ANTENA 3 I LA FALSA TURISTA QUE NO ENTENIA EL CATALÀ / ANTENA 3 Y LA FALSA TURISTA QUE NO ENTIENDE EL CATALÁN

2

10 Juny 2016 per yeagov


ANTENA 3 I LA FALSA TURISTA QUE NO ENTENIA EL CATALÀ / ANTENA 3 Y LA FALSA TURISTA QUE NO ENTIENDE EL CATALÁN

ANTENA 3 I LA FALSA TURISTA QUE NO ENTENIA EL CATALÀ

 

 

 

O el cas de la desconeguda turista que no entenia el català entrevistada per Antena 3 però que no era ni turista, ni desconeguda, si entenia el català i havia treballat a Antena 3.

 

Espanya no és un país que destaqui gaire als rànquings internacionals però de tant en tant aconsegueix sobresortir, malauradament acostuma a ser en rànquings negatius, per exemple, la premsa espanyola ésconsiderada la pitjor d’Europa. Ho diu la premsa estrangera que entre d’altres coses critica la falta de veracitat dels mitjans espanyols i també critica al govern espanyol pel control de la premsa.

Parlem d’Antena 3, podríem dir que és el buc insígnia del grup mediàtic A3Media, el grup mediàtic dels Lara, propietaris també de l’infame pamflet La Razón, diari recentment condemnat (amb el seu director,Paco Marhuenda, i el seu columnista estrella, Alfonso Ussía) per difamar LeoMessi. Aquest mitjà ha estat acusat de manipular la informació en altres casos, per exemple, quan els dos presentadors de l’informatiu, Álvaro Zancajo i SandraGolpe, emetien un reportatge sobre Veneçuela, la CUP, Podemos i ETA, on els mateixos presentadors eren conscients que estaven emetent un “reportatge” manipulat amb un clar biaix ideològic. Diguem-ho clar, Antena 3 i la resta de mitjans dels Lara, incloent La Razón, són l’òrgan de propaganda del Règim Rajoyista, i ho fan sense escrúpols. Mentir sobre i difamar els opositors polítics del Règim Rajoyista, d’una banda, i lloar al líder del PP d’una manera que recorda molt als locutors de la televisió del Corea del Nord lloant l’”estimat líder” és la línia editorial d’A3Media.

Però hi ha vegades que en la dèria de mentir, difamar i manipular acaben cometent errors dels que t’has de riure (per no plorar). Trist és estudiar la carrera de periodisme per acabar fent el que va fer Laura Herrera, Álvaro Zancajo o Sandra Golpe, prestar-se a un lamentable exercici de manipulació barroer.

Estem en el segle XXI, alguns mitjans i algunes persones no són conscients d’això. Internet pot servir tant per difamar i assetjar a una persona com per desmuntar enganyifes.

Antena 3 va emetre una peça (en diuen així) informativa sobre la senyalització en català a València. El delegat del Govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Moragues – el Llanos de Luna o Dancausa valencià – havia amenaçat l’Ajuntament de València amb accions legals si l’Ajuntament no retolava els senyals de trànsit (també) en castellà. Antena 3 va voler ficar cullerada en el tema i va il·lustrar el reportatge amb preguntes als vianants que passaven per allà. Entre les persones entrevistades hi havia una noia que afirmava en castellà que “doncs la veritat és que no, no em queda molt clar sihe de passar amb el cotxe”. Amb aquesta resposta d’una noia desconeguda que no entenia el català Antena 3 volia demostrar que la retolació en català podia provocar accidents. Avui, per cert, s’ha produït un accident entre un cotxe i un tramvia a Saragossa, ciutat castellanoparlant, si l’accident s’hagués produït a València o a Barcelona segurament la culpa la tindrien els rètols en català, a Saragossa no han pogut donar la culpa, clar, que segur que el tramvia té peces catalanes o el conductor del tramvia és d’origen català. Tot el muntatge ha saltat pels aires quan s’ha descobert la identitat de la desconeguda turista castellanoparlant que no entén el català. Laura Herrera, periodista de elperiodic.com, que va ser delegada de Mediterráneo TV, i, oh, what a surprise, va ser treballadora d’Antena 3, i a més parla i entén perfectament el català. Laura s’ha volgut justificar dient que “es tracta d’una mala utilització que només vol crear polèmica. És un tall de veu d’uns segons. S’està fent esment d’una cosa que no ho és”. La polèmica l’ha creat Antena 3, tu hi has col·laborat i us han enxampat, Laura.

L’argument d’Antena 3 que la retolació en català causa accidents no té ni caps ni peus. Cada dia hi ha milers de persones, moltes d’elles estrangeres, circulant per ciutats i carreteres de països que parlen altres llengües, qualsevol de nosaltres pot haver viatjat a països on es parlen idiomes que no entenem, i això no ens ha suposat cap problema. Probablement Antena 3 creu que els espanyols són idiotes i que cal defensar-los de llengües estranyes, però que ho creguin a Antena 3 i alguns polítics espanyolistes no vol dir que sigui cert, com no és cert que els rètols en català provoquin accidents de trànsit. Cap estadística demostra el que diu Antena 3, un mitjà que és un clar exemple del baix nivell del periodisme espanyol, considerat com el pitjor d’Europa. I el mal periodisme potser no mata, però avergonyeix a qui el pateix i hauria d’avergonyir a qui el fa.

 

 

 

 

 

ANTENA 3 Y LA FALSA TURISTA QUE NO ENTIENDE EL CATALÁN

 

 

 

O el caso de la desconocida turista que no entendía el catalán entrevistada por Antena 3 pero que no era ni turista, ni desconocida, si entendía el catalán y había trabajado en Antena 3.

 

España no es un país que destaque mucho en los rankings internacionales pero de vez en cuando logra sobresalir, desgraciadamente suele ser en rankings negativos, por ejemplo, la prensa española es considerada la peor de Europa. Lo dice la prensa extranjera que entre otras cosas critica la falta de veracidad de los medios españoles y también critica al gobierno español por el control de la prensa.

Hablamos de Antena 3, podríamos decir que es el buque insignia del grupo mediático A3Media, el grupo mediático de los Lara, propietarios también del infame panfleto La Razón, diario recientemente condenado (con sudirector, Paco Marhuenda, y su columnista estrella, Alfonso Ussía) para difamarLeo Messi. Este medio ha sido acusado de manipular la información en otros casos, por ejemplo, cuando los dos presentadores del informativo, Álvaro Zancajo y Sandra Golpe, emitían un reportaje sobre Venezuela, la CUP, Podemos y ETA, donde los mismos presentadores eran conscientes de que estaban emitiendo un “reportaje” manipulado con un claro sesgo ideológico . Digámoslo claro, Antena 3 y el resto de medios de los Lara, incluyendo La Razón, son el órgano de propaganda del Régimen Rajoyista, y lo hacen sin escrúpulos. Mentir sobre y difamar a los opositores políticos del Régimen Rajoyista, por un lado, y alabar al líder del PP de una manera que recuerda mucho a los locutores de la televisión del Corea del Norte alabando el “amado líder” es la línea editorial de ‘A3Media.

Pero hay veces que en la manía de mentir, difamar y manipular terminan cometiendo errores de los que te tienes que reír (por no llorar). Triste es estudiar la carrera de periodismo para acabar haciendo lo que hizo Laura Herrera, Álvaro Zancajo o Sandra Golpe, prestarse a un lamentable ejercicio de manipulación torpe.

Estamos en el siglo XXI, algunos medios y algunas personas no son conscientes de ello. Internet puede servir tanto para difamar y acosar a una persona como para desmontar engaños.

Antena 3 emitió una pieza (llaman así) informativa sobre la señalización en catalán en Valencia. El delegado del Gobierno en Valencia, Juan Carlos Moragues – el Llanos de Luna o Dancausa valenciano – había amenazado el Ayuntamiento de Valencia con acciones legales si el Ayuntamiento no rotulaba las señales de tráfico (también) en castellano. Antena 3 quiso meter baza en el tema e ilustró el reportaje con preguntas a los peatones que pasaban por allí. Entre las personas entrevistadas había una chica que afirmaba en castellano que “pues la verdad es que no, no me queda muy claro si tengo que pasar con elcoche“. Con esta respuesta de una chica desconocida que no entendía el catalán Antena 3 quería demostrar que la rotulación en catalán podía provocar accidentes. Hoy, por cierto, se ha producido un accidente entre un coche y un tranvía en Zaragoza, ciudad castellanohablante, si el accidente se hubiera producido en Valencia o Barcelona seguramente la culpa la tendrían los rótulos en catalán, en Zaragoza no han podido echarle la culpa, claro, que seguro que el tranvía tiene piezas catalanas o el conductor del tranvía es de origen catalán. Todo el montaje ha saltado por los aires cuando se ha descubierto la identidad de la desconocida turista castellanohablante que no entiende el catalán. Laura Herrera, periodista de elperiodic.com, que fue delegada de Mediterráneo TV, y, oh, what a surprise, fue trabajadora de Antena 3, y además habla y entiende perfectamente el catalán. Laura se ha querido justificar diciendo que “se trata de una mala utilización que sólo quiere crear polémica. Es un corte de voz de unos segundos. Se está haciendo mención de algo que no lo es”. La polémica la ha creado Antena 3, tú has colaborado y os han pillado, Laura.

El argumento de Antena 3 que la rotulación en catalán causa accidentes no tiene ni pies ni cabeza. Cada día hay miles de personas, muchas de ellas extranjeras, circulando por ciudades y carreteras de países que hablan otros idiomas, cualquiera de nosotros puede haber viajado a países donde se hablan idiomas que no entendemos, y eso no nos ha supuesto ningún problema . Probablemente Antena 3 cree que los españoles son idiotas y que hay que defenderlos de lenguas extrañas, pero que lo crean en Antena 3 y algunos políticos españolistas no quiere decir que sea cierto, como no es cierto que los rótulos en catalán provoquen accidentes de tráfico . Ninguna estadística demuestra lo que dice Antena 3, un medio que es un claro ejemplo del bajo nivel del periodismo español, considerado como el peor de Europa. Y el mal periodismo quizás no mata, pero avergüenza a quien lo sufre y debería avergonzar a quien lo hace.

2 thoughts on “ANTENA 3 I LA FALSA TURISTA QUE NO ENTENIA EL CATALÀ / ANTENA 3 Y LA FALSA TURISTA QUE NO ENTIENDE EL CATALÁN

 1. mariaBA ha dit:

  El problema que tenen alguns espanyols és que tenen la ment tancada, catalanofòbia, es creuen superiors…

  En això de creure’s superiors, que s’ho facin mirar. Quants estrangers visiten Catalunya? Quants d’aquests estrangers no tenen com a llengua materna una llengua romànica? Tenen els problemes que tenen molts espanyols amb el català? Ja us dic que els que conec, no!

  Per tant, recomano a aquests espanyols que assisteixin a un curs d’educació i respecte. Mira, seria una bona manera de reduir l’atur a Espanya…

  PROU COLLONADES, si us plau!

 2. yeagov ha dit:

  L’orígen de l’article ha estat la peça “informativa” d’Antena 3, una relliscada per part d’aquesta emissora que només ha provocat befa. L’argument que un senyal de trànsit escrit en un idioma determinat pot provocar accidents és una estupidesa. Els senyals de trànsit són símbols que s’entenen arreu del Món.
  Els espanyols, en general, no són tan estúpids com Antena 3 i els polítics espanyols ens volen fer creure, cap d’ells ha mort per culpa d’un senyal de trànsit en català, euskera o gallec.
  El format dels senyals de trànsit està dissenyat per ser entès per qualsevol ciutadà del Món. I els indicadors de direcció són perfectament comprensibles, tret que sigui un franquista i busqui carrers amb noms de franquistes.
  El cas de València, que és on es va fer la peça “informativa” no el conec al 100%, però a Barcelona els carrers estan molt ben senyalitzats, si vols saber a quin carrer hi ets només cal que miris amunt a les cantonades, i veuràs una bonica placa blanca amb lletres negres on hi ha el nom del carrer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.728 hits
Juny 2016
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: