El dret a votar d’Artur Mas

Deixa un comentari

9 Abril 2011 per yeagov


El dret a votar d’Artur Mas

Vot personal

L’expresident de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol va votar a la consulta organitzada per la Plataforma Barcelona Decideix, també ha votat l’actual president de la Generalitat Artur Mas. En aquest moment hi ha qui ha criticat que el president de la Generalitat hagi votat en una consulta organitzada per una plataforma ciutadana que ens pregunta als catalans si volem que Catalunya sigui independent. A Artur Mas li critiquen que sent president de la Generalitat participi en una consulta d’aquesta mena. La meva opinió és que en les consultes, referèndums i eleccions no voten ni els alcaldes, ni els diputats, senadors ni presidents de la Generalitat, voten persones, i per tant el senyor Artur Mas, en la seva qualitat de ciutadà major d’edat i resident a Barcelona, per tant compleix els requisits per participar-hi, està en el seu dret d’anar a votar si ho desitja, com ja ha fet, o d’abstenir-se, talment com el senyor Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, que està en el seu dret com a ciutadà barceloní d’anar a votar o no. Quan anem a votar ho fem a títol personal no com a membres d’un determinat gremi professional, no votem com a mecànics, advocats o metges, votem com a ciutadans al marge de la professió que tinguem. La consulta no és vinculant, és veritat, però pel cas que alguns fan de l’opinió dels ciutadans expressada a les urnes siguin vinculants com unes eleccions o els referèndums (no sempre són vinculants), importa poc que ho sigui o que no. D’altra banda aquesta consulta l’organitza una plataforma ciutadana, no pas cap partit o organisme públic. Tot i que ja fa dies que Barcelona Decideix va anar recollint el vot anticipat situant meses a diversos punts de la ciutat, és demà 10 d’abril el gran dia de la votació.
La Falange de piquet informatiu contra la consulta

La ultradreta espanyola ha anunciat que faran acte de presència per “informar”. Informar?. De que volen informar aquesta gent?. Algú els podria informar a ells que intimidar la gent a la porta d’un col·legi electoral és un delicte i és el que és veritablement antidemocràtic. Espero que els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana ajudin amablement a aquests feixistes a pujar a l’autobús que els hagi portat fins allà i els envii a tornar a casa seva no sigui que algun arrauxat i maligne independentista autòcton decideixi esberlar-li el cap a un camisa blava hispànic i després la premsa de Madrit es queixi pel nyanyo a un dels seus xicotets de la camisa blava.

El derecho a votar de Artur Mas

Voto personal El ex presidente de la Generalidad de Cataluña Jordi Pujol votó en la consulta organizada por la Plataforma Barcelona Decide, también ha votado el actual presidente de la Generalitat Artur Mas. En este momento hay quien ha criticado que el presidente de la Generalitat haya votado en una consulta organizada por una plataforma ciudadana que nos pregunta a los catalanes si queremos que Catalunya sea independiente.A Artur Mas le critican que siendo presidente de la Generalitat participe en una consulta de este tipo. Mi opinión es que en las consultas, referendos y elecciones no votan ni los alcaldes, ni los diputados, senadores ni presidentes de la Generalitat, votan personas, y por tanto el señor Artur Mas, en su calidad de ciudadano mayor de edad y residente en Barcelona, por lo tanto cumple los requisitos para participar, está en su derecho de ir a votar si lo desea, como ya ha hecho, o de abstenerse, tal como el señor Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, que está en su derecho como ciudadano barcelonés de ir a votar o no. Cuando vamos a votar lo hacemos a título personal no como miembros de un determinado gremio profesional, no votamos como mecánicos, abogados o médicos, votamos como ciudadanos al margen de la profesión que tengamos. La consulta no es vinculante, es verdad, pero en el caso que algunos hacen de la opinión de los ciudadanos expresada en las urnas sean vinculantes como unas elecciones o los referendos (no siempre son vinculantes), importa poco que lo sea o que no. Por otra parte esta consulta la organiza una plataforma ciudadana, no ningún partido u organismo público. Aunque ya hace días que Barcelona Decide fue recogiendo el voto anticipado situando mesas en diversos puntos de la ciudad, es mañana 10 de abril el gran día de la votación. La Falange de piquete informativo contra la consulta La ultraderecha española ha anunciado que harán acto de presencia para “informar”. ¿Informar?. ¿De que quiere informar esta gente?. Alguien les podría informar a ellos que intimidar a la gente en la puerta de un colegio electoral es un delito y es lo verdaderamente antidemocrático. Espero que los Mossos d’Esquadra y la Guardia Urbana ayuden amablemente a estos fascistas a subir al autobús que les haya llevado hasta allí y los envíe de vuelta a su casa no sea que algún alocado y maligno independentista autóctono decida astillarle la cabeza a un camisa azul hispánico y después la prensa de Madrid se queje por el chichón a uno de sus muchachuelos de la camisa azul.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No Instagram images were found.

Join 1.800 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.468 hits
Abril 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
%d bloggers like this: