#9N: 9 DE NOVEMBRE (I)

3

8 Agost 2014 per yeagov


#9N: 9 DE NOVEMBRE (I)

 

 

 

El 9 de novembre se celebrarà la consulta (o referèndum) o està previst que així sigui. Pot succeir que el Govern espanyol faci mans i mànigues per impedir-ho. Ho pot prohibir però pot trobar-se que no li fem cap cas, i això obligaria l’Estat a fer un desplegament policial (i qui sap, si militar) a Catalunya que posaria catxondo qualsevol dictador de república bananera. Veure funcionaris espanyols escortats per policies espanyols o per militars espanyols obrint-se pas entre la gent a cops de porra per intentar endur-se les urnes seria una imatge que acabaria amb l’ara ja minvat prestigi que li queda al Regne d’Espanya.

L’única possibilitat i l’única sortida honorable que encara li queda a Espanya és permetre que se celebri el referèndum el 9 de novembre, i que aquest sigui supervisat per observadors de la UE, de l’ONU i d’Estats democràtics. En una votació encara podrien guanyar els unionistes, els partidaris del NO, les enquestes, però, diuen que guanyarà el SI. Si el Regne d’Espanya no permet votar hauran perdut, i si proven d’impedir votar amb violència hauran perdut també.

El prestigi de cap país resisteix la imatge de gent detinguda per policies porra en mà i cara de policia de dictadura tercermundista per haver volgut exercir un dret tan fonamental com el del vot. La imatge de policies i funcionaris del Govern espanyol obrint-se pas a garrotades per intentar sostreure les urnes seria demolidora per a la imatge del Govern espanyol, i si, com avui he vist en una piulada, detenen gent pacífica. Entenc que aquestes amenaces busquen que nosaltres ens desdiguem de voler votar, però han d’entendre que no ho fem. Parafrasejant Golda Meir, que va ser primera ministra d’Israel, responc als que no volen que votem, als que ens volen assimilar i als que ens voldrien anihilar: “Puc entendre que els espanyolistes no vulguin que votem, ens vulguin assimilar o ens vulguin anihilar. Però, ¿és que realment pretenen que cooperem amb ells en això?(1)”.

El 9 de novembre hem de votar, si el Govern del Regne d’Espanya ho vol impedir que ho provin, però ni la Constitució espanyola ni la tan cloquejada “indissoluble unió de la nació espanyola” els servirà d’escut si fan alguna bajanada contra els catalans. Estem en el segle XXI, qualsevol animalada que la policia del Règim Rajoyà faci estarà recorrent la xarxa un segon després.

I com he dit altres cops, a la UE molt probablement no li fa cap maleïda gràcia la independència de Catalunya però encara li faria menys gràcia que un dels seus Estats membres, el Regne d’Espanya, es dediqui a respondre amb porres i pistoles al desig pacífic i democràtic dels catalans, que mentre no ens hagin fet fora continuem sent ciutadans de la Unió Europea, i, encara que a alguns no els agradi, continuarem sent europeus, encara que ens facin fora de la Unió Europea. No confonguin la política amb la geografia.

 

(1)La frase de Golda Meir és:  “Podria entendre que els àrabs vulguin esborrar-nos del mapa. Però, ¿és que realment pretenen que cooperem amb ells en això?

 

 

 

 

 

#9N: 9 DE NOVIEMBRE (I)

 

 

 

El 9 de noviembre se celebrará la consulta (o referéndum) o está previsto que así sea. Puede suceder que el Gobierno español haga todo lo posible para impedirlo. Lo puede prohibir pero puede encontrarse con que no le hagamos ningún caso, y ésto obligaría al Estado a hacer un despliegue policial (y quién sabe, si militar) en Catalunya que pondría cachondo cualquier dictador de república bananera. Ver funcionarios españoles escoltados por policías españoles o por militares españoles abriéndose paso entre la gente a porrazos para intentar llevarse las urnas sería una imagen que acabaría con el ahora ya menguado prestigio que le queda al Reino de España.

La única posibilidad y la única salida honorable que aún le queda a España es permitir que se celebre el referéndum el 9 de noviembre, y que éste sea supervisado por observadores de la UE, de la ONU y de Estados democráticos. En una votación aún podrían ganar los unionistas, los partidarios del NO, las encuestas, pero, dicen que ganará el SI. Si el Reino de España no permite votar habrán perdido, y si intentan impedir votar usando la violencia habrán perdido también.

El prestigio de ningún país resiste la imagen de gente detenida por policías porra en mano y cara de policía de dictadura tercermundista por haber querido ejercer un derecho tan fundamental como el del voto. La imagen de policías y funcionarios del Gobierno abriéndose paso a palos para intentar sustraer las urnas sería demoledora para la imagen del Gobierno español, y si, como hoy he visto en un tuit, detienen gente pacífica. Entiendo que estas amenazas buscan que nosotros nos desdigamos de querer votar, pero deben entender que no lo hagamos. Parafraseando Golda Meir, que fue primera ministra de Israel, respondo a los que no quieren que votemos, a los que nos quieren asimilar y los que nos quisieran aniquilar: “Puedo entender que los españolistas no quieran que votemos, nos quieran asimilar o nos quieran aniquilar. Pero, ¿es que realmente pretenden que cooperemos con ellos en eso?(1)“.

El 9 de noviembre tenemos que votar, si el Gobierno del Reino de España lo quiere impedir que lo prueben, pero ni la Constitución española ni la tan cacareada “indisoluble unión de la nación española” les servirá de escudo si hacen alguna tropelía contra los catalanes. Estamos en el siglo XXI, cualquier animalada que la policía del Régimen Rajoyano haga estará recorriendo la red un segundo después.

Y como he dicho otras veces, a la UE muy probablemente no le hace ninguna maldita gracia la independencia de Catalunya pero aún le haría menos gracia que uno de sus Estados miembros, el Reino de España, se dedique a responder con porras y pistolas al deseo pacífico y democrático de los catalanes, que mientras no nos hayan echado seguimos siendo ciudadanos de la Unión Europea, y, aunque a algunos no les guste, seguiremos siendo europeos, aunque nos echen de la Unión Europea. No confundan la política con la geografía.

 

(1)La frase de Golda Meir es: “Podría entender que los árabes quieran borrarnos del mapa. Pero, ¿es que realmente pretenden que cooperemos con ellos en eso?

Anuncis
»

3 thoughts on “#9N: 9 DE NOVEMBRE (I)

 1. mariaboix ha dit:

  Per desgràcia, crec que al darrer moment la UE obligarà Espanya a acceptar el referèndum, és més, crec que Espanya ho té coll avall, però, com que a la UE tampoc li interessa la independència de Catalunya pel fet que aleshores molts més països podrien demanar-la, deixa fer Espanya joc brut per tal d’intentar que ens fem enrere, si persistim, guanyarem.
  Per a nosaltres, seria ideal una invasió militar, però, malgrat crec que Espanya no hi toca gaire i té una set de sang que no se l’acaba, no crec que arribi a jugar-se-la tant, hi té massa a perdre.

 2. yeagov ha dit:

  Entenc la situació del Govern espanyol, després de tot el que han dit si ara permeten que se celebri o arriben a alguna mena d’acord, la seva premsa demanarà el cap de Rajoy. Ara mateix, ja l’acusen de tou alguns mitjans que desitjarien veure els tancs espanyols disparant contra el Palau de la Generalitat. Però és cert, que Rajoy haurà de negociar. Una cosa és passar a la Història com el Cap de Govern al que se li va independitzar Catalunya, com en Sagasta va passar a la Història com el que va perdre Cuba, Filipines i Puerto Rico, i una altra és que Rajoy aspiri a convertir-se en un nou Milosevic com li demanen alguns columnistes.
  Si Espanya decidís recórrer a l’opció militar perdria molt més que Catalunya. La seva pertinença a organismes internacionals quedaria suspesa sine die, els governants espanyols podrien ser jutjats, i les sancions econòmiques serien demolidores.

 3. mariaboix ha dit:

  Jo no crec que ho facin, però a Espanya, tot és possible, amb ells, impossible la lògica. Ja veurem què passa, ja falta poquet, però es fa etern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

There was an error retrieving images from Instagram. An attempt will be remade in a few minutes.

Join 1.799 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 26,308 hits
Agost 2014
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« gen.   set. »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11/09/2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171/10/2017
Votant el futur
%d bloggers like this: