RAJOY I L’EVOLUCIÓ NATURAL DEL MÓN

5

27 Setembre 2013 per yeagov


 

 
RAJOY I L’EVOLUCIÓ NATURAL DEL MÓN

 
 
 
Segons Rajoy els catalans que volem independitzar-nos d’Espanya anem en “contra de l’evolució natural del món”. Aquestes declaracions les ha fet davant les Nacions Unides. I veig que Rajoy no està al cas dels canvis que s’han produït a Europa ni al món. L’any 1945 hi havia al món 51 països independents, l’any 2013, 193. Sospito que Rajoy creu encara que l’home el va crear Déu, que la Terra és plana i que els nens els porta la cigonya. Desconec si Rajoy s’escriu els seus discursos, si fos així demostra que en aquest tema com en molts altres, és un ignorant, sospito però, que no és ell qui escriu aquests patètics discursos sinó els seus assessors, fet que em fa pensar, veient els resultats, que l’Estat li paga el sou a molt analfabet amb el títol d’assessor.
 
 
Però només cal fer una ullada al mapa d’Europa dels últims 25 anys. Quan jo estudiava existien Txecoslovàquia, la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS), Iugoslàvia i la República Democràtica Alemanya. Cap d’aquests Estats existeix actualment, i només han passat 25 anys i en un marc geopolític concret i que ens és pròxim. Actualment a Europa n’hi ha més països dels que hi havia fa només 25 anys.
 
 
Rajoy es posiciona en favor del dret a l’autodeterminació del poble sahrauí, dret que nega als gibraltarenys, ja que Espanya reclama Gibraltar, tot i què els propis gibraltarenys van votar fa uns 10 anys majoritàriament que preferien seguir súbdits de Sa Graciosa Majestat Isabel II abans que del “campechano” Borbó espanyol. Rajoy, però, té un altre problema encara més a prop, Catalunya, que segons Rajoy tampoc té dret a l’autodeterminació.
 
El territori del Sàhara pel qual Rajoy reclama el dret a l’autodeterminació va ser un territori sota jurisdicció espanyola, del qual els espanyols van haver de sortir amb la cua entre les cames i sense poder disparar un tret deixant abandonats els sahrauís en mans del Regne del Marroc.
 
Només a un polític espanyol de l’escassa talla intel·lectual de Rajoy se li pot ocórrer anar a l’ONU a defensar el dret a l’autodeterminació d’un determinat territori quan l’Estat del qual ell n’és primer ministre (president del govern) té un o dos territoris que han iniciat un procés secessionista, i reclamar un altre territori els ciutadans del qual no volen ser espanyols ni en broma.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Li agradi o no a Rajoy, l’evolució natural del món és que es creïn nous Estats i en desapareguin altres, això ha estat així sempre, i les unions forçades tard o d’hora acaben trencant-se. Rajoy no ha de buscar gaire lluny, pràcticament al llarg del segle XIX el Regne d’Espanya va perdre la majoria de les seves colònies. 23 països actuals s’han independitzat d’Espanya des de 1640 (Portugal) fins el 1975 (Sàhara), tot i que el Sàhara va passar de les mans espanyoles a les marroquines.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
RAJOY Y LA EVOLUCIÓN NATURAL DEL MUNDO
 
 
Según Rajoy los catalanes que queremos independizarnos de España vamos en “contra de la evolución natural del mundo”. Estas declaraciones las ha hecho ante las Naciones Unidas. Y veo que Rajoy no está al tanto de los cambios que se han producido en Europa ni en el mundo. En 1945 había en el mundo 51 países independientes, en el año 2013, 193. Sospecho que Rajoy cree todavía que el hombre lo creó Dios, que la Tierra es plana y que los niños los trae la cigüeña. Desconozco si Rajoy escribe sus discursos, si fuera así demuestra que en este tema como en muchos otros, es un ignorante, sospecho embargo, que no es él quien escribe estos patéticos discursos sino sus asesores, lo que me hace pensar, viendo los resultados , que el Estado le paga el sueldo a muchos analfabetos con el título de asesor.
 
 
Pero basta echar un vistazo en el mapa de Europa de los últimos 25 años. Cuando yo estudiaba existían Checoslovaquia , la Unión de Repúblicas Socialistas Soviéticas (URSS), Yugoslavia y la República Democrática Alemana. Ninguno de estos Estados existe actualmente, y sólo han pasado 25 años y en un marco geopolítico concreto y que nos es cercano. Actualmente en Europa hay más países de los que había hace sólo 25 años.
 
 
Rajoy se posiciona en favor del derecho a la autodeterminación del pueblo saharaui, derecho que niega a los gibraltareños, ya que España reclama Gibraltar, aunque que los propios gibraltareños votaron hace unos 10 años mayoritariamente que preferían seguir súbditos de Su Graciosa Majestad Isabel II antes de que el “campechano” Borbón español. Rajoy, sin embargo, tiene otro problema aún más cerca, Cataluña, que según Rajoy tampoco tiene derecho a la autodeterminación.
 
El territorio del Sahara para el que Rajoy reclama el derecho a la autodeterminación fue un territorio bajo jurisdicción española, del que los españoles tuvieron que salir con el rabo entre las piernas y sin poder disparar un tiro dejando abandonados a los saharauis en manos del Reino de Marruecos.
 
 
Sólo a un político español de la escasa talla intelectual de Rajoy se le puede ocurrir ir a la ONU a defender el derecho a la autodeterminación de un determinado territorio cuando el Estado del cual él es primer ministro (presidente del gobierno) tiene uno o dos territorios que han iniciado un proceso secesionista, y reclamar otro territorio cuyos ciudadanos no quieren ser españoles ni en broma.
 
 
 
 
 
 
 
 
Le guste o no a Rajoy, la evolución natural del mundo es que se creen nuevos Estados y desaparezcan otros, esto ha sido así siempre, y las uniones forzadas tarde o temprano acaban rompiéndose. Rajoy no tiene que buscar muy lejos, prácticamente a lo largo del siglo XIX el Reino de España perdió la mayoría de sus colonias. 23 países actuales se han independizado de España desde 1640 (Portugal) hasta 1975 (Sahara), aunque el Sahara pasó de las manos españolas a las marroquíes.

5 thoughts on “RAJOY I L’EVOLUCIÓ NATURAL DEL MÓN

 1. Maria Boix ha dit:

  Pel que he llegit diverses vegades, dubto que els assessors tinguin l’EGB o l’ESO. Aquest “senyor” sembla que gaudeix fent el ridícul, però crec que ja ens va bé que continuï fent el ridícul. Espanya viu tancada en el que li interessa i ignora el que li fa nosa. Només hem d’esperar que qui l’escolti, si és que algú ho fa, tingui més nivell intel·lectual que ell i suposo que altres països o organitzacions no són tan inconscients com Espanya.

 2. yeagov ha dit:

  Jo crec que ni se n’adona que fa el ridícul, els “palmeros” que té al voltant no li permeten adonar-se de res.

 3. mariaboix ha dit:

  Estan donant una imatge al món que és per al·lucinar!! Marxem que em fa molta vergonya que se’m consideri espanyola.

 4. yeagov ha dit:

  Una altra frase de Rajoy que diu molt de l’escàs coneixement de la història del personatge: “España – que té 300 anys – és la nació més antiga d’Europa”. Segons en miri la creació de França es pot situar entre els segles V i IX, hereva directe de l’Imperi Carolingi. Anglaterra es comença a conformar a partir de la retirada dels romans i les continues invasions posteriors de saxons, normands, viquings, etc. entre el VII i el X. El llistat de reis anglesos comença cap a l’any 800 apróximadament.
  El primer monarca que va usar el títol de rei d’Espanya va ser, estrictament parlant, Josep I Bonaparte.

 5. mariaboix ha dit:

  Que continuïn fent el ridícul, és l’única cosa que saben fer!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.848 hits
Setembre 2013
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: