Independència

5

15 Juny 2012 per yeagov


Independència

Una estelada al Congres dels Diputats
Poc podien imaginar ses senyories que veurien una estelada al recinte del Congrés dels Diputats. Durant la discussió de la moció del PP valencià per prohibir les xiulades a l’himne i els símbols espanyols van haver diverses intervencions, la més destacada va ser la de l’Alfred Bosch (ERC) que durant la seva intervenció va oposar-se a la prohibició, va desplegar una estelada fins que el president de la Cambra va avisar-lo que tragués de l’hemicicle “qualsevol distintiu”. Bosch va declarar que l’estelada és un símbol de “llibertat i tolerància” i ha acabat la seva intervenció amb un “Visca els Països Catalans lliures i independents”. A més d’un espanyolista li devia agafar un cobriment de cor veient l’estelada i evidentment s’han produït declaracions
Rosa Díez (UPYD): “Cuando veo colgada de un balcón una bandera constitucional, y la ikurriña lo es y la bandera española también, la que aquí se ha exhibido por parte del señor Boig (Bosch) no”. La ikurrinya i la bandera espanyola són constitucionals, l’estelada segurament no ho és, però l’oblit de citar la Senyera indica que per als nacionalistes espanyols el mer fet que els catalans existim ja és per se inconstitucional, ho és la nostra Senyera, i considerant totes les energies que esmercen en combatre la llengua catalana, aquesta tampoc és constitucional.
Carlos Herrera: “De alguna manera una de esas cosas que ocurren en el Parlamento pero que siempre da lugar para que algún pallaso haga el pallaso. Alfred Bosch que es un cretino, cretino marca de Esquerra Republicana, estos tontos de lava que mandan al Congreso, los buscan en criaderos especiales, este salió con la bandera independentista de Catalunya, a hacer el pavo a la tribuna del Congreso y nada más. Pues tampoco, ¿que quieren que les diga?. Dedicarles un minuto a estos euroidiotas, o hispanoidiotas es una tontería”. El cretí de Carlos Herrera es dedica a fer el pallasso cada dia, però és tan idiota i maleducat que no fa cap gràcia. És el problema d’un locutor que per guanyar audiència ha hagut de perdre personalitat i acabar emulant a un altre cretí de les ones vingut a menys pels seus excessos verbals.
Soc votant d’Esquerra des que tinc edat per votar, i d’això fa uns quants anys, als independentistes, senyor Herrera, no ens crien en cap lloc, som individus que ens estimem la nostra terra i que lliurement decidim que volem que el nostre país deixi d’estar sotmés a un Estat estranger i expoliador, si que sembla que als cretins feixistes espanyols com vostè si que els crien i amamanten en l’odi i la ignorància, i en el seu cas és més greu perquè vostè ha viscut a la nostra terra molts anys però ha estat trepitjar Madrid que se li ha girat el cervell. El seu llenguatge és antic i caspós, té una dicció pèssima, tan pèssima com la seva educació, quan parla escup verí, però ja ho tenen això les serps verinoses de la caverna.
És sorprenent que l’exhibició d’una estelada pugui posar tan histèrics als nacionalistes espanyols.
Jordi Pujol: “Catalunya no és viable sense la independència
L’expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha advertit que “tal com estan les coses, el més difícil de tot és sobreviure com a país, amb personalitat pròpia i amb estructures socials positives en les condicions polítiques i institucionals, econòmiques i financeres que ens imposen”, Catalunya només és viable sent independent. Adverteix en el seu article publicat al Centre d’Estudis Jordi Pujol que a l’Estat hi ha una “radical oposició” a la independència, bé això ja ho sabíem. La independència de Catalunya suposaria un fracàs majúscul que perdria un dels seus territoris més pròspers, però el president Pujol també adverteix de les reticències de la Unió Europea a acceptar un nou Estat. Jordi Pujol creu que la UE sol tenir “reserves o fins i tot rebuig inicial” a l’hora d’acceptar nous membres. En aquests moments la UE té reticències respecte Sèrbia i Turquia però és segur que Sèrbia acabarà entrant a la UE com ho han fet altres Estats que abans eren Repúbliques de l’antiga Iugoslàvia. Únicament Kosovo té problemes perquè hi ha països com Espanya que es nega a reconèixer aquest Estat. A la UE se li plantejaria un dilema important si part d’un Estat membre patís un procés d’independència i presentés la seva candidatura, i seria curiós veure com la UE gestiona aquest assumpte de les relacions d’un nou Estat i l’Estat del qual en formava part i que podrien no tenir ni relacions diplomàtiques. Espanya té un seriós problema, han pensat els espanyols que si Euskadi i Catalunya s’independitzen perden les connexions terrestres tan per carretera com ferroviàries amb França, si decideixen negar-se a tenir relacions diplomàtiques amb ambdós nous Estats?.
Jordi Pujol afirma en el seu article que la independència no seria fàcil d’aconseguir “amb una àmplia majoria social” i creu que “segur que d’entrada no hi hauria unanimitat” però també diu que “no hi ha cap independència que s’hagi proclamat ni per unanimitat ni normalment, per una majoria aclaparadora”. El president recorda que “hi ha independències recents d’Europa que s’han proclamat amb menys del seixanta per cent dels vots”. De fet, en tot procés democràtic guanya la opció que tingui més del 50% dels sufragis. El president Pujol acusa Espanya d’imposar “residualització de Catalunya. El seu gradual esborrament” per impossibilitar que Catalunya “estigui en condicions de construir una societat de qualitat i mantenir la seva identitat”. Fa 300 anys que ho prova, i malgrat tot, Catalunya continua existint i cal que els catalans anem adonant-nos, aquells que encara no se n’hagin adonat, que Espanya ens arrossega al desastre.
L’Associació de Municipis per la Independència creix
Cada dia s’adhereixen més municipis a l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). 19 comarques ja tenen més dels 50% dels seus municipis adherits a lAMI.
Les comarques que superen el 50 % de municipis adherits a l’AMI són:
Pla de l’Estany (100% /11 d’11 municipis), el Ripollès (84% /16 de 19), Osona (82% /42 de 51), la Garrotxa (81% /17 de 21), la Selva (77% /20 de 26),  el Gironès (74% /20 de 27),  el Maresme (73% /22 de 30),  la Noguera (80% /24 de 30), el Bages (69% /24 de 35), la Cerdanya (65% /11 de 17),  el Baix Ebre (64% /9 de 14), el Pla d’Urgell (63% /10 de 16), el Solsonès (60% /9 de 15), les Garrigues (54% /13 de 24), la Segarra (52%/ 11 de 21), el Vallès Oriental (51% /22 de 43), la Conca de Barberà (50%/11 de 22), l’Urgell (50% /10 de 20) i el Montsià (50% /6 de 12).
Les comarques que no arriben al 50% són:
Per sota de la meitat, hi figuren l’Alt Penedès (48% /13 de 27), el Vallès Occidental (48% /11 de 23), el Baix Camp (46% /13 de 28),  l’Alt Camp (43% /10
de 23),  l’Anoia (36% /12 de 33), el Tarragonès (36% /8 de 22), el Pallars Jussà (36% /5 de 14), el Segrià (37% /14 de 38), el Garraf (33% /2 de 6), el Berguedà (32% /10 de 31), l’Alt Empordà (31% /21 de 68),  el Baix Empordà (31% /11 de 36), el Priorat (30% /7 de 23), el Baix Llobregat (27% /8 de 30),  l’Alt Urgell (21% /4 de 19), el Baix Penedès (21% /3 de 14), la Ribera d’Ebre (21% /3 de 14), el Pallars Sobirà (20% /3 de 15) i la Terra Alta (17% /2 de 12).
Cal afegir 23 consells comarcals i la Diputació de Lleida a la llista d’adherits a l’AMI.
Cap de les següents comarques té cap municipi adherit:
Barcelonès (5 municipis), Val d’Aran (9 municipis) i Alta Ribagorça (3 municipis).
L’AMI té adherits un total de 468 municipis amb 2.306.300 habitants, el 31% del total de Catalunya, amb els 23 Consells Comarcals s’arriba a 2.710.183 habitants (el 36%) i amb la Diputació de Lleida a 2.891.983 (el 38%).
Als 468 municipis de l’AMI, hi viuen 2.306.300 habitants, el 31% de la població de Catalunya. Si es tenen en compte les adhesions dels 23 consells comarcals, la població puja fins a 2.710.183 (el 36% dels catalans). I si es té en compte la Diputació de Lleida, la xifra arriba a 2.891.983 (el 38% dels catalans).
Vídeo: Bosch exhibeix l’estelada al Congrés: ‘Aquesta s unabandera de tolerncia i llibertat’
Vídeo: ROSA DÍEZ UPYD ATACA ALFRED BOSCH PER MOSTRAR UNA ESTELADAAL CONGRÉS
Vídeo: CARLOS HERRERA DE ONDA CERO RADIO INSULTA ALFREDBOSCH I ELS INDEPENDENTISTES
Independencia

 

Una estelada en el Congreso de los Diputados
Poco podían imaginar sus señorías que verían una estelada en el recinto del Congreso de los Diputados. Durante la discusión de la moción del PP valenciano para prohibir los silbidos al himno y los símbolos españoles tuvieron diversas intervenciones, la más destacada fue la de Alfred Bosch (ERC) que durante su intervención se opuso a la prohibición, desplegó una estelada hasta que el presidente de la Cámara avisó de que sacara del hemiciclo “cualquier distintivo”. Bosch declaró que la estelada es un símbolo de “libertad y tolerancia” y ha acabado su intervención con un “Viva los Países Catalanes libres e independientes”. A más de un españolista le debió dar un ataque de corazón viendo la estelada y evidentemente se han producido declaraciones.
Rosa Díez (UPyD): “Cuando veo colgada de un balcón una bandera constitucional, y la ikurriña lo és y la bandera española también, la que aquí se ha exhibido por parte del señor Boig (Bosch) no“. La ikurriña y la bandera española son constitucionales, la estelada seguramente no lo es, pero el olvido de citar la Senyera indica que para los nacionalistas españoles el mero hecho de que los catalanes existimos ya es per se inconstitucional, lo es nuestra Senyera, y considerando todas las energías que dedican en combatir la lengua catalana, ésta tampoco es constitucional.
Carlos Herrera: “De alguna manera una de esas cosas que ocurren en el Parlamento pero que siempre da lugar para que algún pallaso haga el pallaso. Alfred Bosch que es un cretino, cretino marca de Esquerra Republicana, estos tontos de lava que mandan al Congreso, los buscan en criaderos especiales, este salió con la bandera independentista de Catalunya, a hacer el pavo a la tribuna del Congreso y nada más. Pues tampoco, ¿que quieren que les diga?. Dedicarles un minuto a estos euroidiotas, o hispanoidiotas es una tontería“. El cretino de Carlos Herrera se dedica a hacer el payaso cada día, pero es tan idiota y maleducado que no hace ninguna gracia. Es el problema de un locutor que para ganar audiencia ha tenido que perder personalidad y acabar emulando a otro cretino de las ondas venido a menos por sus excesos verbales.
Soy votante de Esquerra desde que tengo edad para votar, y de eso hace unos cuantos años, a los independentistas, señor Herrera, no nos crían en ningún lugar, somos individuos que amamos nuestra tierra y que libremente decidimos que queremos que nuestro país deje de estar sometido a un Estado extranjero y expoliador, si que parece que los cretinos fascistas españoles como usted si que los crían y amamantan en el odio y la ignorancia, y en su caso es más grave porque usted ha vivido en nuestra tierra muchos años pero ha sido pisar Madrid que se le ha girado el cerebro. Su lenguaje es antiguo y casposo, tiene una dicción pésima, tan pésima como su educación, cuando habla escupe veneno, pero ya lo tienen eso las serpientes venenosas de la caverna.
Es sorprendente que la exhibición de una bandera pueda poner tan histéricos a los nacionalistas españoles.
Jordi Pujol: “Catalunya no es viable sin la independencia”
El expresidente de la Generalitat Jordi Pujol ha advertido de que “tal como están las cosas, lo más difícil de todo es sobrevivir como país, con personalidad propia y con estructuras sociales positivas en las condiciones políticas e institucionales, económicas y financieras que nos imponen “, Cataluña sólo es viable siendo independiente. Advierte en su artículo publicado en el Centro de Estudios Jordi Pujol que en el Estado hay una “radical oposición” a la independencia, bueno eso ya lo sabíamos. La independencia de Cataluña supondría un fracaso mayúsculo que perdería uno de sus territorios más prósperos, pero el presidente Pujol también advierte de las reticencias de la Unión Europea a aceptar un nuevo Estado. Jordi Pujol cree que la UE suele tener “reservas o incluso rechazo inicial” a la hora de aceptar nuevos miembros. En estos momentos la UE tiene reticencias respecto Serbia y Turquía pero es seguro que Serbia acabará entrando en la UE como lo han hecho otros Estados que antes eran Repúblicas de la antigua Yugoslavia. Únicamente Kosovo tiene problemas porque hay países como España que se niega a reconocer ese Estado. En la UE se le plantearía un dilema importante si parte de un Estado miembro sufriera un proceso de independencia y presentara su candidatura, y sería curioso ver cómo la UE gestiona este asunto de las relaciones de un nuevo Estado y el Estado del que formaba parte y que podrían no tener ni relaciones diplomáticas. España tiene un serio problema, han pensado los españoles que si Euskadi y Cataluña se independizan pierden las conexiones terrestres tanto por carretera como ferroviarias con Francia, si deciden negarse a tener relaciones diplomáticas con ambos nuevos Estados?.
Jordi Pujol afirma en su artículo que la independencia no sería fácil de conseguir “con una amplia mayoría social” y cree que “seguro que de entrada no habría unanimidad” pero también dice que “no hay ninguna independencia de que se haya proclamado ni por unanimidad ni normalmente, por una mayoría abrumadora “. El presidente recuerda que “hay independencias recientes de Europa que se han proclamado con menos del sesenta por ciento de los votos”. De hecho, en todo proceso democrático gana la opción que tenga más del 50% de los sufragios. El presidente Pujol acusa a España de imponer “residualización de Cataluña. Su gradual borrado “para imposibilitar que Cataluña” esté en condiciones de construir una sociedad de calidad y mantener su identidad “. Hace 300 años que lo prueba, ya pesar de todo, Catalunya sigue existiendo y es necesario que los catalanes vamos dándonos cuenta, aquellos que todavía no se hayan dado cuenta, que España nos arrastra al desastre.
La Asociación de Municipios por la Independencia crece
Cada día se adhieren más municipios en el AMI (Asociación de Municipios por la Independencia). 19 comarcas ya tienen más del 50% de sus municipios adheridos a Lami.
Las comarcas que superan el 50% de municipios adheridos a la AMI son:
Pla de l’Estany (100% / 11 de 11 municipios), el Ripollès (84% / 16 de 19), Osona (82% / 42 de 51), la Garrotxa (81% / 17 de 21), la Selva (77% / 20 de 26), Gironès (74% / 20 de 27), Maresme (73% / 22 de 30), Noguera (80% / 24 de 30), Bages (69% / 24 de 35), la Cerdanya (65% / 11 de 17), Baix Ebre (64% / 9 de 14), el Pla d’Urgell (63% / 10 de 16), el Solsonès (60% / 9 de 15) , Les Garrigues (54% / 13 de 24), la Segarra (52% / 11 de 21), el Vallès Oriental (51% / 22 de 43), la Conca de Barberà (50% / 11 de 22), la Urgell (50% / 10 de 20) y el Montsià (50% / 6 de 12).
Las comarcas que no llegan al 50% son:
Por debajo de la mitad, figuran el Alt Penedès (48% / 13 de 27), Vallès Occidental (48% / 11 de 23), Baix Camp (46% / 13 de 28), Alt Camp ( 43% / 10 de 23), Anoia (36% / 12 de 33), Tarragonès (36% / 8 de 22), Pallars Jussà (36% / 5 de 14), el Segrià (37% / 14 de 38), el Garraf (33% / 2 de 6), Berguedà (32% / 10 de 31), el Alt Empordà (31% / 21 de 68), el Baix Empordà (31% / 11 de 36), Priorat ( 30% / 7 de 23), el Baix Llobregat (27% / 8 de 30), el Alt Urgell (21% / 4 de 19), Baix Penedès (21% / 3 de 14), la Ribera d’Ebre (21% / 3 de 14), Pallars Sobirà (20% / 3 de 15) y la Terra Alta (17% / 2 de 12).
Hay que añadir 23 consejos comarcales y la Diputación de Lleida en la lista de adheridos a la AMI.
Ninguna de las siguientes comarcas tiene ningún municipio adherido:
Barcelonés (5 municipios), Val d’Aran (9 municipios) y Alta Ribagorça (3 municipios).
El AMI tiene adheridos un total de 468 municipios con 2.306.300 habitantes, el 31% del total de Cataluña, con los 23 Consejos Comarcales llega a 2.710.183 habitantes (el 36%) y con la Diputación de Lleida a 2.891 .983 (el 38%).
Los 468 municipios del AMI, viven 2.306.300 habitantes, el 31% de la población de Cataluña. Si se tienen en cuenta las adhesiones de los 23 consejos comarcales, la población asciende a 2.710.183 (el 36% de los catalanes). Y si se tiene en cuenta la Diputación de Lleida, la cifra llega a 2.891.983 (el 38% de los catalanes).

5 thoughts on “Independència

 1. Tomàs ha dit:

  En Pujol ens hauria fer un gran, gran, gran favor si hagués fet aquest gir independentista uns quants anys abans. Mai és tard, però és una llàstima. Ara bé, si això serveix per a que en el si de CDC vagi creixent el sentiment d’independència, doncs benvingut encara que sigui tard.

  Pel que fa a l’Herrera, estic amb tu, l’he vist amb els anys fer un gir nacionalista espanyol (això que diuen que no existeix), i crec que ho ha fet només per guanyar audiència.

  Pel que fa la Rosa Diez passo de comentar res, no val la pena.

  La societat civil catalana ha de marcar el camí, en altre cas, els nostres polítics són mandrosos en aquest tema.

 2. No entiendo por que la señora Rosa Diez dijo que la bandera que habia exhibido en el Parlamento el señor Bosch no era constitucional, acaso no es la bandera catalana? O hay varias banderas catalanas?

 3. yeagov ha dit:

  Dins de CiU el problema en aquest tema és Unió més que Convergència, i especialment Duran i Lleida que no vol veure que la relació Catalunya-Espanya no té solució. És veritat que l’expresident Pujol s’hauria d’haver adonat abans que amb Espanya no tenim res a fer.
  Exacte, hi ha una competència molt dura entre les ràdios espanyoles, i sembla que prefereixen recòrrer al vocabulari tavernari i cavernadi abans que a la moderació. Herrera per aconseguir audiència havia de tenir un discurs en la mateixa línia de Losantos o del Francino, i ha preferit convertir-se en una còpia de Losantos.

 4. yeagov ha dit:

  La bandera catalana, las quatre barres (cuatro barras) o Senyera es la bandera oficial. Esta bandera no es ni pre- ni anticonstitucional. Otra cosa es la estelada, la bandera que exhibe Alfred Bosch en el Congreso de los Diputados, esa es una bandera independentista. Hay dos variantes: Una es la que ves en la foto con el triángulo azul y la estrella blanca, otra tiene el triángula amarillo y la estrella roja.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

 • 29.732 hits
Juny 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

 • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: