La ultranacionalista UPYD vol crear “Ebre Regió”

4

15 Juny 2012 per yeagov


La ultranacionalista UPYD vol crear “Ebre Regió”
UPyD, el partit de la ultranacionalista lideressa Rosa Díez ha llançat la idea d’unir en una sola comunitat autònoma que ells denominen “Ebre Regió” les comunitats autònomes de La Rioja, Navarra i l’Aragó, també inclouen en aquest disbarat les províncies de Sòria i Burgos. En el moment d’escriure això ignoro si hi s’ha produït alguna reacció dels dirigents polítics d’aquestes tres comunitats autònomes i dues províncies citades.
Aquesta proposta ha partit d’UPyD de La Rioja després d’una reunió que van mantenir els presidents d’aquestes tres comunitats autònomes: Pedro Sanz (La Rioja), Yolanda Barcina (Navarra) i Luísa Fernanda Rudi (Aragó). És curiós que Luísa Fernanda Rudi que va fer una campanya electoral atacant a Catalunya i acusant els catalans de tots els mals de l’Aragó estigui ara venent la comunitat autònoma que presideix. UPYD sol presentar-se davant del seu electorat com a garant de l’Espanya Constitucional podria estar, fent aquesta proposta, incorrent en una il•legalitat ja que la Constitució prohibeix la fusió de Comunitats Autònomes. Com tots sabem aquesta Constitució espanyola que no es pot modificar quan ha calgut l’han modificat d’acord amb els interessos dels principals partits espanyols que retorcen o violen les lleis i si cal legislen segons els interessos dels partits majoritaris.
La proposta d’UPyD nomena aquesta nova comunitat autònoma “Ebre Regió”, això significa esborrar els noms històrics dels tres territoris, o no ho havien pensat això?. I com es faran dir els ciutadans d’”Ebre Regió”?. Suposaria la supressió dels tres Parlaments i la creació d’un sol Parlament i un sol govern. I on posarien la capital?. La representació en aquest nou Parlament d’”Ebre Regió” es dividiria en funció de la població de cadascun dels territoris: La Rioja (17%), Navarra (33%) i Aragó (50%).
Hores després de fer pública aquesta proposta UPyD ha emès una nota de premsa afirmant que havia estat un error del responsable de premsa d’UPyD fer pública aquesta proposta que “correspon a un document intern de treball del partit” i que “en cap moment correspon a cap proposta que el partit estigui plantejant-se proposar actualment”. Ara diuen que “Ebre Regió” no és “una proposta real”, “fruit de diversos errors desafortunats, Juan José Meneu, ha entès que podia elaborar el contingut del dit document per enviar-lo als mitjans quan l’esmentat document no era més que un exercici teòric”.
Després d’haver-lo fet públic s’han escagarrinat pel rebombori que pugui produir-se. Fins ara les propostes d’UPyD eren propostes amb poc contingut real i molta demagògia. No és la primera vegada que el partit que diu que allò que uneix tots els espanyols és el DNI, és a dir, un tros de paper de coloraines plastificat, pretèn crear un Estat negant la identitat real dels altres pobles. Ben poca cosa uneix tots els espanyols, certament, perquè ni tant sols tenen una llengua realment comuna a tots per molt que s’entossudeixin a parlar de llengua comuna per referir-se al castellà, i en això coincideixen amb capitostos del règim anterior.
Els ultranacionalistes espanyols com UPyD són barroers i perillosos, ara poden haver provocat un absurd enfrontament entre ciutadans d’aquestes tres comunitats autònomes.
La ultranacionalista UPyD quiere crear “Ebro Región”
UPyD, el partido de la ultranacionalista lideresa Rosa Díez ha lanzado la idea de unir en una sola comunidad autónoma que ellos denominan “Ebro Región” las comunidades autónomas de La Rioja, Navarra y Aragón, también incluyen en este disparate las provincias de Soria y Burgos. En el momento de escribir esto ignoro si se ha producido alguna reacción de los dirigentes políticos de estas tres comunidades autónomas y dos provincias citadas.
Esta propuesta ha partido de UPyD de La Rioja tras una reunión que mantuvieron los presidentes de estas tres comunidades autónomas: Pedro Sanz (La Rioja), Yolanda Barcina (Navarra) y Luisa Fernanda Rudi (Aragón). Es curioso que Luisa Fernanda Rudi que hizo una campaña electoral atacando a Cataluña y acusando a los catalanes de todos los males de Aragón esté ahora vendiendo la comunidad autónoma que preside. UPyD suele presentarse ante su electorado como garante de la España Constitucional podría estar, haciendo esta propuesta, incurriendo en una ilegalidad ya que la Constitución prohíbe la fusión de Comunidades Autónomas. Como todos sabemos esta Constitución española que no se puede modificar cuando ha sido necesario la han modificado de acuerdo con los intereses de los principales partidos españoles que retuercen o violan las leyes y si es necesario legislan según los intereses de los partidos mayoritarios.
La propuesta de UPyD nombra esta nueva comunidad autónoma “Ebro Región”, esto significa borrar los nombres históricos de los tres territorios, o no lo habían pensado eso?. Y como se harán decir a los ciudadanos de “Ebro Región”?. Supondría la supresión de los tres Parlamentos y la creación de un solo Parlamento y un solo gobierno. Y donde pondrían la capital?. La representación en este nuevo Parlamento de “Ebro Región” se dividiría en función de la población de cada territorio: La Rioja (17%), Navarra (33%) y Aragón (50%).
Horas después de hacer pública esta propuesta UPyD ha emitido una nota de prensa afirmando que había sido un error del responsable de prensa de UPyD hacer pública esta propuesta que “corresponde a un documento interno de trabajo del partido” y que “en ningún momento corresponde a ninguna propuesta que el partido esté planteándose proponer actualmente “. Ahora dicen que “Ebro Región” no es “una propuesta real”, “fruto de varios errores desafortunados, Juan José Meneu, ha entendido que podía elaborar el contenido de dicho documento para enviarlo a los medios cuando dicho documento no era más que un ejercicio teórico “.
Después de haberlo hecho público han cagado por alboroto que pueda producirse. Hasta ahora las propuestas de UPyD eran propuestas con poco contenido real y mucha demagogia. No es la primera vez que el partido que dice que lo que une a todos los españoles es el DNI, es decir, un trozo de papel de colorines plastificado, pretende crear un Estado negando la identidad real de los otros pueblos. Bien poca cosa une a todos los españoles, ciertamente, porque ni siquiera tienen una lengua realmente común a todos por mucho que se empeñen en hablar de lengua común para referirse al castellano, y en eso coinciden con cabecillas del régimen anterior.
Los ultranacionalistas españoles como UPyD son groseros y peligrosos, ahora pueden haber provocado un absurdo enfrentamiento entre ciudadanos de estas tres comunidades autónomas.

4 thoughts on “La ultranacionalista UPYD vol crear “Ebre Regió”

  1. Interesante saber en que va a quedar la propuesta..

  2. yeagov ha dit:

    Acabará en nada porqué se trata de un globo sonda de UPyD, que si que puede provocar enfrentamientos y crispación entre ciudadanos de esas tres comunidades.

  3. Tomàs ha dit:

    Després de l’invent d’algunes comunitats com la de Madrid, jo ja m’ho crec tot, i a la vegada tant se me’n fa. Que facin el que vulguin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 29.859 hits
Juny 2012
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur
A %d bloguers els agrada això: