Els polítics espanyols no haurien d’intentar menystenir la cadena humana, seria un error no voler veure la realitat, encara que sol ser habitual en els polítics espanyols no veure més enllà dels seus nassos.
Al llarg del segle XIX Espanya va anar perdent el gruix de les seves colònies, llavors podien emprar tota la seva força repressiva però van ser incapaços d’impedir-ho. L’Estat espanyol creu encara que “el ordeno y mando”, les amenaces o la violència impediran la independència. La idea de democràcia dels polítics espanyols fa esgarrifar, per ells amenaçar un president de la Generalitat amb la presó (i amb la mort, recordant-li al President Mas que li podrien fer com a Companys) és un exemple de democràcia, en canvi, segons aquests mateixos polítics espanyols votar en un referèndum no és democràtic.
Encara no han donat el pas, però polítics ultranacionalistes espanyols com Rosa Díez ha demanat de manera reiterada la supressió de les institucions d’autogovern catalanes, altres, com en Vidal-Quadras demana públicament la detenció del President Mas. Però l’enemic no només està fora, a casa nostra tenim la senyora Sánchez Camacho que ha mentit i amenaçat de manera barroera a tots els catalans amb els pitjors desastres, o el neolerrouxista Albert Rivera, un habitual dels mitjans de la caverna, on sol defensar el desmantellament de les institucions catalanes, oblidant que ell és diputat d’un Parlament que ell pretén tancar.
Vídeos propis / Videos propios:
TORDERA VIA CATALANA TRAM 532
TORDERA VIA CATALANA TRAM 532 Vídeo 2
Vídeos del 3/24 / Videos del 3/24:
La Via Catalana des de l’aire: del Vallespir al BaixMaestrat
Els testimonis dels participants
La Via Catalana des de la moto
Imatges aèries de la Via Catalana a Barcelona
La Via Catalana a la Selva

Imatges aèries de la Via al Maresme

Més d’un centenar de marxes de torxes reivindiquen lavoluntat de ser independents
El recorregut de la Via Catalana
La Vía Catalana – Tramo 532 – Tordera
Ayer, 11 de septiembre de 2013, 1,6 millones de catalanes participamos en la Vía Catalana que unía El Pertús con Alcanar, 400 kilómetros que atravesaban Catalunya de sur a norte, entrando tanto en Valencia como en la Catalunya Nord. Fue un acto cívico, festivo y reivindicativo. Los que estuvimos sabemos que éramos mucha gente. Teóricamente nos teníamos que coger las manos estirando los brazos de modo que ocuparíamos cada uno de nosotros 1 metro. 400 kilómetros son 400.000 metros, a una persona por metro son 400.000 personas. Pero la realidad es que había tanta gente que más bien estábamos hombro con hombro, esto quiere decir que en el espacio que debería haber ocupado 1 persona había 3, y en todos los tramos las cadenas, como mínimo, se duplicaban. ¿Me seguís?. Si alguien no sabe de números ya le aclararé que quiero decir, pero puede usar una calculadora y verá que la cifra de 1 , 6 millones es posible, e incluso que podría quedar corta. Recomiendo ver las imágenes que hay en la red , las que hicimos los participantes, las que hicieron los medios de comunicación desde tierra firme y desde el aire.
Los políticos españoles no deberían intentar menospreciar la cadena humana, sería un error no querer ver la realidad, aunque suele ser habitual en los políticos españoles no ver más allá de sus narices.
A lo largo del siglo XIX España fue perdiendo el grueso de sus colonias, entonces podían emplear toda su fuerza represiva pero fueron incapaces de impedirlo. El Estado español cree todavía que “el ordeno y mando”, las amenazas o la violencia impedirán la independencia. La idea de democracia de los políticos españoles hace estremecer, por ellos amenazar un presidente de la Generalitat con la cárcel ( y con la muerte, recordándole al Presidente Mas que le podrían hacer como a Companys) es un ejemplo de democracia, en cambio , según estos mismos políticos españoles votar en un referéndum no es democrático.
Todavía no han dado el paso, pero políticos ultranacionalistas españoles como Rosa Díez ha pedido de forma reiterada la supresión de las instituciones de autogobierno catalanas, otros, como Vidal-Quadras pide públicamente la detención del Presidente Mas. Pero el enemigo no sólo está fuera, en nuestra casa tenemos la señora Sánchez Camacho que ha mentido y amenazado de manera burda a todos los catalanes con los peores desastres, o el neolerrouxista Albert Rivera, un habitual de los medios de la caverna, donde suele defender el desmantelamiento de las instituciones catalanas, olvidando que él es diputado de un Parlamento que él pretende cerrar.

16 thoughts on “La Via Catalana – Tram 532 – Tordera

 1. ByxaBy ha dit:

  Jo vaig ser al tram 375 a Vallirana. Al matí plovia bastant i l’ambient era increïble.
  Sembla que la democràcia espanyola tampoc entén de matemàtiques, ara ja podem entendre perquè la seva economia fa aigües. Serà el relaxing? I les seves reaccions, han estat les esperades, s’han retratat un cop més. Que vagin fent
  Felicitar la organització ia tots els que han fet possible aquest cívic exercici de democràcia. Que n’aprenguin

 2. yeagov ha dit:

  Un regidor del PP de Lleida ens ha acusat d’assassins. Ho sento molt però amb aquesta gent no tenim res a parlar, que se’n vagin a la merda.

  #DenunciemPauPinto regidor del PP a Lleida per titllar-nos d’assassins a tots els que van assistir a la #ViaCatalana http://www.naciodigital.cat/noticia/59364/regidor/pp/titlla/assassins/assistents/via/catalana

  Jo no sé quina mena de cafè prenen a Madrid si els relaxa, deu ser fet amb xicoira.

  La Via Catalana va ser un acte festiu, pacífic i reivindicatiu. La gent s’ho va passar molt bé.

 3. ByxaBy ha dit:

  Nosaltres fem cadena donant-nos les mans, ells la fan de despropòsits. A banda del que comentes ha hagut de tot, des de l’agressió a Blanquerna a insults, amenaces, pintades a propietats…

  “Primer t’ignoren. Després es riuen de tu. Després t’ataquen. Llavors guanyes”
  Només ens queda vèncer

 4. Maria Boix ha dit:

  Jo era al Tram 631 Vilademuls ben apinyadets amb les mans enganxades al cos, va ser una festa increïble i, diguin el que diguin, només faran el ridícul, les imatges han vist món…

  És obvi que de matemàtiques NO en tenen ni idea, així va el país…

  Ells que vagin fent, nosaltres hem aconseguit que el món ens miri i quan ens miren a nosaltres veuen què fan ells. Les paraules que ens adrecen dolen però ells mateixos llancen pedres a la seva teulada.

  Hem de continuar lluitant i hem d’estar més units que mai (els catalans, eh!). Només així ho aconseguirem!!

  Yeagov, a partir d’ara denunciarem, com ja vam fer l’altre dia. Hem de dir PROU!!

 5. Muy impresionante la gran movilización de personas por la Independencia de Catalunya,la organización y el espíritu…cómo respondieron los catalanes a ese llamado..!.. Yo compartí la noticia en uno de mis blogs y, en facebook;,encontré fotografías de los distintos tramos para ilustrar el artículo que encontré para comunicar la noticia.. Me alegro que hayan tenido tanto éxito..! Qué tengas una buena tarde de domingo..! Saludos…

 6. Maria Boix ha dit:

  ¡Gracias Patricia, fue increible, somos un pueblo unido, alegre y pacífico que no parará de luchar por su libertad! ¡Buena tarde de domingo para ti también!

 7. ByxaBy ha dit:

  Muchísimas gracias Patricia.

  Las imágenes hablan por sí solas. La vía fue el plato fuerte pero no el único.
  Te dejo una imagen de uno de los 722 tramos, y habría que añadir las otras Vías realizadas en diversos países del mundo , ademas de los eventos “a banda” de la Vía Catalana. El poder de movilización de este pueblo no tiene límites, y cabe destacar el carácter pacífico de todos los eventos, nuestras armas: una camiseta amarilla y una bandera.

  http://www.gigapan.com/gigapans/139991

  un saludo

  Xavi

 8. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  L’assalt dels feixistes a la Blanquerna és un escàndol, més en cara quan han quedat lliures i entre els feixistes n’hi ha que tenien delictes de sang i n’hi ha que són familiars del govern espanyol.

  Maria Boix
  He proposat més d’un cop d’organitzar una lliga antidifamació com té la comunitat jueva dels Estats Units, quan surt algú dient barbaritats contra els jueus o negant l’holocaust li foten una querella.

  patriciaroijonas
  Pon el enlace de tu artículo aquí, así todos podrán leerlo. El mérito es que la ANC ha sido capaz de movilizar 1,6 millones de personas, algo que ya querría poder hacer más de un partido.

 9. ByxaBy ha dit:

  Yeagov, respecte el que li comentes a Maria. Es pot fer una pagina creant un anell a les xarxes socials, difonent la plataforma a la premsa,a altres plataformes i alguns partits polítics afins (Això s’hauria valorar).

  Si decideixes crear el projecte puc col·laborar-hi. Crec que cal posar fi a totes aquestes aberracions.

 10. yeagov ha dit:

  Cal aconseguir gent que es mogui també en el camp de la premsa i del dret. Tornarem a parlar i ho aniré plantejant a la xarxa.

 11. ByxaBy ha dit:

  Perfecte!! S’hauria implicar més gent i de diferents àmbits. En el teu gestor tens el meu email, ja saps, el que calgui.

 12. yeagov ha dit:

  D’acord. Crec que escriuré un article sobre la Lliga Antidifamació dels Estats Units.

 13. ByxaBy ha dit:

  Pots enviar-ho a la premsa digital i a les cartes al director a la premsa analògica. Suposo que Europa ha de tenir alguna agencia per aquest afers (I que la classe política no utilitza), de fet Brussel·les es va pronunciar no fa gaire pel cas de La “col·lega” De Luna i els actes de la falange

 14. yeagov ha dit:

  Un altre vídeo de la Via Catalana
  Les millors imatges de la Via Catalana

 15. mariaboix ha dit:

  Trobo que és una molt bona idea, si puc ajudar d’alguna manera, fes-m’ho saber. Ja n’hi ha prou!!

  Gràcies pel vídeo!! Que la unió que vam viure aquell dia continua cada dia, només així HO ACONSEGUIREM!!!

 16. yeagov ha dit:

  ByxaBy
  Hi ha països en l’apologia del nazisme (i el feixisme) a més de la seva banalització està penada, França i Alemanya, per exemple, però ja hem vist que a Alemanya han actuat impunement grups nazis i només fa pocs mesos que les autoritats s’han pres seriosament el tema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uniu-vos a 1.800 seguidors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.585 hits
Setembre 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: