El Patrimoni cultural i històric del país

Deixa un comentari

20 Mai 2012 per yeagov


El Patrimoni cultural i històric del país

El Patrimoni cultural i històric del país
L’aranès ja té la seva “acadèmia”
La Generalitat de Catalunya, representada per la vicepresidenta del Govern i cap del Departament i Relacions Institucionals, Joana Ortega i el Conselh Generau d’Aran, representat pel Síndic d’Aran, Carlos Barrera, han constituït el Consell de Política Lingüística de l’occità aranès. El Consell de Política Lingüística de l’occità aranès té com a tasca la protecció i promoció de la llengua aranesa i la seva constitució és considerada “un mecanisme institucional essencial” per a dur a terme aquesta tasca de protecció i promoció de la llengua aranesa.
El PP, la UNESCO i la Portalada de Ripoll
El PP imposa que només l’Estat pugui presentar la candidatura de la Portalada de Ripoll com a Patrimoni de la Humanitat. ERC va presentar una iniciativa davant la Comissió de Cultura del Congrés dels Diputats perquè l’Estat “doni suport i defensi amb tots els mitjans i davant totes les instàncies internacionals oportunes el nomenament de la portalada romànica de Santa Maria de Ripoll com a Patrimoni de la Humanitat”. En aquesta proposta ERC demanava que la Generalitat pogués defensar la candidatura però aquest segon punt ha estat suprimit per aconseguir el suport del PP a la candidatura. El PP ha imposat la supressió d’aquest punt i que només l’Estat pugui defensar la candidatura. Crec que no s’havia d’haver acceptat aquesta condició, si el PP volia donar-hi suport a la candidatura de la Portalada de Ripoll, benvinguts, però aquí ERC s’ha equivocat, no podem deixar en mans del govern espanyol, especialment en mans d’un govern del PP, la gestió del nostre patrimoni històric. El Partit Popular ha imposat amb el pes de la seva majoria absolutista que la redacció de la llista de candidatures a Patrimoni de la Humanitat sigui cosa del Consell de Patrimoni Històric espanyol, i la presentació de la llista la presenti el govern espanyol. La Generalitat de Catalunya hauria de presentar la seva pròpia llista a la UNESCO, al marge de la que presenti l’Estat espanyol i impedir que el nostre patrimoni se l’apropiï l’Estat espanyol.
El Patrimonio cultural e histórico del país
El aranés ya tiene su “academia”
La Generalitat de Cataluña, representada por la vicepresidenta del Gobierno y jefe del Departamento y Relaciones Institucionales, Joana Ortega y el Conselh Generau d’Aran, representado por el Síndic d’Aran, Carlos Barrera, han constituido el Consejo de Política Lingüística del occitano aranés. El Consejo de Política Lingüística del occitano aranés tiene como tarea la protección y promoción de la lengua aranesa y su constitución es considerada “un mecanismo institucional esencial” para llevar a cabo esta tarea de protección y promoción de la lengua aranesa.
El PP, la UNESCO y la Portalada de Ripoll
El PP impone que sólo el Estado pueda presentar la candidatura de la Portalada de Ripoll como Patrimonio de la Humanidad. ERC presentó una iniciativa ante la Comisión de Cultura del Congreso de los Diputados para que el Estado “apoye y defienda con todos los medios y ante todas las instancias internacionales oportunas el nombramiento de la portada románica de Santa María de Ripoll como Patrimonio de laHumanidad “. En esta propuesta ERC pedía que la Generalitat pudiera defender la candidatura pero este segundo punto ha sido suprimido para conseguir el apoyo del PP a la candidatura. El PP ha impuesto la supresión de este punto y que sólo el Estado pueda defender la candidatura. Creo que no se debía haber aceptado esta condición, si el PP quería apoyar la candidatura de la Portalada de Ripoll, bienvenidos, pero aquí ERC se ha equivocado, no podemos dejar en manos del gobierno español, especialmente en manos de un gobierno del PP, la gestión de nuestro patrimonio histórico. El Partido Popular ha impuesto con el peso de su mayoría absolutista que la redacción de la lista de candidaturas a Patrimonio de la Humanidad sea cosa del Consejo de Patrimonio Histórico Español, y la presentación de la lista la presente el gobierno español. La Generalitat de Cataluña debería presentar su propia lista a la UNESCO, al margen de la que presente el Estado español e impedir que nuestro patrimonio se le apropie del Estado español.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.729 hits
Mai 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: