Iran usà la Mitja Lluna Roja per subministrar armes a Hezbolà

2

8 Desembre 2010 per yeagov


Iran usà la Mitja Lluna Roja per subministrar armes a Hezbolà

Iran usà la Mitja Lluna Roja per subministrar armes a Hezbolà

Les organitzacions humanitàries que treballen a zones tan complicades com el Líban o Gaza no tenen una feina gens fàcil, per poder actuar han d’acceptar que organitzacions terroristes com Hamas o Hezbolà les usin, sigui com escuts humans o com mitjà de transport. Suposem i pressuposem que una ambulància amb una Creu Roja, en el cas del que estem parlant és una Mitja Lluna Roja és una ambulància que transporta malalts i ferits, però a vegades succeeix que aquesta important organització internacional de caràcter humanitari no és del tot respectada per les parts en conflicte, i organitzacions terroristes com Hezbolà traslladen armes en ambulàncies. És molt lleig bombardejar ambulàncies, també hauria de considerar-se lleig usar-les per transportar armes. Sabem que tractar de relacionar els termes govern i escrúpols és cada dia més difícil, si els governs democràtics han demostrat que d’escrúpols se la solen passar pel folre, que no hauríem de dir de dictadures com la iraniana?. Si hi ha una qualitat de la que al sàtrapa iranià no va gaire sobrat són els escrúpols. La Mitja Lluna Roja iraniana va ser usada per introduir armes al Líban destinades al grup terrorista xiïta libanès – apadrinat, finançat i armat pel règim iranià – segons alguns dels cables ara fets públics per WIKILEAKS en què es pot llegir que “els vehicles de la Mitja Lluna Roja que transportaven material mèdic van servir també per portar carregaments d’armes”. És a dir, que transportaven supositoris dels que curen i dels que et fan fer l’últim pet de la teva vida. En els avions que la Mitja Lluna Roja enviava l’ajuda humanitària el govern iranià enviava armes a Hezbolà. El més curiós és que els avions ja estaven mig plens quan arribaven els membres de la Mitja Lluna Roja i que el carregament era vigilat per membres de l’organització dels guardians de la revolució, una mena de braç del règim iranià. “Membres de la Mitja Lluna Roja iraniana van veure míssils en avions destinats al Líban, en el moment en què es carregava material mèdic en els avions”. “Els avions estaven segons (els membres de l’organització humanitària) mig plens abans de l’arribada del material mèdic”. Segons els cables que Wikileaks ha publicat un hospital del Líban sota jurisdicció de la Mitja Lluna Roja va ser posat sota el control del grup terrorista Hezbolà – que controla gran part del Líban – a petició del líder de l’organització Hasan Nasralà.

Los ‘pasdarán’ utilizan la Media Luna Roja iraní para sus operaciones encubiertas en Irak y Líbano

Entérate de los puntos esenciales de las nuevas filtraciones de WikiLeaks

“Los lazos entre Teherán y Hezbolá
Con la lectura de los cables diplomáticos quedó en evidencia que Irán ha utilizado la Media Luna Roja de ambulancias para transportar armas y agentes en el Líbano durante la guerra de 2006 entre Israel y el Hezbollah libanés.”

 

2 thoughts on “Iran usà la Mitja Lluna Roja per subministrar armes a Hezbolà

  1. – En primer lloc la informació de Wikileaks a mi no em mereix confiança, no és una informació oficial.
    – Estic d’acord que les organitzacions humanitàries que treballen en zones de catàstrofe o conflicte no tenen una feina fàcil …
    – La Creu Roja Internacional o Moviment Internacional de la Creu Roja, de la Mitja Lluna Roja i el Cristall vermell, no és l’únic moviment o organització humanitària, però si una de les més conegudes. Sabem que els emblemes d’aquest Moviment són reconeguts oficialment per gairebé la totalitat dels països del món i que el seu ús està emmarcat en el Dret Internacional Humanitari, per la qual cosa han de ser respectats en qualsevol circumstància, perquè es puguin desenvolupar les tasques humanitàries en els desastres i conflictes armats. Jo diria que la majoria de la gent respecta a les organitzacions humanitàries.

    -Voldria aclarir alguna cosa, els iranians després de la revolució utilitzen la mitja lluna roja, però abans van usar un lleó i un sol per a identificar a Pèrsia, la qual cosa és acceptat per la Creu Roja Internacional i poden usar aquests símbols si ells volguessin en el present; el mateix amb Israel que utilitza un estel de David i no una creu vermella, la qual cosa també és acceptat per la Creu Roja internacional.

    -Estic absolutament en contra que alguns grups armats utilitzin a les ambulàncies de la Creu Roja Internacional per a traslladar armes, em sembla una conducta immoral.

    -Insisteixo que les filtracions d’Wikileaks no em mereixen confiança i no faria política utilitzant com a informació. . No repetiria el que diguin no oficialment fonts desconegudes.

  2. yeagov ha dit:

    Aquí estàs equivocada. La informació de Wikileaks és més que oficial, són documents, comunicacions i transcripcions dels serveis d’intel ligència, de les ambaixades, etc. Més oficial no pot ser. D’aquí la polèmica.

    Creu Roja / Mitja Lluna Roja és la major ONG, amb la peculiaritat que des de la seva fundació ha pogut accedir a zones de guerra vetades a altres organitzacions, ja que és la més neutral de les ONG. Però és també una organització enorme en la que hi ha molta gent. A més parlem de l’Iran i de Hezbollah. No és una cosa nova que una ambulància sigui usada per a alguna cosa que no té a veure amb el trasllat de malalts i ferits. El que no he escrit i que apareixia en el text és que pel que sembla algun directiu de la Mitja Lluna Roja va autoritzar que el mateix avió que havia de transportar l’ajuda humanitària transportés armes per Hezbollah. El que si he escrit és que quan va arribar el personal de la Mitja Lluna Roja amb la càrrega es van trobar que l’avió ja estava carregat amb armes i vigilat per membres dels guardians de la revolució.

    Haurien merèixer confiança ja que els documents són autèntics i la informació que hi apareix és certa, incloses les opinions de les ambaixades i les valoracions dels serveis d’informació.
    Crec que no vols creure que siguin certs perquè t’adones que aquests documents posen en evidència que els governs que tenim són una colla de desvergonyits, cosa que ja sabíem que ho eren els governs autoritaris però teníem l’esperança que els governs democràtics fossin honestos, doncs no, els governs són tots una colla de desvergonyits.

Deixa un comentari

No s'ha trobat cap imatge d'Instagram.

Uneix altres 1.800 subscriptors

Estadístiques "Buscant raons"

  • 30.394 hits
Desembre 2010
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Enllaços més clicats

  • Cap

Diada Nacional de Catalunya

11 de setembre11 Setembre 2017
Diada 2017

Referèndum

1 d'octubre de 20171 Octubre 2017
Votant el futur