Salvant Bankia i els seus gestors

2

14 Mai 2012 per yeagov


Salvant Bankia i els seus gestors

Salvi’s qui pugui

Bankia fa aigües i el seu president, Rodrigo Rato, ha abandonat la nau de la mateixa manera que el capità Schettino va fer quan va embarrancar el “Costa Concordia”. Rodrigo Rato va ser vicepresident i ministre d’Economia i Hisenda del govern Aznar (1996-2004), gerent de l’FMI (2004-2007), càrrec que va abandonar al·legant raons personals el juny de 2007. Un informe difós poc després qüestionava el paper del FMI en la prevenció de la crisi financera. És a dir, que no van veure venir la tempesta i això que ells eren els encarregats de vigilar els núvols. Va ser conseller dels bancs Santander i Lazar, i també de Criteria, el holding de La Caixa. El gener de 2010 va ser nomenat president de Caja Madrid, que va fusionar-se amb Bancaixa, La Caja de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia, Caixa Laietana i Caja Rioja, convertint-se en Bankia. La majoria d’aquestes caixes tenien seriosos problemes que s’han convertit en el problema de Bankia. Rato, veient que no se’n sortiria ha preferit saltar del vaixell embarrancat.

Salvant Bankia

El govern espanyol ha decidit intervenir Bankia injectant diners públics, de fet és una nacionalització que intenta semblar que no ho és, el govern central assumeix un 40 i escaig % del capital de Bankia, però no el 51% que és el necessari per assumir el control de la identitat. Això posaria en evidència la pèssima gestió de Rato al capdavant d’una entitat que segons les auditories té més forats que el “Titanic”. Caldrà injectar entre 5000 i 10000 milions d’euros, ves per on, no era aquesta la xifra que vol retallar el govern espanyol de la Sanitat i l’Educació?. Doncs si, aquesta és. Rajoy va dir que “si fos necessari per salvar el sistema financer espanyol, no renunciaria a injectar diners públics (als bancs) […]. La meva última intenció seria injectar o prestar diners públics però si cal ho faré igual que ho han fet altres governs”. Aquest home és capaç de dir una cosa i la contrària dins de la mateixa frase sense que se li mogui ni un pèl de la barba. De cinc a deu mil milions d’euros en bons convertibles a un interès del 8% que Bankia haurà de tornar a l’Estat, i si no pogués fer-ho es transformarien en accions, és a dir, si no paga els diners que l’Estat “li ha deixat” aquest deute es transforma en accions que passen a mans de l’Estat. Però això no està gaire clar que es pugui fer així perquè aquesta mesura només és aplicable en el cas de bancs en procés de fusió. I aquest no és el cas de Bankia. L’altra opció que ha de decidir el consell de ministres seria que Bankia s’integri amb la seva matriu (BFA o Banco Financiero y de Ahorro).

Se’n va Rato, nomenen José Ignacio Goirigolzarri

El successor de Rato al capdavant de Bankia serà José Ignacio Goirigolzarri, que va desenvolupar la seva carrera al BBVA però que estava jubilat des de 2009 cobrant tres milions d’euros anuals. Això és una pensió. Jo també vull ser president d’un banc. Rato cobrava 600.000 euros anuals, i això després de rebaixar-se el sou. Jo em conformo amb la meitat.

Salvant el Bankier Rato

I que fem amb Rodrigo Rato?. El govern espanyol ja li està buscant feina, això si que és tenir sort, el ministre d’Economia Luís de Guindos li està buscant feina a Rodrigo Rato. No us penseu que li busquen feina al McTronalds de la cantonada de casa vostra i que us el trobareu servint-vos les patates fregides i l’hamburguesa socarrimada, no, tampoc li busquen feina en treballs vulgars cobrant un sou mileurista o un minisou, no, res d’això, busquen col·locar Rato en una empresa del sector energètic com conseller. Luís de Guindos vol col·locar Rato a Repsol on podria entrar d’aquí a dos mesos. L’esperança del PP és que la tempesta provocada per la sortida sobtada de Rato de Bankia amaini i que en el futur Rato pugui arribar a president de Repsol. Pobre Repsol, no té prou amb el govern argentí que ara el govern espanyol també vol potinejar-la. Darrera de tots aquests intents del govern espanyol de trobar una bona feina per a Rato hi ha el propòsit que Rato no badi boca, si parlés podria sortir plena de merda molta gent del PP i, especialment, del govern espanyol i del govern de la Comunitat de Madrid. Les dues caixes més importants que ara formen part de Bankia estaven controlades pel Partit Popular, Caja Madrid pel PP de Madrid (Esperanza Aguirre) i la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) pel PP de València (Francisco Camps). Una auditoria hauria descobert un altre forat de 2500 milions d’euros.

Salvando Bankia y sus gestores

Sálvese quien pueda

Bankia hace aguas y su presidente, Rodrigo Rato, ha abandonado la nave de la misma manera que el capitán Schettino hizo cuando embarrancó el “Costa Concordia”. Rodrigo Rato fue vicepresidente y ministro de Economía y Hacienda del gobierno Aznar (1996-2004), gerente del FMI (2004-2007), cargo que abandonó alegando razones personales en junio de 2007. Un informe difundido poco después cuestionaba el papel del FMI en la prevención de la crisis financiera. Es decir, que no vieron venir la tormenta y eso que ellos eran los encargados de vigilar las nubes. Fue consejero de los bancos Santander y Lazar, y también de Criteria, el holding de La Caixa. En enero de 2010 fue nombrado presidente de Caja Madrid, que se fusionó con Bancaja, La Caja de Canarias, Caja Ávila, Caja Segovia, Caixa Laietana y Caja Rioja, convirtiéndose en Bankia. La mayoría de estas cajas tenían serios problemas que se han convertido en el problema de Bankia. Rato, viendo que no se saldría ha preferido saltar del barco embarrancado.

Salvando Bankia

El gobierno español ha decidido intervenir Bankia inyectando dinero público, de hecho es una nacionalización que intenta parecer que no lo es, el gobierno central asume un 40 y pico% del capital de Bankia, pero no el 51% que es lo necesario para asumir elcontrol de la identidad. Esto pondría en evidencia la pésima gestión de Rato al frente de una entidad que según las auditorías tiene más agujeros que el “Titanic”. Habrá que inyectar entre 5000 y 10000 millones de euros, mira por dónde, ¿no era esta la cifra que quiere recortar el gobierno español de la Sanidad y la Educación?. Pues si, esta es. Rajoy dijo que “si fuera necesario para salvar el sistema financiero español, no renunciaría a inyectar dinero público (los bancos) […]. Mi última intención sería inyectar o prestar dinero público pero si hay que hacerlo lo haré igual que lo han hecho otros gobiernos “. Este hombre es capaz de decir una cosa y la contraria dentro de la misma frase sin que se le mueva un pelo de la barba. De cinco a diez mil millones de euros en bonos convertibles a un interés del 8% que Bankia deberá devolver al Estado, y si no pudiera hacerlo se transformarían en acciones, es decir, si no paga los dinero que el Estado “le ha dejado” esta deuda se transforma en acciones que pasan a manos del Estado. Pero eso no está muy claro que se pueda hacer así porque esta medida sólo es aplicable en el caso de bancos en proceso de fusión. Y este no es el caso de Bankia. La otra opción que debe decidir el consejo de ministros sería que Bankia se integre con su matriz (BFA o Banco Financiero y de Ahorro).

Marcha Rato, nombran José Ignacio Goirigolzarri

El sucesor de Rato al frente de Bankia será José Ignacio Goirigolzarri, que desarrolló su carrera en el BBVA pero que estaba jubilado desde 2009 cobrando tres millones de euros anuales. Esto es una pensión. Yo también quiero ser presidente de un banco. Rato cobraba 600.000 euros anuales, y eso después de rebajarse el sueldo. Yo me conformo con la mitad.

Salvando el Bankier Rato

¿Y que hacemos con Rodrigo Rato?. El gobierno español ya le está buscando trabajo, eso si que es tener suerte, el ministro de Economía Luis de Guindos le está buscando trabajo a Rodrigo Rato. No penséis que le buscan trabajo en el McTronalds de la esquina de vuestra casa y que os lo encontraréis sirviéndoos las patatas fritas y la hamburguesa chamuscada, no, tampoco le buscan trabajo en trabajos vulgares cobrando un sueldo mileurista o un minisueldo, no , nada de eso, buscan colocar a Rato en una empresa del sector energético como consejero. Luís de Guindos quiere colocar Rato en Repsol donde podría entrar dentro de dos meses. La esperanza del PP es que la tormenta provocada por la salida repentina de Rato de Bankia amaine y que en el futuro, Rato pueda llegar a presidente de Repsol. Pobre Repsol, no tiene suficiente con el gobierno argentino que ahora el gobierno español también quiere jugársela. Detrás de todos estos intentos del gobierno español de encontrar un buen trabajo para Rato hay el propósito de que Rato no habra la boca, si hablara podría salir llena de mierda mucha gente del PP y, especialmente, del gobierno español y del gobierno de la Comunidad de Madrid. Las dos cajas más importantes que ahora forman parte de Bankia estaban controladas por el Partido Popular, Caja Madrid por el PP de Madrid (Esperanza Aguirre) y la Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM) por el PP de Valencia (Francisco Camps). Una auditoría habría descubierto otro agujero de 2500 millones de euros.

2 thoughts on “Salvant Bankia i els seus gestors

 1. Tomàs ha dit:

  Ja deiem que amb la fusió Bankia s’ha fet tan gran que s’ha convertit en un problema de l’Estat. Crec, que la fusió es va fer amb aquesta intenció. És evident que els que estaven a les Caixes fusionades en sabien la situació (cadascú la seva) i en teoria el Banc d’Espanya n’havia de saber la veritat de totes.

  Doncs malgrat tot, la fusió es va fer i ara ens l’hem de menjar amb patates.

  Per Rato no hem de patir. Avui acaben de nomenar embajador a Londres a Trillo (sense tenir carrera diplomàtica), doncs en Rato pot anar a Tòquio.

 2. yeagov ha dit:

  Exacte, van crear un monstre que si el deixen caure podria provocar un cataclisme financer però per salvar-lo hauran de posar molts milions d’euros. El Banc d’Espanya estava mirant cap a una altra banda, desconec la raó però la sospito. MAFO s’ha dedicat a tocar el violí mentre es fusionaven caixes amb problemes per acabar creant un banc amb molts problemes.
  Luís de Guindos estava negociant amb diverses empreses per situar a Rato, una d’elles és REPSOL, la raó és que Rato podria cantar com la Castafiore si no li busquen una jubilació daurada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.770 hits
Mai 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enllaços més clicats

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: