CARINA MEJÍAS VOL ENDERROCAR EL BORN CENTRE CULTURAL / CARINA MEJÍAS QUIERE DERRIBAR EL BORN CENTRE CULTURAL

9

20 Mai 2015 per yeagov


CARINA MEJÍAS VOL ENDERROCAR EL BORN CENTRE CULTURAL

 

La candidata a l’alcaldia de la ciutat de Barcelona del partit neolerrouxista Ciudadanos (C’s) diu que vol enderrocar el Born Centre Cultural. A parer de la candidata Mejías el Born Centre Cultural és un sarcòfag de pedres. La ignorància, tot i que habitual, és greu en un polític. No fa gaire, Gregorio Morán, columnista de La Vanguardia, va afirmar que el Born Centre Cultural era el “Valle de los Caídos” dels independentistes.

 

El Valle de los Caídos és el mausoleu megalític on hi reposen les restes del dictador assassí Francisco Franco, un militar espanyol que va aixecar-se en armes contra el Govern de la República, que va ser responsable de tres anys de Guerra Civil, amb el que van col·laborar activament els règims nazi alemany i feixista italià en aquesta guerra, i amb els quals el Règim franquista va col·laborar enviant tropes espanyoles (División Azul) a lluitar enquadrades dins l’exèrcit alemany. Aquest dictador va governar durant quaranta anys Espanya mitjançant la repressió, tortura i assassinat. El Valle de los Caídos és certament un mausoleu, on els franquistes hi van a presentar els seus respectes al criminal allà enterrat.

I ara parlem del Born Centre Cultural. No és cap mausoleu, no és cap tomba, és un espai on es mostren les restes arqueològiques de les cases del Barri de la Ribera, aquelles construccions van ser enderrocades per construir la Ciutadella, una fortalesa que les autoritats borbòniques van aixecar en l’espai que ara ocupa el Parc de la Ciutadella. Les restes arqueològiques que veiem són el que queda de les cases del Barri de la Ribera que les autoritats borbòniques van obligar a enderrocar als propis veïns, expulsats per les autoritats ocupants. Això succeïa després de l’11 de setembre de 1714. Estem parlant d’un jaciment arqueològic, d’una imatge de com era la ciutat de Barcelona, i més concretament el Barri de la Ribera, fins el segle XVIII. Dins del Born no només hi podem contemplar les restes arqueològiques amb plafons que ens expliquen que estem veient, també hi ha exposicions relacionades amb el conjunt arqueològic.Tot aquest complex es troba en l’edifici que va ser el Mercat del Born, una mostra de l’arquitectura modernista de l’últim quart del segle XIX.

En un altre article vaig fer un breu resum de la història de l’edifici de l’antic Mercat del Born: “El Mercat del Born és un edificimodernista de 1876 obra de Joan Fontserè i Mestre. Fins l’any 1920 va ser elmercat del barri de la Ribera, i des de 1920 va ser el mercat majorista defruita i verdura, tancant el 1971 quan va obrir Mercabarna a la Zona Franca.Durant els anys 80 va ser rehabilitat i usat per exposicions, després va tancarja que no se sabia quin ús donar-li.”

El nivell cultural de certs candidats és molt baix, ho demostra que qualifiquin unes restes arqueològiques i un edifici modernista de “sarcòfag de pedres” i de “Valle de los Caídos del independentismo”. Em recorden a un d’aquests personatges televisius, estrella de les teleescombraries que va dir sense avergonyir-se: “”Fui a Roma pero no me gustó porque estaba todo roto”. Fa temps vaig llegir una notícia, fent obres de rehabilitació en un edifici del Carrer Ciutat havien descobert unes restes arqueològiques. Un dia que vaig passar pel davant vaig aprofitar que sortia de l’edifici un paleta per preguntar sobre les restes arqueològiques, la seva resposta em va deixar esmaperdut i garratibat: “Son solo unas piedras viejas”.

Gens estimada Carina, declaracions d’aquesta mena evidencien que la Història no t’interessa gens, si no saps diferenciar unes restes arqueològiques d’un mausoleu erigit a la major glòria d’un tirà el millor que pots fer és callar per no fer el ridícul. I la meva pregunta és, també faràs enderrocar la Via Sepulcral Romana que hi ha a la Plaça de la Vila de Madrid, a Barcelona?. Allà si que hi ha tombes, romanes, per cert. O potser voldràs enderrocar les muralles romanes que envolten el Barri Gòtic?. Gens estimada Carina, ignores la història de la ciutat de la que aspires a ser alcaldessa, ignores tot de la teva ciutat, això t’hauria d’inhabilitat per aspirar a dirigir aquesta ciutat. Els barcelonins no ens mereixem tenir una alcaldessa amb el mateix nivell cultural que Pich i Pon, alcalde lerrouxista de principis del segle XX, un dels pitjors alcaldes que ha tingut aquesta ciutat, lerrouxista, corrupte i ignorant. De moment tu has demostrat dues d’aquestes característiques, espero que no haguem de comprovar si compleixes amb la tercera.

 

 

POST D’INTERÈS: BORN CENTRE CULTURAL (Antic Mercat del Born)(I)

 

 

VÍDEO: BORN CENTRE CULTURAL (Antic Mercat del Born)

 

 

 

CARINA MEJÍAS QUIERE DERRIBAR EL BORN CENTRE CULTURAL

 

La candidata a la alcaldía de la ciudad de Barcelona del partido neolerrouxista Ciudadanos (C ‘s) dice que quiere derribar el Born Centre Cultural. A juicio de la candidata Mejías el Born Centre Cultural es un sarcófago de piedras. La ignorancia, aunque habitual, es grave en un político. No hace mucho, Gregorio Morán, columnista de La Vanguardia, afirmó que el Born Centre Cultural era el “Valle de los Caídos” de los independentistas.

El Valle de los Caídos es el mausoleo megalítico donde reposan los restos del dictador asesino Francisco Franco, un militar español que se levantó en armas contra el Gobierno de la República, que fue responsable de tres años de guerra civil, con el que colaboraron activamente los regímenes nazi alemán y fascista italiano en esta guerra, y con los que el Régimen franquista colaboraron enviando tropas españolas (División Azul) a luchar encuadradas dentro del ejército alemán. Este dictador gobernó durante cuarenta años España mediante la represión, tortura y asesinato. El Valle de los Caídos es ciertamente un mausoleo, donde los franquistas van a presentar sus respetos al criminal allí enterrado.

Y ahora hablamos del Born Centre Cultural. No es ningún mausoleo, no es ninguna tumba, es un espacio donde se muestran los restos arqueológicos de las casas del Barrio de la Ribera, aquellas construcciones fueron derribadas para construir la Ciudadela, una fortaleza que las autoridades borbónicas levantaron en el espacio que ahora ocupa el Parque de la Ciutadella. Los restos arqueológicos que vemos son lo que queda de las casas del Barrio de la Ribera que las autoridades borbónicas obligaron a derribar a los propios vecinos, expulsados ​​por las autoridades ocupantes. Esto sucedía después del 11 de septiembre de 1714. Estamos hablando de un yacimiento arqueológico, de una imagen de cómo era la ciudad de Barcelona, ​​y más concretamente el Barrio de la Ribera, hasta el siglo XVIII. Dentro del Born no sólo podemos contemplar los restos arqueológicos con paneles que nos explican que estamos viendo, también hay exposiciones relacionadas con el conjunto arqueológico.Todo este complejo se encuentra en el edificio que fue el Mercado del Born, una muestra de la arquitectura modernista del último cuarto del siglo XIX.

En otro artículo hice un breve resumen de la historia del edificio del antiguo Mercado del Born: “El Mercado del Born es un edificiomodernista de 1876 obra de Joan Fontserè y Mestre. Hasta el año 1920 fue elmercado del barrio de la Ribera, y desde 1920 fue el mercado mayorista de frutay verdura, cerrando en 1971 cuando abrió Mercabarna en la Zona Franca. Durantelos años 80 fue rehabilitado y usado para exposiciones, luego cerró ya que nose sabía qué uso darle.”

El nivel cultural de ciertos candidatos es muy bajo, lo demuestra que califiquen unos restos arqueológicos y un edificio modernista de “sarcófago de piedras” y de “Valle de los Caídos del independentismo“. Me recuerdan a uno de estos personajes televisivos, estrella de las telebasura que dijo sin avergonzarse: “Fui a Roma pero no me gustó porque estaba todo roto“. Hace tiempo leí una noticia, haciendo obras de rehabilitación en un edificio de la Calle Ciutat habían descubierto unos restos arqueológicos. Un día que pasé por delante aproveché que salía del edificio un albañil para preguntar sobre los restos arqueológicos, su respuesta me dejó desconcertado y patitieso: “Son solo unas piedras viejas“.

Nada estimada Carina, declaraciones de este tipo evidencian que la Historia no te interesa nada, si no sabes diferenciar unos restos arqueológicos de un mausoleo erigido a la mayor gloria de un tirano lo mejor que puedes hacer es callar para no hacer el ridículo. Y mi pregunta es, ¿también harás derribar la Vía Sepulcral Romana que hay en la Plaça de la Vila de Madrid, en Barcelona ?. Allí sí que hay tumbas, romanas, por cierto. ¿O quizás querrás derribar las murallas romanas que rodean el Barrio Gótico?. Nada estimada Carina, ignoras la historia de la ciudad de la que aspiras a ser alcaldesa, ignoras todo de tu ciudad, esto debería inhabilitarte para aspirar a dirigir esta ciudad. Los barceloneses no nos merecemos tener una alcaldesa con el mismo nivel cultural que Pich i Pon, Alcalde lerrouxista de principios del siglo XX, uno de los peores alcaldes que ha tenido esta ciudad, lerrouxista, corrupto e ignorante. De momento tú has demostrado dos de estas características, espero que no tengamos que comprobar si cumples con la tercera.

9 thoughts on “CARINA MEJÍAS VOL ENDERROCAR EL BORN CENTRE CULTURAL / CARINA MEJÍAS QUIERE DERRIBAR EL BORN CENTRE CULTURAL

 1. Maria B ha dit:

  No té sentit del ridícul ni nivell cultural.
  Espero que els votants vegin com podem acabar si la voten.

 2. yeagov ha dit:

  És una generació de polítics que tot i que molts tenen títol universitari, fora del seu camp de coneixement, i en el cas de Carina crec que és advocada, fora d’aquest àmbit són gent amb poc coneixements generals.

 3. Maria B ha dit:

  I algú pot corroborar que com a advocada té idea?

 4. yeagov ha dit:

  Com advocada el que ha de saber és de dret, però s’ha de dir que fa potser vint anys que viu de la política. Abans era del PP.

 5. Maria B ha dit:

  Sí, ja ho sé. Ara s’ha passat a la marca blanca?

 6. yeagov ha dit:

  Ara ja no la puc seguir, m’ha bloquejat.

 7. mariaboix ha dit:

  Blocar està de moda, quin fàstic! Bé, sempre pots obrir un altre compte per espiar.

 8. yeagov ha dit:

  No, és igual, si només vol que la segueixin els seus llepaculs ja s’ho farà, però sembla que bloquejar crítics és norma de tota la plana major dels lerrouxistes.

 9. mariaboix ha dit:

  Tens sort, no vol que se t’infecti el cervell amb la seva merda…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.682 hits
Mai 2015
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

 • Cap

Entrades més vistes

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: