DIA DE COPA, DIA DE XIULADES

5

27 Mai 2015 per yeagov


DIA DE COPA, DIA DE XIULADES

 

I un altre cop el Futbol Club Barcelona i l’Athletic de Bilbao jugaran la final de la Copa del Rei. Fa tres anys la final va celebrar-se a l’Estadi Vicente Calderón, dos anys abans a Mestalla. A la final de Mestalla l’Himne espanyol va ser xiulat, tot i que aquells que van veure la transmissió que va fer TVE no van escoltar res. La final del Vicente Calderón va ser la dels elefants, bé, per ser exactes, va ser la final on ambdues aficions van cantar aquella tonada d”un elefante se balanceaba…” dedicada al “rei caçador”.

I Barça i Athletic tornen a jugar un altre cop la final de la Copa del Rei. El partit se celebrarà al Camp Nou.

Personalment crec que les finals s’han de jugar sempre en camp neutral, i la final d’aquest any es juga a l’Estadi d’un dels equips. Estava previst que es jugués a Madrid, al Santiago Bernabeu, però en Florentino Pérez (tito Floren pels amics) va moure tots els fils i finalment la final de la Copa del Rei es jugarà al Camp Nou.

La idea no és nova, ja Primo de Rivera va ordenar eltancament del Camp de Les Corts després de la xiulada a la Marxa Reial, un 14 de juny de 1925. L’espanyolisme no és gens innovador, i si ja arran de les citades Copes del Rei de 2010 i 2012, va haver propostes més diverses:

-Tancar o sancionar l’estadi: Sancionar el València C.F. o l’Atlètic de Madrid era absurd. Cap dels dos equips era responsable. Tècnicament el responsable en aquelles dues finals era l’organitzador de la competició.

-Després del succeït a Mestalla i davant la possibilitat que la xiulada massiva es repetís algunes autoritats i alguns periodistes van proposar que el partit es jugués a porta tancada. Un absolut disbarat, no es pot castigar ningú per uns fets que no s’han produït.

Hi van haver dues querelles abans que s’hi jugués el partit presentades pels grupuscles ultradretans DENAES i L’Associació Dignitat i Justícia que van ser arxivades, havien denunciat un fet que en aquell moment no s’havia produït. Com llavors vaig dir, encara no es pot condemnar ningú abans de la comissió del delicte, això era el que per exemple proposa la pel·lícula Minority Report, magnífica pel·lícula de ciència ficció, però en el món real per ser condemnat has d’haver comés el delicte, no que algú digui que hi ha una possibilitat que el cometis perquè ho ha vist en una premonició.

La final d’aquest any es juga al Camp Nou, l’Estadi del Futbol Club Barcelona. La Comissió Antiviolència ha anunciat que si es produeixen xiulades a l’himne espanyol, insisteixo, xiulades, seran sancionats Barça i Athletic de Bilbao. El president del Consell Superior d’Esports (CSD), Miguel Cardenal diu que si l’Himne espanyol es xiulat hi ha una “responsabilitat individual que puguin dur a terme aquest comportament”. Fins aquí tot correcte. Les meves preguntes són: ¿Pensen acusar individualment tots els assistents al partit? ¿Tenen la capacitat de demostrar individualment quins aficionats han xiulat l’himne i quins no? ¿Detindran a tots els xiuladors a la sortida de l’Estadi?

Xiular no es pot considerar violència, si xiular fos un delicte ja haurien detingut Curro Savoy. En la final que es va jugar a Madrid va haver el mateix dia del partit una manifestació d’ultradreta espanyola, autoritzada per les mateixes autoritats que van ordenar requisar xiulets i banderes a aficionats bascos i catalans. És a dir, mentre alguns membres de la policia “desfilaven” al costat de feixistes amb banderes preconstitucionals i feixistes, altres policies es dedicaven a registrar tots basc i català que es creuaven i procedien a requisar xiulets, estelades, senyeres i ikurriñes.

Miguel Cardenal també afirma que la comissió antiviolència mirarà el reglament pels quatre cantons a veure si troben alguna norma que els permeti sancionar els equips participants (Barça i Athletic de Bilbao) i l’organitzador de la competició. Per cert, l’organitzador de la Copa del Rei és la Reial Federació Espanyola de Futbol.

5 thoughts on “DIA DE COPA, DIA DE XIULADES

  1. mariaboix ha dit:

    Com molts sabeu, no m’agrada el futbol. Ahir vaig fer una excepció i em vaig empassar tot el partit (òbviament a TV3). No em vaig assabentar que sonava l’himne, va ser impressionant! Us afegeixo aquesta notícia http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/05/monumental_xiulada_a_l_himne_i_al_rei_espanyol_109411.php
    Mireu què diuen els de Derechos Humanos al Twitter: https://twitter.com/Declaracion/status/604656066572468225
    Aplaudir, pitar o silbar para mostrar acuerdo o rechazo son formas pacíficas y democráticas de ejercer el derecho a la #LibertadDeExpresión.
    I d’això, no en diuen res? Insults a la xarxa contra els catalans per la xiulada http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/05/insults_a_la_xarxa_contra_els_catalans_per_la_xiulada_109417.php … Massa hipocresia!
    I això no ho pensen condemnar? http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/05/agressio_ultraespanyolista_a_seguidors_del_barca_109414.php és clar, el feixisme està protegit.
    Crec que el Gobierno de España fa el ridícul http://www.elsingular.cat/cat/notices/2015/05/el_govern_espanyol_envia_un_comunicat_per_condemnar_la_xiulada_109415.php
    Pel que tinc entès hi havia molta premsa estrangera, per ells faran…
    Per cert, https://www.youtube.com/watch?v=6VMZ55tJwPM en aquesta ocasió, què va fer el Gobierno de España, algú ho sap?

  2. yeagov ha dit:

    Aquests dies han recordat que aficionats espanyols van xiular els himnes de França i de dos països més, un d’ells crec que Uzbekistan. El Gobierno de España no va fer res i no va dir res,
    Respecte als insults contra catalans i bascos almenys fins ara mai s’ha condemnat ningú, en canvi la policia política d’en Fernández Díaz si que ha detingut gent que va fer bromes (potser de mal gust) sobre la mort d’aquella política de Lleó assassinada per una mare i una filla.

  3. mariaboix ha dit:

    Sí, ells poden fer el que els roti i nosaltres no.
    Mira: https://twitter.com/policia/status/604287842341158913
    En Internet, decir canalladas puede no solo dejarte como un canalla… También te puede llevar a la CÁRCEL ¡RESPETA! http://www.elconfidencial.com/espana/2015-05-28/prision-para-el-hombre-que-puso-en-facebook-miguel-angel-blanco-mejor-muerto_859167/#lpu6ZugVs1L6Ac3
    N’hi ha una altra de la policia que la tinc en foto i no sé com passar-la, és del 30/06/13 que diu:
    “¡Ojalá se mueran (o una bomba)… es una mezquindad pero NO ES DELITO. ¿Por qué no les ignoras y bloqueas? Te cabrearás menos.
    Què va passar amb “Artur Mas, cámara de gas? Res!
    Tot depèn de a qui li diguis. En Tremosa i va portant al PE i què ha passat? No res!
    Que ja cansa…

  4. yeagov ha dit:

    Sobre la foto: Pots usar Twitdoc, puges la foto allà i pots usar l’enllaç que sortirà i posar-lo aquí. Amb el teu compte de twitter hi pots accedir
    El CM d’aquest compte de Twitter de la policia està torrat. Em fa sospitar que el compte és un fake perquè no és gaire normal algunes de les coses que diu. I això és aplicable a un de la Guàrdia Civil que encara és molt pitjor. Si són comptes oficials i aquesta és l’opinió oficial dels Cossos de Seguretat espanyols s’entén millor que la “xivatada” dels policies espanyols als gihadistes.
    Has de pensar que el Parlament Europeu considera aquestes coses assumptes interns de l’Estat espanyol, un Parlament Europeu que va tenir durant molt de temps com a vicepresident un feixista sonat com en Vidal-Quadras.

  5. mariaboix ha dit:

    No puc fer-ho. He tancat tots els comptes de Twitter. La foto la tinc al mòbil, m’he limitat a copiar el contingut, la que he posat, tenia copiat l’enllaç.
    Sí, al llarg dels anys, m’he anat trobant aberracions d’aquesta gentussa.
    Doncs ja és hora de deixar de ser un assumpte intern. Quan ho entendran els polítics?

Deixa un comentari

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 30.395 hits
Mai 2015
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur