112 electors boicotegen un intent de frau electoral

5

25 Mai 2011 per yeagov


 
112 electors boicotegen un intent de frau electoral

Llegeixo a La Vilella Alta( (Priorat) cap dels 112 electors va anar a votar. La raó és que al candidat Luis Fernández González no el coneix ningú, mai l’han vist. Aquest candidat pel PP viu a les Canàries i un veí del poble opina que aquesta llista del PP “és una llista fantasma, presentada només per cobrar la subvenció de campanya. Aquest senyor ni coneix, ni se’l coneix al poble”. El PSC també va presentar una llista fantasma, la candidata Núria Bondesio tampoc és del poble, viu a Reus, i va decidir retirar-se a última hora, deixant al candidat canari del PP. L’anterior alcalde Josep Maria Rebull (CiU) va decidir no presentar-se a la reelecció. I per això només va quedar el candidat canari del PP. Els veïns van decidir no anar a votar. Ara la Junta Electoral haurà de decidir una junta gestora. Per poder votar un ha d’estar empadronat al municipi, i crec que s’hauria d’exigir un mínim de temps d’empadronament per evitar que algú pugui empadronar-se de cara a unes eleccions determinades que puguin donar en municipis petits la victòria a alcaldes que d’altra manera no guanyarien. Però també hauria de ser obligatori que els candidats estiguin empadronats al municipi des de fa temps. S’hauria de considerar un frau electoral que persones no empadronades en un municipi puguin presentar-se a unes eleccions. I no és la primera vegada que això passa, sembla que el PP acostumava a presentar llistes fantasmes a les eleccions a Euskadi amb gent que ni vivien a Euskadi ni tenien intenció de fer-ho. I ja fa un temps que també ho fan aquí. Crec que va ser a les eleccions municipals de 2007 que van presentar a una senyora de Salamanca o Valladolid en un poblet de Lleida que no tenia cap interès de traslladar-se al poble si era escollida. Sorprèn que el PP que sempre està intentant impedir llistes d’agrupacions electorals que segons ells són llistes fantasma o llistes blanques, darrera de les que hi ha ETA, és curiós que ells presentin gent que no té la més mínima intenció d’exercir el càrrec si resultés escollida. La Junta electoral hauria de sancionar aquest frau electoral.

Todo el pueblo de La Vilella se abstiene
La Vanguardia

Insólito boicot electoral en La Vilella Alta (Priorat). Ninguno de los 112 electores censados acudió a votar, en protesta porqué nadie conoce al único candidato que se presentaba, José Luís Fernández González (PP). Al parecer, Fernández vive en las Canarias. “Es una lista fantasma, presentada solo para cobrar la subvención de campanya. Este señor ni conoce, ni se le conoce en el pueblo”, explicó un vecino. El PSC había presentado su propia candidata, Núria Bondesio, aunque esta vecina de Reus se retiró oficialmente el el viernes. Tampoco optaba a renovar el actual alcalde Josep Maria Rebull (CiU), con lo que el candidato popular quedó como única alternativa. El caso está en manos de la Junta Electoral de la zona, que deberá designar una junta gestora.

112 electores boicotean un intento de fraude electoral

Leo en La Vilella Alta ((Priorat) ninguno de los 112 electores fue a votar. La razón es que el candidato Luis Fernández González no lo conoce nadie, nunca la han visto. Este candidato por el PP vive en Canarias y un vecino del pueblo opina que esta lista del PP “es una lista fantasma, presentada sólo para cobrar la subvención de campaña. Este señor ni conoce, ni le conoce en el pueblo”. El PSC también presentó una lista fantasma, la candidata Núria Bondesio tampoco es del pueblo, vive en Reus, y decidió retirarse a última hora, dejando al candidato canario del PP. El anterior alcalde Josep Maria Rebull (CiU) decidió no presentarse a la reelección. Y por eso sólo quedó el candidato canario del PP. Los vecinos decidieron no ir a votar. Ahora la Junta Electoral deberá decidir una junta gestora.Para poder votar uno debe estar empadronado en el municipio, y creo que se debería exigir un mínimo de tiempo de empadronamiento para evitar que alguien pueda empadronarse de cara a unas elecciones determinadas que puedan dar en municipios pequeños la victoria a alcaldes que de otro modo no ganarían.Pero también debería ser obligatorio que los candidatos estén empadronados en el municipio desde hace tiempo. Se debería considerar un fraude electoral que personas no empadronadas en un municipio puedan presentarse a unas elecciones. Y no es la primera vez que esto ocurre, parece que el PP solía presentar listas fantasmas en las elecciones en Euskadi con gente que ni vivían en Euskadi ni tenían intención de hacerlo. Y ya hace un tiempo que también lo hacen aquí. Creo que fue en las elecciones municipales de 2007 que presentaron a una señora de Salamanca o Valladolid en un pueblecito de Lleida que no tenía ningún interés de trasladarse al pueblo si era elegida. Sorprende que el PP que siempre está intentando impedir listas de agrupaciones electorales que según ellos son listas fantasma o listas blancas, detrás de las que hay ETA, es curioso que ellos presenten gente que no tiene la más mínima intención de ejercer el cargo si resultase elegida. La Junta electoral debería sancionar este fraude electoral.

5 thoughts on “112 electors boicotegen un intent de frau electoral

 1. He llegit en diverses notícies que en les eleccions municipals espanyoles el PP va guanyar en forma aclaparadora el PSOE, que tots entenen representa el govern actual. Però entenc també que les eleccions definitives per elegir el president encara no són.
  Crida l’atenció que es parli de frau electoral, gairebé sempre quan un escolta això pensa en frau del govern i no dels altres, ja que el govern té més facilitats, crec jo per cometre fraus. Però si s’ha comès un frau per part del PP crec que ha d’haver una investigació. Estic segura que tots els partits estaran molt preocupats de comptar cada un dels vots i verificar les candidatures que siguin correctes i no falsos candidats que no existeixen.

 2. yeagov ha dit:

  Les eleccions que ara s’han celebrat han estat municipals a tot l’Estat i autonòmiques en algunes comunitats autònomes. A Catalunya només hem hagut d’anar a votar les municipals perquè les eleccions al Parlament van celebrar-se el mes de novembre.
  Pel PSOE ha estat un daltabaix, un cataclisme, han perdut molts municipis i comunitats autònomes que han passat a mans del Partit Popular. Sorprèn que el partit amb més imputats per corrupció hagi esclafat als socialistes, que tot sigui dit ho han fet molt malament. Jo ho defineixo de la següent manera: Si a Espanya aspires a governar sigues corrupte i xenòfob.
  Les eleccions generals estan previstes pel mes de març de 2012 si no s’avancen. I és molt probable que les guanyi el Partit Popular per majoria absoluta. Que no ens passi res.
  Soc jo qui qualifica el que ha intentat fer el PP en aquest poble de frau electoral, els veins d’aquest poble ho defineixen com “llista fantasma, presentada només per cobrar la subvenció de campanya”. Per a mi, d’això és un frau, i no és la primera vegada que el Partit Popular ho fa a Catalunya, a Euskadi és una pràctica habitual d’aquest partit en els municipis petits.

 3. Entenc i penso que són molt impressionants els resultats d’aquestes eleccions municipals i algunes autonòmiques, en tot el país. Pel que sembla la gent que va votar pel PP no creuen que alguns dels seus representants siguin corruptes, o no ho entenen així. Penso que les eleccions municipals no són iguals a la de tot un país, però també que d’alguna manera poden anticipar el resultat total. per a president. Cal esperar per veure.

 4. yeagov ha dit:

  Molta gent quan va a votar ignora que és el que està escollint, això ho he dit moltes vegades i ho demostren les declaracions de la gent, però d’això en són responsables els polítics i la premsa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No Instagram images were found.

Join 1.800 other followers

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.509 hits
Mai 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Enllaços més clicats

 • Cap

Articles d’altres blocs que m’agraden

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
%d bloggers like this: